Niia

Kanada

4 posts in this topic

Häiden suunnittelu pitää aloittaa tietysti tärkeimmästä, eli häämatkasta ;)

Kohde: Kanada

Muut faktat: auki

Eli saa ehdottaa mitä vaan. Alustava suunnitelma siis olisi viettää pari viikkoa kierrellen ja kaarrellen vuokratulla autolla, jossain kaupungissa ehkä viipyä hieman kauemmin. Parissa viikossa tuskin kerkiää kuitenkaan nähdä läheskään kaikkea mitä haluaisi, joten paikalla käyneet, kertokaa mikä on ehdoton must. Ja kuinka paljon kohteita/kaupunkeja kannattaa ohjelmaan sisällyttää, ettei iske uupumus. Automatkailusta ei sinänsä kauheasti kokemuksia ole, mikä olisi sopiva päivämatka ajeltavaksi (reittejäkin saa ehdotella)?

Matkan ajankohtakin on vielä vähän hakusessa, tod.näk alkukesä tai loppukesä, onko säistä kenelläkään mitään hajua? (joo, tiedän että googlettamalla löytäisin vaikka mitä, mutta kaipaankin nyt omakohtaisia kokemuksia, googlettamisen aika on myöhemmin)

Kiinnostuksen kohteina meillä on erityisesti luonto ja eläimet sekä historialliset nähtävyydet (ja lätkä, mutta ajankohta taitaa olla vähän väärä nhl-pelejä ajatellen). Shoppailu ja kaupunkielämä ei ehkä tämän reissun päätarkoituksena ole.

Majoituksestakin saa antaa vinkkejä, kannattaako varata kaikki etukäteen vai luottaa siihen, että aina jostain joku huone löytyy (jolloin ei tarvitsisi olla niin tarkkaa päiväsuunnitelmaa tehtynä)?

Kuten huomaatte niin kaikki suunnitelmat ovat vasta alkutekijöissään. mutta täytyyhän se jostain aloittaa... :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ootteko ajatelleet itä- vai länsiosaa Kanadasta? Idässä Toronto, Lake Ontario ja "lake country", Montreal. Lännessä Vancouver ja Kalliovuoret.

Useimmat varmaankin menevät tuonne Kalliovuorten suuntaan jos tarkoitus on olla luonnossa.

Idässä on kesällä suht kuuma ja ilmankosteus lisää kuumuuden tunnetta. Puolen päivän maissa on siis usein vietettävä jonkinlaista siestaa, varsinkin vaellukset, kiipeilyt ym ovat silloin liikaa. Lännestä en valitettavasti osaa sanoa.

Lätkäähän pelataaan play offien osalta kesäkuun puoliväliin saakksa, mutta toisaalta niihin matseihin on aika mahdoton saada lippuja, vaikka ne sattuisivat juuri teidän vierailemassa kaupungissa pelattavankin.

Torontossa on Hockey Hall of Fame.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vancouver on kaunis kaupunki, jossa on paljon nähtävää kuten esim. Stanley Park puisto ja Chinatown. Autolla liikkuessa kannattaa muistaa, että Vancouverin kaltaisissa isoissa kaupungeissa liikenneruuhkat on pahoja. Vancouverin edustalla on Vancouverin saari, jonne pääsee lautalla. Siellä kannattaa ehdottomasti käydä ja lauttamatkalla saattaa nähdä jopa valaita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies asusteli Vancouverissa ennen kun muutettiin yhteen, ja olen osa-aikaisesti viettänyt paljon aikaa siellä... Tässä mitä pintapuolisesti tulee mieleen heti ekalla yrittämällä.

Kannattaa Vancouverissa yrittää saada hotelli ns. keskustan liepeiltä, koska silloin voi liikkua jalkaisin n. Helsingin keskustan kokoisella alueella. Hyvin pääsee liikkumaan kanssa bussilla, ja hotellissa osaavat neuvoa, miten homma toimii, ja millä linjalla pääsee mihin, ja mihin hintaan. Joissakin hotelleissa on ollut Kanadassa lude-epidemioita, joten varausta tehdessä kannattaa tiedustella asian perään, jos kehtaa.

