Mirros

Juomien merkkailu

10 posts in this topic

Meille tulee omat juomat häihimme ja hiljattain meillä oli palaveri cateringimme kanssa, jolloin he kertoivat kokemuksesta, että 'hukkatölkkejä' kuluu paljon vähemmän, jos vieraat merkitsevät jollain tavoin tölkkinsä tai mukinsa. Eli ei ole havaittavissa yhtä paljon ilmiötä, että avataan tölkki, tölkki jää melkein täytenä pöytään, ei tiedetä mikä oma oli ja haetaan uusi. Näin pöydät sitten ovat täynnä puolitäysiä tölkkejä joista ei tiedä saako ne jo kerätä pois vai ei. Ideana juoman merkkaus mielestäni loistava, mutta kuinka hyvin tällainen toimisi käytännössä? Lisäksi he sanoivat, että tussi juomien läheisyyteen ja jokainen merkkaa sillä oman juomansa on toiminut, mutta kuinka moni oikeasti tekee niin? Muutaman juoman jälkeen varmasti merkitseminen 'unohtuu'. Jos jokaisella olisi oma merkkinsä (vertaa esim. viinilasin jaloissa oleviin merkkihiluihin), niin siitä varmasti pitäisi todennäköisemmin huolta kuin tölkkiin nimensä kirjoittamisesta. Ajattelin, että jos voisi askarrella jonkun simppelin merkin, joka on helppo kiinnittää ja vaihtaa tölkistä tai mukista toiseen, johon jokainen kerran kirjottaisi sillä tussilla oman nimensä (ja näitä merkkejä voisi olla yli tarpeen jos oma merkki katoaa tai menee rikki, voi kirjoittaa uuden), niin toimisiko, mitä luulette? Ajatuksena olisi esimerkiksi puinen minipyykkipoika, johon jokin juttu kiinni johon voisi sen nimen kirjoittaa ja sen sitten kiinnittää mukin reunaan tai tölkin 'klipsiin'. Voiko puisia pyykkipoikia värjätä ilman, että käytössä sitten vieraiden kädet eivät ole ihan värjääntyneet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Decanterisa löytyy tölkinmerkkaajia: http://www.decanter.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/ruokala/Products/%22T%C3%B6lkinmerkkaaja%20Huopa%22 Noihin pitäisi tietysti itse vielä askarrella jotkin lisätunnisteet kun noissa on värejä vain kahdeksan, mutta varmaan aika helppo olisi tuollaisiin kuumaliimalla tai ompelemalla kiinnittää jotain pieniä koristeita, tai sitten voisi ihan tussilla kirjottaa nimet/nimikirjaimet. Jos itse askartelet, niin varmaan kätevin olisi juurikin joku tölkin ympärille tai tuohon avaajaan kiinnitettävä pieni kankaasta tai nauhasta väsätty häkkyrä. Minipyykkipojat tuskin värjäävät sormia jos ne spraymaalaa, mutta voivat toisaalta olla tiellä juodessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös ihan tavallinen kuminauha kelpaa. Siihen vaan esim. avaimenperärengas missä roikkuu vieraan nimi (joko niin että itse kirjoittavat tullessaan tms.). Tai vaikka ihan vaan kontaktimuovista tehty lenkkikin toimii renkaan sijaan.

Kuminauha on nopee nostaa pois ja vaihtaa toiseen. Ja sopii niin pulloon kun tölkkiin ja uuden lapun tekee helposti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apua, mä en ollu edes ottanu huomioon tätä asiaa! Meilläkin on tölkkejä ja paljon ystäviä joiden jäljiltä saa aina kerätä puolikkaita tölkkejä... Taidanpa ottaa kuminauha idean käyttöön. Kiitos vinkistä Annas kun, stressissä ei olisi itselle ehkä edes tullut mieleen :) Pitää vaan olla kestäviä eikä niitä ohuita jotka hajoaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sopii muuten merkkaamaan lasitkin noilla :) Eli käy kyllä kaikkiin juomiin mitä illan aikana tarjoillaan. Vinkkupullon kaulaan kaikkien osallisten omat lappuset, juomalasiin, viinilasiin, tölkkiin, kaljapulloon jne :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Entäpä sellainen vaahtomuovinen "can koozies" / "beer can cooler" / "foam can holder" - mitän näitä nimiä nyt onkaan :) Veikkaisin, etteivät maksa hirmuisesti, jos jostain ulkomailta viitsii tilata. Saa painatuksilla ja ilman ja värejä on vaikka kuinka. Näyttävät paremmille, kuin paljaat tölkit ja näihin ois helppo kirjoittaa nimet tms. Lisäksi pitävät juomat kylmänä ja kädet lämpöisinä :)

 

Tässä esimerkki 

 

http://www.ebay.com/itm/6-Pink-Can-Koozie-Blank-Beer-coolers-12-oz-Wedding-/191162634691 

Edited by Amidala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuminauhan sijaan myös ponnarit voisi toimia? Tulis enemmän väriäkin 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie just pohdiskelin,miten säilyttää sama viinilasi ihmisillä useamman viinin juontikerran hääpäivänä,ettei kävis sitä legendaarista;viinilaseja on joka puolella ja kaikissa viiniä puoli lasillista.Täältähän se ratkasu löyty!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli noita tölkkicoolereita eli Amidalan linkkaamia koozieita. Osa kirjoitteli niihin nimiä, piirsi kukkasia jne ja ne lähtivätkin sitten vieraiden matkaan (meillä ei ollut kiitoslahjoja/hääkarkkeja tms). Loput jäivät mulle, ja ne on suurimmaksi osaksi jo myytykin. Pienen kasan jätän kotiin. Oli muuten kuvienkin kannalta kivempi, ettei pöydät notkuneet jos jonkinnäköistä tölkkiä.

 

Boolia varten meillä oli vastaavasti tällaiset mukit (mallikuva netin syövereistä):

purkki_zps2d7dc9f1.png

 

Eli "liitutaulutarra" kyljessä (eri muotoisia) ja joko valkoinen tai violetti nauha päällä. Ihmiset tykkäsivät kauheasti näistäkin, oli vaikka kuinka koristeellisia purkkeja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now