Sign in to follow this  
Followers 0
Miraliina

Perhosten, kyyhkysten ym. vapauttaminen?

25 posts in this topic

En huomannut  tästä aikaisempaa ketjua, joten kysäisen, että onko jollain kokemuksia perhosten tai kyyhkysten vapauttamisesta?

Oletteko ajatelleet tätä ohjelmanumeroksi? Tai peräti itse kasvattanut perhosia? Onnistuiko...?

Löysin Amoriinista ohjeen perhosten kasvattamiselle: http://www.amoriini.com/Sivusto/Osasto/Haa...haaohjelmaa.php

Mietin, että tämähän olisi romanttinen ohjelmanumero kesähäissä...jos toimii?

Edited by Miraliina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipä hei!

meille on tulossa heinäkuiseen hää juhlaan hääkyyhkyjen vapautus. Toimii näin: ota ensin yhteyttä jyväskyläläiseen kirjekyyhkyjen kasvattajaan jukka puroon. esin googleta puronperän hääkyyhkyt. hän tietää varaustilanteen (tietääkseni ainoa palvelun tuottaja) kyyhkyjen vapautus pitää  käydä harjoittelemassa jyväskylässä kerran ( ei vaikeaa) . sitten kyyhkyt matkaavat koreissa noudettuna juhlapaikalle ja vapautuksen jälkeen lentävät suoraan koti lakkaansa takaisin jyväskylään. meillä esim juhlavieraat tuovat kyyhkyt tullessaan jyväskylästä mäntyharjulle. tarkoituksena vapauttaa kyyhkyt kun tulemme kirkon ovesta juurivihittyinä... ;D ;D

kyyhkyt matkaavat kotiinsa jalassaan pieni kotelo johon me sulhon kanssa kirjoitamme viestit toisillemme ja kasvatta lähettää ne sitten meille tekstiviesteillä kun kyyhkyt ovat kotona. kuljetus laatikot matkaavat matkahuollon kautta takaisin jyväskylään. kyyhkyt lentävät parhaimmillaan helsingistä ja rovaniemeltä....joten matka ei ole ongelma. ohjelma numero kannattaa kuitenkin pitää yllätyksenä, sillä jos esim sataa rajusti,kyyhkyjä  ei voi vapauttaa ( tutka ei linnuilla toimi varmuudella sateella). tosin sateen lakatessa ne voi vapauttaa vaikka juhlapaikalla...ja sitten tämä hiton lintuinfluenssa....mitä se tuokaan tullessaan....mutta jos kaikki menee suunnitellusti. vieraat odottavat kirkon rappusilla riiseineen...bestman sanoo: arvoisa juhla väki, suosittelen ottamaan kameran esiin, sillä seuraavana saapuu herra ja rouva xxx. ja me tulemme ulos käsissämme kaksi valkeaa kyyhkyä, hetken poseeraamme niiden kera, ja vapautamme ne lentoon...kyyhkyt kaartelevet vieraiden yllä hetken ( hakien tutkallaan suunnan jyväskylää ) ja matkaavat kohti kotia. muutaman tunnin kuluttua saamme viestit toisiltamme...kyyhkyt ovat palnneet kotiin yhdessä...parina!!!  :-X :-X

niin ja hinnasta...pari valkeita kyyhkyjä kustantaa 100 e. ja mikäli kyyhkyjä ei sateen takia voi vapauttaa, ei pidä maksaa mitään. vaikutti muutenkin tuo jukka puro hyvin reilulta kaverilta!

jännittää kamalasti jo heinäkuu :o :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkistä! Kuullostaa aivan ihanalta tuo kyyhkyjen vapautus kirkon portailta ja voin kuvitella häävieraiden ihastuksen!!

Itse asiassa olemme varmaan itsekin Mäntyharjun lähistöllä ko. aikana, joten pitäisiköhän tulla jonkun puun taakse kurkkimaan ko. tapahtumaa  :)

Hyvin ne häät menee, muistakaa keskittyä toisiinne kaikkien hääjärjestelyjen jälkeen  :-X

Edited by Miraliina

Share this post


Link to post
Share on other sites

heipä hei! ;D

meille on isot häät tulossa...n130 vierasta, joten jos oikeasti haluatte tulla urkkimaan vapautusta,,,niin tervetuloa.Muutama uusi ihminen väkijoukossa kirkon edustalla ei tuo meille ihmetystä /haittaa;D ;D mikäli kiinnostaa niin ota yhteyttä privalla..... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiedoksi muillekin, että kirkkonummelaisesta Metsänreunan lakasta ei kannata hääkyyhkyjä kysyä ellei ole valmis maksamaan reipasta häälisää. Kahden kyyhkyn vapauttaminen olisi maksanut 300 euroa!! 200 euroa hinnasta olisi ollut "matkakorvausta" matkasta, josta verohallinnon mukaisi tulisi korvata 75 euroa. Luovasta laskentatavasta johtuen ei tietenkään onnistunut kyyhkyjen nouto itse. Sikamaista! Saimme lopulta kyyhkyt markkinahintaan eli sadalla eurolla erästä toisesta lakasta myöskin Kirkkonummelta. Omistaja jopa kävi kaksi kertaa lennättämässä kyyhkyjä hääpaikalta kotilakkaan ilman lisämaksua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

en tiiä onko täällä jo keskusteltu tästä .. mut onko kellään ollut kyyhkyjä häissä.. siis et hääpari päästää kyyhkyset vapaaksi??? se olisi varmaan aivan ihanan näköstä.. mietin vaan et uskallanko koskee siihen kyyhkyyn :) heh

