Jenny-Maria

Rouva
 • Content count

  375
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jenny-Maria

 1. Reippaasti uutta ketjua vääntämään, en ensihätään löytänyt Tamperetta käsittelevää aihetta. Hääpuku pitäisi kiikuttaa pesulaan, pesulapalveluita on tarjolla kattavasti Tampereen seudulla, mihin puku kannattaisi viedä? Pelkään tässä lähinnä koristeiden eli kaikkien paljettiviritysten ja muiden kevyesti ommeltujen kohtaloa. Missä olette pesettäneet omat pukunne ja paljonko urakka kustansi?
 2. Kopion tähän tuoreimman kommenttini kohteesta tuolta paikkakuntaisten kohteiden puolelta. Muistelen, että Hovista oli täällä joskus joku "noku me on just alotettu" -vastine, mutten löytänyt sitä tähän hätään. Valitettavasti tuosta hääkokemuksestakin on aikaa nyt jo neljä vuotta, mutta meno jatkuu täysin identtisenä, eli henkilökunta olettaa vieraiden tekevän heidänkin työnsä ja ruoka loppuu tilaisuudesta riippumatta, mikä on häpeällistä "ammattimaisen" juhlatilan kohdalla.
 3. Nostan tämän nyt lähinnä tuoreiden kokemusten perusteella. Häissä en ole Vaihmalassa ollut tuon yhden kerran jälkeen, mutta muissa tilaisuuksissa kyllä, tuoreimpina viime vuoden lopulla ja tänä kesänä/nyt alkusyksystä. Ruoka on loppunut säännönmukaisesti eli firmassa ei näyttävästi ole opittu vuosien varrella mitään. Olen kerran myös saanut kommentin "no miks te ette tulleet kertomaan, että jälkiruoka loppui", kun asiasta huomautettiin. No, siinä juuri mentiin kertomaan ko. asiasta, enkä pidä mitenkään soveliaana sitä, että juhlavieraiden pitäisi kytätä pöydän antimien määrää, kyllä se on henkilökunnan tehtävä käydä aika ajoin katsomassa, mitä pöydässä on ja mitä ei. Hovi on edelleen kaunis paikka ja ruoka on hyvää, mutta sen määrää ei osata ennakoida lainkaan ammattimaisella tasolla. Selvennän vielä sen verran, että en ole ollut kohteessa missään "raksamiesten lounailla", joissa syödään hieman runsaammalla kädellä, vaan ihan normaaleissa juhlatilaisuuksissa.
 4. Ainakin muutama vuosi sitten (2009) yläkerrasta piti maksaa erikseen, ellei muistini pahasti tee tepposia. Meillä oli lasten "leikkitila" (eli sellainen muovinen pirtinpöytäkalusto) piirustuspapereineen ja kynineen siinä salin ovensuussa.
 5. Hommasimme tuon mainitun huviluvan lähinnä siksi, että tietyllä tavalla koimme sen helpottavan "käsien pesua", jos jotain sattuisi. Jotainhan myös sitten sattui, mutta tuossa tilanteessa ei lupia paljon kysytty, koska kyseessä oli lähinnä juhlan jälkeen parkkialueella kokoon kasattu humalaisten tappelu, jossa kummallakaan osapuolella ei ollut vaateita toista kohtaan (ja molemmat osapuolet puhalsivat komeat promillelukemat).
 6. Naimisissa on ehditty olla jo kolmisen vuotta, mutta ehtiihän tässä... Aihe: keskinäinen testamentti Meillä on nyt sängyssään kuorsaava perillinen, joka kirjaimellisesti perii meidät. Ongelma tulee vastaan kuitenkin siinä, että perintö on yhtäkuin maatila metsineen. Lueskelin riittävästi juridiikkaa korkeamman sivistyksen opinnoissa tietääkseni hallintaoikeuden ja omistuksen eron, erityisesti veroseuraamuksiltaan, mutta maatilalla tilanne on ongelmallisempi, kuten muissakin yrityksissä. Jotta maatilan toimintaa voisi kehittää (lue: ostaa tarvittavaa kalustoa, esimerkiksi) ei toisen meistä kupsahtaessa olisi kovin suotavaa, että jokaisesta isommasta hankinnasta pitäisi tehdä tiliä ja luvankysymistä ulkopuoliselta edunvalvojalta. Pyöriikö täällä maajusseja, joilla olisi keskinäinen testamentti? Verotuksellisesti hallintaoikeustestamentti olisi looginen, mutta silläkin saattaa olla haasteensa maatilan näkökulmasta?
