kapu

Siviilivihkiminen kirkollisessa juhlapaikassa?

3 viestiä aiheessa

...

Muokattu: , käyttäjä: Kapu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos tila on vuokrattavissa hääjuhliin, niin eihän se kai paikan omistajalle kuulu, jos tilaisuudessa toimitetaan myös vihkiseremonia. Enkä nyt oikein osaa kuvitella, mitä vaarallista siinä olisi, jos seremonian toimittaa maistraatin vihkijä eikä pappi. Eihän se mikään antikristillinen tapahtuma sentään ole, vaan uskontojen suhteen neutraali, Suomen lain mukainen seremonia. Ja kansanopistokin tarjoaa ihan maallista opetusta eri aineissa, varmaankin?

Muoks. En siis tiedä, onnistuuko, mutta jos juhlapaikaksi tuon saa varattua niin en näkisi mitään syytä esim. kysellä kansanopiston varauksesta vastaavalta taholta, että saadaanko myös vihkiseremonia toimittaa juhlan yhteydessä. Elleivät itse ala tiukata teidän kirkkoon kuulumisestanne, juhlan uskonnollisesta luonteesta tms. niin antaa palaa vaan, näin minä tekisin. Opisto kun on kuitenkin oppilaitos eikä minusta sellaisena varsinaisesti kirkollinen tila. :)

Muokattu: , käyttäjä: Ella

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Googlasin tässä sinun juhlapaikkaasi... näyttää olevan entinen herännäisopisto, ei siis nykyään kansanopistokäytössä. Hengellisiä tilaisuuksia näkyy olevan edelleen ohjelmassa, mutta paikka ei ole Herättäjäyhdistyksen omistuksessa. Ei siis siinä mielessä kirkollinen juhlapaikka.

Herännäisyys on nykyisin aika liberaali herätysliike, jopa kirkon virallista linjaa liberaalimpi. Tuskin he estävät siviilivihkimistä, seurakunnan tila ei ole kyseessä kuitenkaan. Kannattaisi kuitenkin soittaa ko. paikkaan ja kysyä, saako SIVIILIvihkimisen toimittaa siellä. Puolisalailuun ja kertomatta jättämiseen ei kannata ruveta, jos kysyy vaih vihkiseremoniaa voivat luulla, että pappi olisi tulossa paikalle.

Oma mielipiteeni on, että tuossa paikassa pitäisi voida siviilivihkiä. En tykkäisi kuitenkaan siviilivihkimisestä seurakunnan omassa tilassa, kirkossa tai kappelissa. Enkä wiccaseremoniasta missään kristillishenkisessä paikassa - tai kirkollisesta jossain new-age-uskonnollisessa paikassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään