Rosmariini

Ulkomailla naimisiin kahden kesken?

106 posts in this topic

Jos joku teistä on ns. karannut vannomaan vihkivalat johonkin Suomen rajojen ulkopuolelle tai suunnittelee tekevänsä vastaavaa, kuulisin mielelläni kokemuksianne ja vinkkejänne!!  

Netissä näyttää olevan paljon tietoa häiden järjestämisestä eri unelmakohteissa mutta "intiimivihkimisistä" (ilman hääjuhlaa) en ole onnistunut vielä löytämään mitään infoa. Meidän tähtäimessä ois vannoa valat  intiimisti kahdestaan (mahdollisesti pari ystävän todistaessa) jossakin kauniilla biitsillä ja pitää sitten myöhemmin (kesällä 2004) hääjuhla kotinurkilla.

Neuvoista etukäteen hirmuisen kiitollisena,

Rosmariini

edit. Yhdistelin useamman ketjun koska aiheet ovat niin samankaltaisia.

Tässä ketjussa siis keskustelua ulkomailla vihkimisistä, vieraiden kera tai ilman. -Trio-

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me karattiin kaukomaille ja mentiin siellä kahdestaan naimisiin.

Maailma (ja netti) on pullollaan palveluja mitkä auttavat käytännön asioissa, mutta hinnoittelu on aina aivan järkyttävää. Häillä kun on tunnetusti helppo rahastaa. Me hoidettiin kaikki paperisota itse, vaikka maa ei ollutkaan mikään kovin länsimainen. Aikaa pitää vain hiukan varata paikan päälle ja välttää kovin tiukkoja ajoituksia.

Lähes kaikissa maissa on joku vähimmäismäärä päiviä mitä pitää maassa olla ennen naimisiin menemistä. Joissain vaaditaan myös verikoe. Joissain maissa ei naimisiin pääse kuin siellä pysyvästi asuvat.

Me pidämme meidän maan omana tietona, jotta se jäisi "meidän" paikaksi. Tuskin on kukaan suomalainen pariskunta siellä ennen mennyt naimisiin  ;)

Muista muuten, että lähes poikkeuksetta vihkimisellä pitää olla kaksi todistajaa, joten jos itse järkkäätte, niin muistakaa myös todistajat jostain hankkia.

Tässä muutamia linkkejä millä pääsee alkuun.

http://www.sintmaarten-wedding.com/

http://www.world-wide-weddings.com/

http://www.whollymatrimony.com

http://www.villageinc.com/marriage.htm

http://www.netherlandsantilles.com/SMMarr.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on ehkä yksi parhaista yksittäisistä linkeistä, mutta on varsinaisilla sivuilla hiukan piilossa:

http://www.whollymatrimony.com/Webrings/FAQ.html

Paikan valitseminen on tosiaan se suurin ongelma. Siihen kun vaikuttaa kolme asiaa mihin itse ei välttämättä voi vaikuttaa. Koska saa lomaa, ilmasto ja pääseekö maassa naimisiin.

Jos lomaa saa koska haluaa ja haluaa naimisiin vaikka meidän keväällä, niin kannattaa alkaa selvittämään missä on sopiva ilmasto maalis-huhtikuussa ja pääseekö siellä naimisiin.

Mistään kohteesta ei kannata innostua liikaa, ennen kuin olette selvittäneet onko siellä mahdollista ulkomaalaisten vihkiminen ja kauanko paikalla pitää olla.

Muista myös ilmasto. Säät vaihtelevat monissa eksoottisissa kohteissa rajuista vuodenajan mukaan. Homma saattaa tuntua jossain välillä ylivoimaiselta, mutta kyllä se siitä. Onpahan tehnyt jotain hiukan erilaista  

Vanhemmille kertomista kannattaa punnita tarkkaan, koska sieltä suunnalta saattaa tulla painostusta muuhun suuntaan. Ja eivät ne kuitenkaan osaa suutansa kiinni pitää, joten koko kylä asiasta tietää kuitenkin. On se kuitenkin niin erilainen asia mennä ulkomailla naimisiin kahdestaan, että äitien suut alkavat varmasti supattamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jotenkin kuitenkin tuntuisi,että suomalainen matkanjärjestäjä olisi luotettavampi. Jos Aurinkomatkoilta ei ala vastausta kuulumaan, pitänee vaihtaa matkatoimistoa..

