diydiy

Recommended Posts

Hei!

Vaikka yleensä ompelen juhlavaatteeni itse, päädyin häästressin välttämikseksi ostamaan hääpukuni. Koska tämän hetken muoti tai tavanomaisimmat morsiuspuvut eivät olleet oikein makuuni, päätin käydä tutustumassa vintageliikkeiden valikoimaan. Kannatti, löysin kivan puvun ja valtavasti muita ihanuuksiakin!

Onko täällä muita vintageen pukeutuvia morsiamia tai sulhasia? Löytyikö vuosikertavaatteet omasta takaa vai kävitkö ostoksilla jossain vintageliikkeessä? Mitä ostopaikkoja suosittelisitte muille? Kivijalkaputiikki vai nettikaupat?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse ehdin käydä vain muutamassa paikassa etsimässä pukuani, mutta sillä kierroksella sai jo kohtuullisen kuvan tarjonnasta.

Play it again Sam Kruununhaassa tarjosi pukuja hintaluokassa 300 e ->. Palvelu oil ystävällistä ja asiantuntevaa, sovitustilat oli hyvät ja paikalla oli kunnon peilit. Myös muutoskorjauksia sai hyvin. Tämä paikka ylitti budjettini, mutta sovitteluaikanani toinen morsian löysi ihanan fiftaripuvun häihinsä! Asusteita on paljon. Myös miesten vaatteita ja naisten alusvaatteita löytyy.

Ansa sijaitsee Fleminginkadulla Kalliossa ja tarjoaa mielestäni ehkä enemmän 60/70-lukujen vaatteita sekä asusteita. Tarpeeksi juhlavia pukuja ei ollut kuin muutama, mutta valkoisia hääpukuja olisi ollut pari. Palvelu oli ihan jees, mutta sitä sai pyytää. Hintaluokka mekoissa 50e -> Kannattaa poiketa, koskaan ei tiedä mitä tulee vastaan!

Frida Marina tarjoaa enemmänkin arki- kuin juhlapukeutumista, mutta sen valikoima kannattaa silti tsekata. Ruuhka-aikaan palvelua voi olla hankala saada, mutta hiljaisemmalla hetkellä myyjät ehtivät rupatella ja olla todella ystävällisiä. Hintaluokka mekoissa noin 30 e ->, hyvällä tuurilla valikoimista löytää myös miesten vaatteita.

Hoochie Mama Jane nousi ensivierailulla omaksi suosikikseni, pääasiassa ihan mielettömän hyvän palvelun takia! Täällä on myös todella hyvä valikoima asusteita ja koruja. Pukuvalikoima kattaa aivan upeita ateljeepukuja sekä villejä cocktailmekkoja, hinnat on alkaen noin 80 e, mutta keskimäärin kankaiden laatuun yms. nähden edullisia. Korjaukset saa tehtyä liikkeen kautta. Oikeasti, ostin täältä pukuuni vain korut, mutta ostaisin varmaan ihan sairaasti vaatteita jos ostoksilla saisi aina näin ihanaa palvelua!

Liisankadulla Krunassa on myös yksi vintagepuoti, mutta liikkeen sovitustilat olivat huonot ja siellä työskennellyt rouva jotenkin hieman tökerö. Valikoima oli kuitenkin monipuolinen ja hintataso kohtuullinen, joten kannattaa käydä täälläkin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...