Sievä

Rouva
 • Content count

  117
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sievä

 1. Vaukkareiden paluuta odotan minäkin!
 2. Pakko vielä monen vuoden jälkeenkin mainostaa Ravintola-Hotelli Almaa juhlapaikkana. Kaunis ja toimii, itse juhlimme siellä ja olin todella tyytyväinen koko pakettiin.
 3. Maaliskuun lopussa oli häät ja viime perjantaina saatiin kortit kuvaajalta. Juhannuksen jälkeen postiin.
 4. Meikäläisellä oli pitkä 2,5m huntu, joka poistettiin vihkimisen jälkeen. Huntu oli kiinnitetty niskanutturan alapuolelle kammalla (joka oli hunnussa valmiiksi kiinni) sekä muutamalla hengettömällä pinnillä, jotka sai helposti irti (kaaso otti kirkon takahuoneessa heti vihkimisen jälkeen). Kaiken a & o taitaa olla se, että sanotte kampaajalle, että haluatte hunnun jossain vaiheessa pois. Esim. jos itse olisin halunnut pitää huntua koko ajan, olisi kampaaja laittanut sen "syvemmälle" kampauksen sisään ja tuonut niitä hiusosioita enemmän siihen päälle - nyt se jäi enemmän pilkistämään nutturan alta ja oli siten poisotettavissa. Ja tosiaan pysyi hyvin, vaikka oli pitkä ja meinasi tarttua mattoon matkalla kohti alttaria.
 5. - Muuttaisin kampauksessa käytettyä hiuslisäkettä hieman erilaiseksi - nyt se kiiltää osassa kuvia inhottavan selkeästi omaa hiustani vasten. Olisin myös suunnitellut kampauksen hieman tarkemmin kampaajan kanssa melko vapaiden käsien sijaan. Tykkäsin kokonaisuudesta kyllä, mutta odotin hieman erilaista. Kampaajaa en vaihtaisi, loisto tyyppi! - Ottaisin vielä hieman perinteisemmän/tylsemmän hääkakun - jos kerta mansikasta ja banaanista tykkää, niin ei hääkakun kanssa kannata lähteä säätämään mitään erikoisempaa. - En kompastuisi edeltävällä viikolla ja katkaisisi hartaudella kasvattamiani kynsiä (tosin kynsistä katkesi vain yksi - mutta sekin juuri tuosta nimettömästä jossa sormukset on...)
 6. Aina löytyisi jotain pientä paranneltavaa, vaikka juhlat sujuivat mahtavasti muuten! - Potrettikuvat. Näistä on puhuttu paljon jo aiemmissa viesteissä ja niistä viisastuneena huolehdin kyllä, että saimme hyvät poseeraukset vanhempien ja avustajien kanssa. Kuitenkin unohdimme ottaa kuvia meistä itsestämme kahdestaan - siis kunnon poseerauksia. Kuvia esim. pöydästä, kakunleikkauksesta ja tanssista on, mutta näistä mikään ei oikein kiitoskorttiin sovi. Onneksi kävimme päivällä myös studiossa, joten ilman kuvia ei kuitenkaan jääty. - Muista lisätä huulipunaa. Itse en normaalisti punaa juuri käytä, joten säännöllinen lisäys unohtui. Ei sinänsä haittaa, mutta joistain kuvista punan kuluneisuuden kyllä huomaa. - Lähtekää heti syötyänne seurustelemaan ihmisten kanssa pöytiin. Me teimme näin ja jälkeenpäin huomasin, ettemme olisi sitä myöhemmin enää ehtineet tehdäkään.
 7. Seinäjokisista vaihtoehdoista en tiedä, mutta äitini kävi laittattamassa kyntensä Seinäjoen lähellä sijaitsevassa Kauneushoitola Marilynissä. Tykkäsi kovasti ja olen kuullut hyvää myös muualta.
 8. Ei kylttejä, ei kylttien poistoa! Henkilökohtaisesti in-ho-an koko perinnettä, varsinkin kun edelleen suurin osa näistä kylteistä on repsottavia pahvihässäköitä. Meillä luotettiin navigaattoreihin ja letkassa ajamiseen, kaikki löysivät hyvin perille.
 9. Lahjatoiveena oli rahalahjoitus häämatkaa varten, minkä lisäksi saimme muutamia (erittäin onnistuneita) tavaralahjojakin. Rahaa tuli tilille n. 2,5 tuhatta euroa, lisäksi käteisenä n. 100e edestä amerikanmarkkoja (häämatkalla oltiin Nykissä ).
 10. Heräiltiin hotellisviitistä ja lähdettiin aamupalalle vieraiden seuraan (juhlapaikkana oli siis hotelli ja kaikki yöpyjät olivat vieraita). Aamiaisen jälkeen kerättiin kamat ja siirryttiin pienemmällä porukalla (vanhemmat, sisarukset, kaasot puolisoineen ja bestman) sulhasen vanhempien luokse lounaalle ja kahville, samalla availtiin lahjoja ja kertailtiin tapahtumia.
 11. Muutama lasillinen viiniä ja pari siideriä tuli nautittua illan mittaan. Tunnelma oli mahtava ja jo siitä sai niin paljon kiksejä ettei enemmälle ryyppäämiselle tai humalalle ollut mitään tarvetta. Olin niin vauhdissa, etten oikeastaan edes muistanut tai ehtinyt juoda. Tämän ansiosta myös aamuheikotuksilta vältyttiin.