En nyt sanoisi näin. Miksi ottaa paketti joltain suomalaiselta matkanjärjestäjältä, joka on erikoistunut lähinnä pakettimatkojen järjestämiseen? Vihkimisen järjestämisestä heillä ei ole varmaan mitään kokemusta. Toinen vaihtoehto olisi paikallinen toimisto mikä tekee vain vihkimiseen liittyviä asioita. Ei ainakaan minun tarvitsisi montaa sekunttia asiaa miettiä.

Englanninkielikään ei voi olla ongelma, jos on edes alkanut suunnittelemaan vihkimistä ulkomailla.

Ja loppujen lopuksi se suomalainen matkanjärjestäjä käyttää juuri sitten paikallista "häätoimistoa" niiden hommien järjestämiseen. Miksi ottaa siihen väliin turhaan yksi välikäsi sekoittamaan asioita ja vielä maksaakin siitä ilosta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kannata luovuttaa ihan heti  

Jos aivan oikeasti haluaa mennä kahdestaan naimisiin ulkomailla, niin kyllä se onnistuu. Jos idean takana on vain ajatus "se olis varmaa vähän kivaa", niin homma kannattaa unohtaa.

Mikäli englantia ei suju tai on liian ujo sitä käyttämään on ongelmia luultavasti luvassa. Suomalaisille tämä on käsittämätön ongelma, kun suurin osa suomalaisista kuitenkin puhuu paljon paremmin englantia kuin muut. Jos Suomesta löytyy toimisto mikä järjestää häitä ulkomaille ja tuudittuu vain heidän apuunsa on ongelmia luvassa. Paikan päällä voi silti joutua hoitamaan kummallisia asioita ihan itse.

Vihkimisen järjestämiseen kannattaa ottaa joku ulkomainen (jenkki) toimisto, koska heillä hommat varmasti toimivat. Hintaakin paketille tietysti tulee. Itsekin asiat voi järjestää, mutta siihen vaaditaan parin molemmilta osapuolilta tiettyä luonnetta.

Valokuvatkaan ei ole mikään ongelma, koska ammattitaitoisia valokuvaajia on myös Suomen rajojen ulkopuolella. Ilmaisia hekään eivät tietysti ole. Kuvaajatkin yleensä hoidetaan toimiston kautta.

Varoituksen sana. Jos juhlasi ovat kesällä 2004 ja nyt pähkäilet lautasliinojen värejä, ulkomailla vihkiminen ei välttämättä ole sinun juttusi. Ei ainakaan itse järjestettynä  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan vinkkinä jos mielii Havaijilla naimisiin, että sieltä irtoais peruspaketti 95 taalalla ja reilulla neljällä sadalla sais jo leit, limusiinin ja kuvaajan... Tää on meilläkin ollu jo vakaassa harkinnassa sekä ton budjetin että homman helppouden vuoksi - edes todistajia ei tarvita. Mutta mutta... jostain syystä Havaiji ei kohteena ihan heti saa mua huokailemaan, ja mun epäluulot on luultavasti ihan vaan niiden kauheiden paitojen ansiota... Tosi fiksua  :)

Anyway, pari linkkivinkkiä kuitenkin muille asiaa miettiville:

http://www.beachwed.com/packages.htm

http://www.beachwed.com/tips.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin kysellä onko kukaan mennyt naimisiin ulkomailla? Kertokaa kokemuksistanne ja mitä mahdollisia asioita pitäisi ottaa huomioon... Olemme harkinneet tätä yhtenä vaihtoehtona ja olisi todella mielenkiintoista saada tietoa. Kysessä olisi siviilivihkiminen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei omakohtaisia kokemuksia, mutta kaverini suunnittelivat menevänsä naimisiin Roomassa, ja jäävänsä sinne honeymoonille.

