Leleth

Rouva
 • Content count

  187
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Leleth

 1. Minä vaihtaisin studiokuvat ottanutta valokuvaajaa. En ole vielä koeveoksia nähnyt ja uskon, että siellä on hienoja, onnistuneita ja hyviä uvia, joista on vaikea valita kahta parasta. Kuitenkin väittäisin, että olisimme saaneet enemmän "itsemme näköisiä" kuvia, jos olisimme menneet minnun rippi- ja lakkiaiskuvat kuvanneelle valokuvaajalle. Juhlapaikalta onkin sitten jo paljon meidän näköisiä kuvia. Kaikki "tarpeelliset" kuvatkin saatiin otettua.
 2. Meidän häissä oli 2 alle vuoden ikäistä ja 4 2-6 vuotiasta. Toinen pienistä yritti hieman avata ääntään kirkossa ja vanhemmista yksi oli morsiusneitona (piteli kimppuani kirkossa). Kummipoikani oli kyllä hieman kyllästynyt ja äidiltään hiljaa kysynyt, että voitaisiinko jo mennä. Juhlapaikalla oli yhteen "nurkkaukseen" varattu värityskuvia, tyhjää paperia ja puuvärejä. Lämmintä kun oli niin pihan keinut, liukumäki, hiekkalaatikko ja nurmikenttä (kaivoivat jostain pallonkin esille) olivat kovassa käytössä. Vanhemmat pääsivät juhlimaan, koska pienimmät olivat kiltisti ja lapsia rakastavat pikkuveljeni ja alaikäinen serkkuni leikittivät omasta halustaan näitä 4 vähän vanhempaa lapsta. Muutenkin kaikki lapset ovat niin hyvätapaisia, etten uskonut heistä olevan minkäänlaista häiriötä.
 3. Meillä oli kimppu, viehe ja noutopöydän kukka-asetelma Kukkakauppa Johannasta. Oli hyvin kuunellut toiveitani ja sai juuri sellaiset kuin toivoin, jos en jopa paremmat.
 4. Täytyy sanoa, että olen tyytyväinen, että vaihdoin meikkaajaa kaksi päivää ennen hääpäivää. Milla kävi meikkaamassa minut aamulla kotona ja tekemässä perjantaina koemeikinkin lyhyellä varoitusajalla. Ei olisi ollut kiva stressata aamulla sitä kuseeko aikataulu meikkaajan vuoksi. Alunperin minulta oli varattu aika Kauneuskeskus Kolibrista. Koemeikin piti olla ennen äitienpäivää lauantaina, mutta ensin aikaa siirrettiin ja sitten peruttiin. Aikataulu ongelmia. En asu Porissa enkä menossa edes paikalle kuin vasta häitä edeltävänä torstaina. koemeikki siirrettiin siihen. Torstaina soitettiin, että aikaa pitää lykätä 45min, koska aikataulu oli taas kussut. Luultavasti molemmille helpotus, että peruin. Kosmetologi kun ei ollut mitenkään innoissaan siitä, että minun olisi pitänyt päästä meikkiin 8:15.
 5. Maksoin lopulta minut meikanneelle henkilölle bensakuluja, kulmieni värjäämisestä, koe- ja häämeiksitä yhteensä 60€. Jälki oli loistavaa ja meikki kesti koko päivän. Jälkikäteen olen tyytyväinen, että vaihdoin kaksi päivää ennen häitä meikkaajan.
 6. Minua oikeasti harmittaa se, että joudun sanomaan ystävilleni ja kavereilleni, ettei heitä kutsuta häihin. Hääpaikka ja budjetti vain lyövät sen verran pahat rajoitukset, ettemme pysty kutsumaan useampa kymmentä henkeä kutsuttujen lisäksi. Kymmenen olisi vielä mennyt, mutta en halunnut alkaa arvottaa omia ja miehen ystäviä -> tuo kutsutaan, muttei tuota, koska tuon kanssa olen tuntenut pidempään kuin tuon vaikka muuten ovat yhtä hyviä ystäviä/kavereita. Olisi pitänyt kutsua melkein koko "porukka", eikä vain yhtä tuosta harratusporukasta, yhtä tuosta toisesta ja sitten pari koulukaveria. On kyllä ollut helppoa sanoa kyselijöille perustella tämä. He ymmärtävät, ettei heitä ole jätetty ulkopuolelle, koska emme halua heitä paikalla vaan siksi, ettemme halua laittaa suurta joukkoa henkilöitä, jotka mielellämme näkisimme paikalla järjestykseen.
