Sini Vuokko

Finlaysonin palatsi (Tampere)

382 posts in this topic

Onkokellään kokemusta hääjuhlasta Palatsissa? Ajatuksena olisi, että sekä vihkiminen, että ruokailu olisi Palatsissa. En ole vielä käynyt katsomassa paikkoja henk. koht, mutta netissä näyttää hyvältä.

Tulossa olisi pienet häät, noin 30 vierasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sini Vuokko  ;)  katsopa mitä NINIS on kirjoittanut. Muistaakseni hän viettää häitään palatsissa!

josefina

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ainakin seuraaviin kysymyksiin olisi kiva kuulla vastauksianne:

Meillä oli häät finskun palatsissa helmikuussa. Vieraita oli 25+me. Meillä oli valokuvaus ja ryhmäkuvaus palatsin aulassa. Leikkejä oli vaan yksi ja se toteutettiin aulassa. Meillä oli varattuna ruokasali, joka on alakerrassa suoraan kun tullaan sisälle.

Menuvaihtoehdot olivat n. 29-32€/hlö. Me valitsimme 32€, joka sisälsi alkuruoan (savuporokeitto), pääruoan (tournedos), kakun ja kahvit. Viinit maksoivat 25€/pullo.

Hyviä kokemuksia: henkilökunta oli mukavaa. Minun ruoassani oli vähemmän kastiketta kuin muilla, mutta itse sitä en huomannut. Ajattelivat varmaan, että en sotke itseäni  ;D Ruokasalissa olevassa takassa oli tuli ja palatsin puolesta saimme pöytiin kynttilänjalat+kynttilät. Itse tykkäsin kovasti tästä henkilökohtaisesta palvelusta, jota saimme useaan otteeseen ennen häitä.

Kaikin puolin erittäin positiivinen kokemus  ;D Ja niin ihana  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja piti vielä mainita, että meillä oli pöytiintarjoilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heisansaa!

Täällä onkin tosiaan fiksumpaa keskustella yksityiskohdista, kun 'tampereen juhlapaikat' -ketjussa. Ajattelin vain, ettei täältä kukaan huomaa keskustelua, kun se oli jo siellä niin kovasti käynnissä:)

Joka tapauksessa on kiva kohdata 'kohtalotovereita', että osaa hyödyntää parhaiten kaiken juhlapaikan tarjoaman potentiaalin. Kiitos teille ;D

Kerron jotain vielä meidän tulevista toukokuun puolenvälin häistä, vaikka niistä kirjoittelinkin jo sinne toiseen viestiketjuun. Eli meille tulee suurinpiirtein myöskin 50 henkilöä juhliin ja vihkiminen tapahtuu Finlaysonin kirkossa. Vihkiminen on melkoisen myöhään, joten meilläkin juhlinta on sitten lähinnä illallisen tarjoamista seisovasta pöydästä - ilman turhaa ohjelmaa ja höösäystä.

Tarkkaa menuehdotusta en muista, mutta muistaakseni alkuruoaksi oli sen seitsemää salaattia, pääruoaksi kermaperunoita, vasikan fileetä ja korvasienikastiketta. Jälkkäriksi se perinteinen kakku ja kahvia. Hinta oli sama kuin täällä on mainittukin, eli hiukan reilu 30 euroa. Keskusteltaessa menusta oltiin Palatsissa hyvin avuliaita ja joustokykyisiä (ainakin vielä näin alustavan suunnittelun vaiheessa) ja muutoksia oli mahdollista tehdä saman summan puitteessa melko vapaasti. Pääruoan vaihtoehdoksi suosittelivat kalkkunaa, mutta en tiedä nyt sitten mihin päädytään. Viiniä ja olutta ajattelimme tosiaan tarjota hiukan pöytiin tarjoiltuna ruokailun yhteydessä ja muut juomat kaikki saavat hakea omakustanteisesti avoinna olevasta baarista. Tämä siksi, etteivät kustannukset riistäytyisi käsistä. Luultavasti noita maksullisia ruokajuomiakaan ei meidän porukalla kulu ihan hirveästi, joten tuskin joudumme vararikkoon. Tietenkin alussa tarjottavat kuohuviinit ovat jo melko suuri menoerä, enkä oikein tiedä minkä mukaan laskenta nyt sitten lopullisesti tehdään. Ensin meille sanottiin, että kuohari maksaa 4e/lätty ja myöhemmin kerrottiin, että sen saakin ostaa pullottain, jolloin hinta ilmeisesti hiukan alenee. Riippuu lasien täyttöasteesta:)

