Jump to content
Naimisiin.info

Sri Lanka/Malediivit


pörrö

Recommended Posts

Kiitos tiedoista! Meeru on myös meillä tällä hetkellä todennäköisin kohde Malediiveilla, sillä ainakaan Kuredulla ei enää ollut vapaita water villoja ensi kesäkuulle. Jostain olin vain lukenut, että koska Meeru on "iso" saari ja lähellä Malea, se on hieman ruuhkaisempi kuin jotkin muut kohteet... Mutta kaikki on tietysti suhteellista. Nettisivut kyllä lupaavat hyvää :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mun mielestä noi jutut isoista saarista ja ruuhkaisuudesta ovat hölyn pölyä. Vaikka Kuredu on suuri saari (1500m x 500m) ja siellä voi parhaimmillaan olla 600-700 turistia, ei se todellakaan näy missään! Jopa "autioita" rantoja löytyy eikä missään joudu jonottamaan tai muutenkaan odottelemaan. Se on niin hassua, että mihin ne kaikki ihmiset siellä häviää  ::)

Ja suhteellistahan se on. Pienellä saarella väkeä joku 100 henkeä tai suurella saarella 600 henkeä. Yhtä vilkkaitahan ne silloin periaatteessa on  ;D

Edelleen jaksan jankata sijainnista. Esim. Komandoo on pieni ja kaunis saari, mutta aivan paikallissaaren kupeessa ja näkymä siihen suuntaan ei ole kovinkaan kaunis. Likaisia vanhoja paatteja ja röttelö asumuksia  :-/ Mutta Kuredu sen sijaan...autioita saaria ja aavaa merta joka puolella  :-X

Mun muistaakseni Meerulta oli 45km (???)Maleen, tuskinpa lentokenttämelu enää sillä matkalla niinkään haittaa  ::)

Link to comment
Share on other sites

Kävin tuolla Meerun sivuilla (www.meeru.com) ja kyllähän se vaikutti aivan ihanalta paikalta  :-X

Etenkin ihastuin siihen Meerun tarjoamaan Robinson Crusoe -retken saareen  :-X  :-X  :-X Kuredun vastaava oli ollut hieman huonolla hoidolla, turistien roskia rannat täynnä. Ja ranta ympäri saaren oli kamalan korallista  :-/ Mutta upea kokemus se silti oli, 24h kahden autiolla saarella  :D

Kivaa kuulla täältä sitten kokemuksia, jos vaikka tän seuraavan Kuredun reissun jälkeen uskallettais kokeilla Meerua  :)

Link to comment
Share on other sites

Bongasin tuolta Saksan Tjaereborgin sivuilta saaren nimeltä Dhiggiri  :-X Dhiggiri on kooltaan 330m x 80m ja siellä on vain 45 bungalowia. Matkaa lentokenttäsaarelta on 60km. Hinta on lähes sama kuin Kuredulle tai Meerulle, eli halvimmasta päästä. Ja all inclusiveen kuuluu mm. pizzat ja kaikki pikkupurtavakin  :o

Tuli vaan mieleen, että siinähän ois vastaus niille, jotka hakee pienempää saarta  :) Eikä hintakaan päätä huimaa.

Link to comment
Share on other sites

Moikka!

Kotiin päästiin onneksi aikataulujen mukaan. Malen kone oli myöhässä, mutta "onneksi" Helsinkiin lähtevässä koneessa oli tekninen vika, joka myöhästytti myös sen lähtöä. Ehdittiin siis koneeseen ja päästiin jopa laskeutumaan lopulta Hki-Vantaalle.

Matka meni oikein hyvin. Vilu reef oli upea saari ja kaikki toimi kuten pitikin. Ilmat olivat myös hyvät. Pari päivää oli pilvistä ja muutamana päivänä tuli sadekuuro, muuten paistoi aurinko. Aurinko paistaa muuten tähän vuoden aikaan sitten todella kuumasti.

Laitan myöhemmin lisää matkasta ja Vilu reefistä. Voin laittaa myös jossain vaiheessa linkin kuva-albumiimme, kunhan nyt saadaan se kasaan. Täytyy ensin vähän karsia kuvia. Meillä on tosi paljon vedenalaisia kuvia.

