Ella

Rouva
 • Content count

  1225
 • Joined

 • Last visited

About Ella

 • Rank
  Konkari

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

881 profile views
 1. Nyt kun foorumipohja on muuttunut, miten sen allekirjoituksen tähän saa? En löydä mitään edit signature tms. kohtaa profiilistani, vai olenko vain puusilmä? en siis yritä laittaa tikkeriä vaan vain allekirjoitusta.
 2. tuplat pois. Mutta joo, onko Iiduli sun miehelle tärkeää se, että teillä on yhteinen nimi, vai nimenomaan se, että juuri sinä vaihtaisit nimesi? Kun ilmiselvä järkevin ratkaisu tuohon pulmaan olisi se, että mies ottaa joko sun nimesi tai kaksoisnimen. Mulla nyt meni lainaus vähän puolitiehen, mistä pahoittelut. Mutta jatkaisin vielä, että Iidulilla ei ole mun mielestä mitään syytä tuntea itseään lapselliseksi siksi, että pohtii tällaista asiaa. Mietin kokevatko miehet itsensä lapsellisiksi sen takia, että toivovat vaimon ottavan heidän nimensä - siinäkin tapauksessa, että naisen oma sukunimi silloin kuolisi sukupuuttoon? Eikö sellainen nyt ole aika lapsellista sekä äärimmäisen itsekästä, kuin kolmevuotiaan ajattelua? Ja pointtina tässä on, että me naiset olemme kovin itsekriittisiä näissä nimipohdinnoissa usein, kun taas miehet eivät. Kovin monet miehet pitävät itsestäänselvästi itselleen kuuluvana oikeutena ei ainoastaan oman nimensä pitämistä, vaan myös nimen riistämistä toiselta ihmiseltä. Tässähän sinänsä ei ole miehen kokemuksena mitään uutta. Miehille naisen alisteinen asema on ollut vuosisatoja normaali olotila, jossa ei ole heille mitään ihmeteltävää saati hävettävää. Mutta me naiset voisimme hieman auttaa heitä näkemään asiat eri näkökulmasta.
 3. En tiedä onko tästä paljon apua, mutta kai tiedät IIduli, että jos otat kaksoisnimen, myös silloin teidän sukuhaara katkeaa? Lapselle ei voi antaa sitä nimeä, joka on kaksoisnimen henkilökohtainen osa. Vain sen nimen, joka on se yhteinen osa. Eli jos sun nimesi on vaikka Pihala-Puttonen ja miehesi Puttonen, on ainoa vaihtoehto lapsen sukunimeksi Puttonen. Mutta jos miehesi ottaa kaksoisnimen ja on täten Puttonen-Pihala, myös silloin teillä on yhteinen nimi, ja lapsenne saa sinun sukunimesi (eli sinun nimesi Pihala on tällöin yhteinen nimi). Nähdäkseni siinä kaikki voittaisivat, paitsi tietysti "perinteet", jotka jostain syystä tuppaavat jyräämään nämä järkevät ratkaisut useimmissa liitoissa.
 4. Joo siis löysin paikan, mistä se laitetaan mutta en silti osaa laittaa sitä kuvaa. Siis jos haen vaikka googlesta jonkun kuvan, josta haluan avattaren, niin miten toimin? rautalangasta pliis.
 5. löytyi minuutti sen jälkeen kun kysyin
 6. Haluaisin poistaa tai muokata viestiäni, jonka olen kirjoittanut ketjuun, joka on sittemmin mennyt lukkoon. Mitenkähän tämä onnistuu?
 7. Meidän suvuissa on ollut parit 40+ häät toista kertaa avioituville ja ihan normaalit häät ohjelmineen, tansseineen ja musiikkeineen. tosin ei mitään morsiamenryöstöjä tainnut olla. Morsiamella pitkä vaalea (ei valkoinen) juhlamekko, ei huntua.
 8. Kaikki sukunimethän nauttivat nykyään samanlaista lain suojaa, joten sillä ei ole merkitystä, onko jokin nimi ollut aiemmin suojattu vai ei.
 9. Mun käsittääkseni hunnun merkitys nykyään on, että on menossa ensimmäistä kertaa naimisiin. Neitsyydestä ja lapsista viis. Huntu sopii mielestäni parhaiten nuorehkolle, alle 35- tai 30-vuotiaalle tai sinne päin, mutta kokonaisuus ratkaisee; peili kertonee aika paljon siitä miten hyvältä huntu näyttää. Jos siis menet ensimmäistä kertaa naimisiin, kuten olen ymmärtänyt, ja olet 25-vuotias, siis nykymittapuulla nuori morsian, voit mielestäni aivan hyvin laittaa hunnun, jos haluat. Ja ainakin ehdottomasti voit laittaa valkoisen puvun! Mä en ymmärrä, mikä tarve anopilla on puuttua pukuvalintaasi millään tavalla. Se on täysin ja kokonaan oma asiasi. Ajatellaan sitten vaikka muutamia kuninkaallisia morsiamia. Norjan kruununprinsessa Mette-Marit oli 28-vuotias ja yhden lapsen äiti mennessään naimisiin Haakonin kanssa. Hänellä oli huntu ja vitivalkoinen puku. Myös useat muut kuninkaalliset morsiamet ovat nykyään yli kolmekymppisiä ja asuneet sulhastensa kanssa yhdessäkin ennen avioliittoa eli varmasti eivät ole neitsyitä olleet avioituessaan, ja joka ainoalla on kuitenkin valkoinen puku ja huntu ollut. Espanjan Letizia oli ollut jopa aikaisemmin naimisissa ja eronnut mennessään naimisiin Felipen kanssa vanhoillisessa Espanjassa - hänelläkin oli valkoinen puku ja huntu. Jos perinteiset ja etikettitietoiset kuninkaalliset morsiamet voivat pukeutua valkoiseen pukuun ja huntuun aikuisina ja varmasti ei-neitsyinä, miksi sinäkin et voisi?
 10. Jaa-a, itse asiassa tänään sain tuon toimimaan, kun suurensin sitä linkkiä aivan älyttömän isoksi. En tiedä oliko se sitten siitä kiinni, mutta hyvä juttu, että sain toimimaan! Jos tuo ongelma vielä tulee, koitan tuota yhteisö-osoitetta, jos se auttaisi. Kiitos vinkeistä!
 11. Linkki ei reagoi mitenkään, näyttää aivan kuin se olisi jokin kuva, jota ei voi klikata. Suurentaminen ei auta asiaa.
 12. Mulla on tähän liittyvä ongelma: kun menen kännykällä naimisiin.infon pääsivulle, en saa edes foorumia klikattua auki, saati sisäänkirjautumista. Näen vain pääsivun ja saan klikattua vain kaikenmaailman mainokset auki. Miten pääsen kännykällä foorumille? Käyttöjärjestelmä on Android.
 13. Ei tietenkään, koska se ei olisi edes juridisesti mahdollista. Avioliitossa saatua nimeä ei voi ottaa yhteiseksi nimeksi uudessa avioliitossa.
 14. ^Pyörii myös aika kovia sovinisteja niiden kommenttien taustalla, joissa mies painostaa naista vaihtamaan nimensä. Ja huomaa, mikä tässä on ero: puolustaa oikeutta omaan nimeensä puuttumatta mitenkään toisen ihmisen nimivalintaan vs. pyrkiä riistämään toiselta tämän nimi. Kumpi on aggressiivisempaa tai "kovempaa"?