Jump to content
Naimisiin.info

" Toivo ja Lempi " sketsi


Marjuuna

Recommended Posts

eikö keltään löydy käden ulottuvilta..? tää ois nimittäin tosi hauska juttu häihin esitettäväks...kavereiden häitä ensi syksynä silmällä pitäen, jos joltain vain sattuu tämä juttu löytymään niin olisi tosi ihanaa jos sen tänne jaksaisi runoilla...ite kun oon niin laiska kirjastossa käyjä.. :-[

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Syysmorsian_04

Heissan!

Minun kirjahyllystäni saattaa kyseinen sketsi/näytelmä löytyäkin... tarkistan tilanteen illalla kotiin päästyäni ja viestitän asiasta vaikkapa heti huomenna!!

=> (28.1.2004) Se Toivo ja Lempi, joka minun kirjahyllystä löytyi - ei ollut se versio, jota varmaan etsit  :-[. Tarkoitit varmaan sitä versiota, jossa Toivo ja Lempi istuu kankaalla ja katselevat Quu:ta ja jossa Toivo heittää lusikan nurkkaan ja potkaisee tyhjää... Muistaakseni se jossain on, siis tuo versio. Ei lannistuta vielä!! Palaan asiaan...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

TOIVO JA LEMPI

Tämä on rakkaustarina suloisesta Suomestamme, lempiväisten luvatusta maasta.

Mikä kesäinen idylli: Toivo ja Lempi, nuori ,mutta kaunis pari istumassa elämänsä ihaninta ehtoota salolammen rannalla. Kohtaus on kuin suoraan nyyhkynovellista. Tulette kekemaan hellyytävimmän lemmentarinana minkä olette koskaan kuulleet.

Sinä iltana ei koko maailmassa ollut ketään muita kuin he kaksi, Toivo ja Lempi. He katselivat haltioituneena kuuta taivaalla. Lehtiä tippui puista, oli jo orastava syksy. Nuoripari istui vain kankaalla ja unelmoikuin ketkä tahansa suomalaiset lempiväiset - puhumatta mitään. He vain seurailivat ajatustensa kulkua ja aina välillä kiinnittivät katseensa toisiinsa. Heidän lempensä oli vielä tosiaan lapsenkengissä. Lisäksi alkuvaiheessa on kaikilla rakastavaisilla pakolliset kuvionsa. Toivo halusi avata keskustelun, mutta onneton puhui vain omaan pussiinsa. Kyllä Lempikin tunsi Toivon tunteet ja havaitsi rakastettunsa polvien olevan aivan hillona. Oli hiukan kahdenlaista ilmaa: kun Lempi ei ollut aivan yhtä kiinnostunut seurustelusta kuin Toivo. Ainahan kenkä jostain puristaa. Toivo yritti kaikkensa: hän alkoi heittää huulta, mutta mikä oli, kun huuli ei irronnut? Toivon viimeinen valtti oli aito pepsodent-hymy. Sitten hän yritti valloittaa hattutempullaan, mutta Lempi alkoi moisesta loukkaantuneena soittaa poskeaan ja viittasi kiintaalla koko hommalle. Vihdoin oli vuorossa tuhannen taalan kysymys: Rakastatko minua? Silloin tytön rakkaus syttyi. Hän oli aina etsinyt tuollaista suoraselkäistä miestä. Hän oli aivan sokea rakkaudesta ja pian he huomasivatkin olevansa pihkassa toisiinsa. Niin oli Lempikin menettänyt lämpimän sydämensä. Toivon sydämmeltä putosi kivi ja he alkoivcat vetää samaa köyttä. Kun toivo alkoi laulaa luritella neidolleen lauloi hän tietysti nuotin vierestä. Siitäpä Lempi alkoi alkoi piikitellä Toivoa ja Lempi otti nokkiinsa. Tästä suuttuneena Toivo lähti lätkimään ja Lempi oli toivoton. Toivo tuli kuitenkin takaisin. Tuntui kuin koko raakkaustarina olisi mennyt pipariksi. Nyt se oli vain yhtä soutamista ja huopaamista. Välillä Lempi syttyi ja Toivo sammui. He alkoivat lekkiä yhdessä kissaa ja hiirtä, mutta Toivo sekosi pahanpäiväisesti konsepteissaan. Heidän rakkautensa oli kylmän sodan asteella. Lempi yritti koko ajan tehdä vastarintaa Toivolle. He olivat tosiaan napit vastakkain koko ajan. Lempille jäi koko touhusta paha maku suuhun ja hänen poskiltaan valui kyynelhelmet, mutta onneksi  ja tottakai tämänkin tarinan piti saada onnellinen loppunsa. Alkoi sataa ja nuoripari etsiytyi sateen suojaan.  Siellä he löysovät rakkautensa punaisen langan ja niinhän se on , että lopulta pää tulee vetävään käteen ja he lupasivat rakastaa toisiaan niin myötä kuin alamäessäkin, kunnes Toivo potkaisee tyhjää ja Lempi heittää veivinsä.