Sanoivat kuitenkin että paperisota oli aikamoinen, joten pyysivät vihkijän kotiinsa, ja lähtivät seuraavana päivänä häämatkalle Roomaan. Suomessa ei liene vielä yhtään matkatoimistoa joka ottaisi vastuun myös byrokratiasta suuren maailman malliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häämme Dominikaanisessa Tasavallassa ovat (valitettavasti) takana päin ja voin sanoa, että kaikki sujui yli odotusten! Puitteet olivat ihanat, valitsimme itse vihkipaikan, joka oli meren äärellä sellaisella "parvekkeella". Muut katselijat eivät edes päässeet kovin lähelle eivätkä muutenkaan häirinneet fiiliksiämme lainkaan. "Liukuhihnahäistä" ei todellakaan ollut kysymys, koko kahden viikon aikana hotellissamme ei vihitty yhtään muuta paria. Tämä tietty riippuu kai hotellista, meille sattui uskomattoman hyvä tuuri muutenkin kaupungin ja hotellin suhteen.

Vinkkinä samanmoista projektia suunnitteleville tällaista paperitavaraa tarvii, jotta vihkiminen onnistuu Dominikaanisessa:

1. Esteettömyys- ja virkatodistukset espanjaksi käännettynä ja Dominikaanisen Tasavallan suurlähetystön leimaamina. Todistukset kannattaa pyytää maistraatista englanninkielisinä ja lähettää sitten Dominikaanisen lähetystöön Tukholmaan sekä käännettäväksi että laillistettaviksi (=halvin ratkaisu, muistaakseni yht. n. 1000 SEK kaikista papruista). Me saimme paperit takaisin sieltä parissa päivässä.

2. Kopiot passeista (riittää kun passi on mukana, ottivat ainakin meillä kopiot paikan päällä...)

Näin iisiä se siis oli... Kovasti tenttasivat sitten paikan päällä vielä meidän työpaikkoja ja ammatteja sekä molempien vanhempien ammatteja. Eli johonkin papruihin nämäkin kai kirjattiin...

Dominikaanisessa saimme sitten espanjankielisen vihkitodistuksen. Nimenmuutoksia ei siinä vaiheessa kirjattu, mutta se hoitui sitten myöhemmin Suomessa.

Neuvoisin ottamaan muita pareja etukäteen selvää siitä, mitä tuolle vihkitodistukselle pitää tehdä Dominikaanisessa... Meille sanottiin ensin, että emme tarvitse muuta kuin Suomen tai Tanskan konsulin leiman. Konsulipa olikin sitten out of country ja sihteeri sanoi, että meidän tarttiskin mennä ottamaan leimat todistukseen jossakin juntassa + ulkoministeriössä ENNEN kuin konsuli voi sen allekirjoittaa... Lopuksi oltiin niin kypsyneitä koko hommaan, että jätettiin todistus sihteerille ja sanottiin että tehkää mitä tykkäätte sen kanssa kunhan postitatte sen meille kotiin jossakin vaiheessa... (Toki oltiin eka varmistettu hotellin yhteyshenkilöltä, että saadaan tarvittaessa uusi vihkitodistus, jos sihteeri vaikka olisi heittänyt alkuperäisen pihalle...).

Joka tapauksessa, meillä homma ratkesi siten, että Tanskan konsuli oli vain laittanut ok:nsa ja nimmarinsa alkuperäiseen vihkitodistukseen ja minä sitten kiikutin sen Espoon maistraattiin. Hyväksyivät sen mukisematta eli edes käännöstä ei tarvittu!