Share this post


Link to post
Share on other sites

no tässähän tää .. :) ite just kirjotin tonne ja kysyin noist kyyhkysistä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

näköjään löysin jo keskustelun missä tästä ollaan puhuttu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

Olisin todella kiinnostunut, jos jollakin on tietoa/kokemusta noista kyyhkysistä lähempänä Helsinkiä. Olen nyt yrittänyt googlettaa vaikka kuinka, mutta en ole löytänyt lähes mitään. Onko se Jyväskylän paikka ainoa vai onko minun hakusanani vääriä?? :girl_cray: Kiitos etukäteen!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anoppi löysi kerran eksyneen kilpakyyhkyn mökin portailta. Nappas tiedot jalkarenkaasta ja kiitollinen omistaja kävi ihan itse noutamassa linnun takasin kotiin. Eikä muuten ollu ihan naapurista. Kun olis ollu idearikas sillon (oli tässä vuoden sisällä), olisi voinu kysyä tätä hommaa samalla... Olisi kaveri vilä heikolla hetkellä tarjonnu halvalla vapautusta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etsiskelin näitä suomalaisia hääkyyhkylennättäjiä, niin laitan tähän listaa muillekkin tarvitsijoille. Kannattaa kysyä lähintä, kun kaikki ei halua lennättää pitkää matkaa ja onhan se aina helpompi noutaa tai sopia kyyhkyjen toimitus lähelle. Tuolla ensimmäisessä linkissä on videokin miten homma tapahtuu käytännössä.

Kirkkonummi. http://www.hevosia.com/html/kyyhkyt/kyyhkytlista.html

Tammela. http://www.kennel-callex.fi/?cat=55

Laukaa. [email protected]

Lappajärvi. http://www.riekko.fi/haakyyhkyt/

Share this post


Link to post
Share on other sites

kiitos Mindi ku oot penkonu noi osotteet..laitoin het viestii ja sain varattia kyyhkyt meijän hääpäiväks <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa, nyt on hääkyyhkyt varattuna <3 Mä niin innoissani täällä kyllä, että pakko purkaa teille tänne, että en kerro kaikille vastaantuleville asiasta. Pakkohan toi on osata pitää salassa, ettei vieraat tiedä ja jos sade sää sattuu niin eihän niitä voi vapauttaa :/

Ja kiitos Mindi yhteystiedoista - en tosta laukaan lakasta tiennytkään mistään muuta kun ton sun osotteen kautta ja sieltä sitten varaus tehtynä.

Meillä se menee niin, että kyyhkyt toimitetaan edeltävänä päivänä Hankasalmelle Jaripekka nimiseen huoltoasemasysteemiin. On noin puolivälissä Laukaan ja Pieksämäen välillä. Siellä Jaripekassa harjoitellaan harjoituskyyhkyillä se lasku ja sitten otetaan hääkyyhkyt matkaan. Kyyhkyt tulee kertakäyttö"häkissä" ja sitten sen voi heittää poies. Mun täti on luvannu huolehtia kyyhkyistä sen yön yli ja sitten tuoda kirkkoon. Kirkon portailta lasketaan ja kyyhkyt palaa kotilakkaansa eikä muuta sitten tarvittukaan kun häkkejäkään ei tarvi palauttaa :) Ihanan helppoa! eikä ollu edes hirveän tyyristä O.o 2 valkoista maksaa 150e ja 1valkoinen ja 1 "smokkipukuinen" (siniharmaarintamuksinen ja valkokroppainen)maksaa 100e. Ei olla vielä valittu tuota väritystä kun omistaja lupasi laittaa vielä kuvia noista sinisävyisistä. Tavallaan sekin vois olla kiva - miehelle smokkipulu ja minulle sitten valkoinen mutta kuvien perusteella se sitten päätetään :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselle on sattunut kohdalle kahdet häät, joissa kyyhkyjä on lähetetty, ja se on kyllä aivan mahtava"ohjelmanumero". Tietääkseni ei kuitenkaan kovin suosittua häissä, joten varmasti vieraatkin ihastelee :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä löysin kyyhkyjen kasvattajien yhteystiedot suomen viestikyyhkyt yhdistyksen sivuilta.Siellä oli paikkakunnittain ja puh.numerot kasvattajille.Tänään varasin meille heinäkuisiin häihin kyyhkypariskunnan ja maksaa 75e/kyyhky.En malttais olla kertomatta kaikille tuosta jutusta mutta haluan pitää suurimmalle osalle yllätyksenä. :) Kyyhkyt päästämme kirkon portailta.<3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh heh!