Link to comment
Share on other sites

VERSIO 2: TOIVO JA LEMPI

paksut kohat kongreettisesti esim.  silitteli Toivon tukkaa= tyttö silittää silitysraudalla pojan tukkaa

Eräänä kauniina (tammi, helmi,maallis)- kuun iltana istui Lempi yksikseen puiston penkillä ja harjasi huiksiaan. Yhtä äkkiä ilmestyi Lempin näköpiiriin äärettömän komea mies ja Lempin oli pakko vetäistä henkeä ihastuksesta. Mies iski silmää  ja istui Lempin viereen . Kiihkeä silmäpeli ja jatkui ja pian Lempi silitteli jo Toivon tukkaa. Kaikki kävi nopeasti ja hetkisen kuluttua Toivo pyysi jo Lempin kättä. Juuri kun Lempi oli vastaamaisillaan tuli paikalle toinen, mustasukkainen  nainen joka antoi Toivolle korvapuustin. Silloin Lempille välähti, että mies oli kaksinaamainen . Toivo nähtävästi veti Lempiä nenästä. Lempi antoi miehelle rukkaset.

Toivon sydän murtui ja hän potkaisi tyhjää. Lempi jäi siis toivottomaksi ja seoli kova porkkana purtavaksi. Näin lempi istui taas puiston penkillä ja laski minuutteja kunnes Onni puuttui asiaan. Mies alkoi heittää huulta ja rakkaus leimahti liekkeihin. Lempi oli ihan kuitti elämään yksin, joten he vaihtoivat sormuksia. Suuri kivi vierähti Lempin sydämmeltä, kun he käsi kädessä ja tukka putkella kiirehtivät papin puheille.

Tarvikkeet:

lattiaharja, silitysrauta, korvapuusti, rakkaset, laskukone, kuitti, putki, rengas käsi, kaksi naamaan, sydämiä, huulia, sormukset, silmiä, mustat sukat, taskulamppu, porkkana, tulta, kivi

Link to comment
Share on other sites

joo, joitain juttuja mitä muistan ripariajoilta:

"laulaa nuotin vierestä": paperille piirretty iso nuotin kuva, ja sitä sitten pidetään pään vieressä ja laulaa loilotetaal

"heittä huulta": kirjaimellisesti revitään huulta "irti"

"istua kankaalla": istuudutaan viltin tms päälle

"sateen suojaan": otetaan esille sateenvarjo jonka alla sitten istuskellaan

muutenkin noissa siis tarkoitus on että alleviivatut/lihavoidut kohdat esitetään kirjaimellisesti, tyyliin "potkaisee tyhjää" -> potkaistaan ilmaan..  ;D

Link to comment
Share on other sites

tämä on muuten vähän samantyylinen, myöskin hauska esim. häihin esitettäväksi..ja vieraat pääsevät osallistumaan.. :)

ja pointtina tässäkin että esiintyjät esittävät ko. hahmoja kertojan ohjeita kirjaimellisesti noudattaen..kertojalla on siis aika iso rooli tässä sketsissä (suluissa olevat ovat kertojan tehostuskommentteja esiintyjille).