 7. Meillä mies on toiminut melkein vain hyväksyttäjänä, itse olen suurimman osan suunnitteluista tehnyt, äitini on sitten auttanut esim. pitopalvelun tilaamisessa ja sen kanssa neuvottelemisessa (helpompaa kun ovat samassa kaupungissa ja tuttuja) sekä sitten julhapaikan varaamisessa. P:llä on tietenkin hieman se ongelma, ettei hän ymmärrä esim. kutsuja, leikkejä ja perinteita sitten yhteen, koska ei ole syntyjään suomalainen. Hän tulee kulttuurista, jossa hommat hoidetaan toisella tapaa ja hän ei oikeasti ymmärrä koko tohotusta. Silti on hengessä mukana kun esittelen vaihtoehtoja ja kertoo suoraan jos tykkää tai ei tykkää. Kutuja kun väkertelin minun kyllä piti komentaa muualle, muuten koko keittiö olisi roihunnut ja kutsuisista jäljellä vain piieniä paperinpalasia.
 8. Ei mitenkään laadultaan loistava kuva. Sormukset ovat valkokultaa ja vihkissä on 7 kiveä. Halusin yksinkertaisen sormuksen, koska en yleisesti ottaen käytä näyttävämpiä koruja kun spesiaalitilanteissa ja vihki kuitenkin tulee olemaan sormessa melkein 24/7.
 9. Me emme maksa. Ulkopaikkakuntalaisista omat sukulaiseni majoittuvat "sukutilalle", jossa yöpyvät muutenkin kaupungissa käydessään. Sulhasen sukulaiset (5 henkeä) on äitini luvannut majoittaa. Pitäisi ratkaista meidän majoitus hääyönä ja se miten me pääsemme hääpaikkakunnalle ja sielä kotiin kun miehen sukulaiset tarvitsevat käyttöönsä meidän auton.
 10. Halusin normaalit ja perinteiset häät kunnes näin eräästä hääpuvusta kuvan. Häät tunnelmassa "Pirates of the Caribbean" tuli tavoitteeksi. Häissämme tullaan soittamaan "merirosvomusiikkia", sulhanen on pukeutunut kuin herrasmiehet 1700-luvun lopussa korkokenkiä myöten ja vanhennetulle paperille kirjoitetut kutsut lähetetään ainakin osalle pulloissa. Juhlatilan somistus kuitenkin ontuu pahasti, en saa itselleni mitään selkeitä mielikuvia. Kun emme kuitenkaan halua mitään selkeästi merirosvoihin viittaavaa - olemmeko vain liian vaativia. ;D Pieniä kiviä, simpukoita, hamppuköyttä... entä kynttilät, (molemmat olemme kynttiläfriikkejä)? Paikkakortit, menut, ohjelmat ja muut vastaavat paperiset tulevat olemaan tyyliltään kutsuja vastaavia. Ja tiedän kyllä, että merirosvojen kultakausi oli jo tuolloin ohi, mutta edelleen niitä oli ja pääasiassa haemme tunnelmaan jotain ryöväritunnetta ja samalla yleistä 1700-luvun lopun tunnelmaa.
 11. Osaisiko joku vinkata jotain paikkaa, joka sopisi alle 40 hengen häihin (vieraat+hääpari 37 henkeä, 5 lasta, joista vanhin häiden aikaan pari kuukautta vaille 6 vuotias). Ruoka voi tulla paikan puolesta, mutta sitten pitää löytyä joustoa buffetista tai annoksista. Joissan paikoissa on, että annoksia tehdään vain jos syöjiä vähintään 15 henkeä, meillä joukossa tietty kala-allergisia, että niitä jotka eivät punaiseen lihaan tai broileriin koske. Muoksi: Tanssimaankn pitäisi mahtua, mutta ei siis mitään salia missä voisi viettää ne 100 hengen häätkin.
 12. Minä voisin tehdä tuollaisen "virheen" jos olisin kutsunut teidät parina ja teidän molempien ystävä. Jos taas olisin kutsunut teidät parina, mutta olisi oikeasti vain toisen ystävä olisin kyllä kirjoittanut "X, morsiammen ystävä" ja "Y, X:n elämänkumppani/tyttöystävä" Minä en näe itse mitään syytä selittää suvulleni miksi kaveripöydässäni istuu enemmän miehiä kuin pöytäkarten mukaan pitäisi tai miksi kavereillani on samaa sukupuolta olevia aveceja. Jos joku kehtaa asiaa paheksua ja taivastella totean, että voivat jatkaa juhlimista muualla.
 13. Ei kiitos jekuille. Kun on tullut nukutta ensin monta yötä huonosti (ja keho vaatii niitä 8-10h yöunia), sitten on ollut todella ainakin fyysisesti rankka päivä ja sitten jotkut hemmetin herätyskellot pitäisivät minut yöllä hereillä olisin tosi kiitollinen. Tai sitten en, luultavasti itkisin ja tärisisin väsymyksestä jossain lattialla ja kärsisin rytmihäiriöistä. (Loistavalla tuurilla olisin vielä jättänyt salpaajat väärään laukkuun.) Yksi herätyskello vielä menisi, samoin karkkiväri suihkussa, mutta useampia kello tai sotkuinen sänky ei. Onneksi kaverit ovat nähneet mitä melkein vuorokauden yhtäsoittoon valvominen tekee minulle.