Paikkoja, jossa voi käydä on Granville Island, jossa on kauppahalli ja paljon erilaisia käsitöitä myyviä kauppoja. Sinne pääsee pikkuisella lautalla veden yli säännöllisesti. Shoppailijalle Robson Street on kuin Helsingissä Aleksanterinkatu, eli täynnä kauppoja. Saman kadun varrella on myös mm. taidemuseo, maanalainen ostoskeskus, elokuvateatteri yms.

Kirjasto on myös Robsonin varrella (itäisessä päässä), ja on hieno maamerkki. Kirjaston tiloissa on pikkuruinen sushipaikka, jossa on ehkä parhaat sushit, mitä allekirjoittanut on koskaan syönyt, ja tippeineen ateriat on myös erinomaisen edullisia monessa pienessä ruokapaikassa. Robsonin varrella on länteen päin kävellessä paljon Korealaisia ruokapaikkoja, jotka ovat hieman epäilyttävän näköisiä ehkä Suomalaisen silmään, mutta ruoka on hyvää, ja moni ruokalaji tuodaan kiehuvan kuumana pöytään kiviastiassa, joten ainakin pöpöt ovat palaneet pois.

Robsonia länteen kävellessä on tien oikealla puolella luomuruokakauppa/kahvila "Capers", jossa ainakin viime kesänä oli perjantai-iltapäivisin livenä jazzmusiikkia, eli aterian voi nauttia vaikka terassilla. Siitä eteenpäin 2-3 korttelia ja sivukaduille löytyy useampia erilaisia ravintoloita, siellä on pari modernia ranskalaista paikkaa, joita voi kokeilla.

Jos suunnilleen Cardero Streetin kohdalla kääntyy Robsonilta länteen katsoessa oikealle, pääsee rantaan, jossa on hienot maisemoidut kävelytiet, ja rannan varrelta löytyy mukava ravintola Crime Lab, jossa pääruoat ovat Suomalaisen silmiin valtavia annoksia. Mutta älkää syökö Borsh-keittoa, jos se on "soup of the day". Brrr... :D

Joku jo mainitsi Stanley Parkin. Siellä on 10-15km verran kävely- ja pyöräteitä, ja polkupyörävuokraamoja löytyy vähän joka kulmalta. Kannattaa tiedustella hotellista kanssa, jotkut vuokraavat tai lainaavat omia fillareitaan. Suosittelen ottamaan piknikvarusteet mukaan, jos keli on hieno, kierros voi olla pitemmänpuoleinen. Matkan varrella on hiekkarantaa ja muuta hyvää paikkaa, missä eväät voi nauttia ja käydä Tyynessämeressä.

Eväät voi hankkia vaikka ihan tavallisesta ruokakaupasta, Safeway on hyvä, tosin Robsonin keskivaiheilla oleva aasialainen H-mart on ehkä paras, jos tykkää mm. Onigiri-tyyppisistä merilevään käärityistä riisikolmioista, joissa on täytteenä esimerkiksi rapua tai nautaa tai pelkkä säilykeluumu. Aasialaiset pitävät kanssa ns. "Bubble Tea"-paikkoja, joita suosittelen. Green Tea Milkshake aaloe-hyytelöllä oli ehkä oma lempparini. "Tapioca"-pallerot ovat hieman makuasia, moni tykkää, koostumus on tosin hieman kuminen, joten en ole suuri fani.

Davie Street on Robsonin kanssa samansuuntainen, joka on ns. "Gay Neighbourhood"-aluetta, jossa on paljon hyviä ravintoloita, ja mielenkiintoisia liikkeitä.

Muita paikkoja on mm. Chinatown, jossa voi käydä, ja kasvava naapurusto Gastown on illanviettäjälle hyvä paikka yökerhoineen ja ravintoloineen... nyt aivot sakkaa... Huh, tulihan tässä jo parin päiväretken verran kuitenkin jo nähtävää.

Ja Robsonin varrella on isoin kirjakauppa, jonka olen koskaan nähnyt! :D

*MUOKS!*

Jos sinä tai puolisosi ovat Sci-Fi faneja! :D

Vancouverissa tuotetaan paljon televisiosarjoja ja elokuvia, ja siellä on kuvattu mm. Tähtiportti (Stargate SG-1) -sarja, ja jos tekee mieli, kuvauspaikkojen löytämisestä voi tehdä mukavan turistikiertokäyntikartan! :D

Ravintoloita, joita jos sattuu silmiin kannattaa käydä, ovat The Keg, CinCin ja Earl's.

Edited by PennyV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now