Jump to content
Naimisiin.info

tammikuu09

Rouva
 • Posts

  4257
 • Joined

 • Last visited

About tammikuu09

 • Birthday January 5

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1744 profile views

tammikuu09's Achievements

Konkari

Konkari (4/5)

 1. @nilmelwen Pariisissa niin kuin muissakin suurkaupungeissa toki on taskuvarkaita, mutta terveellä maalaisjärjellä pääsee pitkälle (tyyliin ei pidä lompakkoa housujen takataskussa tai selässä olevan repun sivutaskussa) - ja esim. erilaisissa ryysiksissä tietysti kannattaa olla varuillaan, varsinkin kun turisteja kuhisevat alueet, mukaan lukien urheilutapahtumat, luonnollisesti houkuttelevat alan yrittäjiä helpohkon saaliin toivossa. Ja täytyy sanoa, että sen melkein kymmenen vuotta, kun mulla kävi Pariisissa suomalaisia kavereita kyläilemässä, keneltäkään ei koskaan pöllitty mitään, vaikka ihan ääneen suomea puhuttiin ja muutenkin turistikohteissa hyörittiin. Hyvää matkaa
 2. Bercy on kivaa aluetta, siis varsinkin se vanha makasiinialue, nimeltään Bercy Village Paljon ravintoloita ja kaikenlaisia hauskoja pikkuputiikkeja niissä vanhoissa makasiineissa sekä iso iso puistoalue vaikka pikniköintiin siinä ihan vieressä. Itse asiassa se puistoalue alkaa siitä Bercyn hallin ja teidän hotellinne vierestä ja jatkuu juuri sinne makasiinialueelle saakka. Jos ei jaksa/viitsi kävellä, metrolla pääsee siitä hallin kulmalta suoraan makasiinialueen kulmalle, siis Bercyn asemalta Cour Saint-Emilionin asemalle. Niin ja siitä Bercyn asemalta pääsee tosi näppärästi metrolla ydinkeskustaankin, koska siitä kulkee metrolinja 14, jossa ei ole kuljettajaa lainkaan ja joka on nopeampi kuin perinteiset metrolinjat.
 3. Itselläni on ollut vähän yli kahdeksan vuotta vihkinä Ailion keltakultainen rivisormus mallia 1373A, eikä todellakaan ole mitään pahaa sanottavaa Sormus on paljon paksumpi ja "runsaampi" kuin moni muu sovittamani vaihtoehtoinen puolipyöreä malli (oli niitä harvoja, jotka olivat livenä samaa kaliiberia kuin kihlani, Kalevala Korun Oodi) - siis sikäli, että monissa edullisemmissa sormuksissa oli säästetty materiaalissa tekemällä sormuksen sisäpinnasta kovera ja pullealtakin näyttävät sormukset saattoivat olla tosi ohuita ja siten jotenkin heppoisen oloisia. Ja vaikka sormus on totta kai himmentynyt jatkuvassa käytössä, mitään lovia tai vaurioita siihen ei ole tullut, niin runkoon kuin istutuksiinkaan, enkä tosiaan ole sitä missään vuosihuolloissa koskaan käyttänyt.
 4. ^Riippuu siitä, mitä vihkijä "suostuu" tekemään ja mitä muuta ohjelmaa vihkimiseen ympätään, mutta se varsinainen vihkimisen virallinen osuus kestää ihan saman kuin maistraatissakin. Meillä vihkiminen kesti ehkä parikymmentä minuuttia (eipä muuten ole mitään eksaktia mielikuvaa ) - ja siihen kuului sisääntulo häämarssin tahtiin + vihkijän pitkä puhe + musiikkiesitys + virallinen osuus + poistuminen häämarssin tahtiin.
