Hallakaisla

Morsian
 • Content count

  235
 • Joined

 • Last visited

About Hallakaisla

 • Rank
  Vakkari
 • Birthday May 9

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

751 profile views
 1. Tästä oli jo keskustelua jossain yleisessä ketjussa, mutta en muista missä enkä löytänyt infoa, että onko asialle suunnitteilla tehdä mitään ja koska. Syötteistä ei siis ainakaan itsellä saa katsottua vain suodatettuja sisältöjä, vaan riippumatta minkä syötteen valitsee ("seuraamani aiheet" vai "uusi sisältö"), forkka räpsäisee esille kaikki uudet viestit. Itse kun käytän vain hääpuolta, en alakertaa, niin foorumin käyttö on ollut päivityksestä saakka nollassa: en ole lukenut enkä kirjoittanut muualla kuin hääpäikkyosastolla. Jos tarkoituksena olisi aktivoida yläkertaa, niin tämä on kyllä iso miinus, itse en ainakaan jaksa selata yksi kerrallaan kaikkia kuuttakymmentä alafoorumia... Eli mikä on sisältösyötteiden kanssa tilanne?
 2. Joo, kihla lähti uusittavaksi. Alkuperäinen oli 4 mm puolipyöreä "peruskihla", ja kun vihkiksi on tulossa 1,5 mm siro solitaire, niin ei sitten millään olisi istunut siihen kaveriksi. Alunperin ajattelin pitää vain vihkin, mutta sitten harakka alkoi kaivata lisää kimaltavia kiviä ja nyt kihlasta teetetään 1,5 mm puoliallianssi.
 3. Ollaan seurusteltu lukioiästä saakka, kihloihin mennessä vähän reilut viisi vuotta. Ja ennen häitä tulee vielä toinen mokoma täyteen.
 4. Minulla opinnot loppusuoralla, syksyksi jää vain gradu ja lopputentit. Mies valmistunut ja töissä neljättä vuotta. Vuokra-asunto, mutta häihin mennessä tarkoitus ostaa oma. Koira, ei jälkikasvua, mutta mielellään muutaman vuoden sisään olisi. Yhdessä ollaan oltu reilu kymmenen vuotta, saman katon alla häihin mennessä melkein kuusi vuotta.
 5. Joo, niin kuin Kiiiakin sanoi, niin tämä ei nyt kyllä vielä toimi. Tuolta "manage activity stream" -kohdastakin näkyi, että seuraan vain hääaiheita, mutta silti forkka näyttää minulle kaikki aiheet "content I follow" -streamissa.
 6. Siis, juuri näin tuossa ylempänä kirjoitinkin tehneeni. Ja täytyy sanoa, että yksi kerrallaan yli kuudenkymmenen osaston merkkaaminen ei ollut kaikkein kätevintä ja ihan varmasti karkottaa käyttäjiä. Tällä hetkellä "My activity Streams" -> "Contents I Follow" näyttää minulla tältä: En ole valinnut Kellaria, Matkailua sun muita seurattaviksi, mutta silti näkyvät minulla seuratuissa. Koko foorumin sisältö siis näkyy, vaikka varmaan pitäisi vain ne, mitkä olen valinnut seurattaviksi. Eli joku ongelma tässä varmaan nyt on.
 7. Hmm, mitä ilmoituksia tarkoitat? Että tulee sähköpostiin ilmoitus uusista viesteistä? Senhän saa pois päältä, eikä ainakaan vanhalla forkalla tullut. Itselläni oli ainakin asetuksista valittuna, ettei ilmoituksia uusista viesteistä; sitten vaan käydessäni forkalla, näin uudet viestit kertasilmäyksellä. En nyt ehkä ihan ymmärtänyt, mitä tarkoitit. Minulle ei ole ongelma, ettei hääalueella ole keskustelua. Tietysti olisi kiva, jos sitä olisi ja pyrin itsekin olemaan aktiivinen sen aikaansaamiseksi ja ylläpitämiseksi. Ongelma on, että tällä hetkellä en saa suodatettua pois muuta keskustelua. Activity stream on täynnä henkilökohtaisia päikkyjä