 14. Idea on erittäin hyvä jos joukosta ei löyty yhtään, joka ei voi kalaa syödä. Peruna- vihreä- ja pastasalaatti, kasvisgratiini, kasvispyörykät ja täytetyt paprikat yhdessä kalan (ja mahdollisesti äyriäisten) kanssa ovat minusta ainakin toimiva ratkaisu. Minä en itse uskaltaisi lähteä kokeilemaan kun joukossa on kala-allergisia ja miehiä, joiden on jotain lihaisampaa saatava tai tulee nurinaa.
 15. Osaisiko joku antaa vinkkiä paikasta, joka olisi puitteiltaan samalainen kuin Raatihuoneen kellari, mutta hitusen isompi. Raatihuoneen kellarissa pääsaliin mahtuu se 55 ruokailijaa. Vieraita kun on se 55-60 haluan heidät samaan tilaan ja mielellään niin, että samassa tilassa pystyisi tekemään muutakin kuin syömään kuin sillit purkissa.
 16. Luultavasti ei-hetero kakkukoristeen joutuu tilaamaan ulkomailta. http://www.twobrides.com/
 17. Joo, enhän minä tänne kuulu, kun miehen kanssa naimisiin olen menossa, mutta... Minusta kyse on ihan siitä millaisia persoonia ihmiset ovat. Jos olet naisellinen nainen niin miksi pistäisit päällesi smokin ja jos taas olet miehekäs nainen niin miksi ihmeessä pistäisit päällesi tylliunelman. Tunnen naispareja joita on luultu miespareiksi ja sitten naispareja joista kumpaakaan ei luulisi hyvällä tahdolla mieheksi. Miksi se nainen-mies asetelma peloittaa? Jos arkipukeutuminenkin on sellaista, että toista voi luulla mieheksi ja toinen on selkeästi nainen niin miksi sitten häissä olisi eri asia? Minusta on jotenkin hassua tuo "toinen on mies ja toinen on nainen"-juttu, varsinkin kun omassa suhteessa itse on se "mies".
 18. Minä olisin kävellyt suoraan pihaan ja todennut "Ai te muutatte? Hassua kun ei ole se lopullinen päätös tullut puheeksi. " Kyllä minä ainakin olisi pettynyt jos joku ystävistäni tekisi noin. Kun aiemmin on ollut puhetta siitä, että ehkä muutetaan niin kyllä minä infoaisin itselleni tärkeille ihmisille, että nyt muutto on sitten varma ennen kuin pakkaisin yhtään kippoa tai kuppia laatikkoon. Kun ei se asunnon saaminenkaan ihan yhdessä yössä tapahdu, niin, että seuraava päivänä esim. työpaikan varmmistumisesta oltaisiin muuttokuorman kanssa tien päällä. Enkä varmaan ikinä enää pystyisi pitämään Pinjaliinan ystävän tapaisesti käyttäytyvää ystävää niin hyvänä ystävänä kun olen aiemmin pitänyt. Johtunee siitä, että kun tarpeeksi monta kertaa puukotetaan selkään niin väkisin oppii suojaamaan itseään pahimmilta kolhuilta.
 19. Minusta on täysin eri asia jättää alle vuoden ikäinen lapsi hoitoon kuin esim. 5 vuotias. Olettaisin, että vieraat, joilla on lapsia itselläkin ymmärtäisivät tämän. Uskon myös, että jos pariskunnalla on alle 1 vuotias lapsi mukana he tuskin ovat koko ilttaa paikalla ja aikuisten juhlaa "pilaamassa". Lasten rajaamisen kun voi tehdä myös toisella tavalla kuin "Toivomme että tulette kahdestaan ja jätätte kullannuppunne isovanhempien hellään hoivaan". Minusta tuo ei ole tahdikasta jo sen takia, että ne isovanhemmat kun eivät ole mikään itsestään selvyys. Minä voisin huonolla tuulella ollessani lukea myös "kullannuppunne" termin piilovituiluna. Toisaalta minä nyt olen niin hullu, että teen kutsun mukaan "ohjelappusen", jotka ovat yksilöityjä. Enkä voisi kuvitella, että kutsuisin jonkun häihini tietämättä hänestä edes sen vertaa, että minkä ikäisiä lapsia hänellä suurinpiirtein on, jos tiedän, että hänellä on lapsia. Haluan paikalle vain ne ihmiset joilla on merkitystä ja jotka oikeasti tunnen.