Eli kaiken kaikkiaan hyvin simppeli juttu! Ja voin suositella kaikille!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häille Dominikaanisessa tuli tosiaan hintaa tuon suurlähetystön käännöspaketin lisäksi 350 dollaria, eli hotellin hääpaketin verran. Tuohon hintaan sisältyi:

- tuomari

- paperityöt siellä päässä (paitsi siis se Suomeen tarvittava laillistus, mikä ei sitten loppujen lopuksi kyllä maksanut meille muuta kuin vaivan)

- tuomari

- kukat

- shamppanja

- hääkakku

- valokuvaaja + 25 kuvaa valmiina (loput ostettiin cd-rompulla)

- illallinen viineineen

- aamiainen huoneessa seuraavana päivänä.

Mielestäni paketti oli ehdottomasti hintansa väärti!!

Kannattaa kyllä tutkiskella etukäteen nuo kohdemaan vihkimisvaatimukset jne. aika tarkkaan! Tuttavapariskunta meni naimisiin juuri vastikään Intiassa, heillä oli paikallinen wedding planner joka vakuutti että kaikki järjestelyt oli ok, mutta viime kädessä osoittautui, että liitto ei ollutkaan laillinen. Tosin ainahan sitä pikku riskin ottaa muille maille lähtiessä, kyllä meilläkin oli varasuunnitelmana, että kipaistaan tullessa maistraatissa jos joku menee pieleen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Select travelista on jotain pientä juttua ollut tuolla häämatkat ja -yöt -osastolla ja heillä on siis myös kokemusta häiden järjestämisestä eksoottisissa kohteissa. Kyseinen matkatoimisto ei tosin taida olla mitenkään halvimmasta päästä, mutta lupailevat järjestää kaiken upeissa kohteissaan.

Eli kiinnostuneet katselkaapa täältä http://www.selecttravel.fi/

Niin tosiaan, meidät vihittiin Skotlannissa ja hoidettiin kaikki järjestelyt / paperityöt itse hotellin ja "maistraatin" wedding coordinatorien avustuksella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me menemme elokuussa Mauritiuksella naimisiin kahden kesken. Tuskin maltan enää odottaa ja jännittääkin jo jonkin verran!

Järjestelyt olemme hoitaneet kokonaan itse suoraan hotellin kanssa. Emme siis ostaneet matkatoimistosta valmista hääpakettia.

Tähän asti kaikki on sujunut oikein mallikkaasti hotellin wedding coordinatorin kanssa.

Valokuvakset + muut extrat hotelli järjestää ja maksamme ne sitten suoraan hotelliin.

Päädyimme tähän ratkaisuun koska matkatoimistojen matkapaketit hääjärjestelyineen olivat mielestämme aika hintavia.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Sini Vuokko!

Pyysimme aluksi tarjouksia ns. räätälöiviä matkoja tekeviltä toimistoilta. Pelkkien matkojen hinnat olivat mielestämme huippukalliita ja siihen tuli päälle vielä suomalaisten toimistojen hääjärjestelykulut jotka olivat toimistosta riippuen 300 - 450 euroa. Halusimme kuitenkin ehdottomasti Mauritiukselle joten aloimme pohtimaan vaihtoehtoa matkustaa ns. "pakettimatkatoimiston" matkalla ja hoitaa itse järjestelyt suoraan hotellin kanssa.

Kysyin hotellista tätä vaihtoehtoa ja koska se sopi heille, varasin samantien matkat ja aloin tehdä järjestelyitä hotellin kanssa. Säästimme näin useita satoja euroja. Hotelli ja lennot ovat kaikenlisäksi samat kuin mitä räätälöiviä matkoja tekevien toimistojen tarjouksissa, eli mistään ei tarvinnut tinkiä!  

Papereiden kanssa ei ole ollut ongelmia eikä muutenkaan ole vaatinut mitään suurempia ponnisteluita, eli olemme olleet oikein tyytyväisiä tähän asti. Hotelliin maksamme sitten vihkimisen kustannukset joten siitä en osaa sanoa vielä mitään, mutta jääpähän ainakin suomalaisen toimiston ottamat provikat pois ja tietää kokoajan itse missä mennään. Sitäpaitsi kivaa hääjärjestelyiden kanssa on ollut puuhata! Suosittelen!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Sini Vuokko!

