Kata

Seychellit

133 posts in this topic

Olisiko kukaan sattunut käymään Seychelleillä? Vähäisen tiedon perusteella muodostunut kuva on houkutteleva  :-* -paitsi rahan osalta  :'( Kuinka kallis paikka oikeastaan on? Eli millainen budjetti täytyisi olla? Emme kaipaa mitään hulvatonta luksusta hotellin tasossa, siisteys ja perusjutut riittää, jos ympäristö on upea  L::: Muuta tietämisen arvoista ko. paikasta? Matkan ajankohdaksi olemme ajatelleet ensi kevättalvea, joko helmikuussa ennen hiihtolomia tai sitten maaliskuussa. Saa myös pistää vinkkejä muista lämpimistä ja auvoisista kohteista ko. aikaan, jos lompakko kieltäytyy Seyschelleistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipsun!

Meilläkin on Seychellit häämatkakohdehaaveena! Jos kukkaron nyörit suinkin periksi antaa (niin ja häät saadaan aikaiseksi X(W...) niin sinne kai suunnistetaan joulun maissa. Maalis-huhtikuussa Seychelleillä on sateisin aika mutta kyllä sinne varmasti kannattaa matkustaa minä tahansa vuodenaikana, varmasti on sää mukavampi siellä maaliskuulla kuin Suomessa ;D. Hikisiä fiiliksiä on ainakin luvassa - lämpötila on Suomen talvi-kevätkuukausien aikana Seychelleillä +30 kieppeillä ja kosteuskin vähintään kohtalainen...

Seychelleillä hotellien taso on korkea, mikä näkyy hinnoissakin. Muutoinkin elämä on suht tyyristä niin kuin sanoit (retket, ruoka jne). Ihan alin mahdollinen hinta parin viikon keikalle on ehkä noin 10 000 mk per nenu (edullisimman pään hotellissa ilman puolihoitoa), mutta ruoasta joutuu sitten maksamaan erikseen. Bungalowit/mökit houkuttelisivat, mutta hinta olisi kyllä aika (liika) hirmuinen.

Ruokapuolesta sen verran että hyvää kuulemma on (eritoten meren antimet - suurin piirtein kaikki muu tuodaan muualta) ja kannattaa ottaa hotellista puolihoito. Meininki saarilla on todella rauhallista, turisteja ei ole läheskään haitaksi asti ja myös iltaelämä on erittäin rauhallista. Pikkusaarilla meno on vieläkin rauhallisempaa (lötköilyä lähinnä, ellei harrasta vesiurheilua!)

Rokotuksia, malarialääkitystä ym. ei tarvita vaan hygieniataso ja yleinen siisteys ovat huippuluokkaa. Luonnon hyvinvoinnista huolehditaan - turismille on kiintiöt ja jokainen saarilla kävijä pulittaa kohtalaisen veron kukkarostaan.

Tohkeissani tässä tietysti runoilisin vaikka kuinka, mutta josko kuitenkin maltan mieleni ja laitan tähän muutaman linkin, joista löytyy vaikka mitä kiinnostavaa tietoa ja linkkejä eteenpäin mm. hotellien omille sivuille. Osa noista on varmaan jo tuttuja, jos olet webistä tietoa haeskellut...

Tässäpä näitä:

Helin Matkat (kohdekuvausta, hotelliesittelyjä, hintoja)

http://www.helinmatkat.fi

Seychelles SuperSite (kaikenmoista tietoa):

http://www.sey.net/

Mason's Travel (paljon tietoa hotelleista):

http://www.masonstravel.com/hotels.htm

Lonely Planet (laidasta laitaan):

http://www.lonelyplanet.com/destinations/africa/seychelles

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin lisäyksenä tuohon edelliseen, että tuttavan kertoman mukaan puolihoito tosiaan kannattaa ottaa hotellista koska ainakin vielä viime talvena ravintoloita ei kovin runsaasti Seychelleillä ollut. Pikkusaarilla (La Digue, Praslin ym) näyttäisi hotelleissa olevan puoli- tai täysihoito lähes vakiona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia linkkivinkeistä!  X(B Osan olinkin jo löytänyt, mutta pari oli uuttakin. Täytyy tutkiskella paremmalla ajalla.