Omien pikkuleipien tuomisen sallimisesta en ollut tietoinen. Saako niitä oikein montaakin sorttia tuoda mukana? Entä makeisia, saako niitä myöskin itse tuoda kahvipöytään? Ravintolat ovat yleensä aika tarkkoja siitä, että kaikki pitää tilata niiden kautta -> lisää katetta.

Oliko tuo heitto mikki&minni -kakunkoristeesta ihan totta? Mistähän he oikein kakkunsa tilaavat, vai tekevätkö itse? Muuten millaisia kakkuja olette tuolta saaneet - meille esiteltiin vaihtoehtoina mansikka- ja vadelmakakku. Ilmeisesti olisi mahdollista saada kerroskakku tai yksikerroksinen kakku, mikäli oikein ymmärsin. Ovatkohan ne kauniita ja hyvän makuisia?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Muuten millaisia kakkuja olette tuolta saaneet - meille esiteltiin vaihtoehtoina mansikka- ja vadelmakakku. Ilmeisesti olisi mahdollista saada kerroskakku tai yksikerroksinen kakku, mikäli oikein ymmärsin. Ovatkohan ne kauniita ja hyvän makuisia?

Meillä oli sieltä mansikkakermakakku ja joissakin kuvissa se näkyy. Voin laittaa jonnekin kuvan siitä meidän kakusta. Meillä oli kerroskakku ja maku oli ainakin hyvä  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm... katselen tässä menuehdotustamme, jonka reunaan raapustettiin kaikenlaista käydessämme neuvottelemassa paikan päällä joskus elokuussa. Tässä mm. lukee, että jos viineiksi ottaisi Gato-viinejä (eli niitä, jossa etiketissä kissa), saisi ne 17e/plo. Tai siis se oli tämän vuoden hinta, ensi vuonna tuo voi olla hiukan enemmän.. Muut viinit olivat 23e/plo. Siitä saa kuitenkin hiukan vertailukohtaa. Kuohuviini on maksanut Palatsissa tänä vuonna 18,5 e/plo ja yhdestä pullosta saa kuulema tosi monta lasillista - olisiko ollut jopa seitsemän? Kuulosti kyllä uskomattomalta, mutta ehkä sellaisen kapean lasin tilavuus on aika pieni. III-olut pullossa maksoi tänä vuonna Palatsissa 3,40; eli ei sekään pahan hintaista ruokajuomaksi viinin rinnalle.

Mitä kukkiin tulee, niin todennäköisesti niitä ei tule kovin paljon:) Koska häidemme budjetti tulee olemaan kohtuullisen pieni - jotakuinkin 4000 euroa - ei koristeisiin ole hirveästi varaa. Tarkoituksena on mahdollisesti ostaa edullisia kauden kukkia (Puketista tai jostain muualta) ja kylmästi itse asetella ne maljakoihin. Varmasti buffetin koristeeksi kuitenkin pitää jotakin laittaa. Ajattelin myös kehitellä ruokapöytiin jonkinlaisia kukka-asetelmia, mutta se on vielä harkinnan alla. En ole oikein haka sommittelussa, eikä juhlien värisävytkään ole vielä tiedossa. Varmaan vinkkinä kannattaa mainita, että jos menee tilaamaan kukka-asetelmia kukkakauppiaalta, ei välttämättä kannata mainita niiden tulevan häihin. Voisin nimittäin melkein lyödä pienehkön rahasumman vetoa, että hintaan tulee saman tien 'häälisä'. Toisaalta peittely voi olla vaikeaa, jos hankkii koristekukat samasta paikasta kuin hääkimpun  ::)  

