Jump to content
Naimisiin.info

Juomien merkkailu


Mirros

Recommended Posts

Meille tulee omat juomat häihimme ja hiljattain meillä oli palaveri cateringimme kanssa, jolloin he kertoivat kokemuksesta, että 'hukkatölkkejä' kuluu paljon vähemmän, jos vieraat merkitsevät jollain tavoin tölkkinsä tai mukinsa. Eli ei ole havaittavissa yhtä paljon ilmiötä, että avataan tölkki, tölkki jää melkein täytenä pöytään, ei tiedetä mikä oma oli ja haetaan uusi. Näin pöydät sitten ovat täynnä puolitäysiä tölkkejä joista ei tiedä saako ne jo kerätä pois vai ei. Ideana juoman merkkaus mielestäni loistava, mutta kuinka hyvin tällainen toimisi käytännössä? Lisäksi he sanoivat, että tussi juomien läheisyyteen ja jokainen merkkaa sillä oman juomansa on toiminut, mutta kuinka moni oikeasti tekee niin? Muutaman juoman jälkeen varmasti merkitseminen 'unohtuu'. Jos jokaisella olisi oma merkkinsä (vertaa esim. viinilasin jaloissa oleviin merkkihiluihin), niin siitä varmasti pitäisi todennäköisemmin huolta kuin tölkkiin nimensä kirjoittamisesta. Ajattelin, että jos voisi askarrella jonkun simppelin merkin, joka on helppo kiinnittää ja vaihtaa tölkistä tai mukista toiseen, johon jokainen kerran kirjottaisi sillä tussilla oman nimensä (ja näitä merkkejä voisi olla yli tarpeen jos oma merkki katoaa tai menee rikki, voi kirjoittaa uuden), niin toimisiko, mitä luulette? Ajatuksena olisi esimerkiksi puinen minipyykkipoika, johon jokin juttu kiinni johon voisi sen nimen kirjoittaa ja sen sitten kiinnittää mukin reunaan tai tölkin 'klipsiin'. Voiko puisia pyykkipoikia värjätä ilman, että käytössä sitten vieraiden kädet eivät ole ihan värjääntyneet?

Link to comment
Share on other sites

Decanterisa löytyy tölkinmerkkaajia: http://www.decanter.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/ruokala/Products/%22T%C3%B6lkinmerkkaaja%20Huopa%22 Noihin pitäisi tietysti itse vielä askarrella jotkin lisätunnisteet kun noissa on värejä vain kahdeksan, mutta varmaan aika helppo olisi tuollaisiin kuumaliimalla tai ompelemalla kiinnittää jotain pieniä koristeita, tai sitten voisi ihan tussilla kirjottaa nimet/nimikirjaimet. Jos itse askartelet, niin varmaan kätevin olisi juurikin joku tölkin ympärille tai tuohon avaajaan kiinnitettävä pieni kankaasta tai nauhasta väsätty häkkyrä. Minipyykkipojat tuskin värjäävät sormia jos ne spraymaalaa, mutta voivat toisaalta olla tiellä juodessa.

Link to comment
Share on other sites

Eikös ihan tavallinen kuminauha kelpaa. Siihen vaan esim. avaimenperärengas missä roikkuu vieraan nimi (joko niin että itse kirjoittavat tullessaan tms.). Tai vaikka ihan vaan kontaktimuovista tehty lenkkikin toimii renkaan sijaan.

Kuminauha on nopee nostaa pois ja vaihtaa toiseen. Ja sopii niin pulloon kun tölkkiin ja uuden lapun tekee helposti :)

Link to comment
Share on other sites

Apua, mä en ollu edes ottanu huomioon tätä asiaa! Meilläkin on tölkkejä ja paljon ystäviä joiden jäljiltä saa aina kerätä puolikkaita tölkkejä... Taidanpa ottaa kuminauha idean käyttöön. Kiitos vinkistä Annas kun, stressissä ei olisi itselle ehkä edes tullut mieleen :) Pitää vaan olla kestäviä eikä niitä ohuita jotka hajoaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Entäpä sellainen vaahtomuovinen "can koozies" / "beer can cooler" / "foam can holder" - mitän näitä nimiä nyt onkaan :) Veikkaisin, etteivät maksa hirmuisesti, jos jostain ulkomailta viitsii tilata. Saa painatuksilla ja ilman ja värejä on vaikka kuinka. Näyttävät paremmille, kuin paljaat tölkit ja näihin ois helppo kirjoittaa nimet tms. Lisäksi pitävät juomat kylmänä ja kädet lämpöisinä :)

 

Tässä esimerkki 

 

http://www.ebay.com/itm/6-Pink-Can-Koozie-Blank-Beer-coolers-12-oz-Wedding-/191162634691 

Muokattu: , käyttäjä: Amidala
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Meillä oli noita tölkkicoolereita eli Amidalan linkkaamia koozieita. Osa kirjoitteli niihin nimiä, piirsi kukkasia jne ja ne lähtivätkin sitten vieraiden matkaan (meillä ei ollut kiitoslahjoja/hääkarkkeja tms). Loput jäivät mulle, ja ne on suurimmaksi osaksi jo myytykin. Pienen kasan jätän kotiin. Oli muuten kuvienkin kannalta kivempi, ettei pöydät notkuneet jos jonkinnäköistä tölkkiä.

 

Boolia varten meillä oli vastaavasti tällaiset mukit (mallikuva netin syövereistä):

purkki_zps2d7dc9f1.png

 

Eli "liitutaulutarra" kyljessä (eri muotoisia) ja joko valkoinen tai violetti nauha päällä. Ihmiset tykkäsivät kauheasti näistäkin, oli vaikka kuinka koristeellisia purkkeja :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...