nilmelwen

Rouva
 • Content count

  1051
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nilmelwen

 1. @Vaniella Sanoisin, että ei nyt kannata ihan täysin luottaa siihen, että 50€:lla pääsette kaikista pöytäkoristeista kukkineen kaikkineen. Mutta kysymykseenhän ei ole täydellistä vastausta, koska teidän kannattanee koluta FB:n hääkirppiksiä tarjousten perässä. Kuka myy ja mihin hintaan. Vaikea sanoa. Neilikkakimput esim. Prismoissa ovat jotain 7 kpl/ kimppu ja hintana 6-7€. Ei pysty kertomaan vastausta, mutta epäilen, että 50€ riittää tuohon kaikkeen. Jos riittää, niin mahtavaa.
 2. @Salakka Hyvä vaihtoehto on kysyä myös tarjouksia valokuvaajat.fi -palvelun kautta. http://www.valokuvaajat.fi/valokuvaus/haakuvaus/turku/ Itse saimme sieltä muutaman hyvän tarjouksen, vaikka päädyimmekin "ulkopuolisen" tarjoukseen.
 3. Aivan ylivoimaisesti pahimmat häät olivat juhlat, joissa juotiin alkumalja ja jonka jälkeen alkoivat puheet. Morsiamen isä puhui 45 minuuttia, tämän jälkeen puhui äiti 35 minuuttia. Näiden jälkeen alkoivat kummien (4 kpl) puheet, joista jokainen kesti noin 30 minuuttia. Kolmen tunnin puheiden jälkeen poistuimme miehen kanssa vähin äänin paikalta, sillä seuraavat puhujat olisivat olleet sulhasen vanhemmat sekä kummankin sisarukset. Tässä vaiheessa oli tosiaan juotu ne alkumaljat, muuta juotavaa ei ollut tarjolla eikä ruokaa oltu korkattu. Päivä oli erittäin kuuma ja mikäli emme olisi lähteneet tuolloin, olisin varmaankin pyörtynyt tai pahoinvoinut melko pikaisesti. Kuulimme myöhemmin, että puheet olivat kestäneet lähtömme jälkeen vielä noin 1,5h. Häissä oli n. 300 ihmistä, joten lähtöämme ei kukaan huomannut.
 4. Terveisiä keväisestä/kesäisestä Pariisista ja kiitos tsempeistä @tammikuu09! Kuten totesit, maalaisjärjellä pääsee pitkälle. Olemme reissanneet iltamyöhään asti metrolla ja pyörineet ympäri kaupunkia turistimestoista paikallisten suosimiin paikkoihin eikä kertaakaan ole tullut epävarma tai uhattu olo. Tämä ehkä siitä syystä, että lompakoita, rahaa ja puhelimia ei käsitellä tyylillä "katsokaa mitä meillä on!". Englannilla on pärjännyt hyvin ja se kuuluisa "tyly pariisilaisasenne" loistaa poissaolollaan. Aivan mahtava reissu tähän mennessä, 3 päivää vielä edessä.
 5. @tammikuu09 Suurkiitos! Mies on kovasti stressanut peloittelua taskuvarkaista ym. joten mukava kuulma, että alueelta löytyy puistoa, ravintolaa ja putiikkia sekä helppo kulku keskustaan. Nyt toivotaan hyviä ilmoja ja vielä parempia otteluita
 6. Me lähdemme lähes 2 vuotta häitten jälkeen vihdoinkin häämatkalle Pariisiin, katsomaan lätkän MM-kisoja 9 yötä ja 5 peliä. Onko kellään tietoa, minkälainen alue Bercy on? Hotelli on noin 300m päässä kisahallista, Hôtel ibis Styles Paris Bercy.
 7. @klt3007 Me emme tavanneet DJ:tä etukäteen. Yhteydenpito hoitui sähköpostitse. Toimitimme etukäteen kaksi erillistä soittolistaa: ruokailua varten ja juhlia varten. Näin DJ sai tietoonsa, minkä tyylistä musiikkia halusimme kummassakin soitettavan. Maksu hoitui laskulla häiden jälkeen.
