Jump to content
Naimisiin.info

Finlaysonin palatsi (Tampere)


Sini Vuokko

Recommended Posts

Aiotteko muuten jotenkin ilmaista vieraille, että viinaa ei saa rajattomasti, vaan baari on auki?

Auts, tuokin pitäisi huomioida. Ja miten sitten juomien kaadon järjestää? Jos tarjoilijat tarjoilevat viinin pöytiin, missä vaiheessa tarjoilu tapahtuu? Ja miten sitten ihmiset ilmoittavat jos he haluavatkin juoda siideriä tai olutta? Tässä vaiheessa varmaan tulee mehulinjalaisille paniikki, kun juomiksi tarjoillaan vain alkoholia.. ja ihmiset alkavat tilaaman tarjoilijoilta kokista. Jota me ei tietenkään kustanneta, kun on ilmaiset alkottomat juomat pitopöydän yhteydessä. AArrgghh!!

Olisi ehkä fiksua saada viini/olut/siideri -tarjoilu vasta siihen vaiheeseen, kun ihmiset ovat ehtineet hakea ensimmäisen kierroksen noutopöydästä. Muuten ensimmäisen kaksi lasillista uppoavat ihmisiin ennen kuin ruokaakaan on lautasella.

Mihin ne alkoholittomat juomat sijoitetaan? Onko ne tosiaan siellä pitopöydän luona toisessa huoneessa (joka vaikeuttaa ruoan kuljettamista), vai ovatko ne kenties kannuissa pöydissä/erillisellä pöydällä ruokailuhuoneessa? Henna, onko sinulla näkemystä tästä?

Mikä olisi sitten hienovarainen tapa ilmaista, että viinat saavat vieraat itse ostaa baarista? Jos sanoo vain, että "baari on auki" sitähän joku voi ymmärtää, että baarista saa hääparin laskuun mitä vain. Toinen juttu on se, että miten ilmoittaa, että viiniä ei kaadeta rajattomasti koko ruokailun ajan? Jokuhan alkaa sitten kuitenkin huitomaan tarjoilijoille ja haukkumaan heitä, jos eivät tulekaan enää tarjoilemaan kolmatta lasillista. Puhumattakaan, että joku haluaisi sitten useita pulloja olutta. Vaikkeivät nyt yksittäiset olupullot ja viinilasilliset meitä konkurssiin ajakaan..

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Henna.  :)

Tuohon viimeiseen ajatukseen, eli alkoholitarjoilun rajoittamiseen. Meille ei tule juontajaa, mutta nyt tässä mielessäni pohdin, että jos saisi sanan kierrätyttyä vieraiden keskuuteen vanhempien avustuksella ennen juhlia. Meille on kuitenkin tulossa melko vähän vieraita, ja kaikki ovat suhteellisen läheisiä. Tai sitten voisi pyytää vaikka best mania pitämään puheenvuoron ihan juhlan alussa, jossa hän mainitsee baarin maksullisuudesta.

Joo, hyvä idea.  ;D

Tarjoilijoiden ohjeistus on kyllä kaiken a ja o.

-Rezi  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nyt on kuulkaas sellainen juttu että meidän perheen hääsuunnitelmat uhkaa mennä uusiksi.. Mies hakee Ouluun virkaa ja olis tosi ihanaa jos pääsis sillä molempien vanhemmat ja sisaret asuu Oulussa/lähiseudulla, mutta.. Häät siirtyis sitten Ouluun ja kaikki menis uuksiksi.. Palatsiin ollaan maksettu se 200egee varausmaksua ja vähän harmittaa jos sen menettää.. Sattuiskohan kukaan mahdollisesti tietämään ketään joka haluais viettää hääjuhliaan Palatsilla tuolloin 10.7..  Vaikka mikään ei vielä olekkaan varmaa :-/ Kun ei tiedä mitä tässä toivois, Ouluun lähtöä vaiko tänne jäämistä.. Mitään ei voi nyt suunnitella kahta viikkoa kauemmaksi..