 7. Ja Pirtille ei saa kyllä sataa henkeä kuin sulloen. Meillä oli himpun päälle 80 vierasta ja se oli hyvä määrä Pirtille.
 8. Manttaalin ympäristö on tosiaan vähän karu, mutta sisältä kuitenkin tilava pytinki. Vaihmala on "ihan ok", kaunis rakennus, kaunis alue, mutta itse olen ollut tuolla kaksissa häissä ja molemmissa ilmoitettu henkilömäärän "vetävyys" ja todellinen käytössä oleva tila eivät ole oikein kohdanneet, eli paikka ei vedä oikein siihen malliin kuin ilmoitetaan. Myös ruuan riittävyyden suhteen on ollut ongelmia molemmissa häissä. Ruoka oli erittäin hyvää, mutta ei riittänyt kummissakaan häissä kaikille edes sitä ensimmäistä kierrosta. En ole mikään perskännin kannattaja, mutta nuo A-oikeuspaikat ovat mielestäni vähän nuiva vaihtoehto häille, ts. silloin paikalla on usein aika monta kivijalkakossulla liikkeellä olevaa, jos juomat täytyy ostaa itse.
 9. Meillä oli himpun päälle 80 ja kuvittelisin 100 hengen olevan ehdoton maksimi pöytäsijoitteluidenkin suhteen. Meillä oli muistaakseni kahdeksan pöytää, joissa n. 10 henkeä per pöytä ja liikkumavaraa jäi hyvin. En tiedä, ovatko laskeneet kahvion puolen jollain logiikalla henkilömahtuvuuteen mukaan. (sivuhuomautuksena, Mäkimaa ei enää hoida Pirtin isännöintiä. Kokemukset ovat toki subjektiivisia, mutta minulle henkilökohtaisesti riitti yksi asioiminen ao. tahon kanssa)
 10. Jos hääväki tarvitsee astiastoa (Arabia), tässä olisi yksi taho. Jos tämä koetaan mainoksena, viestin voi poistaa, mutta kyseessä on perinteisen pienellä mittakaavalla toimiva yhdistys maaseudulla http://www.raudanmaa.com/maatalousnaiset/index_tiedostot/Page1692.htm Sivun tiedosta poiketen ruoka-astiasto on 120 hengelle. Astiat sijaitsevat Kangasalla.
 11. Pahoittelen jo etukäteen, jos teema kuuluu kirkolliseen vihkimiseen tai jonnekin muualle, mutta tiedustelen pikaisesti: onko kaason "pakko" seisoskella sivussa vihkimisen ajan? En ole koskaan häissä kiinnittänyt liiemmin huomiota asiaan, mutta kaikkien suosikkisarjoja seuratessani panin merkille mm. eräässä Satuhäät-jaksossa kahden kaason seisovan alttarin vierustalla koko vihkimisen ajan. Onko tämä jotenkin säädetty juttu? Ts., miksi kaaso ei yksinkertaisesti voisi istua?
 12. Jokainen löytänee itse lähiseurakuntiensa mahdolliset soitannat, mutta ajattelin laittaa tänne erään ympäristökunnassa olevan tapahtuman tiedot. Häämusiikkikonsertti Su 3.5. klo 15 Kangasalan kirkossa. Seurakuntamme kanttorit soittavat ja laulavat. Erityisesti kutsutaan tulevan kesän hääpareja kuuntelemaan ja valitsemaan häämusiikkia kesähäihinsä. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.