Tuo  puolihoito vs. aamiainen oli juuri yksi askarruttanut asia, mutta nythän sekin selvisi  :D

Nyt vain tutkimaan lompakon sietokykyä (tässä kun tuli häitten lisäksi vielä kalliita muitakin menoja, mm. jouduin ostamaan uuden auton itselleni, kun sisareni romutti entisen HÄÄPÄIVÄNÄMME! Kiitos vaan.. Z)Z)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pyysin matkatoimistoilta tarjouksia Seychellien matkoista Mahe - Praslin -yhdistelmästä.

Sain aivan erinomaista palvelua Helin Matkoilta - voin suositella heitä lämpimästi. Oli antoisaa keskustella ko. kohteen todella tuntevan henkilön kanssa. Myös Suomen Matkatoimistossa oltiin ystävällisiä, sen sijaan Kohdematkojen ja Töölön matkatoimiston virkailijat eivät oikein osoittaneet sen kummemmin asiakaspalveluintoa kuin kohdetuntemustakaan... Olisi kai pitänyt pyytää kohdeasiantuntijaa puhelimeen.

Noh mutta - Helin Matkoilta minulle kerrottiin, että itse asiassa puolihoitoa ei välttämättä kannata ottaakaan, sillä hotellien ravintoloita (ja muita ravintoloita) voi käyttää vapaasti ja käydä syömässä milloin missäkin. Pyysinkin sitten tarjoukseen mukaan pelkät aamiaiset. Puolihoitojen hinta vähän arveluttikin - usein hinta nousi yli 200 markkaan per nenä per päivä.... Tosin ihan ilmaiseksi Seychelleillä ei syö millään ilveellä, vaan Suomen hinnoissa vähintäänkin ollaan.

Helin matkat myös suositteli erityisesti Praslinin saarta, aika yleisesti Mahella (pääsaari, jossa lentokenttäkin on) ollaan vain muutama päivä tai siirrytään suoraan Praslinille.

Tässäpä taas Seychelli-asiaan päivitystä  X/Z

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei ankka!

Kertoisitko hieman, minkälaisen tarjouksen sait? Eli mihin aikaan vuodesta olette ajatelleet lähteä, kauanko olla, mitä maksaa ja millaisilla hotelleilla?

Olen enemmän kuin kiinnostunut, mutta haluaisin tietää bähän hintaluokkaa ennen kuin innostun tosissaan..

Kiitosket jo etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hellou Ainolotta  X/Z

tammikuussa ollaan Seychelleille menossa, toivottavasti! Menemme ensin Mahelle kolmeksi päiväksi ja sen jälkeen viikoksi Praslinin saarelle. Laitoin neljälle matkatoimistolle tarjouspyynnöt, yhdestä on tähän mennessä tullut vastaus.

Vaikuttaisi siltä, että 10 päivän matkan hinta alkaa jostain 10 000 markan kieppeiltä. Lentohinta lienee kuuden tonnin paikkeilla tai vähän yli, hotellien hinnoittelussa onkin sitten todella suuria eroja. Kymppitonnin budjetilla (per nenä, 10pv matka) voisi ehkä päästä turistiluokan hotelliin (sis. aamiainen), mutta puolihoidosta joutuisi maksamaan vielä lisää jos semmoisen haluaisi ottaa myös. Niin ja tietysti ajankohta vaikuttaa hinnoitteluun, esim. tammikuu on aika edullinen aika matkustaa.

Matkatoimistojen antamiin hintoihin ei muuten kuulu myöskään Seychelleiltä lähtövero, joka on 40 jenkkitaalaa.

Noilta aiemmin listaamiltani webbisivuilta saa ihan hyvää vinkkiä hinnoista, itse laskin alustavan budjetin niiden perusteella, ja ero todelliseen taitaa olla vain muutaman satasen luokkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatkanpa suoraan tähän vanhaan ketjuun, kun aihe on sama (jatkoa viime syksyn kyselyilleni)..

