Jump to content
Naimisiin.info

Gemma

Rouva
  • Viestit

    43
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Gemma kaikki viestit

  1. Hus Lindman oli sisältä ihan valmis ja sisustus oli todella kaunis verhoja ja lamppuja myöten. Siitä ei kannata stressata. Hienosti oli sisustuksessa sekoitettu vanhan talon tunnelmaa ja moderneja kalusteita. Pöydät ja tuolit oli siis tosi yksinkertaiset selkeälinjaiset. Keskeneräiseltä vaikutti ulkotyöt, mutta nekin varmasti saadaan valmiiksi kunhan tuo lumi tajuaa sulaa! Olin siellä ihan peruslounaalla, mutta se oli tosi hyvää ja kylmä alkupalapöytä näytti tosi hyvältä (en syönyt).
  2. Turun keskustaan on nyt avattu uusi ravintola Hus Lindman Piispankadulle. www.huli.fi Kävin siellä tänään lounaalla ja heti tuli mieleen, että olisi ihana paikka hääjuhlalle. Ei mitään hajua hinnoista, mutta paikka oli tosi kaunis sisältä ja on terassi jokirantaan ja ihan Tuomiokirkon vieressä! Harmi vaan, omat juhlat on jo juhlittu! edit.typo.
  3. Mä sain kansion jo kampaajalla aamulla (meitä oli siellä mä + kaaso ja kaks kaveria) juhlallisen luovuttamisen sijaan. Siinä oli kivaa lukemista kun oli rullat päässä ja lievitti kivasti jännitystä. Ei siellä juhlassa sitä itse ehdi katsomaan, kun vieraat lukee sitä ja oli kiva, et sen oli jo siinä vaiheessa nähnyt kun vieraat kommentoi polttareita mulle (siis sukulaiset tms, jotka ei ollu polttareissa). Minusta oli eritääin toimiva ratkaisu.
  4. Gemma

    Curacao matkakohteena

    Kiitos vinkistä! Täytyy käydä printtaamassa. Tjäreborgin sivuilla oli myös suomenkielinen pitkä sepustus, josta selviää perusjutut. Oikeassa reunassa linkki kohdeopaskirjat. Curacao Saa myös ladattua pdf-tiedostona.
  5. Meillä otettiin Samppalinnan puistossa. Siellä on paljon penkkejä, pieniä hiekkaisia polkuja, Petreliuksen muistomerkin kiviparveke, rappusia ja vielä näkymät kaupunkiin. Meillä on parissa kuvassa kaupungin katot taustalla. Autolla pääsee kätevästi ihan viereen.
  6. Gemma

    Curacao matkakohteena

    Me olemme myös lähdössä reissuun vajaan kolmen viikon päästä. Suositteletko jotain tiettyä kirjaa & mistä saa? Katsoin Akateemisesta ja siellä oli vain yksi, joka oli kaikille ABC-saarille yhteinen ja Curacaon osuus oli tosi pieni.
  7. Jos haluaa paikan keskustasta, niin suosittelen lämpimästi Ravintola Samppalinnaa!
  8. Laahukseton, runsailla helmikirjailuilla varustettu taftipukuni pesetettiin Bam pesulassa (Yliopistonkatu 36). Maksoi 89 €. Ensin kävin Länsikeskuksen SOL:ssa ja sain hinnaksi tuon saman 109 €. Päätin sitten kysyä vielä muualta. Pesutulos oli erinomainen ja palvelu miellyttävää. Voin suositella!
  9. Mä olin häämeikissä ja -kampauksessa Kuplassa. Myös kaasolla oli kampaus ja meikki ja olimme molemmat tyytyväisiä! Olen myös värjäyttänyt hiukset siellä kaksi kertaa ennen häitä ja varmasti varaan seuraavan kampaaja-ajan myös sinne!
  10. Minulla oli vieraana vastaava tapaus. Kutsu lähti serkku ja serkun puoliso perheineen. He itse saivat päättää millä kokoonpanolla tulevat. Kaikki lapset olivat tervetulleita ja ensin serkku ilmoitti itsensä ja omat lapsensa (yksi edellisestä ja yksi nykyisestä suhteesta). Kysyin kuitenkin haluaisiko puolison lapsi tulla myös ja tuli myös mukaan. Jos vaan vierasmäärä sallii, niin helpoimmalla pääsee, kun antaa perheen itse päättää kokoonpanosta. Silloin he viihtyvät juhlassa ja turha riidanaihe vältetään.
  11. Me ostettiin kaikille vieraille puuntaimet www.toisenlainenlahja.fi kautta eli pieni lahjoitus kehitysmaiden ihmisten ja ympäristön hyväksi. Tästä oli maininta paikkakortin kääntöpuolella. Puita sai ostaa aina 15 kpl ryhmissä ja maksoivat 1€/kpl.
  12. Mulla kihlassa 1 x 0,20 ct ja vihkisormuksessa 9 x 0,04 eli yht. 0,36 ct.
  13. Gemma