KARHUNKAATO

Esiintyjät (valitaan vieraiden joukosta)

1.  Esirippu

2.  Karhu

3.  Karhunkaataja

4.  Partiolainen

5.  Teltta

6.  Suo

7.  Suopursu

8.  Mäntyjä 2

9.  Mäntypistiäinen

10. Tikka

11. Pilperinmarja

12. Ikikanto

TRAGIKOMEDIA KOLMESSA NÄYTÖKSESSÄ

1.  NÄYTÖS

Esirippu saapuu näyttämölle omalle paikalleen ja avautuu.

Karhu vaeltaa nälkäisenä näyttämöllä.

Karhun vatsa kurnii. (kovemmin, kovemmin!)

Partiolainen kantaa teltan näyttämölle ja pystyttää sen.

Teltta romahtaa kasaan.

Karhu lähestyy hiipien partiolaista ja telttaa.

Kaikki kolme ottavat katseellaan mittaa toisistaan.

Partiolaisen hiukset nousevat pystyyn. (pystympään!)

Hän ja teltta pakenevat pakokauhun vallassa nättämöltä.

Karhu murisee.

Esirippu sulkeutuu.

Yleisö osoittaa suosiotaan raikuvasti!!!

2.  NÄYTÖS

Esirippu avautuu lennokkaasti.

Karhu ryntäilee edestakaisin näyttämöllä ja murisee vertahyytävästi. (hyytävämmin, hyytävämmin!)

Karhunkaataja saapuu vihellellen paikalle.

Heidän katseensa kohtaavat.

Karhunkaataja sylkäisee.

Karhu sylkäisee.

Karhu pakenee paikalta pää viidentenä jalkana.

Karhunkaataja seuraa karhua hajun perusteella.

Esirippu sulkeutuu vaivaantuneesti.

Yleisö ei ole tyytyväinen ja buuaa...

3.  NÄYTÖS, jossa kaikki huipentuu

Esirippu avautuu reippaasti.

Suo saapuu näyttämölle ja alkaa huokua kosteutta. (kosteammin!)

Suopursu menee kasvamaan suohon.

Suopursu tuoksuu. (voimakkaammin!)

Tervaskanto menee ja ikääntyy suon reunassa.

Pilperinmarja sipsuttaa kypsymään kannon kupeeseen.

Männyt saapuvat näyttämölle.

Männyt huojuvat tuulessa. (kovemmin, kovemmin)

Mäntypistiäinen pörrää paikalle ja alkaa hampaat kirskuen pistellä

toista mäntyä.

Tikka lentää toisen männyt oksalle ja naputtaa raivokkaasti sen latvaa. (raivokkaammin!)

Partiolainen tulee ja pystyttää teltan suon laitaan.

Partiolainen menee telttaan nukkumaan. (sikeämmin, sikeämmin!)

Karhu saapuu näyttämölle.

Karhunkaataja saapuu.

He kohtaavat toisensa.

He käyvät toistensa kimppuun ja taistelevat raivokkaasti.(raivokkaammin!)

Karhunkaataja selviää voittajana.

Hän hymyilee voitonriemuisesti.

Karhu ei hymyile.

Partiolainen tulee ulos teltasta.

Hän poimii suopursun ja ojentaa sen karhunkaatajalle.

Karhunkaataja painaa suopursun rintaansa vasten ja vie sen kotiinsa.

Esirippu sulkeutuu mahtipontisesti. (pontevammin, pontevammin!