Mauritiukselle ainakin paperiasiat oli tosi helppo järjestää. Dokukopiot faksattiin ja lähetettiin vain hotelliin, josta he välittivät ne edelleen Mauritiuksella Prime Minister's Officeen tarkastettavaksi. Viime viikolla sain tiedon, että kaikki dokut olivat kunnossa, joten sitä ei enää tarvitse jännittää.

Varmasti muihinkin kohteisiin voi tehdä hääjärjestelynsä itse. Netistä vaan katsomaan kivoja kohteita ja sähköpostikyselyitä hotelleihin  

Toivottavasti tekin löydätte kivan kohteen ja saatte järjestelyt vauhtiin

Tahtoo sitten kuulla mihin kohteeseen päädyitte

Aurinkoista kesää ja kivoja kaukohäiden suunnitteluhetkiä!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyselin asiasta NY:n Suomen suurlähetystöstä ja sain upean vastauksen. Ajattelin, että tästä voi joskus olla jollekin muulle hyötyä, niin tässä tulee:

---clips---

Siviilivihkiminen New Yorkin osavaltiossa

New Yorkin City Hall'iin pitää henkilökohtaisesti mennä täyttämään Marriage License, jossa ilmoitetaan kaikki henkilötiedot (pitää olla täysi-ikäinen ja jos on ollut aikaisemmin avioliitossa, tulee olla todistus joko entisen puolison kuolemasta tai avioeropäätös - siis englanniksi) ja pitää vannoa viranomaisen edessä, että kaikki tiedot pitävät paikkansa. Lukekaa saamanne License huolellisesti; jos siinä on virheitä, ne tulee korjata välittömästi. Myöhemmistä korjauksista veloitetaan eriksen. Sitten voi 24 tunnin kuluttua mennä samaan paikkaan vihittäväksi (pitää olla yksi todistaja; ellei ole omasta takaa, varmaan paikan päällä löytyy sellainen). Marriage License -maksu on $35.00, jonka tulee olla rahamääräyksen muodossa - se siis pitää ostaa postitoimistosta ennen City Halliin menoa; Ceremony Fee  on $25.00, samoin Money Order. Mukana tulee olle passi henkilöllisyystodistuksena.  Verikoetta ei tarvita. Marriage Lisence on voimassa 60 vrk ja vain ko. osavaltiossa.  New Yorkin toimiston osoitetiedot: Marriage License Bureau, Municipal Building, 1 Centre Street, 2nd floor South, New York, NY 10007, puh: 1/212/669-2400. Toimisto on avoinna 8:30-16:00, siellä pitää olla viimeistään klo 15.15. - Vihkitodistuksen saa kuulemma heti paikan päällä. Sen saatuanne Teidän tulisi täyttää pääkonsulaatilta saatavissa oleva väestörekisterilomake, joka lähetetään virallisen vihkitodistus- ja passienne henkilötietosivun jäljennöksen kera rekisteröitäväksi Suomeen, jolloin avioliittonne on pätevä myöskin siellä.

Lisätietoja saatte websitesta: www.nycmarriagebureau.com

----clips----

Tällaista siis sieltä sai tietää, aika helpolta kuulostaa ainakin. Suuri kivi vierähti sydämeltä, kun ei enää tarvitse kuin odottaa että pääsisi sinne NY:hin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä kyselin Sloveniassa naimisiinmenosta ja sain Ljubljanan päästä tällaisen vastauksen, laitan sen tähän jos joskus joku muukin innostuu tästä upeasta maasta:

Ulkomaalaisten siviilivihkiminen on mahdollista Sloveniassa. Vihkimisen voi järjestää valitsemansa kaupungin viranomaisten kanssa. Vihkimiseen tarvitaan passit, esteettömyystodistukset Suomesta oikeaksi todistettuina sekä 2 todistajaa ja tulkki (mikäli vihkipari ei osaa slovenian kieltä). Eri kaupunkien viranomaisilla saattaa olla hieman toisistaan poikkeavia vaatimuksia esim. siitä, millä kielellä esteettömyystodistuksen on oltava. Ljubljanassa vihkiminen tapahtuu Ljubljanan linnassa, joka on ainakin kesäkautena hyvin varattu. Vihkimisestä tulee sopia hyvissä ajoissa etukäteen.

