Jump to content
Naimisiin.info

Sopiiko pop-musiikki kirkkoon mielestänne?


Guest Sussuli

Recommended Posts

Guest Sussuli

Mie oon saanu tästä asiasta lähestulkoon käsirysyn aikaseks anopin kanssa, kun tahtoisin ystävän bändin soittamaan kirkkoon, mutta anopin mielestä poppi ei kirkkoon sovi. Mitäs mieltä täällä ollaan?

Link to comment
Share on other sites

Joo sinällään mun mielestä sopii niin iskelmä,poppi kui hevikin, mutta lähinnä ongelma on siinä että kirkot saattavat rajoittaa sitä saako "maallista musiikkia" soittaa. Eli jos bändi soittaa vaikka gospelia, ei pitäisi olla ongelmaa, mutta jos kyseessä on ei-hengellinen kappale saattaa joidenkin kanttoreiden ja seurakuntien linja olla se ettei sovi. Mutta älä vaan anna anoppisi päättää!

muoks. eli yritin tässä näin kirkon ammattilaisena sanoa että ei se ole kiinni musiikkityylistä vaan nimenomaan laulujen sanoista. Onhan  niitä metallimessujakin!

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni kirkkoon sopii mikä tahansa musiikin laji (rock, pop, jazz jne.), mutta sen on oltava sanoitukseltaan tai viestiltään hengellistä. En itse olisi valinnut poppia omaan vihkitilaisuuteni, koska mielestäni vihkitilaisuuden kaltaiseen herkkään tilaisuuteen sopii paremmin klassissävytteisempi musiikki. Tämä on kuitenkin vain omaan makuuni perustuva mielipide.

Lopullinen sana asiasta kuuluu kanttorille, joten kehottaisin lopettamaan anopin kanssa kinastelun ja keskustelemaan asiasta kanttorin kanssa. Ei välttämättä kannata suunnitella asiaa vielä hirmu pitkälle, jos kanttorilta ei ole saatu lupaa.

Kannattaa ottaa myös huomioon akustiikka: monissa kirkoissa kaikuu, jolloin pop voi herkästi puuroutua ja pahimmassa tapauksessa kuulostaa kakofonialta.

Yhteenvetona puhuisin siis 1) kanttorin kanssa siitä, mitä kirkossa voi soittaa, ja  2) bändin kanssa siitä, millaisen musiikin kyseisen kirkon akustiikka sallii.

Link to comment
Share on other sites

Myös aikakysymys kannattaa ottaa huomioon:

Jos häät ovat kiireisenä kesälauantaina, jolloin häitä kirkossa on tunnin välein, niin siinä ei mitenkään ehdi laittaa äänentoistoa kuntoon ja viritellä soittimia ennen vihkimistä. Mutta jos taas on ei-kiireisenä ajankohtana niin sitten on tietysti eri juttu.

Link to comment
Share on other sites

Viime vuonna jossain häämusiikkikonsertissa (tuli useampi käytyä  ;D) eräs kanttori mielestäni perusteli kirkkoon sopivaa musiikkivalintaa hyvin. Hän pyysi meitä miettimään asiaa nurinperin eli miten hyvin harras virsi sopisi keskelle hääjuhlan riehakasta tanssiosuutta. Ei hyvin...

Mielestäni siis virsiä/hengellistä musiikkia kirkkoon ja poppia hääjuhliin!

Link to comment
Share on other sites

^Joo mut hengellinenkin musikki voi olla poppia! Ja pop ja rock tai hevi ei välttämättä ole aina mitenkään riehakasta ja kirkkoon sopimatonta tai vähemmän tunnelmallista jne.. Meillä ei ainakaan musavalinnassa ole kyse siitä että väen vängällä kirkkoon otettas jotain sinne täysin sopimatonta (usko pois, tiedän mistä puhun ts. olen tuleva pappi!) vaan otetaan sellainen biisi joka sopii mielestämme tilaisuuteen kuin nakutettu. Sattuu olemaan rokkia ja vielä maallinen biisi. On liian yksinkertaistavaa sanoa niinkuin kanttorit yleensä sanovat että hengellistä musiikkia kirkkoon, muut biisit juhlaan. Kannatan tässä asiassa biisikohtaista harkintaa. Täytyy myös muistaa että kaikki rakkaus on peräisin Jumalalta, joten laulut jotka laulavat ihmisten välisestä rakkaudesta voidaan kyllä tulkita puhuvan paljon muustakin ja toisaalta myös ns. maallisena musiikkina pidetyillä artisteilla saattaa olla ties miten syväluotaavia ja uskonnollisia sanoituksia. Asia ei siis ole mustavalkoinen. Sen kyllä ymmärrän että kirkot asiaa syynää koska ei tietenkään uskonnon vastaiset tai vaikka seksistä kertovat biisit kirkkoon sovi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...