Leleth

Rouva
 • Content count

  187
 • Joined

 • Last visited

About Leleth

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Turku
 1. Minä vaihtaisin studiokuvat ottanutta valokuvaajaa. En ole vielä koeveoksia nähnyt ja uskon, että siellä on hienoja, onnistuneita ja hyviä uvia, joista on vaikea valita kahta parasta. Kuitenkin väittäisin, että olisimme saaneet enemmän "itsemme näköisiä" kuvia, jos olisimme menneet minnun rippi- ja lakkiaiskuvat kuvanneelle valokuvaajalle. Juhlapaikalta onkin sitten jo paljon meidän näköisiä kuvia. Kaikki "tarpeelliset" kuvatkin saatiin otettua.
 2. Meidän häissä oli 2 alle vuoden ikäistä ja 4 2-6 vuotiasta. Toinen pienistä yritti hieman avata ääntään kirkossa ja vanhemmista yksi oli morsiusneitona (piteli kimppuani kirkossa). Kummipoikani oli kyllä hieman kyllästynyt ja äidiltään hiljaa kysynyt, että voitaisiinko jo mennä. Juhlapaikalla oli yhteen "nurkkaukseen" varattu värityskuvia, tyhjää paperia ja puuvärejä. Lämmintä kun oli niin pihan keinut, liukumäki, hiekkalaatikko ja nurmikenttä (kaivoivat jostain pallonkin esille) olivat kovassa käytössä. Vanhemmat pääsivät juhlimaan, koska pienimmät olivat kiltisti ja lapsia rakastavat pikkuveljeni ja alaikäinen serkkuni leikittivät omasta halustaan näitä 4 vähän vanhempaa lapsta. Muutenkin kaikki lapset ovat niin hyvätapaisia, etten uskonut heistä olevan minkäänlaista häiriötä.
 3. Meillä oli kimppu, viehe ja noutopöydän kukka-asetelma Kukkakauppa Johannasta. Oli hyvin kuunellut toiveitani ja sai juuri sellaiset kuin toivoin, jos en jopa paremmat.
 4. Täytyy sanoa, että olen tyytyväinen, että vaihdoin meikkaajaa kaksi päivää ennen hääpäivää. Milla kävi meikkaamassa minut aamulla kotona ja tekemässä perjantaina koemeikinkin lyhyellä varoitusajalla. Ei olisi ollut kiva stressata aamulla sitä kuseeko aikataulu meikkaajan vuoksi. Alunperin minulta oli varattu aika Kauneuskeskus Kolibrista. Koemeikin piti olla ennen äitienpäivää lauantaina, mutta ensin aikaa siirrettiin ja sitten peruttiin. Aikataulu ongelmia. En asu Porissa enkä menossa edes paikalle kuin vasta häitä edeltävänä torstaina. koemeikki siirrettiin siihen. Torstaina soitettiin, että aikaa pitää lykätä 45min, koska aikataulu oli taas kussut. Luultavasti molemmille helpotus, että peruin. Kosmetologi kun ei ollut mitenkään innoissaan siitä, että minun olisi pitänyt päästä meikkiin 8:15.
 5. Maksoin lopulta minut meikanneelle henkilölle bensakuluja, kulmieni värjäämisestä, koe- ja häämeiksitä yhteensä 60€. Jälki oli loistavaa ja meikki kesti koko päivän. Jälkikäteen olen tyytyväinen, että vaihdoin kaksi päivää ennen häitä meikkaajan.
 6. Minua oikeasti harmittaa se, että joudun sanomaan ystävilleni ja kavereilleni, ettei heitä kutsuta häihin. Hääpaikka ja budjetti vain lyövät sen verran pahat rajoitukset, ettemme pysty kutsumaan useampa kymmentä henkeä kutsuttujen lisäksi. Kymmenen olisi vielä mennyt, mutta en halunnut alkaa arvottaa omia ja miehen ystäviä -> tuo kutsutaan, muttei tuota, koska tuon kanssa olen tuntenut pidempään kuin tuon vaikka muuten ovat yhtä hyviä ystäviä/kavereita. Olisi pitänyt kutsua melkein koko "porukka", eikä vain yhtä tuosta harratusporukasta, yhtä tuosta toisesta ja sitten pari koulukaveria. On kyllä ollut helppoa sanoa kyselijöille perustella tämä. He ymmärtävät, ettei heitä ole jätetty ulkopuolelle, koska emme halua heitä paikalla vaan siksi, ettemme halua laittaa suurta joukkoa henkilöitä, jotka mielellämme näkisimme paikalla järjestykseen.