 5. Ainakin tämän meidän pakettimme Vinatis toimitti DPD:llä kotiovelle (tilauksesta taisi mennä noin viikko) - ja kun ei oltu kotona, niin kuljettaja soitti kysyäkseen, mitä halutaan toimitukselle tehtävän (tosin aina DPD:n kuljettajat eivät ilmoita mitään, ja ainakin meille DPD on vähän hankala kuljetusfirma, koska sillä ei ole oikein järkevää noutopaikkaa näin kuluttaja-asiakkaille). Ja sen verran vielä olen eri mieltä siitä "pelottelusta", että nettimyyntiä koskeva valmisteveron tilitys (samoin kuin arvonlisäveron tilitys) asiakkaan kotimaahan on kyllä ihan voimassa olevaa EU-lainsäädäntöä (lähde): Internet- ja etämyynti Jos valmisteveron alaisia tavaroita myydään yksityisasiakkaille internetin kautta, on valmistevero maksettava asiakkaan asuinmaahan ja sen verokantojen mukaisesti. Ennen tavaroiden toimittamista myyjän on: - tehtävä ilmoitus toimituksen kohdemaan viranomaiselle - taattava, että valmistevero maksetaan.
 6. Tulli ja Valvira eivät suinkaan "pelottele" verkkokauppoja, mutta monet lopettavat siksi, että a/ kaupoille on varsinkin viennin huomattavasti lisääntyessä liian monimutkaista hoitaa EU-alueen lakeihin liittyvät velvoitteet Suomeen päin (mm. alkoholituotteissa valmistevero ja kaikissa tuotteissa arvonlisävero) b/ kaupoille käy liian kalliiksi korvata perille menemättä jääneitä ja/tai kuljetuksessa vaurioituneita tuotteita (esim. alkoholituotteet lasipulloissa ovat melko riskialttiita kuljetettavia) Edit: Tämän sanottuani lisään, että maanantaina juuri vastaanotettiin 20 pulloa ranskalaisia laatuviinejä verkkokaupasta Vinatis.com, moitteettomassa kunnossa ja ilman minkäänlaisia hankaluuksia maahantulon kanssa
 7. http://fi.wikipedia.org/wiki/Virkatodistus Edit: Eikä sitä nykyään kovin usein mihinkään tarvitsekaan, mutta itse pidin sitä varmuudeksi mukana niin kauan kuin henkilökortissa ja esim. pankkikortissa oli eri nimi, jotta olisin tarvittaessa voinut osoittaa molempien kuuluvan minulle.
 8. ^Ei tarvitse olla virkatodistusta mukana, koska tiedot katsotaan viranomaisten tietojärjestelmästä - mutta uusien tietojen pitää tietysti olla sinne järjestelmään päivittyneenä, eli ihan heti häiden jälkeiselle maanantaille ei kannata vielä aikaa varata. Samoin sen uusilla tiedoilla olevan virkatodistuksen voi saada vasta sitten, kun ne samaiset tiedot ovat päivittyneet - ja virkatodistus pitää itse hakea, eli sitä ei tule mistään automaattisesti.
 9. Poliisin lupapalveluiden ajanvarauksen etusivulla sanotaan, että normaalimittaisen varauksen puitteissa käsitellään vain yksi lupa-asia (joko passi tai ajokortti mutta ei molempia) - eli varmaan hoitavat asian, jos siinä tiskillä jo on, mutta mahdollisesti myös "läksyttävät", koska niin ei ole tarkoitus toimia.
 10. tammikuu09