Link to comment
Share on other sites

Malediivit, Vilu Reef Joulukuu 2004

Lähdettiin Suomesta 7.12. iltapäivällä matkaan. Konetta vaihdettiin Wienissä ja yö lennettiin Colombon kautta Maleen. Lennot meni hyvin, ja koneissa oli tosi hyvä palvelu (Austrian airlines/Lauda air). Malesta lennettiin vesitasolla 35 minuuttia saarelle. Vesitason lähtöä odoteltiin noin 30 minuuttia, ehdittiin onneksi ensimmäiselle Vilu Reefin lennolle.

Vilu Reef vastasi hyvin pitkälle odotuksiamme. Saari oli pieni, vehreä ja puhdas. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja palvelualtista. Me saatiin tosi hyvä beach villa omalla rannalla niemen kärjestä. Olimme toivoneet tiettyä villaa, ja se kannattaakin kuulemma tehdä. Suurimmasta osasta villoista on suoraan muutaman metrin käynti omalle rannalle. Pari villaa jää kuitenkin toisen villan taakse, ja ne eivät ole aivan rannassa. Parasta villaa on vaikea nimetä, koska monet villoista ovat upeilla ja yksilöllisisllä sijainneilla. Villat olivat sisustukseltaan ihan ok. Plussana ns. automaattinen ilmastointi, eli se säädettiin tiettyyn asteeseen ja ilmastointi piti villan lämpötilan kokoajan ko. asteessa. Siivooja siivosi villan ja vaihtoi pyyhkeet kahdesti päivässä.

Saari oli tosiaan hyvin vehreä ja puhdas. Aamuisin henkilökunta haravoi aina yön aikana pudonneet lehdet poluilta. Miltei kaikkialla on hiekkalattia; ravintolassa, respassa jne. Joka puolella siis kuljettiin ilman kenkiä, jopa illallisilla. Me käytettiin tasan kerran koko loman aikana kenkiä, kun oltiin island hoppingilla paikallissaariin. Saarella oli kiva kuljeskella ympäriinsä ja katsella luontoa. Siellä kasvoi banaaneja, passionhedelmiä ja tietysti kookospalmuja. Kookospalmuja ja kookospähkinöitä oli valtavasti. Kookospähkinän makuun pääsee takuulla tutustumaan. Saarella on paljon rapuja. Suurin osa on sellaisia jotka kulkee maalla omassa kuoressaan. Rannalla oli myös valtavia taskurapuja, mutta ne tuli esiin vain iltaisin. Liskoja oli paljon ja lepakoita (giant fruit bats). Lepakot oli valtavia, siipien väli 50-100 cm. Niitä riippui puissa siellä sun täällä.

Link to comment
Share on other sites

Malediivit, Vilu Reef Joulukuu 2004

Me oltiin ostettu täyshoito. Siihen kuului aamiainen, lounas, snack, illallinen ja juomat. Aamiainen, lounas ja illallinen olivat runsaita buffeita. Valikoimaa oli paljon, vaikka sianlihaa ei tarjolla ollutkaan. Myös jälkiruoka valikoima oli kattava. Snackiin kuului toasteja ja ranskalaisia. Juomat kuului siis hintaan. Niitä sai myös mukaan omalle villalle. Pullotettu vesi kuului myös hintaan.

Saarella on "house reef", jonka ulkoreuna sopii snorklaukseen erinomaisesti. Riutta on noin 200 metriä pitkä ja sen ulkoreuna putoaa 30 metrin syvyyteen. Riutalle vie kolme eri kanaalikohtaa, joista pääsee siis uimaan riutan läpi sen ulkopuolelle. Kanaalit on poijutettu. Me mentiin aina ykköspoijulta ulos ja snorklattiin kakkospoijulle ja siitä vielä kolmoselle, josta tultiin kanaalia pitkin rantaan. Vilu Reefin sijainnin takia riutalla on aina kovat virtaukset. Riutta oli upea ja täynnä elämää (juuri virtausten takia). Kaloja oli valtavasti, mutta valitettavasti en tiedä kalojen suomenkielisiä nimiä. Triggereitä, papukaijakaloja, surgeon fishejä, snappereita, groupereita ym. Napoleonikin siellä pari kertaa vieraili. Delfiinejä nähtiin riutalla kahtena päivänä. Toisena päivänä niitä oli kolme, ja toisena päivänä niitä ui reilun 20 delfiinin parvi riutan ohi. Saarella on sukelluskeskus, joka ainakin meille briiffasi snorklauspaikat. Kannattaa kyllä kuunnella, koska riutalla on vaarallisiakin kaloja, kuten kivikaloja, leijonakaloja, triggereitä yms.

