Sign in to follow this  
Followers 0
jasminnatalia

Häiden suunnittelua

2 posts in this topic

Elikkä, olemme nuori pari , itse naimisiinmenovaiheessa vähän vajaa 19vuotta ja mies 21 vuotta.

Olemme ajatelleet päiväksi 6.6.2015. Millon kannattaa alkaa tosissaan katsomaat hääpaikkoja missä pitää juhlat , kirkko , hääpuku jne. Suureen päivään aikaan siis hieman yli vuosi :)

Haluaisin kokemuksia kesähäistä ja niiden järjestelyistä, että saisin vähän vinkkiä.

Itse todella innoissaan olisin jo nyt menossa sovittamaan pukuja . :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

:girl_cleanglasses: Tässähän niitä vinkkejä on foorumi pullollaan! Sen kun alat penkoa. Erilaisille hääsivustoille on myös listattu mm. aikatauluttettuja tehtävälistoja ym. vinkkejä, joita kannattaa tarkastella, esim. täällä. Teillä häihin on toisaalta vielä yli vuosi, toisaalta vain vähän yli vuosi. Järjestelyjen aikataulu riippuu todella paljon siitä, missäpäin Suomea juhlitte häitä, millä budjetilla, kuinka suurella vierasmäärällä...

 

Jos kyse on perinteisistä häistä kuten ymmärsin, aloita heti näiden juttujen miettiminen:

  • Mikä kaupunki ja millainen juhlatila haussa? Juhlatila varataan yleensä ensimmäisenä. Helsingissä juhlatiloja on paljon ja erilaisia, mutta suosituimmat kesälle 2015 on jo ihan varmasti varattu. Pienissä maalaiskaupungeissa ja -kunnissa ei välttämättä ole juhlapaikkoihin samanlaista tunkua, mutta toisaalta valinnanvaraakin on vähemmän.
  • Mikä kirkko on tähtäimessä ja milloin vihkiajan voi varata? Tyypillisimmin kirkot ottavat varauksia n. vuodeksi eteenpäin.
  • Mikä on juhlien budjetti ja mistä se koostuu? Omat säästöt, vanhempien säästöt, mikä muu?
  • Millainen vierasmäärä on tarkoitus kutsua? Tehkää konkreettista listaa niistä ihmisistä, jotka haluatte mukaan. Vierasmäärä vaikuttaa sekä budjettiin että juhlatilan valintaan. Tai kääntäen: juhlatilan koko (pienuus) vaikuttaa vieraslistaan.
  • Ei ole tavatonta ostaa hääpukua esim. 12 kuukautta ennen h-hetkeä. Lähde ostoksille ihan viimeistään joulu-tammikuussa, jos häät ovat kesäkuun alussa.

 

Mieti myös, millaisen tunnelman ja millaista ohjelmaa haluat häihin. Koska olette niin nuoria, minusta nuoruus ja huumori saisi näkyäkin häissänne :girl_smile:

 

Näillä pääset alkuun ja täältä foorumilta löytyy tarkempia keskusteluja ihan kaikesta. Kaikista hoidettavista asioista kannattaa myös tehdä tarkka, tarkka, tarkka lista. Painotan sanaa tarkka. Mukavia suunnitteluhetkiä! :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0