All Activity

This stream auto-updates   

 1. Yesterday
 2. Last week
 3. -Ostin oman pukuni käytettynä ja tarkoitus olisi myydä se myös eteenpäin -Sulhaselle ei näillä näkymin tule uutta pukua -Vihkisormuksia ei tule välttämättä ollenkaan, vaan mennään kihloilla -Menu vegaanipainotteinen ja lihaton -Juhlapaikalle pääsee bussilla -Ei siirtymisiä vihki- ja juhlapaikan välillä -Koristeet tarkoitus ostaa käytettynä ja myydä taas eteenpäin -Osa asusteista on käytettynä hankittuja ja osa omia vanhoja, uusia ei tule ollenkaan -Kutsut simppelit (=vähän materiaalia) ja hääinfo vain netissä -Ei vieraslahjoja
 4. Tekokukat hääkirppikseltä.
 5. Kolme kuukautta ennen ajattelin lähettää. Osa vieraista tietää kyllä jo nyt päivän.
 6. Earlier
 7. Täällä vuoden 2020 morsian Tampereella. Häitä vietetään 10.10.
 8. Näin monen vuoden jälkeen voin infota että peuhua kyllä vuokrataan edelleen häiden ja muidenkin juhlien viettoon sopivaksi.
 9. 600€ korjauksineen. Sain myytyä 300€ ja pesukustannukset oli 100€. Ihan kohtuullisen hintaista mielestäni.
 10. From the album jamppa

 11. Alunperin toivoin löytäväni puvun noin 500 eurolla tai jopa alle. Epätoivon jo iskiessä venytin ajatustasolla budjettia noin 650 euroon plus korjausompelut. Kokonaisuutena max 800e. Nelinumeroiseksi budjetti ei venyisi missään tapauksessa. Kävi tuuri ja löysin sittenkin valmiiksi sopivan puvun alle 500 eurolla.
 12. Maksoin omastani 400 euroa. Korjaukset tulee sitten päälle.
 13. Vielä 1900 -luvun alussa morsiamella oli musta pitkä hääpuku. Kuka sen sitten muutti, Grace Kelly vai Marilyn Monroe, vaikea sanoa. Etiketti ei ole mielipideasia, mutta etiketin venyttäminen on kai ihan ok. Mielestäni morsian saa pukeutua kirkkoon olkapäät paljastavasti mutta vieraat ei. Naisvieraat taas laittavat ohuet sukkahousut ja polvimittaisen hameen tai housupuvun / jakkupuvun ja ehdottomasti välttävät valkoista vaatetuksessaan ja myös kengissä, laukussa, takissa, bolerossa, huivissa jne. Suomalaisessa perinteessä huntu on suojannut morsianta pahoilta hengiltä. Toisaalta viimeisin ajatusmaailma hunnutetusta on vielä se neitsyt. Kaipa se nuorelle morsiamelle vielä sopii, mutta ei sellaiselle joka on jo lähempänä neljääkymmentä, yhdessä asuttu iänkaiken, lapset tehty jne.
 14. Minulla on Glamourista positiivinen kokemus. Myyjä kommentoi pukuja, muttei tyrkyttänyt omia mielipiteitään. Kertoi myös, miten puvuista saisi muokattua oman näköisiä. Valikoimaa oli toki vähemmän kuin vaikkapa Zazabellassa, mutta pukuja löytyi monesta hintaluokasta. Tarjouspuvut olivat vajaa 500e. Katariinassa sain myös hyvää palvelua ja myyjä kommentoi pukuja, mikä oli kiva, koska minulla ei ollut makutuomaria mukana. Budjettia ei kysytty missään vaiheessa, eikä liikkeessä montaa alle tonnin pukua tainnut ollakaan. Puvut olivat kyllä laadukkaan oloisia.
 15. Löysin ihanan morsiuspuvun ja siinä huumassa vähät välitin käytännön jutuista. Esim. miten käyn sillä vessassa? Onkohan se sitten puolimerenneito, kun levenee maltillisesti vasta reisistä alaspäin? Ei voi nostaa helmaa ylös. Taakse tulee nyörikiinnitys, niin kukas niitä sitten avaa ja kiristää? Ja koska olen pissaressaaja, eli kun jännitän niin käyn 5 minuutin välein hätäpissalla. Toinen juttu, niin siinä on avoin selkä ihan ristiselkään asti. Hiukset tulee kiinni ja mun selkä ei ole kyllä ihan aina sellaisessa esiteltävässä kunnossa. Toisaalta en kyllä halua mitään huivia shaalia takkia boleroa koska ne taas peittää edestä sitä hääpukua... Joten kikkakolmosia miten selän saa pidettyä hyvin? Hormoninäpyt tulee aina selkään.
