Jump to content
Naimisiin.info

Espoo - Kirkkonummi - Kauniainen - muut lähialueet


Recommended Posts

Olemme menossa naimisiin vuoden päästä elokuussa 2015 naimisiin Espoon Tuomiokirkossa. Tiedustelen vinkkejä  Espoon, Kirkkonummen, Kauniaisten ja muiden lähialueiden (max. 30 min ajomatka Tuomikirkolta) hyviksi havaituista/kuulluista juhlapaikoista.

 

Toiveissamme olisi siis juhlapaikka, joka olisi kohtuuhintainen, hieno/tyylikäs ja omat juomat olisivat myös mielellään sallittu. Juhlatila saisi olla yhtenäinen, jotta kaikki näkisivät mahdollismman hyvin toisensa ja hääohjelman. Vieraita olemme ajatelleet kutsua n. 80. Mahtavaa olisi, jos juhlatila sijaitsisi meren/järven äärellä, mutta tästä ominaisuudesta taitaa yleensä tulla jonkun verran lisähintaa paikalle... Seurantaloista, tms. emme juuri ole kiinnostuneita, mutta jos jollakulla kuitenkin on joku potentiaalinen tälläinen tila tiedossa, saa toki infota :)

Link to comment
Share on other sites

Valinnan varaa on melko paljon, jos alue on Espoo-Kauniainen-Kirkkonummi + lähialueet 30 min ajomatkan päässä. Tuossa ajassa ehtii Espoon tuomiokirkosta kevyesti Kirkkonummen keskustaan, Helsinkiin Kulosaaren kulmille tai vaikka Vihdin Tervalammelle, kun moottoriteitä ja muita nopeita teitä pitkin ajelee. Täytyykö juhlatilan olla myös hyvien julkisen liikenteen yhteyksien päässä? Mitä tarkoitat kohtuuhintaisella, hienolla ja tyylikkäällä? Et halua nuorisoseurojen taloja, mutta saako se olla perinteinen vai etsitkö modernia? Maalaista vai urbaania? Jos meri/järvi olisi kiva, niin haluatko ulkotilaakin käyttöön vai käykö pelkkä riittävän iso sisätila?

 

Potentiaalisia 80 hengen, omat juomat sallivia juhlatiloja on tosiaan pääkaupunkiseudulla useampiakin, valinnan vara ei rajoitu ainakaan toistaiseksi antamillasi ehdoilla vielä paljoa. :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Moi Tiuku!

Kiitos vastauksesta ensinnäkin! Joo, totta tosiaan, aikalaillahan noita vaihtoehtoja löytyy noilla kriteereillä, joita luettelin... :) Hyvät julkiset liikenneyhteydet olisi kyllä hyvä juttu, mutta ei ehkä pakollinen, varmaan saadaan kuljetukset hoidettua autokyydein. Eli juurikin siis esim. Vihdin alue sopisi. Tyylikkäällä ja hienolla tarkoitan lähinnä sellaista paikkaa, joka jo itsestään ilman suurempia koristeluita on juhlava ja siisti juhlatila. Esim. mitä olen nähnyt, niin nuorisoseurantalot ovat useinmiten melko ankeita paikkoja ja vaativat melkoisesti koristelua, jotta niistä saadaan vähän juhlavampia. Emme ole kovin innostuneita näkemään hirveästi vaivaa koristelujen kanssa. Kohtuuhintainen taas olisi varmaan tila, jonka vuokra olisi n. 700-800€ (saa mennä kyllä ylikin vähän, jos tarvis). Maalaistyyppistä mielummin, ja ulkotila olisi myös toiveissa, kesällä kun olisi kiva päästä ulos.

 

Olen ajatellut esim. jotain villan tyyppistä, kartanoa tai navettarakennukseen tehtyä juhlatilaa. Myös vaikka jonkun hotellin kokoustilat tms. voisivat olla vaihtoehto. Niihin taitaa kyllä yleensä kuulua myös hotellin ravintolan tekemät menut, eikä saa ulkopuolista pitopalvelua tuoda... Oman pitopalvelun salliminen olisi tosiaan myös yksi ominaisuus, jota juhlapaikalta toivoisimme :) 

Link to comment
Share on other sites

No niin, tästä saa jo jonkinlaisen käsityksen, millaista tilaa olette etsimässä :)

 