 8. @jenna-reetta Menimme 2015 naimisiin Turussa ja DJ:n otimme Teknoaitan kautta. Meille DJ oli ainoa oikea vaihtoehto, sillä emme ole perinteisen tanssimusiikin tai bilebändien suurimpia ystäviä. Toimitimme etukäteen kaksi Spotifyn musiikkilistaa, toisen ruokailua varten ja toisen juhlia varten. Näin DJ sai tietoonsa sen, minkä tyyppistä musiikkia halusimme kuulla. DJ toi mukanaan myös vihkimispaikalle kajarit, josta soitti tilaisuuden aluksi musiikkia iPodilta. Kaikki kävi, kaikki onnistui, tanssilattia oli tupaten täynnä alusta loppuun ja DJ kuunteli pyyntöjämme mukisematta. Varaukseton suositus täältä suunnalta siis! Toki voi myös laskea, että yksi DJ syö ja vie vähemmän tilaa kuin esim. viiden hengen bändi.
 9. @LilleriLalleri9 Omiin häihin tilasin "juhlakimpun". Maksoi 25€ ja kesti koko viikonlopun.
 10. @millitar Maarian pappilan alkoholipolitiikka saattaa rajoittaa juomien tarjoamisen vain tervetuliasmaljaan. Näin on aika monessa Turun alueen pappilassa sekä muussa seurakunnan tilassa ainakin aiemmin ollut. Muita potentiaalisia paikkoja voisivat olla esim. Turun Moottorivenekerho Kuralan Kylämäessä Vanha Kanala Juhlatila Mestari Ruissalon Telakka Nousiaisten Vanha Asema
 11. @Siku Riina En tiedä, minkälaista ratkaisua haet. Meillä oli vihkiminen juhlapaikan pihalla. Sulhanen oli vihkijän kanssa vieraiden edessä valmiina ja itse saavuin isäni kanssa käsi kädessä paikalle. Vihkimisen jälkeen veimme vihkitodistuksen sisälle ja palasimme ottamaan ryhmäkuvan vieraiden kanssa. Kuvan jälkeen siirryimme juhlatilan ovensuuhun vastaanottamaan kaikki vieraat.
 12. Noihin suostuimpiin kukkakauppoihin kannattaa laittaa suoraan kyselyä, että milloin ottavat varauksia vastaan kyseiselle viikonlopulle. Toiset ottavat vasta saman vuoden puolella toiset jo nyt. Kysymällä se selviää.
 13. Onko vihkiminen samassa paikassa kuin juhlat? Mikäli ovat, suosittelen ottamaan ryhmäkuvat heti vihkimisen jäkeen, jolloin kaikki ovat jo valmiiksi ulkona ja paikalla. Toimi ainakin sujuvammin meillä, vaikka alustavasti olimme ajatelleet samanlaisen järjestelyn kuin teillä.
 14. ^ Sponttaanit toivotukset olivat ainakin omalla kohdallamme hauskempia. Olimme ensin pohtineet tuon tyyppistä "täytä tähän" -vieraskirjaa. Päädyimme kuitenkin vapaamuotoiseen ja voin kertoa, että kyllä kannatti. Yhdistimme siihen myös mahdollisuuden lisätä omalle onnittelusivulle polaroidkuva onnittelijoista. Paljon hauskempia tekstejjä ja kaveriyhdistelmiä löytyi seuraavana päivänä vieraskirjasta
 15. ^ Vihkiosio on ymmärtääkseni tietyn kaavan mukainen, joten koko vihkikaavaa ei oman mielen mukaan pysty suunnittelemaan. Vihkimiseen on kuitenkin mahdollista lisätä noita omia mausteita ja muokata sitä melko vapaastikin. Täältä löytyy hyviä ideoita: http://vanhat.vapaa-ajattelijat.fi/node/237
 16. Me laitoimme hääinfoon seuraavan tekstin kohdan "Kuvaaminen" alle: Juhlia on taltioimassa kaksi ammattivalokuvaajaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö vieraat voisi ikuistaa kuvia itsekin. Toivomme kuitenkin, että hääparista ei julkaista kuvia sosiaalisessa mediassa ilman suostumustamme. Jos jaat sosiaaliseen mediaan kuvia, joissa näkyy muita itsesi lisäksi, varmistathan heiltä, että kuvan jakaminen julkisesti on ok.