 7. Meillä mies on toiminut melkein vain hyväksyttäjänä, itse olen suurimman osan suunnitteluista tehnyt, äitini on sitten auttanut esim. pitopalvelun tilaamisessa ja sen kanssa neuvottelemisessa (helpompaa kun ovat samassa kaupungissa ja tuttuja) sekä sitten julhapaikan varaamisessa. P:llä on tietenkin hieman se ongelma, ettei hän ymmärrä esim. kutsuja, leikkejä ja perinteita sitten yhteen, koska ei ole syntyjään suomalainen. Hän tulee kulttuurista, jossa hommat hoidetaan toisella tapaa ja hän ei oikeasti ymmärrä koko tohotusta. Silti on hengessä mukana kun esittelen vaihtoehtoja ja kertoo suoraan jos tykkää tai ei tykkää. Kutuja kun väkertelin minun kyllä piti komentaa muualle, muuten koko keittiö olisi roihunnut ja kutsuisista jäljellä vain piieniä paperinpalasia.
 8. Ei mitenkään laadultaan loistava kuva. Sormukset ovat valkokultaa ja vihkissä on 7 kiveä. Halusin yksinkertaisen sormuksen, koska en yleisesti ottaen käytä näyttävämpiä koruja kun spesiaalitilanteissa ja vihki kuitenkin tulee olemaan sormessa melkein 24/7.
 9. Me emme maksa. Ulkopaikkakuntalaisista omat sukulaiseni majoittuvat "sukutilalle", jossa yöpyvät muutenkin kaupungissa käydessään. Sulhasen sukulaiset (5 henkeä) on äitini luvannut majoittaa. Pitäisi ratkaista meidän majoitus hääyönä ja se miten me pääsemme hääpaikkakunnalle ja sielä kotiin kun miehen sukulaiset tarvitsevat käyttöönsä meidän auton.
 10. Osaisiko joku vinkata jotain paikkaa, joka sopisi alle 40 hengen häihin (vieraat+hääpari 37 henkeä, 5 lasta, joista vanhin häiden aikaan pari kuukautta vaille 6 vuotias). Ruoka voi tulla paikan puolesta, mutta sitten pitää löytyä joustoa buffetista tai annoksista. Joissan paikoissa on, että annoksia tehdään vain jos syöjiä vähintään 15 henkeä, meillä joukossa tietty kala-allergisia, että niitä jotka eivät punaiseen lihaan tai broileriin koske. Muoksi: Tanssimaankn pitäisi mahtua, mutta ei siis mitään salia missä voisi viettää ne 100 hengen häätkin.
 11. Minä voisin tehdä tuollaisen "virheen" jos olisin kutsunut teidät parina ja teidän molempien ystävä. Jos taas olisin kutsunut teidät parina, mutta olisi oikeasti vain toisen ystävä olisin kyllä kirjoittanut "X, morsiammen ystävä" ja "Y, X:n elämänkumppani/tyttöystävä" Minä en näe itse mitään syytä selittää suvulleni miksi kaveripöydässäni istuu enemmän miehiä kuin pöytäkarten mukaan pitäisi tai miksi kavereillani on samaa sukupuolta olevia aveceja. Jos joku kehtaa asiaa paheksua ja taivastella totean, että voivat jatkaa juhlimista muualla.
 12. Idea on erittäin hyvä jos joukosta ei löyty yhtään, joka ei voi kalaa syödä. Peruna- vihreä- ja pastasalaatti, kasvisgratiini, kasvispyörykät ja täytetyt paprikat yhdessä kalan (ja mahdollisesti äyriäisten) kanssa ovat minusta ainakin toimiva ratkaisu. Minä en itse uskaltaisi lähteä kokeilemaan kun joukossa on kala-allergisia ja miehiä, joiden on jotain lihaisampaa saatava tai tulee nurinaa.
 13. Osaisiko joku antaa vinkkiä paikasta, joka olisi puitteiltaan samalainen kuin Raatihuoneen kellari, mutta hitusen isompi. Raatihuoneen kellarissa pääsaliin mahtuu se 55 ruokailijaa. Vieraita kun on se 55-60 haluan heidät samaan tilaan ja mielellään niin, että samassa tilassa pystyisi tekemään muutakin kuin syömään kuin sillit purkissa.
 14. Luultavasti ei-hetero kakkukoristeen joutuu tilaamaan ulkomailta. http://www.twobrides.com/
 15. Joo, enhän minä tänne kuulu, kun miehen kanssa naimisiin olen menossa, mutta... Minusta kyse on ihan siitä millaisia persoonia ihmiset ovat. Jos olet naisellinen nainen niin miksi pistäisit päällesi smokin ja jos taas olet miehekäs nainen niin miksi ihmeessä pistäisit päällesi tylliunelman. Tunnen naispareja joita on luultu miespareiksi ja sitten naispareja joista kumpaakaan ei luulisi hyvällä tahdolla mieheksi. Miksi se nainen-mies asetelma peloittaa? Jos arkipukeutuminenkin on sellaista, että toista voi luulla mieheksi ja toinen on selkeästi nainen niin miksi sitten häissä olisi eri asia? Minusta on jotenkin hassua tuo "toinen on mies ja toinen on nainen"-juttu, varsinkin kun omassa suhteessa itse on se "mies".