Henna, oliko teillä jotkut tietyt häävärit, joihin yrität saada kaikki kukat ja muut koristeet sointumaan? Ja oletko jo käynyt kukkakaupoissa suunnittelemassa hääkimppua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh! En ole vielä päässyt niin pitkälle kuin väreihin asti. Todennäköisesti väreille ei tule yhteistä teemaa, kun ei varsinaisesti ole mitään mihin niitä sitten soveltaisi. Tietenkin on olemassa kimppu ja hääkarkit, mutta ehkä ne muotoutuvat sitten myöhemmin. Jotenkin on helpompaa, kun ei sido itseään mihinkään väreihin, kun sitten ei kuitenkaan saa sen värisiä juttuja hankittua kuin haluaisi. Ainakaan minun tuurillani.:)  Tällä hetkellä olen keskittynyt hekumoimaan sormuksen perään ja karaatit sen kun kasvaa kasvamistaan mitä pitemmälle suunnitelmissa pääsee. Petollista.

Punainen ja valkoinen ovat kyllä hyvät teemavärit Palatsia silmällä pitäen, sillä eikös näitä värejä ollut myös käytetty talvipuutarhan kalustuksessa ja verhoissa? Samaten on hyvä välttää hirveän kylmiä värejä talvihäissä, koska kylmä on muutenkin jo valmiiksi.  ;)

Henna, miten muuten kävi sinun heijastinhankkeesi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh! En ole vielä päässyt niin pitkälle kuin väreihin asti. Todennäköisesti väreille ei tule yhteistä teemaa, kun ei varsinaisesti ole mitään mihin niitä sitten soveltaisi.

Väreistä ei varmaan kannata paljon ressailla, valitsee vaan ne, mitkä omaa silmää miellyttävät. Sehän on sitten suloista sattumaa, jos esim. kimppu ja kutsu sattuvat olemaan toisiinsa sointuvat. ;D

Tällä hetkellä olen keskittynyt hekumoimaan sormuksen perään ja karaatit sen kun kasvaa kasvamistaan mitä pitemmälle suunnitelmissa pääsee.

Olemme kohtalontovereita siis tässäkin asiassa. Jos olisi rajattomasti rahaa, joutuisin varmaankin kuljettamaan sormuskättäni kottikärryillä. ;D

Punainen ja valkoinen ovat kyllä hyvät teemavärit Palatsia silmällä pitäen, sillä eikös näitä värejä ollut myös käytetty talvipuutarhan kalustuksessa ja verhoissa?

Niinhän siellä taitaa olla. Verhoissa ja tuolien verhoiluissa on muistaakseni tummanpunaista ja kultaa. Ja pöytä- ja lautasliinat tulevat tietty olemaan valkosiet. Värivalinnat on tehty kylläkin ihan omien mieltymysten mukaan eivätkä ne tahallisesti noudata mitään teemaa. Minkäs teet, kun punainen ja valkoinen vaan miellyttävät! ;-)

Henna, miten muuten kävi sinun heijastinhankkeesi?

Kiitoksia kysymästä! :) Sain tosiaan ihan kohtuulliset tarjoukset heijastimista ja toisen (halvemman) perusteella olisi pitänyt tehdä tilaus jo maanantaina. Ei vielä osattu päättää, onko koko heijastinidea edes toteuttamisen arvoinen, joten jätettiin asia hautumaan.

Rezi, oletko ajatellut kirjoittaa omaa päiväkirjaa? Meillä tuntuu olevan niin samankaltaiset suunnitelmat, että olisi kiva seurailla tarkemmin "kohtalotoverin" suunnitelmien etenemistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kutsutaan noin 100 henkeä joista tuskin tulee kuin ehkä 80-90. Me ollaan kyselty meidän kavereiden bändiä soitteleen häihin, mut ei vielä oo saatu vastausta, ovat kuulema ainakin joillain festareilla soittelemassa just heinäkuussa :( Mut on käynyt mielessä että tuo tila, joka bändiä varten ollaan suunnieltu(aulaan), on aika pieni eikä välttämättä koko kokoonpano sille mahdu..toisena vaihtoehtona onkin sit joku (mahd.halpa) pianisti soittaan kaikenlaista musaa(ei siis vain valsseja!!) Muuksi ohjelmaksi ehkä tulee jonkin lainen diashow/videotykkiesitys meistä ;D Toivottavasti! Varmaan Talvipuutarhan jollekin seinälle sit viritettäis kangas tai muu systeemi.