Mehän emme siis lähteneet viime kesäisten häitten jälkeen heti reissuun, vaan päätimme lähteä yhdistetylle talviloma/häämatkalle sitten tässä kevättalvella. Ajankohdaksi on varmistunut maaliskuun alku ja kohde siis Seyschellit. Helin matkoista olemme saaneet upeaa palvelua, voin suositella!!!  8)

Jos jotakuta muutakin kohde kiinnostaa, voin kertoa lisätietoja, ja sitten reilun kuukauden kuluttua myös henk. koht. kokemuksia! (niinpä, kuukauden kuluttua istutaan koneessa..  :D )

;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me suuntaamme Seychilleille häämatkalle heti häittemme jälkeen toukokuun puolessa välissä, joten kiinnostusta Seychilleitä kohtaan luonnollisestikin riittää! Erityisen mukavaa olisi kuulla käytännön kokemuksia sitten matkanne jälkeen, jos vain viitsit niistä kirjoitella.

Mille saarelle olette menossa? Me valitsimme Praslinin, mutta varmasti piipahdamme ainakin myös La Diguella. Olemme myös käyttäneet Helin matkoja ja palvelu on meillekin ollut erinomaista.

Onnistunutta matkaa teille! Alkaa omakin matkakuume tässä jo nousta!  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutama kuukausi tuossa vierähti ja Seychellien reissu on jo takana päin (kuten myös häät...). Suosittelen ko. kohdetta edelleen! Tässä muutama vinkki:

- Ulkomaan valuutalla saa usein tehtyä kaupat edullisemmin kuin paikallisille rupee:illa. Pitäkää varalta aina tallessa (!) valuutanvaihtokuitti, voivat kysellä eri paikoissa sen perään. Muistakaa 40 taalan poistumisvero.

- Tavarantyrkyttäjiä ei onneksi ole, mutta satunnaisia ulkomaan valuutan perään kyselijöitä kylläkin (laitonta puuhaa)

- Aurinkorasvan suojakertoimella 15 ei vielä pitkälle pötki....

- Omat karkit mukaan, jos olet namiriippuvainen (paikallisissa liikkeissä vain liiskaantuneita paperikäärekarkkeja)

- Mahella on ravintoloita ihan riittämiin, joten puolihoito ei ole välttämätön. Mahella pääsee mukavasti seuraamaan paikallista elämänmenoa. Bussimatkustus vuorenrinteellä on kokemisen arvoinen elämys...

- Praslin on tosi rauhallinen saari ja siellä on niukasti ravintoloita, olimme Coco de Mer-hotellissa ja kävelyetäisyydellä ei ollut yhtään ruokapaikkaa, joten olimme hotellin sapuskojen varassa (aika kallista lystiä). Grand Anse-rannalla on tosin muutama ravintola. Niin ja kalaa todellakin tulee syötyä, paikallinen liharuoka on usein aika jännän oloista (Suomessa on näköjään tottunut aika kliinisen näköiseen ruokaan...)

- La Diguen saarella yksi päivä on liian vähän! Saari oli muuten huomattavasti vilkkaampi kuin matkaesitteet antavat ymmärtää, minusta Praslin oli paljon rauhallisempi. Silti La Digue oli ehdottomasti pääsaarista kaikkein viehättävin.

- Vallee de Mai (Praslin) on myös melkoinen kokemus, pyörällä kun menee sinne niin kuntoilupuolikin tulee hoidettua  :D

- Reilusti filmiä/muistikortteja mukaan! Kuvattavaa kyllä piisaa.

Terveisin

kaksi viikkoa sitten reissusta palannut rva Ankka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitokset rouva Ankalle kokemusten jakamisesta! Kiva kuulla, että Seychillit oli odotusten arvoinen.   :)

Annoit hyödyllisiä vinkkejä, eipä olisi itselle todellakaan tullut mieleen kanniskella valuutanvaihtokuittia mukana!