    Disney-valsseja

    Disneyn leffojen rakkauslauluista on myös julkaistu kokoelma-albumi Disney's Greatest Love Songs, joka kannattaa tarkistaa, jos on näistä enemmän kiinnostunut. Netistä löytyy biisilistaa.
  14. Kellot kuulostaa kivalta idealta! Millä hakusanalla ne löytyy sieltä helpoiten?
  15. Arten nettisivut: http://www.artefashion.fi/
  16. ^^Tuohon edelliseen voisin kommentoida, että omista juomista maksun pyytäminen on käsittääkseni laitonta Suomessa. Itse ostamaansa alkoholia saa tarjoilla, mutta sen myymiseen tarvitsee anniskeluluvan. Mielestäni omista juomista maksun pyytäminen on vähän kyseenalaista myöskin. Ravintolahäissä omista juomista maksaminen on eri asia, koska vieraat tietävät, että juhlien järjestäjät joutuisivat maksamaan juomista ravintolahinnat.
  17. Jos aiot tilata netistä sormuksen, koita tiirailla myös sormusten profiileja, koska siihen, että sormukset sopivat täydellisesti yhteen, ei riitä vain puolipyöreä runko ja sama leveys. Rungon korkeus ja timantin istutuksen korkeus vaikuttavat myös. Jos timantti on istutettu kovin alas, kihlan runko ei pääse ihan solitairen runkoon kiinni ja sormusten väliin voi jäädä ikävä rako (makuasia on se ikävä vai ei). Tässä yksi asia huomioitavaksi, ettei tule pettymystä.
  18. Vääränlainen sormus tuntuu vaivaavan sinua todella. Ärsytys saattaa hävitä tai sitten vain pahentua ajan myötä joten harkitse vielä sormuksen vaihtamista toisenlaiseen. Toinen ohut rivisormus tuohon on mun mielestä vähän "tårta på tårta" mutta jotkut tykkää lookista tosi paljon. Esim. jenkkiläisillä sormussivuilla törmää paljon stacked rings- juttuun jossa laitetaan monta ohutta timanttiriviä samaan sormeen. Googlaa vaikka stackable diamond rings niin saat paljon kuvia. Hyvä vaihtoehto tuohon olemassa olevaan sormukseen voisi olla flakkarunkoinen yksikivinen sormus. Kokeile kaupassa kaikenlaisia yhdistelmiä. Tsemppiä!
  19. Turun Linnassa cateringia hoitaa Fazer Amica. Se on pakko ottaa. Juhlatiloissa on myös A-oikeudet. Amica taitaa olla pitopalveluja vertaillessa kalliimman puoleinen. linkki: Turun linna lisätietoa saa kun klikkaa tuolta vasemmasta reunasta Fazer Amica Oy/Turun Linna.
  20. Gemma

    Penkin alle mennyt kosinta

    Ehkä voisitte nyt mennä ostamaan yhdessä molemmille uudet, kunnolliset ja sopivat sormukset ja sitten järjestää sitten vähän romanttisempi tilaisuus niiden pujottamiselle, koska kosintaa et nyt pysty uusimaan ilman aikakonetta. Kohta voitte jo nauraa tälle episodille...
  21. Tuttuni vihittiin viime elokuussa Mikaelinkirkossa. Sekä morsian ja sulhanen soittivat puhelimella ja odottivat noin 20 min jonossa ennen kuin toinen pääsi läpi. He kuuluvat Mikaelin seurakuntaan, joten saivat aikaisempia vuoroja. Vihkiminen oli kahdelta. Tunkua varmasti on ja kannattaa varautua, että ei saa haluamaansa vihkiaikaa. Kärsivällisyyttä! Mulla sama homma edessä vasta syyskuussa, tosin en tiedä vielä kirkkoa.
  22. Gemma

    Morsiuskutsut?