Meidän menu on hinnaltaan 32e/aikuinen ja 10e/lapsi. Menussa on jäälkellarin lohta, sinappikastike, venäläistä silliä, hunajakalkkunaa, hillottua sipulia,saunapalvikinkkua, porsaancarre, vihreäsalaatti, fetasalaatti, katkarapusalaatti, keitetyt perunat, leipä ja voi, kalkkunafile, yrttikastike, kermaperunat, kasviskratiini, hääkakku, kahvi/tee, jäävesi. Lapsille herkkupyörykät, kermakastike.

Ei kustanneta alkoholeja, jokainen saa ostaa omansa..ei millään kyetä maksamaan :-[  Kuoharit tarjotaan tervetuliaisiksi. Siinäkin jo tekee tiukkaa..

Kirjoittelen aiheesta myöhemmin paremmalla ajalla vähän lisää. Kiva että tällanen ketju :)

:-XN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuohon häämenuun ei sisälly kuulema maito, vain jäävesi, kummallista.. Jos omia pikkuleipiä saa tuoda, niin menisköhän tuo maitokin..vai täytyyköhän se ostaa erikseen ??? Tuo pikkuleipä juttu oli todella tervetullut uutinen! Ollaankin vähän tuskailtu pikkuleipien suhteen. Täytyy kysyä Palatsista varmaan onko osa menun ruuista tarkoitettu iltapalaksi vai täytyykö pärjätä illalla pelkän kakun ja kahvin voimin..

Olen mietiskellyt että varmaan buffetpöytään vois jotain laittaa koristeeksi. Kimppuni tulee todennäköisesti olemaan tumman punainen, pukuni vaalen kullan sävyinen. Teemavärinä siis varmaan ainakin punainen. Eli koristeena voisi buffetpöydässä olla vaikka ihan yksi iso näyttävä punainen ruusu tai vaikka kaksi ruusua yhden ruusun maljakossa molemmissä pöydän päissä(ei nyt ihan reunalla ;D)

Pöydissä näytti olevan pienet punaiset kukat ihan Palatsin omasta takaa, täytyy miettiä tarviiko niihin mitään sen kummempaa. Sievät hääkarkkirasiat väsätään itse (punaiset rasiat jotka varmaan sidotaan kullan sävyisellä narulla kiinni)ja asetetaan ehkä keskelle ruokalautasta odottamaan..tai sit pöydälle.

Onko kellään muuten tietoa miten piano kuuluu aulasta ruokasaleihin? Voiko sitä esim. mikittää :-[ ;Dkun en ole yhtään perillä näistä musiikkijutuista... ::) Entä millainen äänentoistolaitteisto FP:llä on? Eli miten puheet ym. saadaan kuulumaan kaikkiin alakerran saleihin?

:P ;DNinis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh, Ninis, pistitpä pahan.

En tiedä palatsin äänentoistosta muuta, kuin että aulassa on joku isompi soitinmankka, jolla voidaan soittaa levyjä. Ja talvipuutarhaan saadaan pienempi mankka, jolla voi soittaa taustamusiikkia. En usko, että siellä on mitään yleisäänentoistoa.

Voisitteko järjestää puheet niin, että niitä lausuttaisiin vaikkapa aulassa maljojen noston yhteydessä? Siis jos teille tosiaan tulee niin paljon väkeä, etteivät kaikki mahdu yhteen saliin yhtä aikaa. Aulassa puheita voisi varmaan kuunnella portailta ja yläkerran 'parvelta'.

