Hallakaisla

USA road trip

9 posts in this topic

Suunnitelmissa olisi lähteä häämatkalle road tripille USA:an niin, että lentäisimme New Yorkiin, ajaisimme rannikkoa pitkin alas Floridaan ja viettäisimme lopuksi jonkin aikaa jossakin resortissa Miamin seudulla. Tämä oli sopivanoloinen kompromissi, kun sulhanen innostui kovasti road tripistä ja itse hieman toivoin paratiisilomaa - tiedän kuitenkin kyllästyväni nopeasti auringossa löhöämiseen, joten myös tekemistä olisi pitänyt löytyä. Suunnittelemamme reissu siis olisi molempien mieleen. :)

 

Onko kukaan tehnyt vastaavanlaista reissua, joko häämatkana tai muuten vain? Stoppeja emme ole vielä sen tarkemmin suunnitelleet, alkupäässä varmoja ovat New York ja Washington, loppupäässä Orlandon teemapuistot ja Miami. Matkan varrella ainakin Charlestonissa olisi tarkoitus pysähtyä. Olisiko siis kokemuksia näkemisen arvoisista paikoista ja/tai hyvistä resorteista Miamin lähistöllä? Budjettimme on kohtalainen, ei mitään ökyilyä, mutta haluaisimme nuo resorttipäivät/noin viikon viettää kauniissa ja viihtyisässä ympäristössä.

Edited by Neiti Hattara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm joo, ihan muuten vain olen ajellut rannikkoa alaspäin lähtien Nykistä ja kiepauttaen takaisin Philadelphian kautta pari vuotta sitten. Floridaakin olen kolunnut, mutta ne kokemukset ovat aivan vanhoja!

 

Mutta täysin omiin sen reissun kokemuksiin pohjautuen ehdottomasti suosittelen pysähtymään Ocean Cityssä (Maryland) ja ottamaan sieltä jonkun rantahotellin, oli aivan mielettömän ihastuttava paikka rantaboulevardeineen ja tunnelmaltaan niin ihana. Pieni paikka, mutta olisin voinut viettää siellä muutaman päivänkin, toimii kyllä ihan päiväreissunakin. Washington DC on hyvä kulttuurista kiinnostuneille, kaikki museot ovat ilmaisia ja meitä lämmitti ainakin luonnontieteellinen museo. Mutta jos aikaa on vähän, minä jopa skippaisin DC:n, jos ei ihan oikeasti ole pakko nähdä White Housea ja muita nähtävyyksiä. Minusta se oli vähän puuduttava päivä, mutta en olisi halunnut kahtakaan päivää sinne uhrata, ja oikein hyviä museoita voi löytää vaikka mistä, mm. Floridassa on vielä paljon nähtävää. Mutta makuja on niin monia!

 

Sen sijaan menisin Virginia Beachista Norfolkiin. Vaikka kuvailuna niin kyllä Norfolkin naval base oli mieletön, risteily oli hyvä ja museo myös. Tätä ei oltu mitenkään suunniteltu osaksi reissua vaan satuttiin paikan päälle. Ja jos mahdollista, ajoittakaa auringonlaskun aikaan ajo Chesapeaken Bayn silta-tunnelista... silloin ehtii vielä Virginia Beachille (siellä on muuten todella paljon hävittäjiä, kokemus sekin). Cape Maysta meidän piti mennä autolautalla yli, mutta valitettavasti ei päästy, koska oli juuri ollut hurrikaanivaroitus.

 

Lisäksi vanhempani ovat käyneet Georgiassa ja kehuivat kovasti Savannahia ja Tybee Islandia, omia kokemuksia ei ole. Mutta se onkin aika lähellä Charlestonia, enkä tiedä miten erilaisia paikkoja ovat.

 

Jos mahdollista ja vielä jaksaisi rattiin tarttua, huristelisin joka tapauksessa Key Westiin, jos menisitte Miamiin asti. Sieltä joku idyllinen hotelli ja pari päivää rauhoittumista... Floridasta parhaiten on mieleen jäänyt nimenomaan rantojen lisäksi Key West kauneudessaan ja Universal Studios - ja Sawgrass Mills, joka näin äkkivilkaisulta mainostaa olevansa USA:n suurin outlet.

 

---

 

Meillä on myös muuten häämatkakohteena USA ja tehdään vähän pienimuotoisempaa roadtrippia sitten vastakkaisella rannikolla, eli Kaliforniassa pääasiassa. Las Vegas, Los Angeles, San Fransisco näin suurempina kaupunkikohteina, joiden välillä ajetaan. Käydään myös Grand Canyonilla, eli jos on suosituksia sieltä päin niin niitäkin otetaan vastaan. Erityisesti 1-tien varrelta pysähtymispaikkoja. Ihan pohjoisen punapuumetsiin asti ei aiota lähteä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos paljon, Carnation_! Monta hyvänkuuloista juttua tuossa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Länsirannikolla suosittelen ehdottomasti Yosemiten kansallispuistoa! Oon ollut parin viikon roadtripilla (15 vuotta sitten....) noilla seuduilla ja matkan kohokohdat olivat ehdottomasti Grand Canyon ja Yosemite, vaikka tykkäsin hulluna myös San Franciscosta ja Vegas oli ihan omanlaisensa elämys. Pysähdyspaikoista ei valitettavasti ole jäänyt hirveästi muistikuvia.

