Jump to content
Naimisiin.info

Hääjuhlien "aloitus?" "seremonia?"


Helmiöinen

Recommended Posts

Mennään kesällä naimisiin maistraatissa, ja juhlitaan avioliittoa sitten talvella noin 60 vieraan kanssa. Vierasjoukko lähinnä 25-40 vuotiaita ja tarkoitus olla juhlavat, arvokkaat, mutta kuitenkin rennot bileet.

Meillä (no, lähinnä minä stressaan, miehellä vähän asenne että kaikki painollaan ja takertuu liikaa sanaan rentous..) on suuri ongelma siitä, että miten hääjuhlat saisi sitten erottumaan peruspileistä, tai lähinnä miten hääjuhlan sitten aloittaisi?! Ihmiset vaan tulee sinne, ja.. mitä sitten? Mielestäni siihen alkuun kaipaa jonkinlaista seremoniaa..

 

- Sormukset vaihdetaan jo maistraatissa (en pysty odottaa kauempaa, ihana sormus odottaa jo kaapissa..)

- Kirkollista puolta häihimme emme kaipaa, eli ei pappia paikalle.

- Emme pysty antamaan julkisesti mitään valoja, se menisi niin itkemiseksi.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Meilläjuhlien aluksi oli hääparin lyhyt puhe, jossa toivotimme kaikki tervetulleeksi ja nostimme maljat. Tarkasti emme puhetta miettineet etukäteen, vaan listasimme niitä teemoja, joista haluamme puhua. Meillä tuo toimi hyvänä aloituksena juhlassa.

Muokattu: , käyttäjä: Cosmoriitta
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Vanha aihe, mutta kai tätä muutkin joskus pohtii. Jos hääpari ei itse halua puhua, kenties vanhemmat voivat pitää pienen puheen. Jos on teatraalisia taipumuksia, ehkä häävalssi voisi avata juhlan. En tiedä, miten sopiva on tilanteessa, jossa vihkimisestä on kulunut jo pidempi aika, mutta joissain tilanteissa voisi toimia sekin, että pari tekee näyttävän saapumisen sen jälkeen kun vieraat ovat jo paikalla. Onnittelu/maljojen kilistely yms tähän ja sitten voi siirtyä juhlan muuhun osaan.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee juhlien alkuun aika perinteistä hääkaavaa noudattelevaa meininkiä, marssina Imperial march jonka soidessa kuljen joko isäni saattamana tai omin avuin sulhaseni rinnalle. Meillä on ystävä seremoniamestarina ja hän suorittaa "vihkimisentapaisen", emme vielä ole ihan täysin varmoja mitä kaikkea tuo pitää sisällään, mutta perus "tahdon"- kin saattaa tuohon kuulua. Tietenkin sormusten vaihto tässä yhteydessä ainakin tulee, mahdollisesti myös jotain handfasting/shibari- tyylistä yhteenliittämistä (ystävämme on taitava shibarin osaaja), ehkä jotkut omat valat..

 

Vielä tässä vaiheessa aika avoinna tosiaan mitä tarkalleen ottaen, missä järjestyksessä ym. mutta hahmotelmaa tosiaan jo on.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...