Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka pahoja etikettivirheitä nämä nykyään ovat?


Christabel-

Recommended Posts

Ketjun aloituksesta on jo kulunut aikaa - miltä nämä "mokat" nykyään näyttävät?

Jokainen pukeutuu toki omissa häissään niin kuin haluaa, mutta kirkossa pitänee käyttäytyä kirkon edellyttämällä tavalla. En tosin ole kuullut, että yksikään pappi olisi koskaan valittanut paljaista olkapäistä tai sääristä? 

Olispa kyllä ihanaa jos etiketistä piittaamattomat morsiamet kirjoittaisivat myös kutsuun, ettei vieraankaan tarvitse pukea sukkahousuja :) Etiketin mukaiseen pukeutumiseen turvaudutaan nimenomaan silloin, kun juhlien järjestäjältä ei tule erillistä lisätietoa. 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Tuntuu siltä, että nykyään suurin osa (?) menee kirkossa vihille olkaimettomassa mekossa ja aina ei ole huntuakaan peittämään olkapäitä. Lieneekö siis enää niin paheksuttua? Etiketin vastaistahan se edelleen voi olla, mutta kuinka paljon sitä etikettiä noudatetaan nyt ylipäätään? Tietenkin joissain asioissa edelleen häissäkin (kuka ottaa ruokaa hääparin jälkeen), mutta ei kaikessa (kyllähän ne kyynärpäät on useinkin siellä pöydällä myös juhlissa, vaikka etiketti muuta neuvookin).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Vielä 1900 -luvun alussa morsiamella oli musta pitkä hääpuku. Kuka sen sitten muutti, Grace Kelly vai Marilyn Monroe, vaikea sanoa.

Etiketti ei ole mielipideasia, mutta etiketin venyttäminen on kai ihan ok.

Mielestäni morsian saa pukeutua kirkkoon olkapäät paljastavasti mutta vieraat ei. Naisvieraat taas laittavat ohuet sukkahousut ja polvimittaisen hameen tai housupuvun / jakkupuvun ja ehdottomasti välttävät valkoista vaatetuksessaan ja myös kengissä, laukussa, takissa, bolerossa, huivissa jne.

Suomalaisessa perinteessä huntu on suojannut morsianta pahoilta hengiltä. Toisaalta viimeisin ajatusmaailma hunnutetusta on vielä se neitsyt. Kaipa se nuorelle morsiamelle vielä sopii, mutta ei sellaiselle joka on jo lähempänä neljääkymmentä, yhdessä asuttu iänkaiken, lapset tehty jne.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...