Sign in to follow this  
Followers 0
saniainen

etsiskelen lohiohjetta

7 posts in this topic

Hei !

Olisiko kenelläkään jotakin herkullista lohiruoka ohjetta   :) kaikki kelpaa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fileoi iso merilohi. Viiltele fileeseen vakoja, jotka täytät sinihomejuustolla. Päälle ripottele suolaa ja pippuria sekä halutessasi hieman purjoa. Paistoajan puolessa välissä kaada uunivuokaan 1-2 dl kermaa.

Helppoa ja hyvää  ;D

Takuuvarmoja reseptejä ovat myös lohikiusaus, lohisalaatit sekä savustettu lohi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lohipiirakka on tosi hyvää. Helpolla pääsee, kun ostaa sunnuntai-piirakkapohjan. Pohjan päälle tulee purjoa, paprikaa, lämminsavustettua lohta (ja mitä vaan haluaa laittaa) ja sitten seos jossa kaksi munaa, 2dl maitoa, 1dl kermaa, pippurirouhetta, 1tl suolaa. Lisäksi ripotellaan juustoa lopuksi. Sitten unniin 200 asteeseen ja noin 25 minuuttia muistaakseni. On tosi hyvä suolainen tarjottava esim vieraille.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, onko lohen pakko olla savustettua/graavattua lohipiirakassa? Eikö kävisi ihan suolaamatonkin  :-?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on yksi hyvä lohiruokaohje. Kyseessä lohipiirakka, joka tehdään irtopohjavuokaan. Piirakasta tulee tuon vuoan korkuinen (eli aika iso) ja se on taikinakuoren peittämä. Itse olen koristellut taikinakuoren vielä esim taikinaristiköllä ja kun vuoan poistaa on aika komea näky pöydässä. Todella kehuttu piirakka, johon tulee täytteeksi keitettyjä kananmunia, puuroriisiä, tilliä ja ihan raakaa suolaamatonta lohta. Ei ole ohje nyt ihan käsillä, mutta mikäli joku haluaa tarkemman version huutakaa HEP! ;)

ps. Zeherazade: se on ihan piirakasta kiinni. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

HEP!  :)

Jos vaan löydät reseptin, Morsianna,  mua ainakin kiinnostaisi. Ja etenkin, jos sen voisi tehdä graavaamattomasta /savustamattomasta kalasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihania ovat lohirullat, joissa sisällä pestoa ja juustoa! Uunissa paistetaan - nam! (en ole itse tehnyt, maistelemaan vain päässyt - mutta sulho sanoo, että 175-200 astetta on sopiva määrä asteita, ajasta sanoi vain että se pitää itse tsekata :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0