Meille on tulossa melkein muutoksitta sama menu kuin teille. Pääruoka on vain eri. Meillä on vihkiminen sen verran myöhään, ettei iltapalasta tarvitse huolehtia. Kaikki ruokalajit on kuitenkin tarkoitettu ilmeisesti nautittavaksi kerralla. Voithan kysyä, jos osan salaateista voisi vaikka tarjota iltapalaksi.

Meinasitko maitona juomamaitoa, ei kahvimaitoa? Juomat varmaan haluavat veloittaa erikseen. Mutta kuinka moni sitten oikein haluaa juoda maitoa? Ehkäpä nämä halukkaat raaskivat ostaa sitä itsekin. Tai ainahan voitte sopia maitotarjoitusta... tuskin maksaa ihan älyttömästi lisätä pari maitotölkkiä seisovaan pöytään. Kahvin sekaan kaadettava maito varmaan kuuluu hintaan :)

Seisovan pöydän koristelusta en ole vielä hirveästi stressiä ottanut. Kerran sinun hääsi ovat kesällä, kannattaa miettiä voisiko tuon koristelun hoitaa kauniisti mutta edullisesti sotkematta kukkakauppaa mukaan. Kaupoissa on kesäaikaan ainakin todella edullisia lyhyitä ruusunippuja, joista saisi kauniita koristeita maljakkoon asetellen. Samaten kaikenlaiset luonnosta löytyvät kukkivat kukat ovat kivoja. Sukulaisten puutarhaan vain varkaisiin.

-Rezi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin, maitoa kyllä muutaman purkin kykenee kustantamaan, mutta olutta ja viiniä menis varmaan aika reippaasti jos meille se 100 henkeä tulee.. Harmi kun ei olla niin rikkaita että pystyttäis viiniä tarjoamaan ruokajuomaksi :'( Tai täytyy vielä miettiä josko jostain muusta vois karsia että saatais viinit ihmisille.. :-/

Mutta tuo äänentoistojuttu nyt ei kyllä kuulostanut kovin hyvältä..täytyy ihan kysyä paikan päältä. Mankalla ei kyllä pitkälle pötkitä.. Oltais nimittäin haluttu taustamusiikiksikin piano, mutta jos ei aulasta kuulu saleihin niin täytynee se sit unohtaa.. Häävalssin soittaa anoppini pianolla(on todella hyvä soittamaan). Täytyy sit tuo muun musiikin tuottaminen miettiä uusiksi..apua.. Olis kiva jos aulan musisointi kuuluis hyvin myös saleihin.

Pöydän koristeluun emme aio upottaa omaisuutta! Joitain luonnon kukkiakin tai muita systeemejä todella vois käyttää hyväksi. Aiheen vierestä:En myöskään aio omaan kimppuuni kamalaa rahasummaa haaskata, mahdollisesti kuitenkin näyttävä käsivarsikimppu pitkähköistä punaisista ruusuista..Ei vielä varmuutta tuosta.

Tulipas aika hostiili viesti..Ei kaikki kuitenkaan ole niin sekaisin ja päin seiniä kuin saattaa vaikuttaa ;D

Hyvää joulun odotusta kaikille :-X

Ninis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällähän on keskustelu taas virinnyt, kiva juttu. :)

Enpä osaa minäkään tarkkaa tietoa sanoa Palatsin äänentoistosta, mutta luulen, ettei siellä sellaista ole valmiina. Eli jos puheet haluaa pitää siten, että vieraat ovat eri tiloissa, kannattaa panostaa johonkin äänentoistojärjestelmään (eikös niitä saa vuokrata?). Tosin, Ninis, jos teille tulee tuo n. 80-90 vierasta, mahdutte kaikki Talvipuutarhaan + Ruokasaliin. Eli mitä jos pitäisitte puheet aulassa, kuten Rezi ehdotti? Silloinhan osa porukkaa voisi pysyä paikoillaan Ruokasalissa ja osa tulla aulaan paikan päälle kuuntelemaan. Enkä usko, että pianomusiikki (tai edes bändi) jaksaa kantaa aulasta Talvipuutarhaan asti, joten äänentoistoa kannattaa tosiaan miettiä. Meillä musiikista huolehtii Scarlet maidens ja heidät ajateltiin sijoittaa Talvipuutarhaan, jossa kaikki vieraammekin istuvat.