Pitää myös harkita, varaanko mukaan pienen karkkivaraston, jonkin sortin namiaddikti kun taidan olla  ;)

Meille sopii hyvin tuo Praslinin rauhallisuus - yleensä tapaamme mahduttaa lomareissuihin melkeen liiaksikin ohjelmaa, mutta honeymoonin yritämme pitää verkkaisempana. Ja pitänee käydä La Diguella ensimmäisen kerran matkan alkupäivinä, niin näemme, kuinka monta kertaa sinne haluamme palata.

Minulla olisi vielä pari kysymystä, jos ehdit vastailla. Millaisia paikalliset ihmiset olivat - tyyliin akselilla ystävällisiä-turisteja rahastavia? Miten muuten liikuitte saarelta toiselle, lentäen vai laivalla? Jos lentäen, niin kiinnostaisi tietää, kuinka pieniä koneet olivat (verratakseni omiin kokemukseeni nelipaikkaisella konella lentelyyn)? Ja jos laivalla, niin keikuttiko kovasti?

T: toukokuun reissusta haaveileva Tupuna (vielä neiti)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa Tupuna!

Tässäpä vastailuita kyssäreihisi:

Paikalliset ihmiset oli ystävällisiä ja ilmeisesti heillä pinna turistien suhteen on vielä kestänyt :)

Vanhemman polven ihmiset ja toisinaan nuoremmatkin usein tervehtivät vastaan tullessa ja heillekin tuli sitten huudeltua Bonsuuria ja Bonsoiria :) Paikalliset eivät ihmeemmin rahasta - hintataso esim. ravintoloissa ja sekatavarakaupoissa on sama kuin Suomessakin ja kaikille sama. Hotellit ovat ehkä jonkin verran kalliimpia kuin Suomessa. Aurinkorasva kannattaa oikeasti ostaa jo Suomesta, hotellissa yksi puteli maksoi parikymmentä euroa...

Mahelta menimme Praslinille lentokoneella (20 paikkainen kone, joka kulki ihan vakaasti 15 minuutin matkan). Laivalla Mahe-Praslin -väli kestää 3 h ja katamaraanilla tunnin (yleensä varataan laiva, sillä katamaraani ei kulje kovassa aallokossa). Suosittelen lentokonetta sillä aallokon korkeudesta ei tosiaankaan koskaan tiedä ja 4h örkit kurkussa ei ole kivaa... Käsittääkseni hintaerokaan ei ole kovin iso.

Praslinilta La Diguelle pääsee vain Suomenlinnan lautan tyyppisellä aluksella, ja kieltämättä keikutti aika hemmetisti (miespuolinen osakas oli täysvihreänä...). Onneksi keikutus kesti alle puoli tuntia  :P Jos maha ei ole terästä, niin suosittelen jonkinmoisia tabuja pahoinvointia hillitsemään.

Tämmöisiä kommentteja - vastailen kyllä mieluusti aina kun muistan tulle tänne palstalle ihmettelemään :=)

terkuin

Frau Ankka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos, että viitsit vastailla, Ankka!

Meillä on varattuna lennot Mahelta Prasliniin ja hyvä niin. Jotta kuitenkin pääsemme myös La Diguella käymään ilman sen pahempia "laatoituksia", lisään pakattavien listalle pahoinvointipillerit (meillä minä olen se merisairaampi yksilö). Ja täytyypä tosiaan varata täältä riittävästi aurinkorasvaa mukaan.  Hyviä vinkkejä annoit taas, thanks!

Ja mukava kuulla myös, että paikalliset ovat ystävällisiä. Eihän tässä malttaisi odottaa reissuun pääsyä  :D  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teitä joita seyschellit kiinnostaa tiedoksi: Uusimmassa Matkaopas lehdessä on useamman sivun juttu Seyschelleistä. En ole lukenut sitä, mutta kuvat ainakin näyttivät upeilta!  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo huomasin saman - tosin siinä taisi olla muutama virhevihulainen. Muistaakseni jutussa puhuttiin Krabi-nimisestä saaresta joka kyllä käsittääkseni sijaitsee Thaimaassa eikä Seychelleillä  ??? (taitossa varmaan kappaleet menneet )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Teitä joita seyschellit kiinnostaa tiedoksi: Uusimmassa Matkaopas lehdessä on useamman sivun juttu Seyschelleistä. En ole lukenut sitä, mutta kuvat ainakin näyttivät upeilta!  :D

Kiitos vinkistä!  :) Hankinkin jo kyseisen lehden ja hykertelin malttamattomana kuvien äärellä. Tuota Ankan mainitsemaa Krabi-sekaannusta en huomannut. Olisinkohan sitten saanut painoksen, jossa tuota fibaa ei ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostan tämän Seychellit tänne, josko siellä käynneitä olisi palstoilla.