En oo kaaso eikä oo omat häät, mutta on kuitenki mun veljen pippalot ja suunnittelen niitä..

Onko hääparille pakko kertoa?? onko pakko harjotella?

kun ne kuitenki kertoo eteenpäin asiasta ja jos homma leviää äitin tietoon ni koko pitäjä tietää siitä seuraavana päivänä..

hmmm..

ja äippä maksaa pippalot. argh! :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tarvitse harjoitella, kunhan on tiedossa että hääpari uskaltaa ottaa kyyhkyt käteen ja tulee pitämään ideasta. Joidenkin mielestä kyyhkyn käteen ottaminen on pelottavaa, vaikka kyyhky ei ole pienimmässäkään muotoa vaarallinen. Vastuulliset kyyhkyihmiset rokottavat lintunsa vuosittain Newcastlen tautia vastaan ja pitävät niistä muutoinkin hyvää huolta. Voitte pyytää hääkyyhkyä vuokraavalta vaikka rokotustodistuksen nähtäväksi niin tiedätte asian olevan siltä osin kunnossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä se menee niin, että kyyhkyt toimitetaan edeltävänä päivänä Hankasalmelle Jaripekka nimiseen huoltoasemasysteemiin. On noin puolivälissä Laukaan ja Pieksämäen välillä. Siellä Jaripekassa harjoitellaan harjoituskyyhkyillä se lasku ja sitten otetaan hääkyyhkyt matkaan. Kyyhkyt tulee kertakäyttö"häkissä" ja sitten sen voi heittää poies. Mun täti on luvannu huolehtia kyyhkyistä sen yön yli ja sitten tuoda kirkkoon.

Eläinrakkaana tämä idea tuntuu kaksipiippuiselta idealta.. toisaalta olisi ihanaa vapauttaa kyyhkyt ja katsella niiden menoa. Toiseelta huolettaa lintujen vointi.. Osaako "tavallinen talliainen" huolehtia linnuista oikein, jopa yön yli. Ja miten ne stressaantuvat "säilytyksessä" ja käsittelyssä (pelkäävä ei välttämättä ota oikein kiinni, tarttuu hädissään siipeen tm.).

Kuten Janicakin sanoi, kannattaa tarkistaa myös, että vuokraaja on ammattilainen ja kohtelee lintujaan hyvin. Tämä (kilpakyyhkyt yms.) on varmaan sen verta harvinaista Suomessa ettei ole (?) esim. koiranpentutehtailuun verrattavia ongelmia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olikos näitä joku käyttänyt pääkaupunkiseudulla? En löytänyt ainakaan ihan helpolla sellasta lakkaa joka olis kuta kuinkin lähellä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, mutta tuossakaan ei ole pääkaupunkiseudulla yhtään lakkaa. Kirkkonummella olevan lakan nettisivut eivät ole enää olemassa, joten liekö siellä enää kyyhkyjäkään. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitää tulla tänne kehumaan meidän ihania hääkyyhkyjä! 

Tämä ohjelmanumero sai valtavasti kehuja vierailta ja tilanteesta on ihania kuvia. 

 

Vapautettiin siis molemmat kirkon portailta valkoiset hääkyyhkyt lentoon. Meidän kyyhkyt tuli Aurasta (häät Turussa) Kirstun lakasta. 

Kyyhkyjen omistaja toi linnut kirkkoon puoli tuntia ennen vihkimistä (tuli itse paikalle puku päällä, joten vieraat eivät arvaneet mitään, vaan mies sulautui joukkoon) ja antoi kyyhkyt meille käsiin kirkon ovilla ennenkuin mentiin ulos. 

 

Maksu suoritettiin etukäteen ja suorituksen jälkeen kyyhkyille alettiin opettaa reittiä. Hääpäivänä olivat lentäneet omaan lakkaansa 17 minuutissa! 

 

Kaikki yhteydenpito ja toiminta sujui erinomaisesti, joten suosittelen lämpimästi kaikille Turun seudulla häitään viettäville! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain juuri tietää kaasolta, että ylihuomisiin häihin tulee yllätyksenä meille pari siivekästä vierasta, eli kyyhkypari. Tiesin että jokin yllätys on tulossa mutta en olisi koskaan ikinä milloinkaan arvannut että kaaso keksi hankkia meille KYYHKYJÄ!!!  :girl_haha:

 

Eipä mitään, ihana idea tuo on! Pitää olla hellävarainen tämän isä-poika -kaksikon kanssa  :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paljonkos kyyhkysnäytös maksaa? Heti alkoi päässä raksuttaa, että paljonko voisi puluhommilla tienata. Torilta keräisi joutopulut ja tupsuttelisi vaikka perunajauholla tai talkilla turvallisesti valkoisehkoksi... He varmaan asiallisesti palaisivat omiin hommiinsa siitä sitten, nakkikiskan kupeeseen maistelemaan lihapiirakanjämiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0