Link to comment
Share on other sites

Paha tilanne Ninis. Oletko kysynyt jo Palatsista antavatko varausmaksun anteeksi, jos löytää itse toisen parin samalle päivälle juhlimaan? Meinaan vain, että voisivathan he periaatteessa periä uuden varausmaksun nimien muuttamisesta varauskirjaan.

Meilläkin saattaa olla muutto edessä tässä jossakin vaiheessa kevättä ja olen myöskin miettinyt tuntuisiko hassulta palata Tampereelle vihittäväksi. Pitää nyt vain odotella ja katsella, kun ei vielä tiedä minne kohtalo vie..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jäädään Tampereelle ainaskin vähäksi aikaa!! ;D Hiphei, ei tarvii ruveta sinkoileen ympäriinsä uuden hääpaikan ym.suhteen!!!! Kolariin kylläkin syksyllä muutetaan vuodeksi töiden perässä ja vähän elämys"lomalla" samalla ;) Saadaan Ylläksellä kulkea laskemassa aina ku tekee mieli! Mutta tosiaan, mitään muutoksia hääsuunnitelmiin ei onneksi tule!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hienoa kuulla, että juhlanne olivat onnistuneet. Ja lempeä liittoonne jatkossakin!

Olemme itsekin varanneet FP:n juhlapaikaksemme, joten on kiva saada tietoa mitä paikasta on pidetty. Senhän jo tiedän, että paikka on kaunis, mutta kun meille erityisen tärkeää on ruuan taso, samoin viinit. Katselin Palatsin viinilistaa netistä, mutta ikäväkseni en löytänyt sieltä yhtään kuohuviini- saatika shampanjavalikoimaa. Osaatko Henna kertoa löytyykö Shampanjaa ollenkaan listalta?

Muuten miten ruokailun järjestitte? Oliko teillä alkupala-buffet ja pääruoka pöytiintarjoiluna? Ja oliko valintanne toimiva?

Link to comment
Share on other sites

Kyllä sen laadun pitääkin olla kohdallaan -  meinaan sillä hinnalla jo odottaakin hyvää.  ;D

Oliko teillä Henna erikseen allergia-annoksia tai oliko eri ruokalajeihin merkitty tarkasti mitkä ovat laktoosittomia jne. ? Meille on tosiaankin tulossa muutama erikoisesti allerginen juhlija, joka hiukan vielä mietityttää tarjoilujen kanssa.

-Rezi

Link to comment
Share on other sites

Käytiin juttelemassa Palatsissa tuossa viime viikolla, ja yllätys oli tosi positiivinen!! Kaikki käy  ;D. Kertoivat, että tekevät juuri sellaisen menuun kuin me tahdomme, viinejä ja shampanjaa saa tilata ihan mitä haluaa jne. Saamme siis itse suunnitella menuun, ja he sitten toteuttavat sen. Onko tällaisia paikkoja siis todellakin olemassa? Jihuu!!!

Ollaan kyllä tosi tyytyväisiä valintaamme.  :-X

Link to comment
Share on other sites

Ei saatu mitään esimerkkejä mukaan eikä edes vielä kyselty hintoja. Haluamme tehdä omannäköisen menuun, ja se ainoastaan on päätetty, että pääruuaksi tarjotaan ankkaa. Muuten on vielä kehittelyvaiheessa, -sekin kuinka monta ruokalajia tarjotaan. No meitä auttaa menuun teossa ja viinien valinnassa ystävämme, joka on alansa rautainen ammattilainen.