Ainoana miinuksena tulee mieleen se, että meidän mennessä saarelle kukaan ei tiennytkään että ollaan honeymoonerseja. Vouchereissa kyllä luki se, mutta henkilökunta oli kämmannyt. Me emme siis olisi saaneet toivomaamme villaa automaattisesti, vaan olisimme joutuneet toiselle puolelle saarta. Meille ei myöskään ollut valmiina mitään hedelmäkoreja tai kynttiläillallisia. Nostimme tietysti metakan, ja asia hoitui yllättävänkin nopeasti, vaikka villassamme oli jo toiset asukkaat. Kuulimme myöhemmin, että sama oli tapahtunut ko. viikolla kolmelle muullekkin hääparille. Meille ja Suomen matkatoimistolle myös vakuuteltiin jo lokakuussa, että saaren remontti on ehdottomasti ohi. Eipäs ollutkaan. Water villat aukesivat vasta 22.12.2004. Remontti ei haitannut meitä, koska alue oli eristetty, ja se oli eripuolella saarta. Jos olisimme saaneet alkuperäisen villamme, olisimme olleet remontin keskellä.

Takaisin lensimme Malesta Wieniin, jossa meillä oli puoli tuntia aikaa vaihtaa konetta. Helsingin kone lähti myöhässä, joten ehdimme juuri ja juuri koneeseen vaikka Malen lento saapui myöhässä Wieniin. Tuulisesta säästäkin huolimatta pääsimme laskeutumaan Helsinkiin torstaina klo 00.20.

Kaiken kaikkiaan, loma meni oikein hyvin. Voin suositella lämpimästi Vilu Reefiä. Resort on puhdas ja tasokas. Henkilökunta on palvelualtista ja ystävällistä. Aurinko paistoi todella kuumasti, ja täytyy sanoa, että onneksi välillä oli pilvistä. Usein myös aamut saattoivat olla pilvisiä, mutta iltapäiväksi kirkastui. Muutamana iltana satoi vettä parin minuutin ajan. Ilmankosteus ei mielestämme tuntunut mitenkään erikoiselta, tai sitten siihen tottui.

Kyselkää jos jäi kysyttävää. Vastaan mielelläni. Laitan myös kuvia nettialbumiimme joulun jälkeen. Voin laittaa linkin halukkaille privalla.

Link to comment
Share on other sites

BBC:llä haastateltiin pariskuntaa jotka oli ollut Velavarulla ja loukkaantuneet siellä. Veluvaru on Vilu Reefin viereinen saari Dhaalu atollilla. Velavaru oli ainakin vaurioitunut pahasti. Ei kovin hyvä fiilis, kun tultiin Vilu reefiltä pari päivää sitten ja tutustuttiin siellä paikallisiin ihmisiin. En tunne yhtään huojennusta, että päästiin sieltä pois vaan mielessä on vain niiden muiden pärjääminen...  :-/

Link to comment
Share on other sites

Mä mietin ihan samaa, kun en mistään löytänyt tietoa miten Malediiveilla on käynyt  :-[

almeliini...Millaisella paikalla Vilu Reef on? Ovatko naapurisaaret lähellä ja ovatko ne autioita vai asuttuja? Siis lähinnä maisemallisista syistä kyselen...

Mielelläni kattelisin kuvia jos lähetät linkin  :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä olisi ollut häämatkan lähtö 16.1. Kuredulle, mutta kun olen päivän seurannut Cnn, BBC ja muita satelliittiuutiskanavia sekä Malediiveilla ilmestyvän sanomalehden webisaittia: http://www.dhivehiobserver.com/, on aivan selvää, ettei reissu ole mahdollista. Erittäin suuri osa resorteista on totaalisesti mennyttä. Joistain resorteista ei ole jäänyt edes tyynyä käyttökelpoiseksi. Useimmat resortit ovat vain metrin merenpinnan yläpuolella ja hyökyaallot ovat olleet useiden metrien korkuisia. Onneksi joiltain resorteilta, kuten Vilureefiltä, on saatu ihmisiä evakuoitua lentokentälle. Kauempana olevista resorteista ei ole saatu mitään tietoa - huonolta näyttää... Resortit tuottavat sähkönsä generaattoreilla, jotka ovat mennyttä, juomavesi on mennyttä...

