Jump to content
Naimisiin.info

Kirkosta poistuminen


Marjasin

Recommended Posts

Hei! Olen hetken pähkäillyt seuraavaa "ongelmaa":

Melkein kaikissa häissä, missä olen ollut vieraana, on vihkimisen päätyttyä morsiuspari astellut alttarilta kohti ulko-ovea häämarssin tahtiin. Vieraat ovat luonnollisesti seuranneet perässä. Yleensä ennen kirkosta ulos kävelyä pari on kuitenkin puhajtanut ulko-ovien vieressä olevaan tilaan (kutsutaanko sitä sakastiksi?) odottamaan kunnes vieraat ovat päässeet kirkon pihamaalle. Tämän jälkeen morsiuspari voikin kävellä kirkosta ulos kohti perinteistä riissadetta :-)

Meidän vihkikirkossa ei kuitenkaan ole mitään tällaista tilaa, mihin voisimme jäädä "piiloon". Käytännössä tulemme siis poistumaan ensimmäisinä kirkosta, jolloin yllä oleva perinteinen riisinheitto-kuvio ei onnistu. Miten tällaisessa tilanteessa kannattaisi toimia: olisiko järkevintä että menisimme suoraan hääautoomme, ja riisinheitto tms. suoritettaisiin hääpaikalla? Vai pitääkö jäädä odottamaan, jotta kaikki vieraat ovat päässeet ulos kirkosta?

Idoita? :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Sakasti on se kirkon etuosassa oleva paikka jossa papit ym. henkilökunta valmistautuu tilaisuuteen, luultavasti tekin siellä odottelette vihkimisen alkamista. Usein sitä eteistiloissa olevaa huonetta jossa voi odotella juhlan alkamista tai vieraiden poistumista, kutsutaan morsiushuoneeksi. :)

Joskus pari menee ulkokautta takaisin kirkon etuosaan josta voi kiertää taas sisäkautta vieraiden poistuttua ulko-oville ja saatte riisinheiton kirkosta poistuessa. Oletan että matka ei ole pitkä, koska jos siellä ei ole morsiushuonetta niin kirkko on luultavasti hyvin pieni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...