Edited by mehitähti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkistä, ajatuksena oli, että San Fransisco olisi pohjoisin kohteemme ja sisämaahan päin ei poiketa, poislukien Vegasin, jonne lennetään ja Grand Canyonin, jonne sitten pyrähdetään sieltä käymään. Mutta mitä nyt katselin niin ei Yosemiteen mikään pitkä ajomatkakaan ole, se tarkoittaisi varmaankin 1 lisäyötä jossakin. Ei olla vielä ihan tarkkaan lukkoon lyöty kuinka kauan ollaan, mutta näyttäisi siltä, että ainakin 2,5 viikkoa on varattava aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko joku tehnyt road tripiä itärannikolla nimenomaan pohjoisosassa (New Englandin alueella)? Me ollaan lähdössä sinne ajelemaan häämatkalla muutamaksi viikoksi ja suunnitelmat alka olla suht valmiita mutta vinkkejä otetaan mielellään vastaan! 

 

Carnation_: oletteko jo käyneet reissussa/tehneet tarkemmat suunnitelmat? Me tehtiin miehen kanssa viime vuonna road trip nimenomaan tuolla länsirannikolla ja voin laittaa jotain vinkkejä, mikäli vielä kaipaat infoa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi toukokuinen! Reissu on vielä edessä kesäkuussa, ollaan jo suunniteltu aika paljon mutta suunnitelmia voi aina muokata. Käydään San Diegossa päivän verran, ja Losin ja San Franin väliset stopit ovat vielä suunnittelematta. Joku helppopääsyinen punapuumetsä tai Big Sur myös matkan varrelle... eli kaikki vinkit ovat tervetulleita!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo San Diego oli meilläkin pitkän aikaa listalla mutta sitten jouduttiin jättämään se välistä, kun ei vain ollut aikaa :( Me tehtiin siis rannikon lisäksi myös lenkki sisämaahan (Vegas ja Grand Canyon). Pitkälti tietysti riippuu omista mielenkiinnon kohteista, joten voi olla, että vinkit menee ihan metsään mutta toivotaan, että näistä jotain apua olisi. :) 

 

Losissa ajeltiin aika pitkä pätkä Mulholland Drivea, jonka varrella oli tosi paljon kivoja näköalapaikkoja. Jos elokuvat/TV-sarjat kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti Warner Bros Studiolla kierrosta. Siellä pääsee kiertämään oppaan kanssa erilaisissa kuvauspaikoissa, studioissa jne. Me käytiin viikonloppuna tuo kierros niin ei nähty mitään kuvausta livenä mutta arkisin sekin ilmeisesti on hyvin todennäköistä. Rannoista me käytiin Venice Beachilla (joka oli omaan makuun ehkä hieman hörhö paikka ;) ) ja Santa Monica Beachilla. Mukavia paikkoja kävellä rannalla ja ottaa rennosti! Auringonlasku Santa Monica Beachilla oli myös aika mieleenpainuva. Losista pohjoiseen päin mentäessä on Camarillo Premium Outlets -ostokylä, josta me ainakin löydettiin ihan mukavasti shoppailtavaa. 

 

Me oltiin Losin ja San Francison välillä kaksi yötä ja jälkikäteen ajateltuna se oli aivan liian vähän. Tuo rantatie on varsinkin lähempänä San Franciscoa ihan mahtava ja teki mieli pysähtyä kilometrin välein. Eka yö oltiin Santa Mariassa ja toinen Montereyssa. Molemmissa ehditiin lähinnä vain olla yötä, joten ei kovin paljoa tietoa näistä paikoista. Monterey ainakin vaikutti ihan mukavalta. Pysähdyttiin välillä semmoisissa paikoissa kuin Morro Bay ja Carmel, jotka oli tosi sympaattisia pikkupaikkoja meren rannalla. Eli tuohon rantatiehen kannattaa satsata ja varata aikaa!

 

San Francisco meni meiltä vähän ohi, koska sinne sattui joku järjetön helleaalto, joka veti aika voimattomaksi. Käytiinkin vaan lähinnä ne perus Golden Gatet ja Alcatrazit katsomassa. Molemmat omalla tavallaan vaikuttavia!  Ihan siinä San Franciscon pohjoispuolella on sellainen kuin Muir Woods -kansallispuisto, jossa on noita punapuita. Sinne ajaa noin puoli tuntia. Käytiin siellä ja se oli helposti saavutettavissa (parkkipaikkoja aika rajatusti) ja melko pieni, joten helppo vierailukohde siltä kannalta. Ilmeisesti ne “paremmat” punapuumetsät on tosiaan pohjoisessa mutta tuo kelpasi meille ihan hyvin. 

 

Ja jos vaan yhtään matkasuunnitelmat antaa myöten sisämaahan menoa niin suosittelen ehdottomasti Yosemiten kansallispuistoa niinkun mehitähti tuossa aiemmin olikin sanonut. Oli yksi reissun parhaista kohteista ja lähtisin mielelläni uudestaankin! Niinkun koko Kalifornian road tripillekin, tosi mukavaa seutua ja vaihtelevaa. Saa yhdellä reissulla niin kaupunkeja, rantoja kuin kunnon luontokohteitakin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Millaisella budjetilla te olette olleet liikenteessä? Meilläkin häämatkasuunnitelmana tällainen, eikä yhtään tiedä, paljonko pitäisi varata... Ei ökyilyä muttei varsinaista kituuttamistakaan, motelleissa ja hostelleissa ajateltiin yöpyä ja syödä suht halvasti. Ja kuinka pitkään olette reissussa viettäneet? Meillä on ollut mietinnässä kaikkea kahdesta viikosta kuukauteen, mutta en sit tiedä. Vaikeaa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now