Käykää lukemassa http://www.dhivehiobserver.com/

Tässä osoitteessa löytyy eri atollit: http://maldives.00freehost.com/

-hannu-

Link to comment
Share on other sites

Mä mietin ihan samaa, kun en mistään löytänyt tietoa miten Malediiveilla on käynyt  :-[almeliini...Millaisella paikalla Vilu Reef on? Ovatko naapurisaaret lähellä ja ovatko ne autioita vai asuttuja? Siis lähinnä maisemallisista syistä kyselen...

Mielelläni kattelisin kuvia jos lähetät linkin  :D

Vilu reef on (tai oli  :-/) atolliryhmän pohjoisimpia saaria. Pohjoisessa on siis vain merta. Saarelle näkyy myös yksi resorttisaari ja yksi paikallissaari...

Laitan linkin kunhan saan kuvat nettiin  :)

Link to comment
Share on other sites

his...Onko sulla tarkempaa tieoa Kuredusta? Löysin tällaisen tiedon antamiltasi sivuilta:

10:40 pm: *Kuredo Resort in Lhaviyani Atoll undamaged. Neighbouring island had to be evacuated but no reports of any casualties*

Eli Kuredun suhteen näyttäisi hyvältä. Jos nyt niin voi tässä tapauksessa sanoa...

Meerusta kerrotaan näin:

*Meeru, Athurugau, Full Moon & Ari Beach Resorts flooded*

Kamalaa  :-[

Link to comment
Share on other sites

Vilu reef on (tai oli  :-/) atolliryhmän pohjoisimpia saaria. Pohjoisessa on siis vain merta. Saarelle näkyy myös yksi resorttisaari ja yksi paikallissaari...

Laitan linkin kunhan saan kuvat nettiin  :)

Jään odottelemaan  :) Hiukan on kyllä tunnelmat maissa  :'(

Link to comment
Share on other sites

his...Onko sulla tarkempaa tieoa Kuredusta? Löysin tällaisen tiedon antamiltasi sivuilta:

10:40 pm: *Kuredo Resort in Lhaviyani Atoll undamaged. Neighbouring island had to be evacuated but no reports of any casualties*

Eli Kuredun suhteen näyttäisi hyvältä. Jos nyt niin voi tässä tapauksessa sanoa...

Meerusta kerrotaan näin:

*Meeru, Athurugau, Full Moon & Ari Beach Resorts flooded*

Kamalaa  :-[

itse en tuota Kuredun tietoa löytänytkään ja tämä tietosi oli minulle uusi ja ihan positiivinen uutinen näiden muiden murheellisten joukossa. Laitatko linkin mistä tuon tiedon löysit.

Tuo tieto ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa ettei Malediiveille ole vähään aikaan mitään asiaa. Tällainen katastrofi koskettaa koko maata ja sen infraa.

Harmittaa vietävästi loman suhteen mutta se on pieni murhe niiden ihmisten murheiden suhteen, jotka ovat paikanpäällä ja menettäneet omaisiaan ja kaiken.

Saas nähdä millainen keskustelu käydään tänään matkatoimiston kanssa (Töölö).

Link to comment
Share on other sites

Kuredun omilla sivuilla kerrotaan näin:

We would like to inform all that after todays Tsunami waves there is no

material damage and all Kuredu guests and staff are fine.

In Kuredu everything is working, electricity, water supply etc.

During the day the telephones were disrupted but are now working again.

Email has been working all the time as we have our own satelite link.

From the airport we have reports that the seaplane terminals are damaged and

repairs will take a couple of days, before they can resume 100% traffic.

Kuredu management.

Hienoja uutisia siis Kuredun suhteen  :)

Mutta tottakai paikallisten hätä surettaa  :'(

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...