Sign in to follow this  
Followers 0
Fierywillow

Villa Elba (Kokkola)

5 posts in this topic

Onko kukaan juhlinut omia häitään tai ollut tuttavan häissä otsikon mukaisessa paikassa? Olen kuullut kyseisestä paikasta paljon hyvää, mutta myös että siellä on ruoka ja juoma melko kallista. Onko kenelläkään antaa minkäänlaista summaa ruokailukustannuksista per ruokailija? Riippuuhan tuo toki ruoastakin, mutta pitäisi saada edes jotain osviittaa Elban tasosta, jotta tietäisi käykö kyseisen paikan hintataso omaan budjettiin. Myös muita kokemuksia saa mielellään kertoa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistaakseni eräs tuttavani pyysi tarjousta kyseisestä paikasta ja ruokailun osalta taidettiin sanoa että se on kerskimäärin 38 eur/hlö (sen tarkemmin ei menusta ollut puhuttu vain hääruokailsuta) ja juomat ovat erikseen ja niiden hinta on ravintolatasoa. Omia juomia ei kyseiseen paikkaan saanut viedä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meille sanottiin ruuasta riippuen hinta tulee olemaan 30-40 euroa/hlö ja alle 12v. puoleen hintaa. juomat tulee aika kalliiksi kun tulevat ravintola hinnoin. Mutta itse päätyimme tähän koska on niin mahtavalla paikalla, palvelu loistavaa ja isoille häille on Kokkolassa vaikea löytää sopivaa paikkaa, jossa sais olla myös rauhassa muilta ihmisiltä. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja Elbasta on myös mahdollista yöpymisen vuokrata mökkejä ja Vanha Villa, joka on kyllä todella upea jos vanhan ajan romantiikasta tykkää :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häitämme vietettiin Villa Elbassa tänä kesänä. Päädyimme varaamaan Villa Elban sen upean merenrantasijainnin ja kauniin juhlasalin vuoksi. Varatessa tilaa myös se tuntui isolta edulta, että ruuat, juomat, pöytäliinat ja niin edelleen tulisivat kaikki samasta paikasta, vaikkakin alkoholeista joutuisi ravintolahinnan maksamaan. Teimme alustavan varauksen Elbaan 1,5 vuotta ennen häitämme ja sitovan varauksen vuotta ennen. Emme saaneet menuehdotuksia Elbasta, joten kokosimme mieheni kanssa menua muilta sivustoilta ideoita hankkien. Koimme menun tekemisen haastavaksi ja lopulta pyynnöstämme järjestettiin face-to-face tapaaminen Elbassa huhtikuussa häämenua koskien. Tapaamisen jälkeen oli hyvä olo, nyt on hääasiat saatu eteenpäin! Menun hinta luvattiin toimittaa seuraavalla viikolla, mutta jouduimme odottamaan menun hintaa kuukauden toukokuun lopulle ja tällöinkin olimme joutuneet kyselemään hinnan perään useamman kerran. Menun hinnaksi tuli 43 euroa per henkilö.

 

Pääsimme koristelemaan Elbaa perjantaina hyvissä ajoin, tästä iso kiitos Elballe. Olimme sopineet alkumaljojen nauttimisesta ulkona etupihalla sähköpostitse hyvissä ajoin ennen häitä ja häitä edeltävänä perjantaina vielä tarjoilija X:n kanssa kasvotusten. Hääpäivänä vieraiden ja hääparin odottaessa ulkona alkumaljoja huutaa tarjoilija Y terassilta ”A-oikeudet eivät riitä sinne”. Tilanne oli hämmentävä. Sain jälkikäteen kuulla, että kaasokin oli vielä sopinut pari minuuttia ennen alkumaljojen tarjoilua tarjoilija X:n kanssa, että nyt voivat tulla ulos tarjoilemaan, vieraat odottavat.. Tuona aurinkoisena päivänä olisi ollut ihanaa nauttia alkumaljat ulkona. Tämäkään asia ei olisi ollut ongelma jos asiasta oltaisiin kerrottu meille etukäteen! Silloin olisimme voineet ohjeistaa kaasot ja bestmanit toimimaan toisin. Vieraat olisivat voineet kävellä suoraan juhlasaliin ottaen alkumaljan samalla mukaan. Tässä asiassa siis pöyristyttää se, että kuinka voi olla, että asiasta on sovittu useamman henkilön kanssa ja silti Elban henkilökunta ei pysty ajoissa kertomaan, että ulkona pääoven läheisyydessä ei muuten ole A-oikeuksia.. Häiden jälkeen kirjoitin palautteen Elbaan, jossa kerroin muun muassa tästä asiasta. Tässä suora lainaus miten Elba vastasi tähän asiaan: ” A-oikeudet yltävät etuterassille ja takaterassille asti, henkilökunnan tiedossa kyllä tämä asia eivätkä ole koskaan kertoneet asiakkaille mitään muuta” Etsin sähköpostistani viestin, jossa alkumaljojen nauttimisesta etupihalla oltiin sovittu ja lähetin sen todisteeksi Elbaan. Tämän jälkeen asiaan ei kommentoitu oikein mitenkään, kuten ei mihinkään muuhunkaan oikein kommentoitu mitenkään tai pahoiteltu rehellisesti tapahtuneista virheistä.

