Jump to content
Naimisiin.info

Sri Lanka/Malediivit


pörrö

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

his...Taidatte palailla tänään, jos en ihan väärin muista  ::) Äkkiä sitten tänne antamaan raporttia ja kuvia  :D

Parina yönä olen jo unissani matkustanut Malediiveille...Enää 8 kuukautta  ;)

Link to comment
Share on other sites

Moi,

palasimme juuri kotiin. Kotiinpaluu piti olla ma 31.1.05  ja 1.2 ti välisenä yönä mutta kone lähti Malesta tunnin myöhässä kohti Wieniä ja meillä oli aikataulujenkin mukaan oli vain 30 minuuttia koneenvaihtoon aikaa Wienissä, joten missasimme Wien - Hki lennon, joten olimme Wienissä yötä ja palasimme kotiin siis 1.2. alkuillasta.

Laitan kommenttia reissusta ja varsinkin Kuredusta kun selviän lievästä matkaväsymyksestä.

Reissu oli yksinkertaisesti sanottuna upea - olimmehan lähteneet vain olemaan ja irtautumaan kaikesta - se myös onnistui! Ei kenkiä kahteen viikkoon....

-hannu-

Link to comment
Share on other sites

Meillä onnistuneen ja upen Egyptin matkan jälkeen pohditaan nyt uudestaan tuota Malediivien matkaa, joka ikävästi peruuntui tammikuussa. Nyt olisi tähtäimessä luultavasti lokakuu, jotern voipi olla että Hessu osutaan vielä samalle matkalle ;D . Kun vaan osaisi päättää, että Arfikan safari vaiko täydellinen lepoloma Malediiveilla....  :D

-Merituuli

Link to comment
Share on other sites

Nyt olisi tähtäimessä luultavasti lokakuu, jotern voipi olla että Hessu osutaan vielä samalle matkalle ;D

Naikkareilla onkin sitten Kuredulla aika komea edustus lokakuussa  ;) Lähtekää ihmeessä, siellä pääsee niin täydellisesti irti arjesta  :-X Vai meinasitteko jotakin toista saarta?

Hieno juttu, että saitte tammikuun pettymyksen tilalle ihanan Egyptin kokemuksen  :)

Link to comment
Share on other sites

Ei olla vielä noita saaria pohdittu, mutta Kuredu on yksi erinomainen vaihtoehto  :D Mietitään ja katsellaan rauhassa. Tänään saatiin juuri Egyptin vedenalaiset kuvat, joten ihaillaan vielä vähän aikaa noita menneitä ja mm. delfiinejä, ja sitten vasta aletaan haaveilla uudesta matkasta.  ;D

Link to comment
Share on other sites

No niin...

Teimme jo ennen lähtöä upgraden beach bungalowista beach villaan sähköpostitse suoraan Kuredun Lenin kanssa. Majoituksen nosto maksoi 60 usd/vrk, mutta oli hintansa väärti - emme olisi viihtyneet meren puolella bungaloweissa. Villan otimme mahdollisimman kaukaa pääravintolasta ja olimmekin villassa 253 eli kuudenneksi viimeisessä villassa. Rannassamme ei ollut ekalla viikolla ketään muita paitsi me ja toisella viikolla uudet naapurit olivat muutamana päivänä rannalla, joten oli lähes autio saari -meininki!

Teimme upgraden myös half boardiin ja nostimme sen all inclusiveksi, joka myös osoittautui onnistuneeksi nostoksi. Suosittelen.

Ensimmäisellä viikollamme saarella oli vain noin 40 % kapasiteetista, joten tunnelma oli tosiaankin kuin autiolla saarella, missä tosin kaikki tarvittavat palvelut erinomaisia. Ruoka oli kokoajan mahtavan hyvää - varsinkin kalaruoat. Ravintoloissa palvelu oli sujuvaa ja todella ystävällistä. Käytimme myös a la carte -ravintoloiden palveluja hyväksemme. Italialaistyyppinen Franco's oli pettymys, sillä onhan italialainen ruoka muutakin kuin pizzaa, tosin syömäni kalapasta oli erinomainen mutta vaimoni ottama kana oli surkea esitys. Sensijaan Far East, itämaistyyppinen ravintola, oli loistava, kävimme siellä kahdesti nauttimassa pitkän päivällisen.