ja höpöhöpö-ajantappokeskusteluja. Ovat varmasti monelle hauskaa ajankulua, mutta itselleni eivät pätkän vertaa kiinnostavia. Jos foorumilla näiden höpöjen poissuodattaminen ei onnistu, niin tuskin tulen jatkamaan kovin aktiivisena, koska en halua käyttää aikaani siihen, että kahlaan sivutolkulla uusia viestejä löytääkseni seasta muutaman minua kiinnostavan. Ratkaisu tähän ei ole pelkästään hääpuolen aktivoiminen, koska se ei "OT-aiheita" vähennä, eikä sen pitäisikään. Enkä varmasti ole ainoa vain hääpuolta käyttävä: yleisiä keskustelupalstoja löytyy vaikka kuinka paljon, mutta laadukasta hääsisältöä on paljon vaikeampi löytää. Eli voisiko uudelle forkalle saada systeemin, jolla saisi suodatettua näkyviin pelkät hääkeskustelut, niin kuin vanhalla sai? Niin kuin tosiaan tuonne edelliseen editoin, niin seuraamalla alueita se näköjään ei onnistu. Lieneekö joku vika siinä sitten, kun olettaisin, että sen olisi tarkoitus toimia niin kuin yllä kirjoitin tehneeni.
 8. Siis pointtini olikin, että on hankalaa saada seurattavaksi vain hääpuolen jutut - kirjoitteluaktiivisuudellehan nyt ihan kauheasti ei ole tehtävissä. Kivahan se vain on, että ihmiset ovat aktiivisia ei-hääpuolella, haluaisin itse vain saada helposti karsittua ne pois, kun itseä eivät Netflix- ja kissakeskustelut ihan määrättömästi kiinnosta. Ja löysin juu tuon, miten saan kustomoitua striimin niin, että vain hääosastot näkyvät, mutta tämä täytyy tosiaan tehdä kliksuttelemalla läpi kaikki 60+ hääkeskustelualuetta yksi kerrallaan. Tähän olisi kiva olla olemassa joku helpompikin keino. Vähän laiskemman hääpuolella viihtyvän tämän nimittäin luultavasti karkottaa, kun ennen seurattavat alueet sai tiksittyä sieltä yhdeltä sivulta ja niin, että pääalueen (vaikka polttarien) valitseminen sisällytti myös ala-alueet (yleistä polttareista ja ohjelmantarjoajat). Nyt nuo ala-alueet täytyy kaikki valita yksi kerrallaan alueen sisältä. /edit. Ja vaikka teinkin niin, ja valitsin activity streamista "unread content" -> "edit this stream" -> "follow status" -> "only content I follow" -> "update results" niin saan edelleen koko forkan uudet viestit, en vain seuraamieni alueiden viestejä.
 9. Vanhassa pohjassa Activityyn pystyi valitsemaan haluamansa alueet seurattaviksi, mutta uudesta en löytänyt tätä vaihtoehtoa. Todella hankalaa, kun haluaisi seurata vain hääalueita, mutta suurin osa aktiivisuudesta näyttäisi olevan tuolla ei-hääpuolella (25 uutta viestiä ketjuissa, näistä ei yhtäkään hääpuolelta). Tämä on iso miinus, olisiko asialle tehtävissä jotain? Jos jää tällaiseksi, niin uudet viestit täytyy käydä katsomassa joka alueelta erikseen...
 10. Meillä Sastamalassa pe klo 15 - su klo 12, 1100 e. Omat tavarat vietävä pois, siivous kuuluu hintaan.
 11. Hmm, minulla siitä onnellinen tilanne, että siskoni tekee minulle puvun, jolloin saan alusta saakka istuvan mekon - olen lyhyt, erityisesti ylävartalosta, joten valmispuvut ovat aina auttamatta selästä liian pitkiä ja tekevät vyötärölle ruman vekin. Pääsen siis varsin edullisesti mekkopuolella, mutta jos näin ei olisi ollut... Toisaalta tuntuisi tyhmältä tuhlata kauheasti mekkoon, mitä pitää kerran, mutta toisaalta mekko on minulle yksi juhlan tärkeimmistä osista ja olisi varmasti harmittanut, jos olisin joutunut "tyytymään" mekkooni. Sovitin yhtä aivan ihanaa 1300 e:n mekkoa, minkä olisin varmaan ostanut, jos ostopukua olisin lähtenyt hankkimaan. Eli sanotaan sitten vaikka tuo 1300 e kipurajaksi. Aikauhee