Tietoja ulkomaalaisten vihkimisestä kannattaa kysyä myös Slovenian suurlähetystöstä Helsingissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie nytten vähän kiukuttelen tänne, kun kiukututtaa

Niin elikkäs olen nytten ollut yhteydessä tuonne Dominikaaniseen kaikkiin hotelleihin ja kysellys vihkimispaketteja jne. Okei siis heidän kotikielensä on espanja, mutta kun on kyse kansainvälisistä hotelleista joissa suurin osa asiakkaista puhuu kuitenkin englantia niin luulisi, että maileihin pistetään vastaamaan joku ihminen joka englantia osaa! olen lähettänyt jo useamman mailin tuonne yhteen hotelliin ja se ei osaa vastat yhteenkään kysymykseen ja aina loppuun tulee se lause "jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää älä epäröi ottaa yhteyttä!" Mulle ainakin asiakaspalveluun panostaminen merkitsee aika paljon  

Aika positiivista asiassa on kyllä se, että kaikista paikoista on saanut muutaman päivän sisällä vastaukset! suomessa niitä saa yleensä odottaa ikuisuuden  ;D No kun menemme käymään matkatoimistoissa tuossa lauantaina selviää varmaan aika paljon ja sekin, että paljon matkaoppailta voi pyytää näissä asioissa apua

Sori tätä purkausta ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelinpa minäkin raapustaa tänne lisää tietoa Skotlannin siviilivihkimiskäytännöistä, jos vaikka joku olisi aiheesta kiinnostunut. Aivan ensimmäiseksi kannattaa tutustua Skotlannin rekisteriviranomaisten eli GROSin (General Register Office for Scotland) sivulle. Sieltä löytyy tietoa myös kirkollisesta vihkimisestä.

Skotlannissa laki on muuttunut pari vuotta sitten niin, että siviilivihkimisiä voidaan toimittaa myös muualla kuin rekisteriviranomaisten omissa tiloissa ja minä viikonpäivänä tahansa. Tällainen muu tila tulee kuitenkin olla rekisteriviranomaisen hyväksymä. Tuolta GROSin sivuilta löytyy luetteloita hyväksytyistä paikoista, mutta jos ne eivät miellytä, voi aina kokeilla hakea väliaikaista lupaa omalle paikalleen. Joillakin toimistoilla on omastakin takaa todella upeita tiloja. Skotlannissa laki on myös siinä suhteessa helppo, että heillä ei ole vaatimuksia maassa oleskelun suhteen. Paikalle voi periaatteessa lentää aamulla, mennä naimisiin iltapäivällä ja lentää illalla takaisin kotiin. Vihkitodistuksenkin voi saada myöhemmin kotiin postitse.

Skotlannin päässä tulee ottaa yhteyttä oman vihkipaikan paikalliseen rekisteriviranomaiseen hyvissä ajoin. Jos päivällä ja ajalla ei ole niin väliä, suosittelisin tekemään näin viimeistään 2 kk aikaisemmin. Yhteystiedot löytyvät GROSin sivuilta. Jos ei ole varma oikeasta toimistosta, niin sitä voi kysäistä GROSista. Paikalliselta rekisteriviranomaiselta saa tarkempaa tietoa kyseisen alueen käytännöistä, vapaista vihkijöistä ja heille sopivista ajoista. Itse ainakin sain erittäin hyvää palvelua sekä GROSin että paikallisen toimiston kanssa asioidessa. Jos vihkipaikka on muu kuin toimistojen oma tila, niin tulee tietysti muistaa järjestää asiat myös heidän kanssaan.

Tarvittavia papereita ovat virkatodistukset (birth certificate) ja esteettömyystodistukset apostillella varustettuna ja tietysti englanniksi. Lisäksi tulee täyttää heidän oma lomakkeensa M10, jonka myös saa GROSin sivuilta.

Siviilivihkiminen on Skotlannissa maksullista. Kaikkia maksuja ei ole pakko maksaa heti, mutta käytännössä se on helpointa ja edullisinta verkkopankin ja IBANin avustuksella. Pakollisina kuluina siviilivihkiminen, vihkitodistus ja paperityöt maksavat £93,50 (vuonna 2004). Lisäksi rekisteriviranomaiset saavat periä erillisen maksun vihkimisestä, joka tapahtuu toimiston tilojen ja/tai virka-ajan ulkopuolella. Osasta toimistojen tiloista peritään myös tilavuokraa.

Vihkitodistuksen voi noutaa rekisteriviranomaiselta yleensä viikon kuluessa vihkimisestä ja se kannattaa toimittaa avioliiton rekisteröimistä varten postitse Suomen suurlähetystöön Lontooseen. Mukana pitää olla valmiiksi täytettynä lomakkeet, joilla ilmoitetaan Suomen kansalaisen avioitumisesta ulkomailla. Lomakkeita saa ainakin postitse suurlähetystöstä. Alkuperäinen vihkitodistus postitetaan rekisteröinnin jälkeen parille kotiin. Rekisteröinnin voi hoitaa Suomessakin, mutta silloin pitäisi Lontoosta saada vihkitodistukseen apostille ja se oli monimutkaisempaa.

Pari muutakin linkkiä

http://www.wedsitescotland.com/

http://www.scottishweddingdirectory.co.uk/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kustannuspuolesta sen verran että esteettömyystodistuksen saa ilmaiseksi englanninkielellä suoraan, siihen kaiken oikeaksitodistava apostille leima maksaa 8e. Laajemmat virkatodistukset in english 3.60e per nuppi, ne voidaan maistraatissa laittaa yhteen ja jolloin näihin yksi apostille 8e. Ei siis tarvitse käännnättää mitään. Virkatodistukset vähän kalliimmat espanjaksi tai ranskaksi, en tiedä saako esteettömyystodistuksen muilla kielillä suoraan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me menimme mieheni kanssa viime ystävänpäivänä Mauritiuksella naimisiin.

Reissussa oltiin ihan kahdestaan ja todistajat hommattiin sieltä.

Meidät vihittiin katamaraanilla Intian valtamerellä auringon laskiessa.

Ja uskokaan vaan, että kaikki oli juuri niin ihanaa miltä kuulostaankin

Jos joku haluaa vinkkejä matkasta, niin minulle voi lähettää privana viestenä.

Sillon kun itse aloin aiheeseen tutustua, niin huomasin kuinka vaikeata oli saada tietoa tai löytää joku joka oli saman jo tehnyt.

Meidän matkan järjesti Aktiv-resor ja palvelu ja muu järjestely oli aivan loistavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa oli lukea että joku oli mennyt naimisiin Mauritiuksella. Me olemme myös menossa ensi kesänä mutta tarkkaa ajankohtaa ei vielä tiedetä koska lentoja ei ole tullut myyntiin. Tällä hetkellä näyttää halvin vaihtoehto olevan Finnmatkat.

Oliko järjestelyt helpot? Sovitteko hotellin kanssa vai otitteko paikan päältä "järkkääjät"?

Entäs paperisota? Mietin jo valmiiksi tota kaikkea mutta eiköhän kaikki oikeasti onnistu.Jos vaan jaksat kertoa kaikkea niin olisin aivan mielettömän kiitollinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me otettiin Aktiv-resorin kautta oma hääkoordinaattori, joka hoiti meijän kanssa sit kaiken paperihomman paikanpäällä.