Snorklausta tuli tehtyä tunnista kolmeen tuntiin per päivä - vaimo tosin vähemmän. Kotiriutalta löytyi vaikka mitä nähtävää kilpikonnista mureenoihin. Hienoa oli myös katsella "omasta rannasta" kuinka delfiiniparvi ui hypellen riutan reunaa idästä kohti laituria ja takaisin! Merenpuolen riutalla riuttahait ja pikkurauskut sekä pitkät "käärme"kalat olivat mukavia katseltavia. "Britt - luxury cruisella" oli todella hienot snorklauskohteet. Aluksen kapteeni snorklasi keulilla ja vei meidät kaikki 6 henkeä, jotka olimme risteilyllä, hienoihin paikkoihin, myös uponneelle hylylle. Oli muuten vasta toinen päivä tsunamin jälkeen kun virtaus hylyllä oli niin pieni, että siellä oli sukeltajia. Risteily oli hintansa väärti kaikkineen!!

Romanttisesti nautiskelimme luonnollisesti muutaman kerran shampanjaa omalla terassilla mansikoiden kera. Tulopäivänä oli Kuredun tarjoama kuohuviini ja hedelmätarjotin myös mukava matkapäivän päälle nauttia kimono päällä terassilla illan pimetessä.

Matkustuksen menivät ok, vaikkakin takaisin lähtiessä me ja saksalainen pariskunta kuljetettiin ensin dhonilla matkatavaroinemme Kanuhuraan, mistä siirryimme vesitason kyytiin - tulipa siis nähtyä myös viiden tähden resort, missä hinnat ovat yli tonnin luokkaa per vrk...

Kaksi viikkoa ilman kenkiä ja kelloa teki tehtävänsä. Ensimmäinen kerta Kuredulla ja Malediiveilla teki lähtemättömän vaikutuksen. Matka sinne ei taatusti jää viimeiseksi kerraksi.

Tässä tällainen pikasepustus kahdesta viikosta Kuredulla - juttua löytyy kyllä enemmänkin, eli kyselkää!

Kuvat ovat vielä kuvasäilön kovalevyllä, mutta siirtelen ne jossain vaiheessa koneelle ja valitsen niistä julkaisuun osan. Julkaisen kuvat http://www.saunalahti.fi/salonhai -sivustolla lähiaikoina. Kuvia tuli napsittua usea sata ja dv-materiaalia tuli noin pari tuntia - luvassa siis myös mukavaa tunnelmaa dvd-muodossa...

Upea loma kertakaikkiaan - kiitokset Kuredun henkilökunnan lisäksi menevät Töölön Malla Sihvolalle, joka hoiteli asiamme nopeasti ja erinomaisella palvelulla.

-hannu ja satu-

Link to comment
Share on other sites

Viitsisitkö kertoa enemmän ja tarkemmin tosta Britt -cruisesta? Meiltä jäi se viimeksi väliin ja ensi kerralla on pakko päästä  8) Rantauduitteko autioille saarille? Mitä kaikkea näitte? Kauanko ristily kesti? jne. jne.

- emme olisi viihtyneet meren puolella bungaloweissa.

Ihan vaan mielenkiinnosta...miksi? Me kun taas olisi valittu bungalow vaikka villoilla ja bungaloweilla ei olisikaan ollut hintaeroa...bungalowien sijainti oli meistä paljon miellyttävämpi.

Eikä "meidän" rannalla ollut hassumman näköistäkään...