  Mauritius

  Onhan nyt ihan missä tahansa hotellissa OMG muita turisteja, niin suomalaisia kuin ei-suomalaisiakin, oli matkanjärjestäjä mikä tahansa Ja kun Mauritius ei nyt kuitenkaan ole mikään Kanaria, niin aika vähän on niitä halvan viinan perässä reissaavia örveltäjiäkään todennäköistä tavata, niin lennoilla kuin hotelleissakaan Edit: Ja vaikka se totaali-OT:n puolelle tässä ketjussa meneekin, niin työpaikoista sen verran, että kyllähän myös monikansallisilla yrityksillä niitä Suomessa on, aika paljonkin (itse olen 15 vuoden työuralla ollut enemmän töissä kansainvälisten konsernien paikallisissa yksiköissä kuin suomalaisissa yrityksissä) - ja vastaavasti varsin moni suomalainen yritys on riippuvainen siitä, että tuolla muissa maissa ostetaan muutakin kuin vain kotimaista, vaikkapa sitten suomalaisia vientituotteita
 11. tammikuu09

  Mauritius

  Kyllä, saatiin häämatkaetuja (huoneen upgrade + samppanja ja pieni ateria huoneessa + kaikenlaista extrapalvelua) - ja ei, ei jouduttu odottamaan huonetta seuraavaan päivään vaan saatiin huone heti yhden aikaan yöllä, kun perille päästiin (ja ylipäätään meni yöhön vain siksi, että kone oli myöhässä, mikä ei johtunut matkanjärjestäjästä). Myöskään lähtöpäivissä ei ollut mitään vikaa (silloin ainakin kaksi kertaa viikossa; itse pääsimme lähtemään häiden jälkeen juuri niin pian kuin toivoimmekin) - joten en välttämättä ihan ymmärrä nimimerkki Matkustelijan suht' kärkevää kritiikkiä
 12. tammikuu09

  Mauritius

  ^^Finnmatkoilla oli Mauritiuksen matkoja jo viisi vuotta sitten (välillä on voinut pitää taukoa) - nimimerkillä heidän kauttaan häämatkalla Ja vaikka oli silloin ihan pakettimatka, taisi olla aivan yksi suomalainen pariskunta samaan aikaan samassa kohteessa kuin me (hekin häämatkalla).
 13. Eikä se koekampaus vakkarinkaan kanssa huono idea ole, jos haluaa laittaa esim. hunnun/tiaran/birdcagen, koska ei se vakkarikaan välttämättä ihan lonkalta osaa sanoa, miten pysyy ja miltä näyttää. Ainakin omassa kampauksessani tiaran ja hiusten keskinäistä asettelua jouduttiin tuunaamaan ihan kokeilemalla, jotta esim. tiaran päät eivät vilkkuneet korvien takaa tai hiusten läpi, ja koekampauksessa oli siihenkin paremmin aikaa ja mahdollisuutta kuin hääaamuna olisi ollut. Lisäksi tykkäsin, että näin sen oman visioni livenä etukäteen, koska en ollut sellaista kampausta koskaan teettänyt, ja vaikka se olisi hääaamuna noin teknisesti esim. hiuslaadun puolesta onnistunutkin, niin olisi kyllä ainakin itselleni tullut semipaniikki, jos se ei olisikaan ollut niin kiva kuin mun omissa kuvitelmissani.
 14. Mulla on lyhyt, ohut ja liukas tukka, ja kävin häitä varten kampaajalla, jota en ollut koskaan nähnytkään aiemmin (häät 200km kotoa) - ja kyllähän se ammattilainen koekampauksessa näki, millainen hiuslaatu ja -tyyli mulla oli. Ja koekampauksessa nimenomaan kokeiltiin sitä kampausta, jota toivoin, ja yhdessä todettiin, että ei ollut mahdotonta. Väristä tuli paras ikinä, ja kampaus paitsi onnistui, myös kesti niin, että olisi nukutun yön jälkeenkin vielä pienellä kohentelulla mennyt ihan täydestä. Ja koekampaus olisi vielä myös mahdollistanut kampaajan vaihtamisen, jos yhteistä säveltä ei olisi löytynyt. Edit: Kannattaa muuten kysyä tarjouksia hääkampauksiin nimenomaan lyhyelle tukalle; ainakin omaani sain juuri lyhyen tukan perusteella noin 30% alennusta hääkampauksen listahinnasta.
×
×
 • Create New...