skorppari75

Aktiivijäsen
  • Viestit

    10
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän skorppari75 kaikki viestit

  1. Hei! Meillä oli viime kesänä häät omalla pihalla. Vieraita n 70. Miellä oli ruokana paella pannulla valmistettua pyttipannua + suolakurkkua + vihreä salaatti + leipää. Iltapalana yöllä kaasugrillillä makkaraa + perunasalaattia + vihreän salaatin jämät + patonkia. Vuokrattiin pitopalvelusta paella pannu. Pyttäri ostettiin valmiina tutun kautta tukusta raakapakasteena. Paranneltiin lisäämällä sipulia, makkaraa ja kananmunia sekaan. Ja vähän mausteita. Ruoat oli autotallissa ( joka oli koristeltu hienosti: Räsymatot + pitkät pöydät + penkit + koivuja) Paella pannu oli autotallin oven suussa, ulkopuolella.Meillä oli yksi emäntä ja vähän aikaa hänen apuna "piika". Emäntä oli aloittanut pyttärin paistamisen kun oltiin kirkossa ja sitten se oli folion alla kuumana odottamassa kun tultiin. Emäntä antoi pyttäriä pannulta vieraille. Yöpalan paistoi seremonia mestari ja kaaso kantoi salaatit pöytään. Astiat oli vuokrattu maatalousnaisilta. Kaikki meni hyvin ja vieraat oli tosi tyytyväisiä ruokaan! Masut tuli täyteen ja kaikki tykkäsi kun oli perus ruokaa. Mukavia juhlia teille!
  2. Meillä kahden viikon päästä häämatka 2 viikoksi Khao Lakiin. Nyt vaan on niin, että isäni kuoli aaton aattona, joten ajatukset täysin muualla. Keritään pitämään hautajaiset ennen lähtöä, mutta paska fiilis kuitenkin. Täysin yllättävä oli tämä tilanne...
  3. Meillä on hääjuhlat kotona 12.7. Vihkiminen n 10 km päässä kirkossa. Asumme maalla omakotitalossa ( ei maalaistalo). Piha aika haastava, rinnettä nääs! Olemme koko kevään laittaneet pihaa. Uusia kukkapenkkejä ja uusi terassikin. Olemme varanneet "yläpihamme" juhliin. Eli alueella on sorapiha, terassi, kahden auton talli ja vähän nurtsia. Autotallista nostovet auki ja eteen tulee kaksi 4 x 8 metrin telttaa. ( Mutta jos on luvattu täydellistä keliä niin sitten laitetaan vaan 1 teltta). Teltat laitetaan l kirjaimen malliin. Niin että tieltä ei sitten näy pihalle ja jää suojaisa "sisäpiha". Emäntä on tulossa hoitamaan ruokapuolen. Ruokana pyttipannua paellapannulta + salaatteja + leipää. Itse teen valkosuklaa mansikka kakut. Pyttäri on ostettu valmiina tukusta 2,5 kg puseissa, joten emäntä vain lämmittää ja parantelee sitä. Pihaan olen ostanut paljon kesäkukkia ja laittanut nurkat kuntoon ukon kanssa. Sitten tulee luonnon kukkia, heiniä ja koivuja maitotonkkiin. Ne laittaa ystävä hääpäivänä. Puisia pihakalusteita lainataan naapureilta, niin että kaikille on istumapaikka. Vieraita yht n 60, joista 52 aikuista. Ilmoittautumisaikaa tosin vielä jäljellä joten ei tiedetä jääkö kuinka paljon pois. Juhlat pidetään aikuisten kesken. Paikalla vain omat ja sisarusten + kaason lapset. Lapset lähtee hoitoon / kotiin n klo 22. Pihalle tulee tanssilattia ( filmivanerista ) ja orkesteri soittamaan kuistille. Puuliiteriin teemme halkobaarin. Jännittää jo ihan kauheasti! Jännitän lähinnä keliä ja sitä että muistan tehdä kaikki hommat... Kaikista kauheinta on jos on sadepäivä, viileä ja vielä tuulee! Asumme mäen päällä, joten sitten on aika tuuliset olot! Kyllä hame hulmuaa!!! Kertokaahan muutkin mitä olette suunniteleet!
  4. Minä ostin yhden kukan ja menin sen kanssa ystävälleni kylään. Piilottelin eteisessä kukkaa selän takana ja sitten peremmälle päästyäni ojensin kukan ja kysyin suostuisiko tulemaan kaasokseni. Ystävä oli "otettu" ja halasimme siinä sitten.. Aikaa häihin oli silloin reilu 1/2 v. Nyt 7 viikkoa..
  5. Meille tulee n 50 vierasta ja olemme tekemässä osan ruuista itse ja osa valmiina. Kemut kotona. Siis meillä tulee olemaan: - viher sallaatti + sipulia, fetaa erikseen kipoissa - makaroni-kana salaatti - pyttipannua ( valmiina kaupasta, parannellaan sipulilla ja makkaralla ) - pyttärin päälle paistettu muna - suolakurkkuja - iltapalaksi perunasalattia + grillaten makkaraa / kanaa - kahvi / tee - valkosuklaa kakku - Pitopalvelusta otetaan salaatit yht 280 € - Pyttäri paistetaan vieraiden läsnäollessa ulkona paella pannulla ( vuokra 60€) - itse teen kakut Luulisin että kaikkinensa menee rahaa n 600 € , lisäksi emännälle palkka.