Helen-Hunt.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeps,

Britt- risteily lähtee klo 09.00 laiturista ja palaa takaisin noin klo 18-19. Ohjelmassa on kirjattu että lounas syödään autiolla saarella, mutta se vaihtelee, me lounastimme yhden matalikon edessä ankkurissa aluksella. Risteilyn aikana oli kokoajan tarjolla vettä ja softeja sekä aamupäivätee/kahvi kakkuineen sekä iltapäivätee/kahvi suolaisine naposteluineen. Lounaalla oli neljä/viisi erilaista vaihtoehtoa - hyviä kaikki! Alkoholijuomia aluksella ei ole. Pysähdyimme snorklaamaan kolmessa eri paikassa, missä oli kaikkea merenelävää näkyvissä. Yksi kohteista oli se uponnut rahtialus missä näimme myös Lionfishin. Delfiinejä luonnollisesti pyöri aluksen ympärillä vähän väliä :-) Lounastaessamme yhtäkkiä kuului vieno pulpsahdus aluksen viereltä ja kun katsoimme veteen oli pinnassa pieni noin a4-koinen kilppari hengittämässä ja hetken kuluttua se dyykkasi takaisin syvälle. Muutamia isoja rauskuja oli myös aivan laivan lähellä. Ilman snorklaamista ei risteilylle ehkä kantsi mennä, koska silloin se vain on päiväristeily ja maisemat ovat perusmerimaisemia - toki hienoja sellaisia :-) Hieman kokemattomillekin snorklaajille risteilyn snorklaukset sopivat koska aluksen kapteeni snorklaa mukana ja hän oli todella huolehtivainen kaikista asiakkaistaan - hänellä oli vedessä mukana myös pelastusrengas missä pystyi levähtämään tai roikkumaan mukana. Hieno päivä.

Beach bungalow -puolella ei yhtenäkään päivänä ollut vesi noin korkealla mitä kuvassasi on vaan koko se kivinen riutta "aallonmurtajan" sisäpuolella oli näkyvissä ja todella matala - murtajavallin takana merellä taasen allot isoja ja virtaus kovaa. Toiseksi ei monestakaan bungalowista ole suoraa näkymää merelle. Aivan itäpään villat kuten 253 ovat aivan saaren päässä, missä rantsussa ei ole ketään - suurin ihmismäärä rantsussa kotiriutan puolella on laiturin länsipuolella eli ns. satasten puolella elikkä villat alkaen 101 - 1nn, Sangu jacuzzivillat, Sangubar, h2oworld jne, kaikki kaksisataset (201 - 259) ovat pääravintolan ja laiturin itäpuolella missä juurikaan kukaan ei ollut rannassa -  ehkä 600 metrin matkalla 4 ihmistä. Kaikista kaksisatasistakin merinäkymä kotiriutalle missä erinomaiset snorklaukset omasta rannasta.

Nämä asiathan ovat hillittömän makuasioita kaikki.

Aivan varmasti viettää vallan ihanan ja upean loman Kuredulla, asuu sitten missä majoituksessa tahansa.

Kävimme jokaisessa majoitustyypissä tutustumassa kahden viikon aikana ja meille (huom! meille) :-) paras vaihtoehto oli ja on Kuredulla beach villa.

Sangu jacuzzi villoissa ei meidän mielestä ole mitään mieltä, koska hinta on kova verrattuna ilman jacuzzia olevaan villaan ja kuka nyt omaa jacuzzia kaipaa varsinkaan kun Intian valtameri -jacuzzi on 10 metrin päässä ja villan amme on katon alla ilman mitään maisemia. Water villoissa ehkä parasta on auringonlasku, mutta siitä maksaa melko kovan hinnan.

-hannu-

Link to comment
Share on other sites

Ok, ymmärrän  ;) Meidän aikana ranta oli kivikkoinen ainoastaan loman toisella viikolla laskuveden aikaan muutaman tunnin illassa. Johtunee varmaan vuodenajastakin tuo ilmiö, jos kerta nyt esiintyi niinkin voimakkaana  ::) Mutta menemme jälleen lokakuussa, niinkuin edelliselläkin kerralla, joten ei pitäisi siis olla huolta maiseman suhteen  :)

Täytyy ehdottomasti varata tuo Britt -risteily heti kun menee saarelle. Kuulostaa mahtavalta  :-X Teittekö muita retkiä/sukelluksia/snorklauksia?