 12. En nyt ole ihan varma, mitä kaikkea tuo design pitää sisällään, mutta eikö listalle löytyisi myös jotain vähän edullisempia vaihtoehtoja? Kyllä ne Pentikin kipotkin maksaa, eli eikö jotain samanhintaista voisi laittaa listalle? Ja useinhan ihmiset hankkivat lahjoja myös isommalla porukalla, jolloin kalliimpikin hankinta onnistuu. Ehdottaisin siis, että laitat listalle toivomiasi esineitä - ehkä ei ihan hirveän montaa tosi kallista, mutta vaikka niin, että muutamia kolminumeroisen hinnan tavaroita, sitten jonkin verran noin satasen tavaroita ja vielä joitakin noin viidenkympin juttuja, ehkä pari jotain parinkympin tavaraa. Jos olisin itse menossa vieraaksi, niin ehkä tuntuisi vähän ahneelta, jos lahjalistalla olisi vain ja ainoastaan useiden satojen eurojen tavaroita, mutta ei kummastuttaisi yhtään, jos niitä olisi edullisempien vaihtoehtojen seassa. Tietysti tämäkin riippuu siitä, mikä on kutsuttujen varallisuustilanne ylipäätään - meidän taloudessa tällä hetkellä yksi työssäkäyvä ja yksi opiskelija ja häälahjan suuruus meiltä voisi olla ehkä 40-100 e riippuen siitä, miten läheisen ihmisen häät kyseessä.
 13. Ei välttämättä osu juuri Sannulille, mutta laitanpa tähän jos joku muukin suunnittelee häämatkaansa huhtikuulle. Silloin on nimittäin paras aika matkustaa Japaniin: sää on parhaimmillaan ja kirsikkapuut kukkivat. Ja toinen säiden puolesta ihana kohde keväällä olisi Florida - ja huhtikuussa kun ei sielläpäin ole lomia, niin esimerkiksi Orlandon teemapuistoissa pitäisi olla kaikkein väljintä. Nämä olisi olleet meidän unelmakohteet nro. 1 ja 2, mutta elokuu ei ole ihan yhtä otollinen matkustusaika...
 14. Ei ole varsinaisia kihlajaiskuvia, ei tullut silloin aikanaan mieleenkään, köyhiä opiskelijoita kun oltiin (no, minä olen kyllä edelleen ) Viime syksynä kuitenkin otatettiin hääkuvaajallamme "kihlajaiskuvat", käytetään niistä yhtä save the datena ja muita sitten ihan kotona kehyksissä, sekä varmaan hääjuhlaan johonkin esille. Tykkäsin myös, että näin päästiin tapaamaan kuvaaja ennen hääpäivää ja saatiin vähän tuntumaa hänen kuvaustyyliinsä.
 15. Minä en ymmärrä, miksi naisen suorittama kosinta olisi jotenkin huonompi asia. Itse vaan halusin miehen kosivan, koska vaaleanpunaiset prinsessaunelmat. Täysin yllätyksenä tapahtuva kosinta tosin mielestäni kuuluu lähinnä Hollywood-elokuviin: toki on ihanaa, kun tapa, paikka ja aika tulevat yllärinä, mutta kyllä mielestäni ainakin sen verran on ollut syytä puhua etukäteen, että haluavatko molemmat ylipäätään naimisiin. Ja mielestäni kihlautuminen on sopimus naimisiin menemisestä, eli jos hääpäivä on sovittu, niin ollaan jo kihloissa. Jotenkin tuntuisi hassulta, että oltaisiin sovittu hääpäivä ja sitten mies polvistuisi ja kysyisi, tulenko vaimokseen. Öö, justhan tää viime kuussa sovittiin...? Sormuksen kyllä olettaisin saavani, mutta en ehkä siinä vaiheessa enää "virallista" kosintaa.