Lisää kokemuksia kaivataan. Meillä on vielä toistaiseksi suunnitelmissa omatoimimatka ja kattelemme tällä hetkellä majoitukseksi pieniä hotelleja tai majataloja, joita saarilla on paljon. Voi olla ettei omatoimisesti pääse halvemmalla kuin käyttämällä matkatoimistoa, mutta toistaiseksi vielä kattelemme majoitusta itse. Eli jos on kokemusta majataloista tai suht edullisista pienistä hotelleista (alle 75 euroa sekä 75-100 euroa yöltä näyttäisivät olevan alhaisimmat hintaluokat) Mahella ja Praslinilla sekä La Deguella otan kokemuksia ilolla ja kiitollisena vastaan.

Mahella meinaamme ehdottomasti viettää ainakin viikon, sillä se on matkaoppaiden mukaan todella kaunis saari ja nähtävää on paljon, kunhan lähtee pääkaupungista Victoriasta, joskin sekin houkuttelee paikallisine ihmisineen ja toreineen.

Kokemuksia siis! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole itse ko. paikassa matkustellut, mutta ystäväpariskunta oli häämatkalla (muistaakseni Praslinilla) pari vuotta sitten ja kertoivat seuraavaa:

- paikka on kuin paratiisi, todella kaunista ja ihanaa luontoa ja ystävällisiä ihmisiä

- aivan tajuttoman kallista... Ei todellakaan voida puhua Suomen hintatasosta. Seychelleillä on lähes kaikki hedelmiä lukuunottamatta tuontitavaraa, joten hinnat on pilvissä! Esimerkkeinä olutpullo kaupasta ostettuna 40 mk ja ranskikset rantakojusta saman verran. Harmittelivat, että yrittivät säästää jättämällä puolihoidon ottamatta - loppumatkasta söivät paahtoleipää ja säilykkeitä kun ei rahat enää riittäneet. Ravintoloita ei kuulemma hotelleiden ulkopuolella juurikaan ollut.

Mutta kaikenkaikkiaan kuulemma aivan ihana lomakohde jos vaan lompakko kestää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu nuo hinnat kyllä hiukan kauhistuttavat. Tein kyselyn kauppojen sijainnista yleensä ja yleisimpien elintarvikkeiden hinnoista oheisilta internet-sivuilta löytämäni kyselypalvelun kautta:

http://www.seychelles.com/default.htm

Sain sinällään ihan rohkaisevan vastauksen, joka toki osoitti että hinnat ovat korkeammat kuin Suomessa, mutta mahdollisuuksia on päästä itse tehden halvemmalla kuin syödä esim. puolihoidossa joka päivä 100-200 markan edestä per nokka. Eritoten, jos syö paljon riisiä ja kalaa, mikä ei ole ollenkaan huono vaihtoehto. Aamupalat ovat myös todella tyyriitä hotelleissa. Joskin sen ymmärtää, kun noita hintoja katsoo.

"To give you an estimate of costs, taking into consideration that the 5 SR =

1 USD (approximately)  (eli yksi rupia on noin 0,2 euroa)

bread SR 8

water 750ml SR 5

egg SR 1

apple SR 2

milk 1litre SR 10

juice 1litre SR 10

pasta 1kg SR 7-50

chicken 500g SR 40

ice-cream 1litre SR 40

Luxury items are considered to be cereals, chocolates, sweets, assorted cheese varieties. I thus would suggest that you bring your own luxury items with you as they are not readily available on the islands.

