Jump to content
Naimisiin.info

Bestmanin pukeutuminen, kuinka huomauttaa loukkaamatta?


Guest bridezillako?

Recommended Posts

Guest bridezillako?

Hei rakkaat kanssasisaret,

Mulla on pukeutumisongelma bestmanin suhteen. Olen siis kustantanut ja hankkinut kaikille seremoniaan oleellisesti kuuluville mieshenkilöille samanlaiset liivi-kravattiyhdistelmät, muut olisivat ilman tätäkin kyllä tajunneet pukeutua siististi/teeman mukaisesti. Meillä teemaväreinä kulta/kerma/beige. Tein tämän ison loven lompakkooni, jotta estäisin bestmania tulemasta alttarille farkuissa ja aivan totaalisen järkyttävässä ja aikansa eläneessä viininpunaisessa samettipikkutakissa. Noh, hän sovitti asua ja totesi, että "tämähän on hyvänvärinen, sopii hyvin siihen mun pikkutakkiin". Sulhanen tietää myös mielipiteeni tuosta kyseisestä hirvitystakista (hänellä on se päällään kaikissa juhlissa, myös lapsemme ristiäisissä kolme vuotta sitten jossa hän oli kummina). En kertakaikkiaan halua häntä siinä alttarin kupeeseen ja kaikkiin hääkuviimme, muuten pukeutukoot miten lystää. Sulhanen ei ilmeisesti hänelle kehtaa mitään sanoa, koska hän on aika temperamenttinen ja itsepäinen tapaus. Onko kukaan ollut samassa tilanteessa? Miten vihjata tai sanoa bestmania loukkaamatta, että en häntä tuossa takissa halua ainakaan alttarilta otettuihin hääkuviini? Alttariosion jälkeen pitäköön, jos välttämättä haluaa. :hysteric:

Link to comment
Share on other sites

^ Jos BM:n on tarkoitus pitää alttarilla pelkästään liiviä (ilmeisesti et tarkoittanut, että hänen tulisi hankkia siihen sopiva musta takki tms.), niin sano, että alttarilla sitten vain sulhanen pitää puvuntakkia. Perusteluna vaikka se, että a) näin sulhanen erottuu edukseen (tyyliin "high class", hehheh :)) ja bestman on toimeenkuvaan kuuluvasti "sivuosassa" tai b ) että olette sopineet niin vanhempienne kanssa tai c) jossain etikettioppaassa sanotaan, että muiden tulee pukeutua hillitymmin tms... Tai viimeisenä heittona jotain, että "pappi ehdotti, että koska sulhasella ja BM:llä on samat asusteet, niin BM ei laittaisi ollenkaan takkia."

Link to comment
Share on other sites

Guest bridezillako?

Myöskään sulhasella ei ole puvuntakkia, vain liivi, mutta erilainen kuin saattajalla,kaasolla (joka myös siis mies)ja bestmanilla. Kaason, isäni ja bestmanin asut ovat samanlaiset keskenään ja heistä kaikki bm:ää lukuunottamatta ovat mukisematta hyväksyneet asusteensa, ja myös bestmanilta mittoja otettaessa hän kyllä tiesi mitä olimme suunnitelleet. Johan tuo väriltäänkin on niin poikkeava muista, että ei oikein sovi joukkoon.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mielestäni muuten etiketin mukaan juuri kirkossa kuuluisi käyttää takkia? Mutta sitten juhlissa taas ei tarvitse. Toivottavasti teidän takki tilanne selvisi jo! Kannattaa varmaan koittaa kysyä asiaa bestmannilta aika kiltisti (jotta hän ei loukkaannu), ja ehdottaa kohteliaasti että olisi kiva jos olisi sävysävyyn muiden kanssa, eikä ainakaan erottuisi enemmän kuin sulhanen, niin kuin tuolla ylempänäkin ehdotettiin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...