Link to comment
Share on other sites

Bungalowien puolella oli yhtenä ainoana päivänä vesi senverran ylhäällä että siellä pystyi snorklaamaan...

Jep. Lokakuussa taas pystyi ihan joka päivänä  ;) Vesi laski ainoastaan hiukan ennen auringonlaskua.

Link to comment
Share on other sites

Kuinka syvaa vesi on Malediivien saarten ymparilla? Riippuuko ehka saaresta? Pystyyko hyvin uimaan?

Hmmm...mitähän tohon sanoisi  ::) Puhun nyt ainoastaan Kuredusta...laguunin puolella pohja oli suht matalaa pitkälle, meren puolella taas pohja syveni nopeammin. Hyvin siellä uimaan pystyy, turkoosissa lämpimässä vedessä  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
Naikkareilla onkin sitten Kuredulla aika komea edustus lokakuussa  ;)

Moi Hessu, Merituuli ja muutkin!

Mekin ollaan nyt varattu häämatka Kuredulle ensi lokakuuksi. Lähtöpäivä on 16.10, paluu kaksi viikkoa myöhemmin. Osutaanko saarelle yhtäaikaa?  :)

Varattiin matka Saksan Tjäreborgin kautta. Iso KIITOS vinkistä Hessu! Ilman sitä olisimme varmaan päätyneet rahoittamaan Töölön Matkatoimiston konkurssipesää.

Meillä on lennot Münchenistä. Valittavanahan oli varmaan kymmenkunta Saksan kaupunkia. Emme onnistuneet puutteellisella saksankielellämme selvittämään, mikä on lentoreitti, ts. onko Saksassa joku kaupunki, johon turistit ensin keräillään sisäisillä lennoilla, ja josta sitten lennetään Maleen. Sinä Hessu varmaan tiedät? Mistä kaupungista itse olet lähdössä? Me valittiin München sillä perusteella, että lähtöaika sieltä oli kaikkein myöhäisin, ja Suomesta oli hyvin lentoja saatavilla.

Toinen asia joka nyt mietityttää on lento Suomesta. Lentoaikataulu München-Male ei ole vielä tiedossa, vaan selviää ilmeisesti vasta ihan vähän ennen matkaa. Uskaltaisimmekohan varata Suomi-Saksa -lennon luottaen Tjäreborgin ilmoittamiin alustaviin lähtöaikoihin? Vai pitäisikö pelata varman päälle ja viettää aviolittomme ensimmäinen päivä Münchenin lentokentällä...?

Muttajoo, yritän vielä joskus kahlata läpi tämän Malediivi-ketjun, ja kyselen sitten varmaan lisää itse Malediiveista ja Kuredusta.. Matkakuume on jo kova!

Link to comment
Share on other sites

Nerdinna...Kiitokset kuuluvat alunperin Saksan Tjaereborgia suositelleelle Merituulelle  :-X Me käytettiin edellisellä Kuredun matkalla Töölöä ja olisi varmaan käytetty nytkin jos ei olisi tätä Saksan helmeä löydetty  :)

Satutaan saarelle samaan aikaan. Me lennetään sinne 4.10. ja paluu on 26.10. Eli reipas viikko ollaan yhtä aikaa. Mikä majoitus teillä Nerdinna on? Meillä on beach bungalow, toivottiin jopa samaa numeroa kun viimeksi.

Meillä on lennot Frankfurtin kautta. Kone Frankfurtista lähtee klo 22.50 (muistaakseni...). Varattiin Helsinki-Frankfurt lennot jo viime vuoden puolella Lufthansalta. Otettiin sen verran aikaiset lennot, että varmasti ehditään jatkolennolle. Luulisi, että lennot välille Munchen-Male ovat jo tiedossa. Vaikka alustaviahan ne ovat, mutta kun ottaa sen verran aikaiset lennot välille Suomi-Saksa, että varmasti ehtii.

