Kartio

Rouva
 • Content count

  19171
 • Joined

 • Last visited

About Kartio

 • Rank
  VIP
 • Birthday 06/18/87

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Dark City of Jyväskylä

Recent Profile Visitors

3279 profile views
 1. Perkeles. https://imgur.com/a/l8JWhpr Miksei kuvien upottaminen onnistu niin millään?
 2. Meillä käy töissä paljon polttariporukoita. Sanoisin, että vähemmistössä on ne, joissa päivänsankarilla on pellevetimet. Ja paras meininki noin keskimäärin on niillä, joista ei ulospäin näe, kenen polttarit on. (Pakko silti antaa pisteet sille sulhaselle, joka tuli meille sukset jalassa. Portaita kolmanteen kerrokseen.)
 3. Me käytettiin raesokeria. Toimi oikein hyvin, mutta sade olisi saattanut tehdä hommasta haastavampaa. Merisuola tietysti liukenee kosteassa siinä missä sokerikin, mutta ei tahmaa.
 4. Viestimäärä oli 15 051 juuri ennen katoamista. Satuin huomaamaan, kun ne näkyi mobiililla hetken päivityksen jälkeen, vanhalla pohjalla vain täysversiossa. Mielelläni ottaisin ne takaisin.
 5. Kännykällä näkymä on liian hajallaan. Vähän pienempi zoomi ja ennen kaikkea tiiviimpi asettelu tekisi hyvää. Nyt ruudulla näkyy yksi viesti kerrallaan ja täytyy scrollata koko ajan hiki hatussa.
 6. Veikkaus: Halutaan säästää rahaa ja teetetään tutulla harrastelijalla tai muuten vaan halvalla. Toinen syy voi olla se, että joissain tapauksissa täälläkin puku teetetään vanhan puvun tai vaikka ikkunaverhojen pohjalta, jolloin lopputuloksen ei ole tarkoituskaan näyttää valmispuvulta. Taitavalla ompelijalla ei kuitenkaan pitäisi olla pelkoa siitä, että työnjälki olisi kehnoa. Ainakin omani oli mielestäni todella ammattitaitoisesti toteutettu ja ihan samannäköinen kuin valmispuvut, paitsi että istui päälleni kuin nakutettu ja oli itse suunniteltu: edit. Pahoittelut kummallosesta kuvasta, oli vähän tilanne päällä tuossa kohti, siis kymmenen minuuttia ennen vihkimistä. Tästä kuitenkin näkyy ehkä parhaiten työn laatu, josta ainakaan itse en löytänyt mitään sanomista.
 7. Antaapa sittenkin olla.
 8. Pakko sanoa tähän lakanaversiokeskusteluun vähän... Olen siis vaatetusalan opiskelija ja vaikka vestonomikoulutus ei painotukaan ompeluun, ymmärrän kaavoituksesta perusasiat. Crevassen kuvaileman puvun kaavoutus ei onnistu (tai lähinnä kannata) luultavasti niiden laskoksien takia. Mittatilauspuvut muotoillaan käytännössä aina asiakkaan päälle, varsinkin jos laskoksia tms. on. Itsekin siis seisoin tunnin tai enemmänkin vastaavassa tilanteessa, kun pukuani tehtiin. Se oli siis lähes valmiina tällainen: Lakanaversiota ei minulle tehty kuin yläosasta, koska puku oli A-linjainen eikä lantionseudun istuvuutta siis tarvinnut sen kummemmin tarkistella. On outoa, että ompelijasi ei suostunut tekemään lakanaversiota istuvuuden tarkistamiseksi. Se olisi merenneitomallisessa puvussa ollut ehdottomasti tarpeen, jotta tuo laskoksien muotoilu vuorikankaisen "aluspuvun" päälle olisi onnistunut helposti ja järkevästi ja saumat olisivat kohdillaan. On myös vähintäänkin mielenkiintoista, ettei ompelija ymmärrä, mikä on merenneitolinja. Arvaisin, että näytösompelijan täytyy tehdä näyttäviä pukuja, joiden ei tarvitse kestää lähempää tarkastelua tai olla kovin pitkäikäisiä. Voin tietenkin olla väärässäkin. Suosittelen kuitenkin hääpukujen kohdalla lämpimästi ateljeeompelijoita, joilla on kokemusta juuri tällaisista projekteista. Ikävä kyllä en osaa suositella muita ompelijoita kuin aiemminkin mainittua Iina Naumasta, jonka liike sijaitsee Jyväskylässä, eli tästä hyötyvät kai lähinnä keskisuomalaiset.
 9. Ideoita oli paljon, koska lähdin ihan puhtaalta pöydältä. En ennen kihloja ollut koskaan ajatellut, millaisen hääpuvun tahtoisin, paitsi että olkaimeton oli aina ollut mielessä jollain tasolla. Ideoita tuli piirreltyä ja muokkailtua vaikka kuinka paljon. Pitsipuku houkutti, mutta kustannuksien ym. takia päädyin satiinipukuun, jossa pitsiä oli koristeena ja helman halkiossa.
 10. En tiedä ihan hirveästi korjausompelujen hinnoista, mutta kävin Iinalla vaihdattamassa lakkiaispukuuni luut, jotka oli menneet kieroon. Hintaa tuli 10€, eli ei ihan hirveästi tarvinnut syödä kaurapuuroa.
 11. Kauppasin pääsiäismunaa viikkoa pääsiäisen jälkeen puettuna noidaksi. edit. Ja minulla oli hauskaa.
 12. Aamupaloineen Jyväskylän hotelli Yöpuussa muistaakseni 270€. Kuulostaa ehkä kalliilta, mutta oli sen arvoinen. Ihana hääsviitti ja aamupala, jota syötiin kai kolme tuntia kaiken kaikkiaan. Ja illalla odottamassa kuohuviiniä, hedelmiä ja suklaata. Saatiin paketti häälahjaksi siskoltani.