Meillä on myös vihkiminen niin myöhään (ja ravintola menee kiinni niin aikaisin), että emme tarjoa iltapalaa. En usko, että puffetista on tarkoitus jäädä ylimääräistä iltapalan varalle (eikös se olisi vähän huonoa suunnittelua FP:n keittiöltä, jos ruokaa jäis kauheesti yli? ???). Mutta voittehan pyytää, että tekevät salaatteja yms. vähän enemmän ja tarjoavat sen iltapalana, tuskin se kauheasti hintaa nostaa. Ja tuskin se maito kauheesti maksaa -- ja juoko sitä tosiaan ruoan kanssa kovin moni?

Me ei olla vielä(kään) päätetty menua. Mua ei oikein puffet-pöytä viehätä -- samaa menua kuin teillä on, on toki tarjottu meillekin. Mutta kun en vaan tykkää puffet-pöydistä... Joten nyt harkinnassa on alkukeitto TAI alkupalapuffet, pääruoka pöytiin (esim. paahdettua sorsanrintaa karpalokastikkeella :P) ja jälkkäriksi on sitten kakku. Kahvipöytään tullee varmaan yhtä tai kahta lajia pikkuleipiä lisäksi ja suklaakonvehteja (= hääkarkkeja) on oltava! ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, täytyy jostain kysellä äänentoistolaitteista..vuokralle siis. Tuosta hääbuffetista sen verran, että meille tulee tuohon ehdotettuun menuun muutoksia jonkin verran. Ainakin vegaani kaverin vakaumusta täytyy kunnioittaa ja vähän ehkä kaipaisin jotain muutakin kuin kalkkunaa.. Lihaa!!!!!Punaista lihaa!!!Ärr!! ;D ;) Just kidding.. Lohta tai sit jotain herkullista pihvisysteemiä kastikkeella, täytyy suunnitella vielä.

Kyllä voi olla että mahdutaan kaikki Talvipuutarhaan ja yhteen saliin. Onko kellään tietoa paljonko siihen Siniseen salonkiin,vai mikä se nyt olikaan siellä alhaalla,  mahtuu väkeä, entä siihen ovea vastapäätä olevaan saliin?

Just sulhoni huikkas että sen kaverin bändillä on äänentoistolaitteita vaikka kuinka, eli varmaan saadaan niiltä,kiva :D

Pikkuleipiä meillekin tulee varmaan paria sorttia. Olispa muuten ihanaa jos olis buffetpöydällä konvehteja tarjolla enemmänkin, täytyy ottaa harkintaan :) Meille ainakin täytyy saada omaan pöytään konvehteja kulho(pieni) kun ollaan niin suklaa riippuvaisia ;D  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiphei!

Henna, aiotko todella tarjota häissä Sorsaa? Onkohan ne pyydystetty suoraan Tammerkoskesta?   ;D

Ninis, meille sanoivat palatsista, että tekevät mielellään erityisannoksia ruoka-aine allergikoille. Meillekin on tulossa melko spesiaaliporukkaa, ainakin yksi vegaani, yksi maitoallerginen jne.

Mitähän sitä tässä vielä sanoisi. Minkälaisia suklaakonvehteja olette ajatelleet tarjota? Olisiko ihan makaaberia ostaa niitä jo joulualesta ja säästellä toukokuulle asti. Jos säilyvät, eivätkä joudu masuuni, hih!  