Skumpan hinnoista ei juteltu ollenkaan, kun meille oli tässä vaiheessa tärkeintä vaan tietää mitä voimme toivoa ja mitä emme. Mutta lupaan kirjoitella tänne sitten kun asia on enemmän hallussa... :D

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Henna! Sinä se vielä jaksat täällä ravailla vastaamassa meidän tiedusteluihin, vaikka olet jo rouva.  :D

Meidän häät lähenevät muuten aika uhkaavalla vauhdilla. Pitäisi varmasti loppukuusta käydä juttelemassa vielä Palatsissa menusta ja varmistamassa sen ja hintojen pitävyys. Ja sitten on tämä suuri kysymys pöytäjärjestyksestä, ja ihmisten istuttamisesta pöytiin. Ilmeisesti pöydät pystyy talvipuutarhassa asettelemaan eri tavoin, joten saas nähdä millaista järjestystä meille ehdottavat. Alkoholijuomatarjoiluakin vielä mietimme - se saattaa jäädä pois, koska "yllätysvieraiden" vuoksi jostakin kohdasta pitäisi karsia hiukan kuluja. Mikähän siinä muuten onkin, että näin viime metreillä olemme antaneet manipuloida itsemme kutsumaan itse maksamiimme juhliin henkilöitä joista emme edes välitä??

-Rezi

Link to comment
Share on other sites

Kävin tänään juttelemassa palatsissa ja varmistamassa, että meidän varaus oli vielä voimassa. Sain sieltä mukaani talvipuutarhan pohjapiirroksen pöytäjärjestyksellä, joten nyt pääsemme suunnittelemaan alustavaa istumajärjestystä. Alkoholijuomien hinnat eivät olleet nousseet viime vuodesta, joten vanhat laskelmat pitävät vielä paikkansa. Pöydissä oli kauniit punaiset silkkiunikot (jos tunnistin kukat oikein), jotka toimivat varmaan ihan kivasti myös hääjuhlassa. Talon puolesta saa vielä kynttilöitä, joten tunnelma saadaan pöydissä varmaan ihan mukavaksi.

Ainiin.. gato-viinejä ei saa enää, vaan niiden tilalla on kukkoviinejä. Onko kellään kokemusta niistä?

-Rezi

Link to comment
Share on other sites

Noniin.. vähän ryhtiä naikkarit! Finlaysonin Palatsissa ensi kesän lauantait on varattu täyteen (ja varmaan pitkälti seuraavankin vuoden puolelta), eikä silti kukaan vaivaudu kertomaan mitään suunnitelmistaan/kokemuksistaan.  Mur! >:(  :P

Ainutlaatuinen tarjous: pusu seuraavasta kommentista!  :-*

Link to comment
Share on other sites

Voi mä niin mielelläni kertoisin suunnitelmistani, mutta kun niitä ei oikein vielä ole  :-/ Muiden kommentteja olis oikein kiva kuulla  ;D Lupaan kirjoitella heti kun jotakin päähäni pälkähtää, ja kun jotain saadaan konkreettisesti tehtyä.

Link to comment
Share on other sites

Me käytiin kans tuossa viikko sitten Paltsissa juttelemassa menusta ynnä muusta. Tuli jotenki kauhean huojentunu olo kun kuuli miten hyvin asiat hoituu heillä! Menun saa suunnitella itse, leikkihuone järjestyy, samoin lepohuone väsyneille juhlijoille(lähinnä sulhon vaaria ajatellen), kahvipöytään saa tuoda "ihan mitä haluatte" (kun kysyin saako esim.pikkuleipiä tuoda tullessaan). Palvelu on kyllä oikeasti ihan omaa luokkaansa!! :)

Olen yrittäny väsätä menua, mutta en oikein osaa ajatella paljonko mikäkin oikeesti maksais.. Täytynee laittaa ehdotuksia Palatsiin.. Onko kellään mitään hyvää ideaa pääruoaksi? Jotain muuta kuin possua,lammasta tai iän ikuista broileria jota olen saanu yliannostuksen.. Vaikeaa.. Mitään perus kotiruokaakaan en oikein haluaisi, onhan kyse hääjuhlasta ja vielä kun morsian on tällainen herkkusuu ;) Vaikkei kotiruoassa siis mitään vikaa ole, mutta..ymmärrätte yskän.

Mun puku on kullan sävyinen ja paikan väritys on puna-kulta-valkoinen. Mietin vaan että kun kimpustanikin tulee punainen, niin tuntuu että kaikki on liian sävy sävyyn ja hieman kovia värejä. Jotain raikasta ehkä haluais sekaan, jokin väri joka sopis noihin muihin väreihin, joku pehmeä ja herkkä väri. Ihan pienenä yksityiskohtana siis. Vaikka karkkirasioissa tai jossain..