 20. Minusta on naurettavaa pyytää jättämään 5kk ikäinen lapsi hoitoon. Varsinkin jos asiaa perustellaan vielä tilanpuutteella. Sen ikäinen lapsi ei paljoakaan tilaa vie. Jos lapsivieraat meilllä muodostaisivat ongelman niin en kyllä voisi ikinä ajatellakaan, että pyytäisin jättämään alle vuoden ikäisen lapsen isovanhempien hoitoon.
 21. Minusta 50€ on kahdelta hengeltä hyvä summa kun kyse on kavereista. Oletan kuitenkin, että saan tietyiltä henkilöiltä enemmän, koska olen aiemminkin saanut heiltä enemmän rahaa tärkeintä päivinäni (rippiltä pääsy ja lakkiaiset/koulustavalmistuminen), eikä heidän elämäntilanteensa ole muuttunut. Itse kuitenkin jos muita hääviereita tuntisen hyvin (samaa kaveriporukkaa) mielummin keräisin isomman potin rahaa kasaan. Ja jos ei ole esitetty selkeää rahatoivetta muuttaisin sen mielelläni lahjakortiksi esimerkiksi kylpylään, jos joku porukassa tietää heidän haluavan hemmotteluviikonloppua, mutteivat raaski sitä ostaa. Minusta on hassua, että "omat (ruoka)kulut" pitää kattaa, koska eihän sitä ikinä voi tietää mitä juhla on per naama maksanut. Paikka voi olla ilmainen, ruuat maksaa 13 €/naama, alkoholia ei välttämättä tarjota lainkaan ja juhlapaikan koristelu tulee ilmaisena paikalta ja kutsuihin on sijoitettu 100€, vieraita tulossa 150. Toisaalta paikka on voinut maksaa 3000€, ruoka 45€/naama, alkoholia tarjoillaan morsiusparin piikkiin koko illan ja koristeluun ja kutsuihin on uponnut rahaa 1500€. Vieraita tulossa se sama 150.
 22. Vanhempani kutsuvat isovanhempani ja kummini syömään ihan muuten vaan. Tarkoitus juhlistaa meidn kihlausta näin pienimuotoisesti ja varmistaa, että tietyille ihmisille tieto menee varmasti perille. Ei ole kiva kuukauden päästä katsella kun toinen on naama norsun v***lla, koska hänelle ei ole asiasta välittömästi kerrottu. (Ihan kuin sitä kiinnostaisi edes. )
 23. Minulla on mukana nyt roikkunut Princess C13728 sormus 3 vuotta, siitä ajasta kaksi ekaa vuotta se oli melkein yhtäjaksoisesti sormessa. Pieniä naarmuja ja lommoja löytyy useampia, mutta kun tiedän kohdelleni sormusta välillä todella huonostikin niin en voi syyttää kuin itseäni. Huomattavasti vähemmän käytetyn kalliit, vähän käytetyt kultaiset korvarenkaanikin ovat kamalammassa kunnossa. Olen ollut todella tyytyväinen sormukseen ja pidän siitä valtavasti vaikka tällä hetkellä pohdinkin miltähän se näyttää samassa kädessä paljon hillitymmän vihkisormuksen kanssa .
 24. Meillä minä olen ev.lut. ja mies ortodoksi. Olisin halunnut ortodoksi häät, mies taas oli ensin "ihan sama", mutta myöhemmin totesi, että hän ei jaksa ortodoksivihkimistä. Siis se on hänestä aivan liian pitkä ja sekava ja kaikkea muutakin ei niin mukavaa. Ja kun minä en tätä niellyt niin hän totesi, ettei Suomessa ole yhtään tarpeeksi näyttiä ortodoksikirkkoa, että hän haluaisi minut siinä viedä vihille. Häihin saapuvat ortodoksit ovat kaikki tapa ortodokseja, joten menemme naimisiin sulkin mieliksi ev.lut. kirkossa. Toisaalta mummuni (jos elossa vielä silloin) repisi meidät kappaleiksi jos menisimme ortodoksi kirkossa naimisiin. Seuraavaksi mies toteaa haluavansa kaupungin pääkirkon ja minä naapuri kaupungin viehättävän pikkukirkon. Ei siinä isommassa mitään vikaa ole, yksi Suomen kauneimmista kirkoita minun mielestäni, mutta kun se on niin iso. No, lopullinen juhlapaikka vaikuttaa meillä sitten kirkon valintaan.
 25. Ja jo nyt tuota saattaa rivien välistä lukea ja se jos mikä on loukkaavaa. Pitäisi muistaa, että arki voi koetella niin monella muullakin tavalla ja kaikki niitä lapsia eivät koskaan perheeseensä saa/halua.