-Rezi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moiks! Minä itse olen suuri Julia-karkki fani.Sulho taas rakastaa fazerin sinistä. Mietittiin et olisko kiva jos jokaisessa rasiassa olis kumpaakin lajia yksi, punainen ja sininen..Konservatiivisesti ajateltuna niinku tytön ja pojan värit ;D Ja sit kulhollinen sit kahvipöydässä. Mä voin olla kyllä täysin varma et jos meillä jossain kaapissa on suklaata jemmassa niin joku pieni "kotihiiri" käy niitä varmasti sieltä syömässä parempiin suihin  :D Tai noh, jos niitä nyt halvalla löytyy niin toki ne jonnekin vois piilottaa, vaikka vintille romujen taakse, niin kiusauksen tultua kotihiirellä saattais mielenkiinto loppua lyhyeen ;)

Hih, toivottavasti sorsaa ei ole pyydetty Tammerkoskelta kun ovat meidän hyviä kamuja ;D

Mä en keksi enää mitään kirjotettavaa, tässä sen ku lätisen.. Mutta tosiaan jos joku sattuis tietämään kuinka paljon siniseen saliin ja siihen toiseen saliin alhaalla mahtuu ihmisiä niin ilmotelkaa. Talvipuutarhaan mahtunee sen seittemänkymmentä henkeä.

:-X :-X :-X

Tunnelmallista ja piparintuoksuista joulun odotusta! Kumpa se lumi tulis jo!

:-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X

Ninis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hipsishapsis :)

Meinaatko Ninis sinistä sanonkia alhaalla vai ylhäällä? Meillä muistaakseni alakerran siniseen salonkiin katetaan se seisova buffetti. Sehän ei oikein mahdu samaan saliin kuin vieraat. Olisikohan alakerran varsinaisen ruokasalin vetoisuus suurin piirtein 40-50 henkilöä, jollen väärin muista. Riippuu varmasti hiukan pöytien asettelusta.

Paperipäällysteiset konvehdit voi olla tosiaan kivempia hääkarkkeina kuin ihan paljaat namut. Tulee jotenkin hygieenisempi olo niistä. Eivät myöskään ole niin kosteudenherkkiä. Eli Juliat ja siniset konvehdit kuulostavat oikein hyviltä!

-Rezi (jolla on kaikki joululahjat jo ostettuna, huh!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vau Rezi, kaikki joululahjat ostettuna :o Mä en ole vielä yksiäkään ostanut.. ::)

Meille sanottiin että seisova pöytä katetaan siihen huoneeseen joka..äh,miten mä nyt tän selitän..No se huone joka on ovea vastapäätä olevan istumatilan/ruokasalin vieressä, sinne on kulku kahdesta ovesta. Ja se alakerran sininen salonki on se suht pieni sininen huone jossa on yks pitkä pöytä. Kai? Ollaan mietitty että osa vieraista sijoitetaan Talvipuutarhaan ja taas osa vaikka siihen Siniseen salonkiin, mut kun ei oo tarkkaa tietoa paljonko sinne salonkiin mahtuu kun vaikuttaa aikas pieneltä tilalta.. Ellei tosiaan sit laita seisovaa pöytää sinne siniseen salonkiin..Talvipuutarha on se iso sali alhaalla ja siihen mahtuu about 70henkeä. Näin mä ymmärsin.. Meillä on käytössä koko alakerta ja siellä ainakin silloin kun käytiin oli kolme eri tilaa jossa mahtuu ruokailemaan plus se seisovan pöydän huone jonne on kaksi ovea.. Et täytyy sit vierasmäärän varmistuttua suunnitella huoneisiin sijoittelu niin että kaikki kummiski kuulis mitä tapahtuu missäkin.

Huh ku sekavaa.. Lähden tästä kohtsillee jouluostoksille ;D Vapaapäivä ;D ;D

::)N

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me karsittiin häävieraita nyt niin että kutsutaan vain ne jotka oikeasti halutaan! Ihanan helpottunut fiilis! Eli alunperin oltais kutsuttu 100, mutta nyt sitten maksimissaan 90. Varmaan mahdutaan Talvipuutarhaan ja esim.ruokasaliin. Jäis sit vähän oleskelutilaakin. :) Kovasti haluaisin tarjota ihmisille viiniä ruoan kanssa, mutta mitähän se tulis maksamaan about jos jokaiselle olis yks tai kaks viinilasillista.. Osaisko kukaan arvata? Ja olut oli sen 3,40? Viini kyllä maistuis varmaan osalle porukkaa mutta olut vois upota useammalle paremmin, miten sitten arvioi mahdollisen menekin..siinäpä pulma..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now