 16. Tavalliset arkiruuat eli jauhelihakeitto, makaronilaatikko jne. ovat liian arkisia. Toisaalta taas hirvenlihakeitto, kermainen lohikeitto tms. ovat tarpeeksi juhlavia, jos on vain muutaman tunnin kestävät päivähäät ja kakun lisäksi on suolaista piirakkaa, karjalanpiirakkaa ym. Perinteinen pitopöytä, jossa on vihreä salaatti, tomaatti-mozzarellasalaatti, sienisalaatti, graavi, lämminsavulohi, karjalanpaisti, perunat ja lihapullat ynnä kasvisgratiini on niin nähty. Tai on se nyt tuttu ja turvallinen ja varmasti kaikille käypä.
 17. Ensimmäiseltä kerralta positiivinen kokemus: olin ainoa liikkeessä ja sain kiireetöntä ja ihan hyvää palvelua. Sopivaa pukua ei kuitenkaan silloin löytynyt. Toisella kierroksella meni heikommin. Minut laitettiin sovittamaan pukuja tanssi- ja juhlapukupuolelle, koska toisella yhtä aikaa pukuja sovittavalla morsiolla oli isompi makutuomaristo mukana. Tämä ei sinällään olisi haitannut, mutta tila oli ahtaampi ja yhtä aikaa sovittamassa oli toinen asiakas. Lisäksi tilassa pyöri vanhojen tansseihin pukuja etsiviä muita asiakkaita. Jouduin välillä kuikuilemaan itseäni peilistä toisten asiakkaiden takaa. Tilassa ei ollut koroketta, joten en edes osaa sanoa, oliko joissain puvuissa pieni laahus vai olivatko ne vain liian pitkiä. Sovituksessa oli kiire ja myyjä ei kommentoinut pukuja oikein mitenkään. Kuvia ei saanut ottaa enkä muista enää edes kunnolla kaikkia pukuja, koska ne ehtivät olla niin vähän aikaa päällä enkä mahtunut enkä ehtinyt kunnolla pyörimään niiden kanssa peilin edessä. Myyjä kirjoitti muutaman puvun ylös, mutta en muista enää yhtään, mikä oli mikäkin. Sanoin myyjälle, etten pidä blingistä ja silti lähes jokaisessa hänen valkkaamassaan puvussa oli jonkinlaista kimallusta. Minua palvellut myyjä vaikutti kyllä hieman kokemattomalta, mutta en valitettavasti pysty tämän perusteella tekemään ostopäätöstä yhdestäkään näistä puvuista. Ehkä sinne voisi varata uuden ajan. Onneksi ei ollut eka sovitus, tuon perusteella olisin varmaan jo vaipunut epätoivoon. M. Lisään, että minua palvellut myyjä oli kyllä ystävällinen enkä halua häntä syyllistää tilanteesta, joka taisi olla monen tekijän summa.
 18. Kävin Kauniissa Morsiamessa ja Seremoniassa arkipäivänä päiväsaikaan ja sain sovittaa pukuja rauhassa, koska liikkeissä ei ollut muita asiakkaita. Molemmissa oli kiireetön tunnelma ja myyjät asiantuntevan oloisia ja mukavia. Molemmissa paikoissa myös autettiin puvut päälle ja siirreltiin rintsikoita, jotta avonaiset selät pääsivät oikeuksiinsa. Kauniissa morsiamessa valikoima oli aika pieni, mutta yksi ihan potentiaalinen mekko löytyi. Mielestäni se oli laatuunsa nähden kuitenkin hieman ylihintainen. Myyjä kuitenkin onnistui mallailemaan ja maalailemaan hyvän kuvan, millainen puku olisi pienten muutosten jälkeen. Vähän enemmän olisi voinut kuitenkin antaa tilaa omalle mielipiteelleni. Seremoniasta löytyi useampikin potentiaalinen mekko. Puvut olivat aika edullisia. Plussaa ehdottomasti siitä, että pukuja sai kuvata ja myyjä itseasiassa otti kuvat minulle, koska olin yksin liikenteessä. Sovitustila oli mukavan tilava.