Link to comment
Share on other sites

Onko kellään mitään hyvää ideaa pääruoaksi? Jotain muuta kuin possua,lammasta tai iän ikuista broileria jota olen saanu yliannostuksen.. Vaikeaa.. Mitään perus kotiruokaakaan en oikein haluaisi, onhan kyse hääjuhlasta ja vielä kun morsian on tällainen herkkusuu ;)

Tämäkin morsmaikku on oikee herkkusuu, ja niin on sulhonikin. Me ajateltiin pääruuaksi joko ankkaa tai sorsaa. Harmi kun nyt mä en huomannut katsoa koska teillä on häät, mutta siis sesongin raaka-aineita kannattaa tietysti hyödyntää.

Link to comment
Share on other sites

Heippa Ninis, ja kiva kun kävit kertomassa kuulumisia!

Hmm.. mitähän sitä niin voisi pääruoaksi tarjota. Miten olisi vaikkapa villisika tai strutsi? Kaipa Palatsi niitäkin hommaa toivomuksesta. Tai sitten joku riista, tai erikoisempi kala. Vaikkapa tonnikalapihvejä. Tai poronfileetä? Tai kunnon häränpihviä?

Oletko katsonut palatsin kotisivulta mitä siellä on normaalissa menussa tarjolla pääruoaksi? Sieltä voi saada jotain ideoita - tosin en nyt muista mitä siellä oli listattuna.

Minusta menun suunnittelussa on hankalinta se, etteivät suostu antamaan itse useampia ehdotuksia. Pitäisi vain itse keksiä (jos haluaa muutoksia ehdotettuun menuun) ja sitten neuvotella ruokalajin toteutuskelpoisuudesta. Meillä menee ainakin alkuruokapuoli ihan uusiksi allergikkojen vuoksi - haluaisimme nimittäin sellaisia ruokalajeja, joita mahdollisimman moni voisi syödä ilman erikoisjäjestelyitä.

-Rezi

Link to comment
Share on other sites

Me olimme valinneet Tournedoksen pääruoaksi. Olimme kysyneet vierailta mahdollisia allergioita yms. ja yksi vieraistamme oli muslimi, joten possua ei syö. No tournedoksen kohdalla ei ollut mitään mainintaa, että se kääritään pekoniin. Kun lautanen tuotiin mun eteen ja näin sen pekonin niin kyllä harmitti. Mä vielä sanoin tälle joka ei syö possua, että meidän ruoassa ei sitä ole. Myöhemmin kyllä selitin tilanteen ja eipä siitä mitään sen kummempaa.

Nykyään palatsin listassa lukee tournedoksen kohdalla, että pekoniin käärittyä  ;D

Link to comment
Share on other sites

Auts, Sunnan, ikävä tapaus. Hyvä kuitenkin ettei vieras kovasti tuosta loukkaantunut. Erikoisruokavalioiden kanssa saa olla kyllä tarkkana - varsinkin kun henkilökunta ei aina tunnu tietävän mitä ruoka-aineita missäkin ruokalajissa on.

:)

Sellaista asiaa olen miettinyt, että mitenkähän se juomapuolen kanssa toimisi. Kävi ilmi, ettei siihen (sikakalliiseen) 32 euron menuhintaan kuulu vakioruokajuomaksi muuta kuin vesi. Siis täh, ei edes niitä perinteisiä kotikaljoja ja mehuja!  

:o

Jos tarjoamme vieraille viiniä ja olutta, onhan se perin kummallista että "raittiit" joutuvat kirjaimellisesti vesilinjalle. Varsinkin kun itse todennäköisesti kuulumme raittiiden sakkiin. Mutta olisiko se sitten hirvittävän kallista tarjota jokaiselle joko alkoholiton/alkoholillinen juoma (tai parikin, esim. viinin kohdalla) ?

Onko kukaan kysellyt Palatsista alkoholittomien juomien hintoja?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...