Finnairilla muuten on tällä hetkellä halvemmat lentohinnat Saksaan kuin Lufthansalla. Me maksettiin kahden hengen meno-paluulennoista 537e ja Finnairilla ne on noin 100e halvemmat nyt.

Vastailen Nerdinna mielelläni jos sulla on jotain kysyttävää, saa sitten ruokittua omaakin matkakuumetta  ;)

Link to comment
Share on other sites

Nerdinna...Kiitokset kuuluvat alunperin Saksan Tjaereborgia suositelleelle Merituulelle  :-X

Niinpä näyttikin olevan, se selvisi, kun lueskelin vähän tätä ketjua. Kiitoksia siis Merituulelle!!  :-X

Mikä majoitus teillä Nerdinna on? Meillä on beach bungalow, toivottiin jopa samaa numeroa kun viimeksi.

Meillä on beach villa. Se näytti kivemmalta kuvissa, ja ranta on ilmeisesti villojen puolella syvempi, vai kuinka? Luin jostakin (tästä ketjustako?) että vesitason mökä voi villojen puolella häiritä. Se hiukan mietityttää. Mutta villa on nyt kuitenkin varattu.

Ilmeisesti aika monet on esittäneet jotain toiveita huoneen numerosta. Me ei oikein tiedetä, mitä me haluttaisiin, niin ei osata mitään toivoa. Toisaalta olisihan se kiva olla kaukana ravintoloista ja baareista enemmän omassa rauhassa, mutta toisaalta ei ehkä liian kaukana. Uskaltaisimmekohan me luottaa siihen, että ihan hyvä villa sieltä tulee, vaikkei toiveita esittäisikään, vai mitä neuvot tekemään?   ::)

Meillä on lennot Frankfurtin kautta. Kone Frankfurtista lähtee klo 22.50 (muistaakseni...).

Hitsi, kun mä pähkäilen sitä, että olisikohan se meidänkin lento sitten kuitenkin Frankfurtin kautta..? Mun on aika vaikea uskoa, että kauhean monesta Saksan kaupungista lähtisi parin tunnin välein kone Malediiveille. Mutta netissä ei näyttänyt enää 16.10. olevan vapaita paikkoja Frankfurtista silloin kun me varattiin meidän matka.

Vastailen Nerdinna mielelläni jos sulla on jotain kysyttävää, saa sitten ruokittua omaakin matkakuumetta  ;)

Kyselen myös mielelläni, nyt kuitenkin nukuttaa liikaa... Palataan asiaan!  :-X

Link to comment
Share on other sites

Ihan ensimmäisenä noiden villojen sijainnista...Jos oltais menossa beach villaan, niin haluaisin ehdottomasti villan, joka on tosta kartasta katsottuna eniten oikealla (villat siis numero 5. kohdalla). Numeroita en kuollaksenikaan muista, mutta nekin oon jossain netissä nähnyt...Voittehan esittää toiveen, että mahd. kaukana ravintoloista. Liian kaukana ei voi olla. Saaren toiselta puoleltakin kävelee ravintolaan ainoastaan 5 minuuttia.

faq_map.jpg

Erona villan ja bungalowin rannoilla on se, että villat ovat laguunin puolella ja bungalowit meren puolella. Laguunin puolella siis on sitä valkoista samettista hiekkaa ja meren puolella ranta on korallista ja ei niin hyvää.

Ei se vesitasojen ääni häiritse millään lailla! Se kuuluu asiaan  :) Ja harvakseltaanhan niitä lähtee ja tulee.

Saatan olla ihan väärässä, mutta olin katsovinani LTU:n sivuilta, että 16.10. ei lähde konetta Munchenista Maleen (http://www.ltu.de). Oiskohan sitten niin, että ensin Munchenista lennetään Frankfurtiin  ::) Ei aavistustakaan. LTU:llahan kai lennätte?

Link to comment
Share on other sites

Voittehan esittää toiveen, että mahd. kaukana ravintoloista. Liian kaukana ei voi olla. Saaren toiselta puoleltakin kävelee ravintolaan ainoastaan 5 minuuttia.

