Jump to content
Naimisiin.info

ulkomaalaisten nimenvaihto


Guest kohta ukkomies

Recommended Posts

Guest kohta ukkomies

Sattuisikohan joku tietämään tarvitseeko ulkomaalaisen puolison nimeä vaihtaessaan vaihtaa nimeään myös vanhassa kotimaassaan? Eli siis jos vietnamilainen vaimoni päättää ottaa minun sukunimeni, onko hänen yritettävä vaihtaa sukunimeään myös vietnamilaisiin papereihin? Asumme Suomessa ja suomalaiset paperit eivät ole ongelma, mutta Vietnamissa tuollaista vaihtelua ei tunneta ja paperisota olisi armoton...

Link to comment
Share on other sites

Nimenmuutoksesta pitaa kylla ilmoittaa lahetystolle tai johonkin niiden vaestorekisteria vastaavaan paikkaan (jos on yha kansalainen).

Vietnamin lahetysto varmaan parhaiten osaisi auttaa miten taman saa tehtya, ja onko esim. helpompi tehda se muutos naimisiinmenon tms yhteydessa.

Tama linkki ei varsinaisesti liity tahan mutta kaantaen Suomen kanslaisten nimenmuutoksesta jos eivat asu Suomessa http://www.maistraatti.fi/docs/ulkosuomalaiset/ohjeita_ulkosuomalaisille.pdf eli jos suomalainen menee muualla naimisiin ja vaihtaa nimensa, uudesta nimesta ja miten se ilmoitetaan on tuossa. (Nimilaissa ei ollut). Luulisin etta Vietnamilla voi olla joku vastaava systeemi olemassa, tai ainakin kannattaa kysaista sielta lahetystosta.

Jos on jo Suomen passi tai kansalaisuus niin saattaa toki olla helpompi kayttaa vain sita uudella nimella.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kiitokset vastauksesta, kyseltiin tosiaan lähetystöstä ja siellä suosittelivat olemaan vaihtamatta, vaikea prosessi kun on. Ja niinpä sitten myös teimme. Maistraatissa tosin sanoivat että jotkut kiinalaiset ovat vaihdelleet nimiä eli mahdollista se kyllä lienee kun olettaisin että heillä on tässäkin vastaavat hankaluudet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...