 13. Pyysimme The Pappia papiksi jo reilu vuosi ennen häitä, mutta ehtiihän sitä. Jos tietty pappi on tiedossa ja kesähäät (mikä teillä ei näyttäisi olevan tapaus), kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Musiikit sovitaan viime kädessä kanttorin, ei papin kanssa. Jos pysytte musiikissa ns. normaalilinjalla, pitäisi olla läpihuutojuttu. Papin kanssa osa on täällä olleiden kommenttien perusteella puhunut sitä sun tätä avioliiton merkityksestä, meillä lähinnä juteltiin siitä, mikä siitä toisesta tekee juuri sen oikean, mitä toisessa erityisesti rakastaa jne. Mitään erityisen kurttuotsaista meillä ei rupateltu. Aikaa kului tunnin verran (sulhasella ja papilla löytyi yhteinen nimittäjä, joten siitä riitti juttua).
 14. Navigaattori, tuntui "epäreilulta" saada itse timsku ja huomenlahja, muttei mies saisi käytännössä katsoen mitään (minua ei lasketa lahjaksi).
 15. Tuoltakin löytyy verraten kattavasti: http://www.amoriini.com/Sivusto/Haaopas/ju...juhlapaikat.php
 16. Via: osa ei kiitä millään tavalla, se on epäkohteliasta.
 17. Jaaa-a, ei aivan kymmentä kiloa ole kai tullut häiden jälkeen, mutta 5-6 kyllä, kekkereistä aikaa 2,5 kk <.< Muokkaus: tuota selittää mm. se, että kituutin urakalla ennen häitä, häiden jälkeen ryhdyin taas nauttimaan elämästä normaaliin tapaan
 18. Tuo on erittäin hyvä vaihtoehto, kaikilta osin. Joku suosii runoja, mutta ne ovat yleensä sitä yhtä ja samaa säästöpossujen ruokailua (anteeksi kaikille runoilijoille, mutta ei). Jos vielä varmemman päälle haluaa pelata, tuon "toiveemme on, että se olisi lahjalistalta" voisi muotoilla jotenkin siten, että teidän tyylinne ja makunne/tarpeenne löytyvät listalta. Aina joku tuo jotain ulkopuolelta, se on fakta.
 19. Dante: kihlaus mielletään nykymaailmassa helposti pihvin kypsyysasteen logiikalla, eli se on "seurustelu plus". Ei tarpeeksi vakava ollakseen avioliittoon johtava, mutta ulkomaailmaan halutaan viestittää suhteen olevan "vakiintunut".
 20. Niinhän eilen esitettiin kaikelle kansalle Salkkareissakin, "Oona, meetsä kihloihin mun kanssa", avioliitosta ei pahemmin puhuttu mitään.
 21. ^Onko jossain muuten listaa kristillisinä pidetyistä kirkoista/kirkkokunnista? Lähinnä mielenkiinnon herätti tuo ulkomaateema, ulkomailla (sekä Suomessakin) löytyy pilvin pimein erinäisiä kirkkoja ja yhteisöjä, jotka saattavat mennä lahkon puolelle.
 22. Meillä oli oma pöytä ja se oli hyvä ratkaisu (sijainti oli lähes keskellä ja edessä, kaikki näkivät tarpeeksi, jos jotain halusi nähdä). Suositeltavaa on tosin laittaa pöydän läheisyyteen (esim. päihin) pari "juorutuolia", johon väki voi istahtaa tullessaan jutustelemaan.
 23. Joskus hääohjelmassa pappi mainitsi erikseen morsiamen menehtyneen tytön. Ehdottaisin, että keskustelisitte asiasta papin kanssa, hänen tehtäviinsä kuuluu myös elämän päättymisessä tukeminen, hänellä saattaisi olla ajatus asiaan.
 24. En heittänyt, askaroin pienen heittokimpun samanvärisistä irtoruusuista ja viljasta. Oma kimppu oli hieman liian tyyris luovutettavaksi ja mallikkaan heittoversion sai itse muutaman irtoruusun hinnalla aikaan.
 25. Kannattaisi koittaa ainakin, jotain relevanssia pitäisi olla toimituspäivällä eli "uuden ALV-ajan" aikaan.