Yleisö voi osoittaa suosiotaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest piitulahti

tietääkö kukaan miten menee toivo ja lempi näytelmä? Amoriinissa oli että "..istuvat kankaalla ja katsovat kuuta ja lopussa toivo potkaisee tyhjää ja lempi heittää lusikan nurkkaa." Tämä olisi suunnitteilla häihin ensi lauantaina eli kiirekin olisi eikä koko tekstiä löydy mistään ???

Link to comment
Share on other sites

HEI!

Olin joskus rippileirillä isosena ja siellä ammennettiin noita juttuja alan kirjoista et käypä kirjastossa tai kysy seurakunnalta mitä materiaalia niillä on rippileirien illanviettoihin. Pitäis löytyä. onnea hakuun!!

Link to comment
Share on other sites

Guest piitulahti

Jep, sain saman vinkin myös kaverilta, mutta en löytänyt kirjaston tarjonnasta tekstiä, tosin aika monta otollista kirjaa oli lainassa..Mutta kiitos kuitenkin, ehkä vielä onnistaa:)

Link to comment
Share on other sites

Guest piitulahti

Uusi vierailu kirjastoon ja näytelmä löytyi vihkosesta Kipinöitä, jonka on koonnut Matti Piitulainen, jos joku muukin suunnittelee kyseistä ohjelmanumeroa. Meillä se onnistui loistavasti, hääpari esitti Toivoa ja Lempiä ja he ja vieraat tykkäsivät :) Täytyy kyllä vähän olla esiintymishaluja, mutta rekvisiitan kanssa helppo homma..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 7 months later...

Minulla on käsikirjoitus tähän näytelmään, mutta haluaisin ns. tietää tarkemmin nämä rekvisiitat mitä näytelmässä tarvitaan ja milloin... Mutta ongelmana on mistä löydän tämän kirjan, näytelmä löytyy kuulemma vihkosesta Kipinöitä, jonka on koonnut Matti Piitulainen.. kirjastosta en tätä löytänyt...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest vieraileva kaaso(Guest)

Elikkäs nyt kaipailisin konkreettisia vinkkejä miten olette toteuttaneet näytelmän?? Miten olette toteuttaneet nuo lihavoidut kohdat tai miten ajattelisitte, että ne voisi toteuttaa?? Itsellä meinaan muutaman kohdan suhteen totaalinen ideapula...

Eräänä kauniina (tammi, helmi,maallis)- kuun iltana istui Lempi yksikseen puiston penkillä ja harjasi hiuksiaan. Yhtä äkkiä ilmestyi Lempin näköpiiriin äärettömän komea mies ja Lempin oli pakko vetäistä henkeä ihastuksesta. Mies iski silmää  ja istui Lempin viereen . Kiihkeä silmäpeli ja jatkui ja pian Lempi silitteli jo Toivon tukkaa. Kaikki kävi nopeasti ja hetkisen kuluttua Toivo pyysi jo Lempin kättä. Juuri kun Lempi oli vastaamaisillaan tuli paikalle toinen, mustasukkainen  nainen joka antoi Toivolle korvapuustin. Silloin Lempille välähti, että mies oli kaksinaamainen . Toivo nähtävästi veti Lempiä nenästä. Lempi antoi miehelle rukkaset.  

Toivon sydän murtui ja hän potkaisi tyhjää. Lempi jäi siis toivottomaksi ja se oli kova porkkana purtavaksi. Näin lempi istui taas puiston penkillä ja laski minuutteja kunnes Onni puuttui asiaan. Mies alkoi heittää huulta ja rakkaus leimahti liekkeihin. Lempi oli ihan kuitti elämään yksin, joten he vaihtoivat sormuksia. Suuri kivi vierähti Lempin sydämmeltä, kun he käsi kädessä ja tukka putkella kiirehtivät papin puheille.

Link to comment
Share on other sites

Elikkäs nyt kaipailisin konkreettisia vinkkejä miten olette toteuttaneet näytelmän?? Miten olette toteuttaneet nuo lihavoidut kohdat tai miten ajattelisitte, että ne voisi toteuttaa?? Itsellä meinaan muutaman kohdan suhteen totaalinen ideapula...

