Sign in to follow this  
Followers 0
Melanie

Haluan peruuttaa valokuvauksen...

4 posts in this topic

Hei kaikille, katastrofi tapahtui..  :'(  :'(  :'( Mun tietokone (josta riippuvat m.m. mun opiskelu ja tulot) meni rikki ja tarvitsen uuden välittömästi. En ole sulhasen kanssa keksinyt muuta kuin valokuvauksen peruuttaminen... kai sukulainenkin voi kuvata, ja meidän nykyisessä rahatilanteessa sekä uusi tietokone että häävalokuvaus ilmeisesti eivät mahdu yhteen  :'(

Kysymys: häihin on alle kuukauden aikaa (noin 4 viikkoa), studiokuvaus oli tilattu joskus puoli vuotta sitten. Mitään kirjallista sopimusta meillä ei ollut. Voinko peruuttaa valokuvauksen???? Tai pitääkö sitten maksaa korvauksen?!  :-?

Share this post


Link to post
Share on other sites

voi ei! otan osaa!

luulisi että peruuttaminen käy, jos ei kerta mitään kirjallista sopimusta ollut. ja yleensä peruutusajatkin saattavat vielä mennä kaupaksi, matti myöhäsille. ei uskoisi että joudutte siitä mitään maksamaan (vaikka suullinen sopimuskin vissiin on sitova...? vai?) selittäkää heille tilanteenne, niin eiköhän ymmärretä. ja kuvaamoita on varmasti erilaisia, toimintatapoja siis erilaisia tällaisessa tilanteessa. oikean vastauksen saatte kun otatte kuvaamoon yhteyttä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

*

Edited by Tinttara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odottelin tätä kysymystä tuonne ammattilaisten puolelle, mutta kommentoin nyt tänne (vain tietsikasta).

Tietokone tuskin kokonaan menee rikki, vaan yleensä vain jokin osa siitä, yleisimmin kovalevy. Jos kovalevy on rikkoutunut, on useinmiten mahdollista "pelastaa" sillä olevia tiedostoja talteen.

Kannattaa selvittää, mitä tietsikkasi korjaus maksaa. Jos näyttö on rikki, niin tuskin kannattaa koko tietsikkaa vaihtaa. Mikäli laitteeseen ei tule lainkaan virtaa,on syynä usein rikkoutunut virtalähde, sekin on oma komponenttinsa jonka voi erikseen vaihtaa.

Itse asiassa koko tietokone on kuin palapeli, joka on koottu osasista jotka on helppo irroittaa ja kasata uudelleen.

Tietsikassasi olevat ohjelmat voi useimmiten siirtää uudelle kovalevylle ja homma jatkuu.

Jos tuttavapiirissäsi on tietokoneiden päälle ymmärtäviä henkilöitä, tukeudu heihin. Kannattaa myös kysyä data-alan erikoisliikkeistä neuvoa.

Gigantit, Mustatpörssit sekä muut isot myymälät ja ketjut, myyvät sinulle aina mieluiten vain uuden koneen, näyttöineen, näppäreineen, hiirineen, muita tykötarpeita unohtamatta.

Jos käyttökelpoisen auton kaikki neljä rengasta ovat kuluneet käyttökelvottomiksi, eikä autolla sen vuoksi enää voi ajaa, ei sen vuoksi kannata vaihtaa koko autoa, vaan ostaa uudet renkaat. Moottorikin kannattaa rikkoutumisen jälkeen vielä usein korjauttaa, ennen kuin auton vie lopullisesti romikselle.

Terveisin Kare B.

PS Kerro kuvaajalle tilanteesi, kysy voiko kuvauksen maksuja laittaa osiin ja maksuajalle.

Komppaan tässä Tinttaran vastausta, hääkuva on yksi niistä kuvista jotka otetaan vain kerran, pelaisin sen kanssa varmanpäälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0