Meats in general are relatively, expensive as the typical Seychellois person consumes mostly rice and fresh fish as their staple diet, not forgetting seasoning of chilli and ginger!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipä hei!

Juuri Seychelleiltä omatoimimatkalta palanneena hintoja:

Lento Helsinki - Mahe (via Paris, Air France) 900 EUR

Lento Mahe-Praslin 100 EUR menopaluu

Hotellit:

La Digue Chateau St Cloud 176EUR puolihoito /huone

Praslin Cafe des Arts  173EUR aamupalallla /huone

Mahe Bel Air Hotel 100EUR aamupalalla /huone

Retket:

Päivän retki katamaraanilla (Courier, Cuisine, St Pierre, snorklausta + lounas) 100 EUR / hlö

Vene snorklaukseen St Anne Marine nat park 25 EUR / hlö / puoli päivää

Polkupyörän vuokra 10 EUR / päivä

Taksien hinnat kuin Suomessa

Kaikki kolme hotellia olivat viehättäviä, mutta ei mitään luksusta, monessa muussa paikassa saa enemmän vastinetta rahalle. Seychellit on kyllä aivan ihana paikka. Loistavat snorklausmahdollisuudet, mukavia pyörä / kävelyretkiä.

Puolihoidosta: En ottaisi toiste, minusta on ikävä syödä kellon mukaan, toisinaan syön mielummin tukevamman lounaan ja jätän päivällisen kokonaan väliin. Minusta puolihoito ei välttämättä tule halvemmaksi, samalla hinnalla voi syödä muutenkin omassa hotellissa, jos ei mukavampia ruokapaikkoja löytyisikään.

Ruuan hinta kuin Helsingin keskustassa, kallista, mutta nippa nappa siedettävää. Kalaruuat taivaallisen hyviä. La Digue oli meidän suosikki, kolme päivää siellä oli liian vähän.

Illalla ei välttämättä huvita poistua ruuanhakuun kovin kauas, on nääs pimeetä. Katuvalot jos niitä on viitteelliset. Syönti kannattaa hoitaa päivällä tai sitten ruokailla naapurihotelleissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa takaisin Suomeen Lizzie! :)

Kerrotko lisää kokemuksistasi. Kauan olitte reissussa? Kaun vietitte aikaa Praslinilla ja Mahélla? Kiersittekö Mahea? Nuo hotellien hinnat ovat kyllä karmaisevia. Olemme katsoneet self-catherin asumuksia ja ainakin netin mukaan niitä on saatavissa alle 100 euroon yöltä mahdollisesti jopa alle 75. Tietysti on otettava huomioon, että noissa mainitsemissasi on siten sitä ruokailua mukana edes jonkin verran. Mitään luksusta emme ole hakemassa, mikä nyt tietty on noilla hintavaatimuksilla itsestään selvää.

Kävittekö kaupoissa, miltä valikoima teistä näytti? Oliko kauppoja tarpeen mukaan esim. tuon Cafe des Artsin lähettyvillä? Entäs La Diguella? Haitteko ruokaa take a way -paikoista? Hinnat? Vuokrasitteko autoa ja jos niin mihin hintaan?

Pitää kiirehtiä palaveriin, mutta jos jaksat vastailla kysymyksiini olisin hyvin kiitollinen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Retkemme oli 10 päivää, kolme La Diguella, viisi Praslinilla ja kaksi sitten Mahella. Tosiaan kalliiltahan tuo majoitus tuntui, mutta päätimme sitten, että antaa palaa kun sinne asti lähdetään... Halvimpien paikkojen hinta-laatusuhde on ilmeisesti aika huono. Kun vielä kutsuimme tätä matkaa häämatkaksi niin ajattelimme, että menköön omat ja varastetut ;)

Mahella emme retkeilleet sen kummemmin, kävimme snorklaamassa St Anne Marine National Parkissa, pyörimme vähän Victoriassa ja tsekkasimme kuuluisimma rannan Beau Vallonin. Jos olisi ollut enemmän aikaa olisi ollut mukava käydä katsomassa "vuorta", varmasti olisi ollut hyvät näköalat. Kantsii muuten huomata, että Mahella saattaa sataa enemmän kuin pienemmillä lähisaarilla, vuori pyydystää pilviä luokseen.