 12. Kävin hääpäivänä meikissä ja kampauksessa tuolla Kampaamo Pinkissä, josta edellä kyselinkin. Suosittelen lämpimästi: molemmat onnistuivat erittäin hyvin ja kestivät kauniisti koko päivän. Hintaa puolen tunnin etukäteissuunnittelun kanssa tuli n. 150e. Molempien toteuttajana toimi Sari.
 13. Yhteisestä sopimuksesta en saanut enkä antanut huomenlahjaa. Ei nähty sitä tarpeelliseksi.
 14. Pussattiin oma-aloitteisesti sormusten laittamisen jälkeen ja toisen kerran poistumismarssin aluksi ennen kävelemistä. Ei mitään pitkää ja intensiivistä, vaan söpösti ja kevyesti molemmilla kerroilla.
 15. Meille on tulossa vieraaksi sulhasen serkku, joka odottaa esikoistaan (laskettuun aika vasta kesällä, häät maaliskuussa). Kertoi asiasta meille ilmoittautumisen yhteydessä ja julkisesti pian tämän jälkeen facebookin välityksellä. Mietittiin mikä olisi hauska, mutta samalla hienotunteinen tapa huomioida tuleva vauva istumäjärjestyksessä. Paikkakorttia mahalle () ei olla tekemässä, vaan ajateltiin laittaa äidin paikalle kaksi satiininauhalla yhteensolmittua hääkarkkia (Fazerin Kiss-Kiss). Jokaiselle vieraalle tulee siis yksi karkki (sellaisenaan, ei rasiassa tai pussissa tms) omalle paikalleen, mutta tälle kyseiselle serkulle laitetaan kaksi.
 16. Olen samoilla linjoilla edellisten kanssa: vaikka kimpusta tulee kaunis, niin heitän sen pois. Kuivaamaan kun en halua ruveta ja häämatkalle lähdetään lähes heti juhlien jälkeen, jolloin kimppu lässähtäisi yksikseen asunnolla. Valokuvista vois sitten ihailla omaa kimppua.
 17. Minä myös pidän itsestään selvänä, että jokainen maksaa majoituksensa itse ja itse olemme myös maksaneet, jos olemme matkustaneet kauemmas jonkun muun häihin. Omalla kohdalla oli yllätys, kuinka moni vieraista haluaa yöpyä juhlapaikalla (juhlapaikka on hotelli-ravintola kaupungin keskustassa). Järjestämme häät sulhasen kotipaikkakunnalla, josta omalle kotipaikkakunnalleni on matkaa n. 45min autolla. 80% vieraista asuu siis noin tunnin ajomatkan sisällä juhlapaikalta, mutta silti todella moni haluaa jäädä hotelliin yöksi, mikä on mielestämme aivan mahtava juttu - vieraat voivat ottaa rennosti eikä kenenkään tarvitse lähteä heti alkuillasta pois. Varsinkin isovanhempien kohdalla tämä on hyvä juttu, koska voivat käydä välillä lepäämässä huoneessaan.
 18. Näillä näkymin kampaus+meikki ovat 8-11.00 samassa paikassa. Valkokuvaus meillä on kahdelta ja vihkiminen neljältä, joten tuohon jää mukavasti hieman väliä kampauksen jälkeen -> ehtii syömään lounasta, käymään juhlapaikalla sekä pukeutumaan rauhassa.
 19. Meille tulee alkoholitonta kuohuviiniä.
 20. Alunperin tunsin kaikki, mutta yksi miehen läheinen kaveri pääsi yllättämään seurusteluilmoituksellaan ja tuo tuntemattoman avecin mukanaan. Jos kyseessä olisi ollut ei-niin-läheinen kaveri, niin avec-lupaa ei olisi tippunut.
 21. Itse olen tilannut sekä Perditakselta, että Eleganstepsilta. Molemmat toimii hyvin, mutta Elegant on jotenkin mun mielestä ammattimaisemman oloinen ja itse tilaan sieltä, jos hinnassa ei ole eroa. Perditaksella on kyllä usein hyviä ale-kenkiä.
 22. Alkoi laiskottamaan, joten päädyin lopulta käymään vain tuolla Kukkakammarissa. Mukavaa ja erittäin pätävää henkilökuntaa joka osaa hommansa. Hintataso toisaalta ei mielestäni mikään erityisen edullinen (esim. sulhasen viehe 12,5e, muut vieheet 8,5e), mutta ei kai aivan mahdotonkaan. Kaikenkaikkiaan suosittelen!
 23. Meille tulee Fazerin Kiss-kiss karkkeja. Ei pakata niitä mitenkään, vaan asetellaan vain pöytiin.
 24. ^ Mä tulkitsin sen purkauksen lähinnä viimeisenä pisarana sen kaiken pappiin liittyneen ärsytyksen jälkeen. Tuli varmaan molemmille semmonen olo, etteikö nyt mikään onnistu (ja tämäkin vissiin on hyvin paljon kanttorista kiinni, monet soittaa mielellään star warssit ynnä muut). Muuten tykkäsin jaksosta ja rankkaankin sen ehkä parhaimpien satuhää-jaksojen joukkoon: pari oli niin hyvässä kuin pahassakin persoonallinen, vauhdikas ja sanavalmis, eikä ohjelmassa ollut tylsää hetkeä (vrt. edellinen jakso) - toisaalta myös kaamealta myötähäpeältä säästyttiin (vrt. eka jakso).