Jump to content
Naimisiin.info

Onko kukaan ollut Jamaikalla?


MeikkuKoo

Recommended Posts

Heippa!

En ole ollut Jamaikalla, vielä. Ollaan lähdössä sinne häämatkalle lokakuussa..

Kuulin tosin pariltakin työkaverilta jotka siellä on ollut että luonto on tosi kaunista ja sademetsän tapaisia alueita löytyy paljonkin.

Minne päin olette menossa ja milloin?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Olen kavaissyt Jamaikalla Ocho Riossa ja siella kavimme uimassa delfiinien kanssa, se oli aivan ihanaa ja suosittelen kaikille. Kavimme myos kiipeamassa vesiputousta joka oli myos ihan kivaa. Muutoin en valttamatta menisi enaan Jamaikalle koska turistikohteena ovat vahan liian innoikkaita tyrkyttamaan tavaroitaan, eli siis aika toykeasti jahtaavat turisteja siella, siita siis jai aika huono fiilis Jamaikasta. Siskollani oli samoja kokemuksia Montego Baysta...

Henkilokohtaisesti suosittelisin esim. Cayman saaria tai U.S. Virgin Islands, ihmiset mukavia ja avuliaita seka sukellus paikkoina upeita.

Link to comment
Share on other sites

Kuinkas paljon joutuu pulittamaan Jamaican reissusta?

Entä minkälainen hintataso paikan päällä??

Mihin vuoden aikaan kannattaa mennä? Tai lähinää sopiiko sinne mennä elokuussa? Ettei ole mikään myrskysesonki??  ???

Meitäkin tämä paikka kovasti kiehtoisi...

Link to comment
Share on other sites

Millaisia kokemuksia sulla Pupsterina käytännössä on Jamaikasta?

Kuulopuheet eivät mua ainakaan masenna, kaikesta ei kaikki voi eikä pidäkään tykätä MUTTA jos sulla on henk.koht. kokemuksia nimenomaan Jamaikasta huonona paikkana, mielelläni kuulisin! Ja mielellään ihan paikkakuntakohtaista palautetta - onhan se Jamaikakin aikas iso paikka ja monenmoista mahtuu sinnekin! :)

Link to comment
Share on other sites

Syy, miksi Jamaikalla tarjotaan täyshoitoa hotelleissa, on se, että turistien ei haluta menevän ns. hotellialuiden ulkopuolelle. Siellä meno saattaa olla liian kovaa, sillä saarella huumeet näyttelevät suurta osaa. Mutta kuten sanoit, Jamaika on suuri alue, joten varmasti löydätte paikkanne.  :)

Link to comment
Share on other sites

Itse palattiin häämatkalta Jamaikalta viime maanantaina.

Reissu oli todella onnistunut.

Oltiin Negrilissä, länsirannikolla noin tunnin ajomatkan päässä Montego Bay:n lentokentältä.

Hotellimme oli Couples Negril ja all-inclusive eli kaikki ruuat ja juomat kuuluivat hintaan, samoin monet aktiviteetit, esim. vesiurheilulajit. (www.couples.com)

Hotelli oli "18+ couples only", eli lapsia ei ollut. Suurin osa hotellivieraista oli amerikkalaisia, itse oltiin ainoa pariskunta Hollannista.

Ilmat suosivat meitä koko viikon, joka päivä sateli iltapäivästä, mutta aamut ja alkuiltapäivät olivat aina aurinkoisia tai puolipilvisiä.

Meidän hotellin ranta oli yksityisranta joten tavaran kaupustelijoita ei näkynyt. Ihmiset ovat ehkä maailman ystävällisimpiä, myös esim. lentokentällä saapuessamme virkailijat kyselivät tarvitaanko apua ym. Hotellissa jatkui sama meno, ei tavattu yhtäkään tympeää tai epäystävällistä työntekijää.

Vaikka Jamaikalla tunnetusti on näitä kaupustelijoita paljon, kaikki uskovat helposti jos kieltäytyy ostamasta, eli "no, thanks" ja hymyillen toivottavat vaan hyvää päivän jatkoa.

Huumeet muuten ovat virallisesti laittomia Jamaikalla, eli vaikka esim. marihuanaa poltetaan ym. ei meno ymmärtääkseni mitenkään erityisen rajua ole, ellei tietenkään eksy väärille alueille mutta samahan pätee mihin tahansa maahan.

All-inclusive periaatetta ei erityisesti tarjota sen takia että halutaan turistien pysyvän aitauksien takana. Koko konsepti on lähtöisin Jamaikalta, n. 30 vuotta sitten, joten siksi kyseisiä hotelleja on runsaasti saarella tarjolla.