 

Tapaamisellamme huhtikuussa meille kerrottiin, että hääkakun voi tuoda myös itse. Pohdimme hetken kakun tuomista itse kustannussyistä, sillä melko taitavia leipureita olisi ollut lähipiirissä monta. Tapaamisellamme kerrottiin, että vaikeimpia kakkuja he eivät tee itse vaan tilaavat leipomosta. Toivomme peruskakkua, joten ajattelimme Elban kokkien osaavan leipoa sellaisen helposti. Tuosta kommentista meillä kuitenkin syntyi luottamus henkilökuntaan ja tilasimme kakun Elbasta. Hääpäivä koitti.. Tarjoilija X onnistui rikkomaan hääkakun koristeen. Koriste olisi ollut mukava säilyttää muistona tai myydä eteenpäin, mutta sen rikkoutuminen on mielestäni inhimillinen virhe, joka voi tapahtua kenelle tahansa. Mutta sitten näimme kakun.. Minä ja mieheni voimme rehellisesti sanoa, että emme ikinä voisi tarjota sellaista kakkua häissä! Kokkina emme ikinä kehtaisi tuoda sellaista kakkua juhlasaliin. Morsiamen 9-vuotiaan siskontytön reaktio kakun nähdessään oli ”HYI!”, jonka hän sanoi kovaan ääneen. Kakkupohja oli epätasainen/vino, kuorrute oli huonosti levitetty niin että kakkupohjaa näkyi ja pursotukset tehty aivan miten sattuu. Kaiken kaikkiaan teknisesti huonosti tehty kakku. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Lisäsin liitteeksi pari kuvaa kakusta. Kuvat nähdessään jokainen voi itse päättää haluaako tarjota sen näköistä kakkua häissään ja maksaa siitä 6,8 euroa per henkilö!  Tämän kokemuksen perusteella en voi missään tapauksessa suositella tilaamaan kakkua Elbasta! Palautteessamme Elbasta kakusta vastattiin, että kakun kuorrute ei kestänyt lämmintä ilmaa. Jälleen kerran meitä ei uskottu ja jouduin todistelemaan, että ainakaan kaikki kakun viat eivät kaikki mitenkään voineet johtua lämpötilasta ja lähetin pari kuvaa hääkakusta. Elba-salihan oli muutenkin hyvin ilmastoitu, joka oli iso plussa kuumana hääpäivänä! Kuvien lähettämisen jälkeen asiakaspalvelupäällikkö oli onneksi samaa mieltä kanssamme. Kakku oli myös hänen mielestään hirveä.  Tässäkin asiassa asiakas siis joutui todistelemaan olevansa oikeassa. Häiden jälkeen saimme muuten kuulla, että kahvi,tee ja mehu maksavat tällöin 4,5euroa per henkilö elbasta ostettuna eli itse tuomalla ei olisi juurikaan säästänyt..

