Sign in to follow this  
Followers 0
Guest nina rautsiala(Guest)

Bestmanin puhe

8 posts in this topic

Onkelmahan on se että bestman ei kerta kaikkiaan keksi puhetta häihin. Ei ole kovin supliikki kaveri ja ujokin vielä, mutta on "pakotettu" puhe pitämään. Nyt tämä onneton näkee about painajaisia siitä ja ei keksi mitään sanottavaa..kaikki mitä vähänkin miettii kuulostaa oudolta, ei niin omasta suusta tulleelta tms..edes ensimmäistä lausetta ei keksitä yhdessäkään.

Mikä olisi sellainen tosi lyhyt puhe? vaikka hauskakin, tai mitä voisi sanoa lyhyesti, siis tosi lyhyesti alle 10 lauseella siis..millä puhe alouteaan ja mitä siinä pitäsi olla? Olllan koluttu puhe vinkit läpi, mutta ne on kamalan virallisen oloisia ja pitkiä, ettei tule kyseeseen..

En osaa minäkään auttaa, nämä puheet ovat ihan pyllystä meille nuorile ja kokemattomille ettei siitä tahdo tulla mitään..itselläänkään.. ;D

helppivä pliis. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko todellakin niin että bestmanin pitää se puhe pitää? Minusta se aika vittumaista morsiusparilta että "pakottaa" jonkun pitämään puheen. Sanokaa suoraan että puhetta ei tule, sanokoon bestman esim. pelkästään onnittelut hääparille maljan noston yhteydessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös hiukan jännittäjä bestman..  Meinasi omissa häissään pyörtyä alttarille.  ::)

Olemme ajatelleet häneen osuudekseen ns. puhelinjalla Häärauhan julistuksen. Hän kun ei normaalioloissa kylläkään ole mitenkään hiljainen/ujo mies mut taitaa tuo tunnelma aiheuttaa heikotusta... ;D

Toivottavasti hän sen saa luettua paperilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miksi ihmeessä bestmanin pitää pitää puhe?

Meillä on kaikissa häissä puhe osuudet hoidettu niin, että se puhuu joka siihen kykenee. Ja puhujalta tulisi musta aina kohteliaasti kysyä haluaako puhua!

Eli ensin on lähdetty siitä että morsiamen isä puhuu, jollei ole puheen pitävää tyyppiä, se voi olla morsiamen äiti / sulhasen isä / äiti, tai sitten kaaso, bestman, sisko, veli... kuka vaan, joka haluaa sanoa sanasen hääparille ja on siihen kykeneväinen.

Itseasiassa olen ollut vain yksissä häissä joissa juuri bestman on pitänyt jonkin laisen puheen, on vain juontanut muuten!

Päästäkää bestmaninne pälkähästä!!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

*

Edited by Tinttara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin ystäväni häissä, joissa bestman oli myös tosi ujo. Niinpä hän piti ainoastaan lyhyen tervetulopuheen tyyliin: "Tervetuloa Maijan ja Matin häihin. Kohottakaamme malja tuoreelle avioparille. Maijalle ja Matille!" tms. Loppuillan juonnot ym. hoiti sitten vähän vähemmän ujo kaaso. Toimi hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikään ei ole inhottavempaa kuin pakottaa joku tekemään jotain mikä on hänelle vaikeaa. Älkää olko v-mäisiä!!! Mikään lakikirja ei määrää kenen on PAKKO pitää puhe. Meidän häissä puhua saa ken haluaa, mutta kenenkään EI ole pakko. Isäni, kaasojen tai bestmanin ei todellakaan tarvitse puhua. Esimerkiksi isälläni menisi yöunet pitkäksi aikaa jos vaatisin häntä puhumaan. On todennäköistä, että äitini toivottaa vieraat tervetulleeksi, kaasot hoitaa juonnon ja minä pidän puheen.

Nimim. kokemusta on pakotetusta esiintymisestä ja se on p-stä. Sillä saa ko. henkilön juhlan pilattua.

Älkää olko itserakkaita ja pakottako lähimmäisiä mihinkään, mikä heille on vaikeaa > hoitakaa esiintymiset itse, jollei ole muuta esiintyjää.

- Hauskoja hääjuhlia!  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samoin, meilläkään ei ketään pakoteta pitämään puheita, oma isäniki pitää suunsa supussa koska ei ikimaailmassa voisi kuvitella esiintyvänsä sen vertaa. Pelkkä alttarille saattaminen jännittää ihan tarpeeksi.

BM pitää puheen vaikka sitäkin taitaa vähän hirvittää, mutta jos haluaa niin siitä sitten vaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0