 19. Me varmaan tehdään niin että kun siviilivihkiminen on siinä juhlatilassa ja vieraat on istumassa jo omilla paikoillaan, niin vihkimisen jälkeen on onnittelujono, jonka jälkeen saa heti juoman käteen, vieraat palaavat omille paikoilleen istumaan, kohotetaan onnittelumaljat ja sitten mennään jo ruokajonoon.
 20. Vastaus kysymykseen: näköjään. Mä voin kyllä järjestää ja hoitaa asiat mutta mä haluan myös miehen mielipiteen siihen. Tässä on muutama päivä mietitty yleisiä asioita ja nyt näyttää siltä että kun aloitan lauseen "saako kysyä yhtä asiaa" niin vastaus on että "taas joku hääjuttu, en nyt jaksa". Tarkoittaako se, että "ei kiinnosta" = "päätä sä" ? Mulla on joskus sellaisia.. vähän lennokkaita ideoita , Niin haluan toiselta sellaisen järjen ääni -mielipiteen.
 21. Meillä mies valitsi päivämäärän, perusteella 02022020 tms "helposti muistettava" litania. Mullakin on joku juttu, että parilliset numerot on helpompia / kivempia kuin parittomat. Esim.lapsen syntymäpäivä 28.3 on jotenkin äärimmäisen vaikea tuon kuukauden takia. Mystistä.
 22. Eräissä häissä, tosin ulkomailla, tarjolla oli viiniä ja vettä. Ei mehua, ei limsaa. Monta ruokalajia, kesti pitkään. Tuli sitä viiniä sitten lipiteltyä sen verran paljon että kiintiö on valkkarille vieläkin täynnä. Onnistunut plaseeraus oli yksissä häissä sellainen, että minut, avopuolisoni ja siskoni oli laitettu istumaan toisen samaa ikäluokkaa olevan nuoren parin viereen. Juttua löytyi vaikka oltiinkin ihan ventovieraita. Oletus jotenkin oli, että me olisimme jotenkin myös kutsuttujen vanhempieni lähellä istumassa. Ja toki olen todistanut sellaisetkin häät joissa ruokaa oli varattu aika niukasti. En tiedä miten hienoissa pitopalveluissa jossain Helsingissä toimitaan, mutta meilläpäin haetaan ihan reteesti kaksi kertaa, eikä kukaan ajattele että santsikierroksella oleva olisi jotenkin ahmatti tms. Santsikierros KUULUU tehdä. Ekalla kierroksella otetaan kaikkea vähän, maistellaan ja tokalla kierroksella sitten täytetään vatsa. Noissa häissä raavittiin pakin pohjalta ehkä jonkun lihapadan liemiä parin pienen perunan seuraksi. Kahvikin oli "jokaiselle yksi espressokupillinen". Yleensä "meilläpäin" haetaan kahvi ja pala kakkua ja mennään syömään ne pöytään. Sitten joko tarjoiluhenkilökunta kiertää pannun kanssa pöydissä ja kaataa lisää (pöydissä on sokeri ja kermanekka) tai sitten saa itse mennä ottamaan lisää. Olen päättänyt että omiin häihin meidän pöytään tulee oma kahvipannu ja omat isot mukit. Ollaan nimittäin sellaisia kahvikissoja.
 23. Meillä on omat tilit johon tulevat palkat ja Kelan rahat sun muut. Sitten meillä on yhteinen "mökkitili", josta maksetaan kesäpaikan kuluja (remppa menossa, lainaa on). Satunnaisesti isompia yhteisiä hankintoja, jotka maksetaan siis puoliksi. Tarvittaessa siirretään tuonne vähän ylimääräistä, kun muuten sinne siirtyy vain lainanosuus + vähän päälle. Ja nyt muistin että mulla on vielä S-pankin tili, joka kaikenlisäksi on melko tyhjänpuoleinen niin siitä tehdään meidän häidenjärjestelytili.
 24. Tuossa etusivulla kun on nuo kaikki aihealueet, niin ainakin omalla tietokoneella sivu heittää koko ajan ihan alas, tuohon kohtaan missä on "Meistä" -infoa. Pitää olla nopea klikkauksissaan että pääsee haluamalleen aihealueelle.
 25. Helmikuussa!
 1. Load more activity