 

 

Olimme sopineet tuovamme iltapalan itse Elbaan. Toimme iltapalat edellisenä iltana Elbaan. Samainen tarjoilija X oli niitä vastaanottamassa. Elban omaan kylmiöön ei hygieniasyistä saa asiakkaan tuomia ruokia viedä. Asiakasjääkaappi puolestaan oli niin pieni, että tuomamme iltapalat 65 hengelle eivät sinne meinanneet mahtua. Tarjoilija X ehdotti iltapalojen säilyttämistä asiakkaan tuomassa kylmälaukussa.. Voisi kysyä, että sekö sitten on hyvää hygieniaa säilyttää jääkaappiviileään tarkoitettuja tuotteita kylmälaukussa noin 17 tuntia ennen tarjoilua? Kaasot ja morsiamen äiti, jotka olivat tilanteessa hämmentyivät ja morsiamen äiti totesi, että ei niitä voi lämpimässä säilyttää. Menevät pilalle. Tarjoilija X totesi: ”No täytyy sitten varmaan nostaa hääkakku pois kylmiöstä, jotta nämä teidän tuomat iltapalat mahtuvat sinne” Sekä kaasojen, morsiamen äidin että meidän mielestä alaluokkaista asiakaspalvelua!

Tässäkin asiassa: miksi asiakkaalle annetaan lupa tuoda oma iltapala jos ei ole tiloja säilyttää niitä? Miksi ei ajoissa kerrottu tilanpuutteesta, jotta iltapala oltaisiin voitu säilyttää muualla asiakkaan omissa tiloissa ja tuoda Elbaan vaikka vasta lauantaina? Iltapalalle ei muuten lämmitetty pikkupitsoja, vaikka sekin oltiin sovittu minun toimesta perjantaina ja kaason toimesta hääpäivänä...

 

 

Emme myöskään ikinä saaneet Elbasta varausehtoja. On myös monia muita asioita, joista oltiin sovittu, mutta joista ei ollut Elbassa mitään tietoa. Kokonaisuudessaan Elbasta jäi häiden järjestäjänä amatöörivaikutelma, joka ihmetyttää suuresti sillä he niin paljon häitä järjestävät!

 

Elbasta löytyy toki myös positiivisia puolia, joita ovat:

+upea sijainti merenrannalla

+elba on kaunis ulkoa ja sisältä

+ilmastoitu juhlasali kesäisenä lauantaina!

+pääruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi

+elba jousti koristeluajoissa ja pääsimme perjantaina ajoissa koristelemaan

 

Lyhyesti: Villa Elba oli ainoa pettysten tuottaja, joka häihimme liittyy. Elba on reilusti ylihinnoiteltu, tuolla hinnalla pitäisi saada parempaa. Pelkästään Elba-salin vuokra juhliin on 610 euroa. 6,80 eurolla per henkilö pitäisi saada kaunis kakku. Asiakaspalvelu Elbassa on monella tapaa töykeää ja epäammattimaista. Esimerkkinä tästä tarjoilija X:n käytös ja se miten palautteeseemme reagoitiin häidemme jälkeen.

Vietimme Elban mokista huolimatta ikimuistoisen päivän, jota muistamme lämmöllä.  Sää oli parempi kuin mitä ikinä pystyi toivoa. Bändi oli aivan loistava, kukat ja muut koristelut kauniita ja ohjelma&aikataulu olivat kaikin puolin onnistuneita. Ennen kaikkea vieraat viihtyivät, joka oli tärkeintä.  Kokemuksemme perusteella emme kuitenkaan valitettavasti voi suositella Elbaa häiden viettoon.

 

Runsaan negatiivisen palautteen vuoksi Elban henkilökunta halusi tavata meidät kasvotusten. Tapaamisessa syntyi vaikutelma, että meitä kuunnellaan ja palautteemme otetaan vastaan. Henkilökunta itse ehdotti, että hyvittävät kakun hinnan 6,8e per henkilö loppulaskusta.  Loppulasku tuli.. Jostain syystä saimme lopulta hääkakusta alennusta vain 3,8 euroa per henkilö. Laskutusongelmista esimerkkinä: alle 2-vuotiaiden kerrottiin syövän veloituksetta. Loppulaskussa sen ikäiset kustansivat 6 euroa per henkilö.. Mikäli kuitenkin päädytte valitsemaan Elban juhlapaikaksenne ottakaa kaikki sovitut asiat kirjallisena ylös, koska mikäli jokin ei tapahdu sovitusti ja annatte palautetta niin todistustaakka on teillä eikä teitä uskota ilman konkreettista todistetta. Teille saatetaan myös nauraa puhelimessa soittaessanne laskun virheellisyydestä. Yhä odotellaan lopullista laskua. 

post-45812-0-95080400-1409211992_thumb.p

post-45812-0-15902600-1409212282_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0