Sign in to follow this  
Followers 0
-neeze-

esteiden tutkinta ja kuulutukset

4 posts in this topic

eli siis esteiden tutkinnan todistus on voimassa 4 kuukautta, eli voisimme siis vaikka heti mennä sen tekemään (mielelläni menisinkin niin olisi alta pois), mutta siellä varmaan sitten kysytään myös kuulutuksista. niitä en ihan vielä haluaisi, vaan vasta lähempänä.. se mitä mietin onkin siis että; voinko pyytää jonkun päivämäärän esim. toukokuulle, ja mistä voi tietää ettei se sitten unohdu heiltä kun menee niin pitkälle...??!! vai täytyykö vaan odotella sinne toukokuulle ja siten kerralla hoitaa kaikki alta pois?

kannattaako se todistus ottaa itselle vaiko pyytää lähettäämään sitten suoraan sinne seurakuntaan (vai mihinkä sen nyt sitten lähteekään).. voiko sen antaa jo silloin "kirkkoharjoituksessa" papille ja toivoa että pitää sen tallessa, vaiko viedä itse vihkipäivänä se papille.. puh, kylläpä mietityttää.. vinkkejä siskot!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin laittamassa esteiden tutkinta vireille 2 kuukautta ennen häitä. Kirkkoherran virastosta sanottiin, että kuulutukset on tapana lukea aina edellisenä sunnuntaina, eli aikatauluttivat sen samantien sinne. Todistus lähetetiin meille ja annettiin se harjoituksissa papille. Ja pappi itseasiassa nimenomaan käski ottamaan sen silloin jo mukaan. Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin esteiden tutkinta laittamassa vireille viikko sitten. Saatiin itse päättää päivä, jolloin kuulutukset tehdään. Pappi tulee eri seurakunnasta eikä oltu vielä papin kans sovittu todistuksen noutamisesta erikseen, joten todistus postitetaan meille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä asia on varmasti jo ratkennut, mutta kertaampa nyt muille,

Meillä esteiden tutkinta laitettiin vireille melkein heti kun se oli mahdollista. Kuulutuksista saimme itse päättää, eli halusimmeko niitä ollenkaan sekä milloin ja missä kirkossa ne luettaisiin. Samalla kysyivät saako nimemme laittaa lehteen tulevaan seurakunnan kirkkollisilmoituksiin, jolloin tieto menee luonnollisesti myös ilmoituksen nettiversioon. Olisimme saaneet kuulutukset molemmissa eli sekä koti- että vihkikirkoissa, mutta valitsimme vihkikirkon. Vaikka pappimme on samasta seurakuntayhtymästä, kirkkoherranvirastosta meille sanottiin, että he laittavat todistuksen aina postitse parille itselleen. Eivät osanneet sanoa siinä, pitääkö se ottaa jo harjotuksiin mukaan, mutta ketkun luettuani taidamme sen laittaa matkaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0