Hassu juttu, mutta muistan ajatelleeni pari vuotta sitten eräässä bungalowikylässä, että on se vaan mälsää, kun meidän bungalowi on tuolla kaukana takana, ja nää toiset saa olla tässä ravintolan vieressä. ::)

Kyllä mä tajuun, että toisaalta voisi olla kivaa kun olisi enemmän omaa rauhaa, mutta ei mun varman kannata esittää mitään toiveita kun en selvästikään tiedä, mitä tahdon.. ;D

Miksi muuten te haluatte nimenomaan bungalowiin?

Saatan olla ihan väärässä, mutta olin katsovinani LTU:n sivuilta, että 16.10. ei lähde konetta Munchenista Maleen (http://www.ltu.de). Oiskohan sitten niin, että ensin Munchenista lennetään Frankfurtiin  ::) Ei aavistustakaan. LTU:llahan kai lennätte?

Juu, LTU tuossa lukee. En ole kyllä koskaan kuullutkaan sellaisesta lentoyhtiöstä. Muutenkin tuntuu, että olen harvinaisen pihalla kaikesta tällä hetkellä. Katselin tuota LTU:n sivua, ei siellä Frankfurtistakaan mitään lentoa löytynyt 16.10. Ainoa kaupunki, mistä oli lento Maleen 16.10. oli Düsseldorf, ja se lähti vain 15 minuuttia meille ilmoitetun alustavan lähtöajan jälkeen, eli aivan liian myöhään, jotta meillä voisi olla vaihto Düsseldorfissa. No, kyllä tää vielä järjestyy. Olin vaan ajatellut, että jos meidän pitäisi yrittää vaihtaa lähtöpaikkaa, jos joku muu olisi parempi kuin München.

Arvostaisin aika korkealle sitä, ettei meidän tarvitsisi lähteä ihan kauhean aikaisin hääyöpaikaltamme, eikä koheltaa kauhealla kiireellä vaan voisi vielä leijailla häätunnelmissa.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Miksi muuten te haluatte nimenomaan bungalowiin?

Yksi syy on raha, bungalowit ovat niin paljon edullisempia. Suurin syy on sijainti. Sijainti on bungaloweilla rauhallisempi. Laguunin puolella ihmiset ottavat aurinkoa, snorklailevat jne. Bungaloweissa saa olla täysin rauhassa yksin omalla rannallaan  :-X Samoin tietysti niissä kauimmaisissa villoissa.

Mutta eihän sitä aikaa neljän seinän sisällä vietetä, me käytiin vaan nukkumassa yö bungalowissa, pääasia, että on sänky ja tyyny, meille riittää ei-niin-luxus  :) Ja bungaloweissa on kaikki asiat kohdallaan. Ne ovat tilavia ja todella mukavia. Me ei siis nähdä syytä miksi maksaa yhtään enempää jostakin muusta majoituksesta.

Mutta se on ihan se ja sama, mikä majoitus on. Saari on paratiisi eikä mistään voi valittaa  :-X

Link to comment
Share on other sites

Juu, LTU tuossa lukee. En ole kyllä koskaan kuullutkaan sellaisesta lentoyhtiöstä. Muutenkin tuntuu, että olen harvinaisen pihalla kaikesta tällä hetkellä. Katselin tuota LTU:n sivua, ei siellä Frankfurtistakaan mitään lentoa löytynyt 16.10. Ainoa kaupunki, mistä oli lento Maleen 16.10. oli Düsseldorf, ja se lähti vain 15 minuuttia meille ilmoitetun alustavan lähtöajan jälkeen, eli aivan liian myöhään, jotta meillä voisi olla vaihto Düsseldorfissa. No, kyllä tää vielä järjestyy. Olin vaan ajatellut, että jos meidän pitäisi yrittää vaihtaa lähtöpaikkaa, jos joku muu olisi parempi kuin München.

Voithan kysyä asiaa Tjaereborgilta, vastailevat mielellään ja nopeasti  :) Ei tartte sitten miettiä.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...