No esim. näin:

harjasi hiuksiaan - katuharjalla/hammasharjalla/tiskiharjalla/juuriharjalla...

näköpiiriin - paperille piirretty "piiri" (ympyrä), jonne mies ilmestyy

iski silmää - nyrkillä

silmäpeli - pelikortteja, joissa silmien kuvia, joilla pelaavat

silitteli jo Toivon tukkaa - silitysraudalla

kättä. - irtokäsi, esim mallinuken käsi ois hyvä

mustasukkainen  - mustat sukat jalassa

korvapuustin. - pullan

välähti taskulamppu välähtää?

kaksinaamainen - paperinaamari

veti Lempiä nenästä - vetää nenästä

rukkaset. - rukkaset, työrukkaset vaikka  

sydän murtui - paperista tai muusta tehty sydän joka murtuu, tai voishan se olla vaikka piparkakkusydän

potkaisi tyhjää. - potkaisee ilmaan ja kaatuu

kova porkkana purtavaksi. - puree porkkanaa

laski minuutteja - kellosta laskee minuutteja

heittää huulta - irtohuulia, joita heittelee

leimahti liekkeihin - sytkäri tai tulitikku

kuitti - kauppakuitti

vaihtoivat sormuksia - vaihtavat sormukset sormesta toiseen, eivät siis keskenään

kivi vierähti - kivi putoaa maahan

käsi kädessä - se irtokäsi jommankumman kädessä

tukka putkella - joku putki, jonka päällä tukka

papin puheille - kiirehtivät juttelemaan papin kanssa, tai pois lavalta

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest MARJA KARJALA(Guest)
TOIVO JA LEMPI

Tämä on rakkaustarina suloisesta Suomestamme, lempiväisten luvatusta maasta.

Mikä kesäinen idylli: Toivo ja Lempi, nuori ,mutta kaunis pari istumassa elämänsä ihaninta ehtoota salolammen rannalla. Kohtaus on kuin suoraan nyyhkynovellista. Tulette kekemaan hellyytävimmän lemmentarinana minkä olette koskaan kuulleet.