 • Ruukinrannassa sijaitseva Villa Åkerblom: merenrannalla, cateringia hoitaa Merirosvot Juhlapalvelu, mutta omat juomat sallittu. Juhlasaliin mahtuu juuri 80 henkeä, muissa tiloissa vielä lisäpaikkoja, tilavuokra peritään erikseen, jotain 800-900 euron luokkaa tällä hetkellä.
 • Albergan kartano: omat ruoat ja juomat, mutta saattaa olla kooltaan hieman nafti teille, n. 60-70 hengen istuva illallinen, vuokrahinta alk. n. 350+alv 24%
 • Helsingissä Agroksenmäen holvikellari:Vapaavalintainen pitopalvelu ja omat juomat, mutta tilavuokra tällä hetkellä ilmeisesti 1400+alv.
 • Bodomin järvellä sijaitsevat Oittaan kartano ja Bodomin kartano. Molemmat siis saman järven rannalla ja mielestäni molemmissa on kartanorakennuksen lisäksi juhlatilana vanha navetta, mutta ilmeisesti kummassakin on talon oma catering, luultavasti myös A-oikeudet. Mitään hintatietoja ei nettisivuilta valitettavasti löytynyt.
 • Kirkkonummella Villa Sarfvik: merellisissä maisemissa, cateringia hoitaa Base Catering, omat juomat sallittu, tilavuokra tällä hetkellä n. 1000 euroa+alv
 • Karhusaaren huvila: Espoon kaupungin tila, jota vuokrataan kaupunkilaisille. Meren ja Länsiväylän välissä. Omat ruoat ja juomat sallittu. Ruokailun joutuisi tod.näk. jakamaan kahteen tilaan.
 • Nuuksion Honkamaja: omat ruoat ja juomat sallittu, tilavuokra tällä hetkellä 750 euroa perjantaista sunnuntaihin.
 • Hawkhillin klubitalo Vihdin Tervalammella: vanha navetta, jossa tilaa myös melko naftisti n. 60 hengelle, omat ruoat ja juomat sallittu, päivävuokra 750 euroa
 • Vallmogård, Kauniainen: Premium Catering, omat juomat sallittu. Ihana, pieni jugendlinna, jonka tilavuokra hipoo varmaan ulkopaikkakuntalaisille n. 1000 euroa. Juhlasaliin mahtuu 70 vierasta, mutta mielestäni se on silloin jo ahdas, ei tosin ollut visiitilläni häistä kysymys.
 • Nygårds, Kivitasku Vantaan Sotungissa: ajomatkaa kirkolta ehkä hieman yli 30 minuuttia, vanha, juhlatilaksi remontoitu navetta, johon mahtuu n. 70 vierasta, omat ruoat ja juomat sallittu, nettisivuilla ei ole vuokrahintoja, vaan ne lasketaan yksilöllisesti. Yläkerrassa ilmeisesti erikseen vuokrattava tanssivintti. Päärakennukseen mahtuisi enemmän väkeä, mutta pöydät on jaettu ilmeisesti kolmeen huoneeseen.  

Jokainen näistä tiloista ei välttämättä ole täysin yhtenäinen, vierasmäärällenne riittävän iso tai juhlava ilman koristeluita, myönnän, etten ole käynyt kaikissa ja hintatietoja olen katsellut netistä :) Osa on myös niin suosittuja, että kesää 2015 varataan varmaan jo täyttä häkää. Selkeästi suurta koristelua vaativat talot, moneen huoneeseen jakautuvat tilat sekä selvät A-oikeuksilla varustetut tilausravintolat jätin suoraan pois. Toivottavasti tästä saa jotain irti!

Edited by *Tiuku*
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Kiitos kattavasta juhlapaikkalistasta Tiuku! Sainkin varattua noista mainitsemistasi yhden paikan, kun ensin siirsin jo varatun kirkon toiselle päivälle :) Ei ollut tosiaankaan helppoa löytää juhlapaikkaa, joka olisi vapaana juhlapäivänämme, mutta nyt on siis paikka kuitenkin tiedossa! Täytyy vielä kaydä se toki katsastamassa, vaikkakin uskon, että pidämme siitä :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Mulla on melko samanlaiset kriteerit kuin ketjun aloittajalla, ja minäkin löysin täältä useita hyviä vaihtoehtoja! 
Otan mielelläni vastaan vielä lisää ehdotuksia näiden lisäksi.

 

Hakusessa siis kartanomainen tai huvilamainen häätila n. 60 hengelle, johon voi tuoda omat juomat. Koko Uusimaa käy. Vihkiminen suoritetaan paikan päällä, niin mitään kirkkoja sun muita ei tarvitse huomioida.

 

Rakastuin Hvitträskiin, mutta juomat täytyy ostaa talosta, ja se tulee sikamaisen kalliiksi. Laitoin kyselyn myös Hvittorpiin, mutta löytämieni vanhojen keskustelujen mukaan siellä ei saa tanssia ja alkoholijuomatkin pitäisi rajoittaa onnittelumaljaan ja ruokajuomiin? Onko pipo yhtään löystynyt viime vuosina, vai sallitaanko siellä edelleen vain kuivat istumahäät? En minä mitään örvellysjuhlaa ole järjestämässä, mutta kyllä niitä häitä on tarkoitus juhliakin.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...
 • 1 year later...

Apua, löytyykö espoosta tai lähiseudulta juhlatilaa johon mahtuisi vähintään 80hlö, johon saa tuoda omat ruoat ja juomat JA jossa vielä saa juhlia vaikka koko yön jos jaksaa. Tila ei tarvitse olla niin juhlava tai muodollinen, haen enemmän tunnelmaa ja rentoutta ja vapautta juhlia häitä omalla tavalla. Kiitos jo etukäteen. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...