 17. Valaistuksesta ei kannata murehtia, sillä siellä on mahdollista säätää valaistusta mielensä mukaan kirkkaammaksi tai hämärämmäksi. Mikäli tarkoitit ammattikuvaajien ottamia kuvia teistä ja niiden valaistusta, niin se on turhaa. Ammattilaiset osaavat varautua noihin tilanteisiin oikealla kalustolla. Olin viitisen vuotta sitten lokakuun lopulla häissä Manillassa ja juhlatilassa otetut potretit ja muut kuvat olivat onnistuneet todella hyvin.
 18. Ehkä tuo olisi helpointa ratkaista kirjoittamalla suoraan kuoreen niiden henkilöiden nimet, jotka kutsutte? Tai kenties esim. tädin kohdalla "Täti ja Tädinmies Sukunimi lapsineen"? Avec-kutsuihin sitten taas "kutsutun nimi + avec". Tällöin teksti "Kutsu koskee vain kuoressa mainittuja henkilöitä" riittää eikä kukaan ymmärrä väärin.
 19. @athella Teet juuri niin kuin itsestäsi parhaalta tuntuu. Jos rillit istuvat enemmän omaan persoonaan, niin anna palaa. Tuosta eripari näöstä ja sen korjaamisesta: itselläni -4.75 ja 4.5 ja melko paljonkin hajataittoa. Omat piilarini ovat voimakkaammat kuin tuo virallinen miinusnäkö, joten se korjaa osaltaan hajataittoa. Eli eri määrät miinuksia ja pieni hajataitto eivät itsessään estä piilareiden hankintaa. Myöskin piilareiden materiaalit ovat kehittyneet viime vuosina hurjasti. Itselleni kuukausilinssit eivät sopineet, mutta kertakäyttölinssit kyllä. Materiaali on jotain superhyperbowwowsilikonia, joka on erittäin pehmeä ja pitää silmät kosteina.
 20. @Princess_Aurora Mittatilausompelimo Tyyki Humalistonkadulla. Miia muokkasi oman pukuni häihin ja häiden jälkeen lyhensi puvun ja muokkasi sen uuteen uskoon muullakin tavalla. Nopeaa, hyvää ja ammattimaista palvelua erittäin kohtuulliseen hintaan mielestäni. Tässä linkki oman pukuni muutosprosessiin. Kuva löytyy spoilerin takaa.
 21. Its en heittänyt kimppuani, vaan annoin sen kauimmin naimisissa olleen pariskunnan naiselle, joka sattui olemaan mieheni isoäiti (naimisissa 64 vuotta).
 22. Häidemme cateringin hoiti Pito-Roope enkä voi muuta kuin kehua! Häätarjoilut kokonaisuudessaan todella maistuvia, henkilökunta erittäin ystävällistä ja palvelualtista. Raaka-aineista ei oltu tingitty, muutokset menyyseen onnistuivat vaivattomasti ja kaikki sujui muutenkin moitteettomasti koko juhlalauantain sekä juhlia suunniteltaessa . Kehuja ruoasta sateli häiden jälkeen useamman viikon ajan, joten muuta arvosanaa kuin 5/5 ei voi antaa. Suosittelen!
 23. Sisääntulomusiikki: Emma Salokoski Ensemble - Veden alla Poistumismusiikki: Coldplay - Viva la Vida
 24. Viesti vuodelta 2006, mutta jonkinmoinen selvitys: http://www.naimisiin.info/yhteiso/topic/19913-mitae-maistraatissa-oikein-tapahtuu/?p=188216 Kannattaa soittaa suoraan maistraattiin ja selvittää asia vihkijän kanssa. Pääsee kaikista helpoimmalla. Todistajia voi varmaan pyytää ottamaan kuvaa/videota.
 25. ^ Sulhasen sormus karhennettiin siinä odottaessa, kun mies ilmoitti ettei lähtisi liikkeestä ennen kuin sormus olisi sitä mistä hän on maksanutkin. Eli lopputulos oli se, mistä oli maksettu, mutta siitäkin sai vääntää kättä ja todistaa kultasepän olevan itse väärässä.