    Käsittääkseni ns. bridal shower on lähinnä amerikkalainen tapa, jonka tarkoitus on alunperin ollut valmistaa morsianta tulevaan vaimon rooliinsa ja antaa lahjoja. Paikalla on kaikki äidit ja anopit ja kavereita. Ennen muinoin ollut tilaisuus kertoa nuorelle naiselle (neitsyelle!) avioliittoon liittyvistä asioista kuten seksistä ja siitä mitä vaimon kuuluu tehdä. Englanninkielinen wikipedia tietää enemmän. Kai tästä on sitten muuntautunut Suomeen joku hemmottelukutsut-tyyppinen variaatio, joka tuskin mitenkään eroaa rauhallisemmista polttareista. Minusta ei ole mitään järkeä pitää kaksia kutsuja, varsinkin, jos ihmisiä tulee kauempaa. Jos haluaa sekä actionia ja hemmottelua, niin ne on parempi ympätä samaan päivään tai pitää reilusti kaksipäiväiset polttarit. Joohanna, sinuna ottaisin selvää tahtooko morsiamesi näiden hemmottelujen lisäksi jotain rajumpaa vai riittäisikö rauhallisemmat polttarit. Voihan polttareihin jokainen tuoda pienen lahjan. Näin oli esim. polttareissa, joihin kaverini osallistui. Morsiamen piti arvata keneltä lahja oli ja lahjan piti kertoa jotain antajasta.
  23. Gemma

    Mihin juostaan riisisateesta

    Mä tekisin niin, että auto odottaisi kirkon edessä. Sitten kun tuutte kirkosta, niin jäätte vaan siihen auton eteen hengailemaan. Valokuvaaja voisi ottaa siinä sitten heti ryhmäkuvan koko juhlaväestä kirkon edessä ja sitten siitä voisitte jatkaa muuten valokuvausta ja vieraat lähtisivät juhlapaikalle päin. Jos teillä on hieno auto vuokrattuna, niin maksaisin siitä vähän lisää, jotta saisin kivoja kuvia, joissa autokin olisi mukana. Esim. morsian istuu konepellillä tms. Riisinheiton voisi vetää "normaalisti" tai sitten vasta juhlapaikalla. Kannattaa miettiä sitä riisinheittoa, jos sen siirtäisi sittenkin juhlapaikalle, koska riisiä tulee tukkaan ja joka paikkaan ja ei näytä kuvissa kivalta. Niitä on varmaan hankala saada kaikkia pois.
  24. Kiviset ja keraamiset sormukset ovat erikoisia, mutta niihin liittyy kestävyysongelma. Nuo materiaalit murtuvat, kun taas metalli ottaa iskut vastaan vähän joustavammin. Kivisessä tai keraamisessa ainoa korjausvaihtoehto taitaa olla pikaliima tai uusi sormus. Mielestäni ko. matskut käyvät sormuksissa satunnaiseen käyttöön. Jos haussa on jokapäiväinen sormus, rauta voisi olla parempi. Alan liikkeissä en ole törmännyt kivisormuksiin. Jos kiveä haluaa sormukseen, rautainen sormus hiotulla graniitin palalla (tai muulla kotimaisella kivellä) voisi olla melkoisen rouhea. Mulla on yksi karkaistusta teräksestä valmistettu sormus, jonka on seppä takonut. Ostin sen suoraan sepältä Turun keskiaikamarkkinoilta pari vuotta sitten. On hieno ja taatusti kestävä.
×
×
  • Create New...