Valmiiksi lähetettiin sinne faxilla kopiot virkatodistukista ja esteettömyystodistuksista, ne saa maistraatista suoraan englannin kielisinä.

Niihin kannattaa pyytää apostille leimat, Mauritius on apostille maa ja se on sit virallinen paperi siellä jo valmiiksi noilla leimoilla.

Alkuperäset vietiin mukana ja niitä näyteltiin viranomaisille.

Yksi päivä meni kierrellessä kaupungilla eri virastoissa viemässä papereita eri paikkoihin.

Et kyl helpotti kun oli tollanen järjestelijä.

Ne virastot kun ei ollu ihan vierekkäin...

Pääkaupungissa Port Louisissa käytiin muistaakseni kahdessa tai kolmessa virastossa ja lopuksi saaren pohjoisosassa oli vihkijän tapaaminen ennen häitä.

Koko tää järjestely siellä edellyttää melko hyvää englannin kielen taitoa.

Sit kannattaa muistaa, et kun meillä on täällä kesä,niin siellä on talvi, et siksi me mentiin helmikuussa kun siellä oli kesä...

Me oltiin ensin Keniassa 5 päivän safarilla jossta lennettiin Mauritiukselle ja oltiin siellä 9 päivää.

Kokonaisuudessaan se reissu on varmasti paras mitä ikinä tullaan tekemään

Se vihkiminen Mauritiuksella oli loppujen lopuksi onnistunut tapaus, koska ensin olisimme halunneet järjestää häät hotellin puutarhassa, mutta sinne oli varattu jo yhdet, eikä hotelli suostunut muita pitämään samana päivänä, tuli vähän paniikki...

Me kuitenkin halutiin toi ystävänpäivä ja sit matkatoimisto ehdotti sitä katamaraani vihkimistä ja se olikin ihan loistava juttu.

Muita pareja vihittiin jokapaikassa hotelleilla ja kaikki muut tuijotti ympärillä, mutta meidän katamaraanilla oltiin vaan me, vihkijä ja muutama laivantyyppi.

Rannalta pyydettiin yhtä poikaa mukaan, et se kuvais videokameralla vihkimisen.

Oli sit jotain mitä näyttää vanhemmille

Kaikki suju siis tosi hyvin ja sit kun paperit sieltä tuli suomeen n. 2 viikon kuluttua, niin vein ne vaan maistraattiin näytille ja sit oltiin virallisesti täälläkin naimisissa.

Et kyllä me ainakin saatiin ihan uskomaton apu matkatoimistosta ja sit hotellilla oli ihan omat häätyypit jotka ois hommannu meille kakun, valokuvaajan, kampaajan, meikkaajan, kukat, illallisen ja ihan mitä tahansa.

Mä en ottanu kun kukat jotka sain sit vihkimisen jälkeen kuivattuna tauluksi tehtynä takasin.

Että sellasta, kysy vaan jos on jotain mitä haluut tietää lisää

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaipailisin kokemuksia teillä ulkomailla vihityiltä ja etenkin jos löytyy jenkeissä vihittyjä: millainen siviilivihkiminen oli luonteeltaan?? Oliko siinä kolkkoa liukuhihnameininkiä, tyyliin 10 min ja ulos? Kai se väistämättä on jokseenkin yleinen eikä niin henkilökohtainen...pitääkö vihkijä minkäänlaista puhetta tms? Meillä olisi suunnitelmissa vihkiytyä New Yorkissa, jossa asia näyttää olevan tosi simppeli järjestää, mutta ehkä ihan vähän arveluttaa se, että jääkö siitä vähän kolkko olo. Täällä oli aiemmin muutama, jotka oli aikeissa mennä naimisiin Yhdysvalloissa, Nykissäkin, joten olisi tosi mahtavaa kuulla kokemuksianne!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now