Victoriassa on kauppoja ja take-away ruokapaikkoja, ihan ok olivat. Mitään ostoksia ei juuri kannata haaveilla tekevänsä, niukat valikoimat, kalliit hinnat. Matkamuistokaupatkin oli minusta ihan sekundaa (mutta kallista). Vähän jos kiertelee, niin paikallisista gallerioista voi löytääkin jotain mukavaa, mutta ei halvalla. Victoria on nähty muutamassa tunnissa, on tosi pieni paikka.

Cafe des Artsin lähellä (Anse Volbert rannalla) on useita kivoja ravintoloita. Kävimme syömässä Laurier Guest Housessa, joka voisi olla majoituksen kannaltakin kiva edullisempi vaihtoehto. Siellä on myös muita, edullisia ja kalliimpia ravintoloita.

Muutama yö kannattaa viettää La Diguella myös.

Autoa emme vuokranneet, hinnat lp:n mukaan 300-400 rupeeta päivä. Muistakaa vasemmanpuoleinen liikenne! Tiet muuten ovat ainakin pyöräilijöille vähän järkkyjä, kapeita ja piennarta ei monessa paikassa ole vaan heti tien reunassa on jyrkkä aitaamaton myrskyviemäri (jopa 2-3 metriä pudotusta) Ei kannata lipsahtaa ojaan!

Kannattaa varata hotellit etukäteen, ainakin La Diguelle ja Praslinille. Hauskaa matkaa!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Victoriassa on kauppoja ja take-away ruokapaikkoja, ihan ok olivat. Mitään ostoksia ei juuri kannata haaveilla tekevänsä, niukat valikoimat, kalliit hinnat.

Tarkennusta kysyisin: tarkoitatko matkamuistomyymölöitä vai ruokakauppoja? Ihmettelen vaan, jos kauppoissa on valikoima surkea ja kallis, niin mistä paikalliset hankkivat ruokansa...

Kiitos vastauksistasi. Olet ollut suureksi avuksi! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No joo, itseasiassa molempia. Ruokakaupat eivät ole marketteja niinkuin meillä, vaan enemmän aasialaistyyppisiä pieniä kuivatavarakauppoja (säilykkeitä, riisiä, nuudeleita, pesuaineita) Tuoretavarat ostetaan jostain muualta, Victoriassa nyt ainakin toreilta.  Paikalliset varmaan ostavat ruokaa enemmän toreilta ja toisiltaan,  hinnat ei nyt mitään järkyttäviä olleet, mutta paikalliseen tulotasoon nähden nyt vähintään kalliita. Mutta ei huolta, kyllä siellä varmasti pystyy ruokaa laittamaan, jos joku keittopaikka vaan on asumuksessa. Sitten kaupoissa oli myytävänä myös välipalatarpeiksi sopivia sämpylöitä, juustopiirakoita ja chilipalleroita.

Vielä yksi vinkki: Meillä oli osa valuutasta dollareina, nimittäin euro ja dollari kelpasivat yksi yhteen monessa ravintolassa, joten nykyisillä kursseilla dollareilla maksamalla säästi noin 10%. Voivat tietenkin muuttaa käytäntöä, jos kurssit vielä kamalasti heiluvat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä Lizzie kysyisin, jos mahdat palstalla käydä...

Meillä on kiikarissa Praslinilta asumus L´Hirondelle Guest House, joka sijaitsee lähellä (2 min) Anse Volbertia siis samasella rannalla kuin Cafe des Arts.

http://www.seychelles.net/hirondelle/

hirondelle1.jpg

Olisitteko mahdollisesti nähneet tuota paikkaa? Millainen ranta tuo Anse Volbert on?

Tuossa paikassa yö maksaisi 95 euroa. Se on mielestäni kohtuullinen ja paikka vaikuttaa netin kautta katsottuna kivalta ja sähköpostiinikin vastattiin samantien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now