Jump to content
Naimisiin.info

Vanha helminauha haisee pahalle


Aestas flos

Recommended Posts

Tahtoisin häissäni ensi kesänä käyttää sulhaseni isoäidin vanhoja helmikoruja, mutta ne haisevat todella tunkkaiselle. Haju jää iholle jo pelkästään korua nopeasti kokeillessa.

Miten hajun saisi parhaiten pois? Riittääkö pelkkä tuuletus vai onko tehokkaampia keinoja? Korut ovat kenties monia monia vuosia olleet omissa suljetuissa rasioissaan.

Link to comment
Share on other sites

Hei Aestas flos!

Helmet kannattaa ainakin puhdistaa, tai puhdistuttaa paikkakuntasi kultasepällä. Jos puhdistus ei auta, helmet voi myös punoa uudelleen. Tunkkaisuus ja lika tarttuvat helmisilkkiin ja sen vaihtamalla asia saadaan viimeistään korjattua.

Tässä vielä helmien huolto- ja käsittelyohjeet:

Helmien kanssa tulee varoa eri kemikaalien käyttöä, esimerkiksi hiuslakka, kosteusvoiteet ja hajuvesi ovat vaaraksi helmille. Kuten muutkin korut, helmet tulisi ottaa aina pois uidessa, saunoessa ja suihkussa käydessä. Helmet tulisi puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen, jottei lika ja mahdolliset kemikaalit pääse vaurioittamaan helmen pintaa. Puhdistus tehdään pehmeällä kankaalla tai säämiskällä kevyesti pyyhkimällä (kostuta liina tarvittaessa). Helmet kannattaa puhdistaa välillä perusteellisemminkin, jolloin ne pestään miedossa saippuavedessä. Huuhtelun jälkeen kuivaus tehdään pehmeällä kankaalla, punotut helmet kannattaa jättää tasolle liinan päälle kuivumaan, jottei nauha pääse venymään. Samasta syystä helminauhan tulee olla täysin kuiva ennen käyttöönottoa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...