Sinä iltana ei koko maailmassa ollut ketään muita kuin he kaksi, Toivo ja Lempi. He katselivat haltioituneena kuuta taivaalla. Lehtiä tippui puista, oli jo orastava syksy. Nuoripari istui vain kankaalla ja unelmoikuin ketkä tahansa suomalaiset lempiväiset - puhumatta mitään. He vain seurailivat ajatustensa kulkua ja aina välillä kiinnittivät katseensa toisiinsa. Heidän lempensä oli vielä tosiaan lapsenkengissä. Lisäksi alkuvaiheessa on kaikilla rakastavaisilla pakolliset kuvionsa. Toivo halusi avata keskustelun, mutta onneton puhui vain omaan pussiinsa. Kyllä Lempikin tunsi Toivon tunteet ja havaitsi rakastettunsa polvien olevan aivan hillona. Oli hiukan kahdenlaista ilmaa: kun Lempi ei ollut aivan yhtä kiinnostunut seurustelusta kuin Toivo. Ainahan kenkä jostain puristaa. Toivo yritti kaikkensa: hän alkoi heittää huulta, mutta mikä oli, kun huuli ei irronnut? Toivon viimeinen valtti oli aito pepsodent-hymy. Sitten hän yritti valloittaa hattutempullaan, mutta Lempi alkoi moisesta loukkaantuneena soittaa poskeaan ja viittasi kiintaalla koko hommalle. Vihdoin oli vuorossa tuhannen taalan kysymys: Rakastatko minua? Silloin tytön rakkaus syttyi. Hän oli aina etsinyt tuollaista suoraselkäistä miestä. Hän oli aivan sokea rakkaudesta ja pian he huomasivatkin olevansa pihkassa toisiinsa. Niin oli Lempikin menettänyt lämpimän sydämensä. Toivon sydämmeltä putosi kivi ja he alkoivcat vetää samaa köyttä. Kun toivo alkoi laulaa luritella neidolleen lauloi hän tietysti nuotin vierestä. Siitäpä Lempi alkoi alkoi piikitellä Toivoa ja Lempi otti nokkiinsa. Tästä suuttuneena Toivo lähti lätkimään ja Lempi oli toivoton. Toivo tuli kuitenkin takaisin. Tuntui kuin koko raakkaustarina olisi mennyt pipariksi. Nyt se oli vain yhtä soutamista ja huopaamista. Välillä Lempi syttyi ja Toivo sammui. He alkoivat lekkiä yhdessä kissaa ja hiirtä, mutta Toivo sekosi pahanpäiväisesti konsepteissaan. Heidän rakkautensa oli kylmän sodan asteella. Lempi yritti koko ajan tehdä vastarintaa Toivolle. He olivat tosiaan napit vastakkain koko ajan. Lempille jäi koko touhusta paha maku suuhun ja hänen poskiltaan valui kyynelhelmet, mutta onneksi  ja tottakai tämänkin tarinan piti saada onnellinen loppunsa. Alkoi sataa ja nuoripari etsiytyi sateen suojaan.  Siellä he löysovät rakkautensa punaisen langan ja niinhän se on , että lopulta pää tulee vetävään käteen ja he lupasivat rakastaa toisiaan niin myötä kuin alamäessäkin, kunnes Toivo potkaisee tyhjää ja Lempi heittää veivinsä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Guest Eija Alatarvas

Elikkäs nyt kaipailisin konkreettisia vinkkejä miten olette toteuttaneet näytelmän?? Miten olette toteuttaneet nuo lihavoidut kohdat tai miten ajattelisitte, että ne voisi toteuttaa?? Itsellä meinaan muutaman kohdan suhteen totaalinen ideapula...

Eräänä kauniina (tammi, helmi,maallis)- kuun iltana istui Lempi yksikseen puiston penkillä ja harjasi hiuksiaan. Yhtä äkkiä ilmestyi Lempin näköpiiriin äärettömän komea mies ja Lempin oli pakko vetäistä henkeä ihastuksesta. Mies iski silmää  ja istui Lempin viereen . Kiihkeä silmäpeli ja jatkui ja pian Lempi silitteli jo Toivon tukkaa. Kaikki kävi nopeasti ja hetkisen kuluttua Toivo pyysi jo Lempin kättä. Juuri kun Lempi oli vastaamaisillaan tuli paikalle toinen, mustasukkainen  nainen joka antoi Toivolle korvapuustin. Silloin Lempille välähti, että mies oli kaksinaamainen . Toivo nähtävästi veti Lempiä nenästä. Lempi antoi miehelle rukkaset.  

Toivon sydän murtui ja hän potkaisi tyhjää. Lempi jäi siis toivottomaksi ja se oli kova porkkana purtavaksi. Näin lempi istui taas puiston penkillä ja laski minuutteja kunnes Onni puuttui asiaan. Mies alkoi heittää huulta ja rakkaus leimahti liekkeihin. Lempi oli ihan kuitti elämään yksin, joten he vaihtoivat sormuksia. Suuri kivi vierähti Lempin sydämmeltä, kun he käsi kädessä ja tukka putkella kiirehtivät papin puheille.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Onko kenelläkään muulla ollut tai tulossa tätä sketsiä häihin? Olisi kiva kuulla kokemuksia, miten sketsi on onnistunut ja ovatko vieraat tykänneet? Entisenä rippikouluisosena halusin tämän ehdottomasti häihimme, on vähän erilainen ohjelmanumero ja taatusti suurimmalle osalle vieraita entuudestaan tuntematon. Katsotaan miten käy:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...