Missus:ille tiedoksi:

Sesonki aika Jamaikalla on n. maaliskuusta elokuuhun. Syys- ja lokakuu ovat virallisesti sateisinta aikaa mutta kuten edellä kerroin, silloinkin ilmat ovat ihan ok.

Me maksettiin matkastamme 2000 euroa/hlö. Toi summa sisälsi kaiken, eli lennot Amsterdam-Montego Bay-Amsterdam, 7 yötä hotellissa, ja siis kaikki ruuat, juomat ym.

Hintataso tietääkseni on suunnilleen samaa kuin täällä Euroopassakin. Valuutaksi kannattaa vaihtaa dollareita, jotka käy melkein kaikkialla.

Missus, jos haluat tietää jotain lisää, kysy ihmeessä.

MeikkuKoo, sun kanssa viesteiltiin jo aiemmin mutta lisääkin saa kirjoitella :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Nostellaanpas vähän vanhaa ketjua ylöspäin.. eli onko kukaan ollut lähivuosina Jamaikalla häämatkalla? Jamaikan ja Aruban välillä ihmetellään tällä hetkellä, lähinnä Jamaika nousi kilpailuun siksi että siellä kuuluu (suht edulliseen) All Inclusiveen sukellukset ja välineet! Ne söisivät Aruballa budjetista kuitenkin aimo osan  (Aruballa emme luultavasti ottaisi all inclusivea ollenkaan), joten vakavasti harkitsemme nyt Sandals-ketjua. Onhan Sandalseja toki muuallakin, mutta Jamaika taitaa olla edullisempi kuin pienemmät saaret? Onko kukaan ollut Sandalsissa Jamaikalla tai jossain muualla? Oliko se niin tasokas paikka kuin väittää olevansa vai antaako ymmärtää enemmän kuin oikeasti on tarjolla?

Link to comment
Share on other sites

Minua myös kiinnostaa Jamaica. Oltaisiin menossa ensi toukokuussa. Matkatoimistossa "peloteltiin" sateista. Kiinnostaisikin tietää, ovatko juuri noita trooppisia iltapäiväkuuroja vai sataako "niinkuin Suomessa". Kaikki informaatio saaresta tervetullutta. Ollaan mietitty jos varattaisiin matka netistä, tällä hetkellä olen ihastunut kohteeseen Treasure Beach. Jos joku on paikkakunnalla vieraillut, niin tarinaa mielellään.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olemme lahdossa puolentoista viikon kuluttua viikoksi Jamaikalle, voin tulla sen jalkeen kertomaan omia kokemuksiani. Kyseessa tosin ei ole mikaan haamatka tms vaan mieheni firman vuosittainen lomamatka. Itse en olisi juuri kuulopuheiden ja huonon maineen perusteella valinnut Jamaikaa, mutta hotellimme Half Moon ainakin nayttaa todella hienolta - ja siella tosiaan tarjotaan hotellialueella ihan kaikki tarpeellinen ja enemmankin, ja paketti on all inclusive. En tieda, pidetaanko silla sitten hotellivieraat turvallisessa "kuplassa" vai onko vain kyse hyvasta palvelusta. Jos ehdimme, mieli tekisi kylla kayda muuallakin (esim. vuokrata auto ja ajaa tuonne Ocho Riosin rannalle ja vesiputouksille), mutta katsotaan, miten kay.

Edellisvuosina olemme kayneet samaisella lomalla St Kittsissa ja Barbadoksella, ja niista ihastuin Barbadokseen ihan totaalisesti :-X - sinne pitaa paasta uudestaan (mutta asiaa auttaa, jos on mukana aika reipas matkakassa)!

Link to comment
Share on other sites

Kyseessa tosin ei ole mikaan haamatka tms vaan mieheni firman vuosittainen lomamatka.

Edellisvuosina olemme kayneet samaisella lomalla St Kittsissa ja Barbadoksella, ja niista ihastuin Barbadokseen ihan totaalisesti :-X - sinne pitaa paasta uudestaan (mutta asiaa auttaa, jos on mukana aika reipas matkakassa)!

Oiskohan tuolla firmassa vapaita työpaikkoja, mäkin haluuuuuun :D;) !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 year later...

Nostelen tätä aihetta kun meitäkin Jamaica kiinnostaa. Oisko kellään kokemusta millaiset ilmat siellä on heinäkuussa? Yks tuttu on Jamaikalainen ja sanoi että siellä on heinäkuussa kuuma, mutta ei osannut sanoa kuinka kuuma kun se kuulemma riippuu mihin on tottunut.. Luettiin et Caribbean saarilla on hurrikaani season just heinäkuussa, mutta tuttu sanoi ettei se vaikuta Jamaicaan paljon. Kokemuksia? Myös hotelli suosituksia otetaan vastaan. Me haluttais joku vähän pienenmpi paikka, mielellään jopa oma villa jos ne ei mee budjetin yli.. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...