Jump to content
Naimisiin.info

strawberry87

Rouva
  • Viestit

    87
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän strawberry87 kaikki viestit

  1. Meillä kuvaajana elokuun häissä toimi Helena Kujala, mutta nyt näemmä nettisivujen mukaan on lopettanut yritystoimintansa. Harmi sinäänsä, sillä kuvat onnistuivat yli odotusten ja kuvia tuli reilusti (yhteensä yli 600, potretit ja vihkimisestä iltaan) toiveiden mukaan.
  2. Me saatiin kaikilta paikalla olleila vierailta vähintään kortti. Myös suurin osa estyneistä laittoi kortin tulemaan muiden mukana ja muistipa yksi häihin kutsumaton ystäväkin meitä ihan kortilla postin kautta. Mutta sisareni kummitäti ei laittanut edes korttia tulemaan, vaikkei häihin päässyt. Niinpä emme hänelle siis lähetä kiitoskorttiakaan, kun emme ole häneltä saaneet mitään onnittelua häiden johdosta.
  3. Meidän häissä lapsia oli yhteensä vajaa parikymmentä, ikähaitari vuoden vanhasta aina 12 vuotiaisiin. Ja hyvin homma toimi. Lapset leikkivät pihalla innoissaan ja lasten omat vanhemmat ja muut tutut sukulaiset vahtivat sivusilmällä lasten touhuja. Hyvin pienin lapsikin, bestmanin 1v poika jaksoi juhlissa. Välillä nukkui rattaissa pihalla tai ruokailusalissa, mutta mitään ongelmaa ei lasten kanssa ollut. Oli erittäin mukava seurata lasten aitoa riemua ja iloa juhlissa, lapset kun ovat niin spontaaneja eivätkä jaksa ajatella mitä muut heistä miettivät. Meilläkin kuitenkin häät alkoi vasta kolmelta, mutta nuorimpia lapsia oli paikalla vielä illalla kymmenen aikoihinkin ja hyvin pirteinä.
  4. Mulle ei tuottanut mitään ongelmaa luopua tyttönimestäni. Pienestä asti tiesin, että haluani mieheni sukunimen (jos nyt ei ole ihan mahdoton nimi). Ja onhan tuo uusi nimi paljon parempi kuin vanha, jota kukaan ei koskaan osannut kirjoittaa oikein saati sitte lausua oikein, vaikka ihan perinteinen ruotsinkielinen sana olikin.
  5. Periaatteessa hää on maksettu, periaatteessa ei. Häitä varten kun otettiin 2000 laina niin sitä maksetaan vielä pois. Mutta häämatka saatiin maksettua kokonaan lahjarahoilla, joten jos ei oltais menty matkalle, olisi häät jo maksettu. Ja häistä tosiaan nelisen viikkoa.
  6. Pakko kyllä kehua näin jälkikäteen Marjaana Hautalahden kauneushoitolaa. Sanna teki mulle siellä meikin ja oli täydellinen ja kesti koko päivän. Vain huulipunaa piti lisätä, muuten ei mitään. Ja Sanna oli niin ihana ihminen, puhua höpötti koko ajan ja sai minut hääaamunakin rentoutumaan kummasti.
  7. Meillä meni koristeluun puolisen tuntia. Tosin aika riippuu siitä, onko paikalla jo pöydät valmiiksi laitettu vai ei. Meillä pöydät oli valmiina katettuina ja laitettiin pöytiin vain kukat ja terälehdet yms. lappuset.
  8. strawberry87

    Häätöppäyksiä?

    Muutama pieni moka sattui meidänkin hääpäivään. -Kävelin alttarille aivan liian nopeasti. Isän kanssa kävely vielä oli suht hidasta, mutta sulhon käispuolessa meno oli kuin kävelykisoista konsanaan. - Seremoniamestarin viehe hävisi! Kukka oli vielä tallella kun matkasimme hääpaikalta kirkolle, mutta sitä ei sitten löytynytkään. Eikä ole muuten vielä tähänkään päivään mennessä löytynyt. - Kuvaajamme otti muutamia outoja kuvasarjoja häissä serkuistani. Yhdestäkin serkusta on pelkäästään 6 kuvaa. Kyseinen serkku oli itse käynyt pyytämässä valokuvaaja kuvaamaan häntä yksinään. - Kirkossa meinasimme sulhon kanssa lähteä kävelemään liian aikaisin. Poistumismarssissa olikin pidempi alkusoitto kuin muistin ja oltiin jo menossa kun äkkiä stoppasin ja mutisin ettei vielä lähdetäkään. - Onnistuin kirkossa urkuparven portaille piiloon mennessä astumaan alushameeni päälle. Kuului kamala rusahdus, mutta mitään näkyvää isoa repeämään en kyllä hameesta löytänyt.
  9. Ensimmäinen uudella nimellä tullut posti oli Kela-kortti pariviikkoa häiden jälkeen.
  10. Me kutsuttiin yhteensä 144 henkeä, joista 98 ilmoitti pääsevänsä paikalle. Tähän tietysti lisäksi me kaksi. Itse juhliin tuli lopulta reilu 80 ihmistä sairastumisien vuoksi. Ylimääräisiäkin tuli, mutta ei tässä tapauksessa ollut niin vakavaa kun oli kuitenkin jäänyt porukkaa pois, joista oltiin jo maksettu. Silloin olisi haitannut, jos kaikki ilmoittautuneet olisivat tulleet paikalle ja lisäksi nuo ylimääräiset.
  11. Huulipunan ostin meikkaajalta, mutta muuta en tarvinnut hääpäivänä. Puuteria en käytä muutenkaan, eikä iho ruvennut kyllä kiiltämäänkän illan aikana.
  12. strawberry87

    Suuteloittako kirkossa?

    Pappi ohjeisti meitä jo etukäteen, että suudelman saa vaihtaa sitten kun sormukset on pujotettu. Ja minä ainakin muistin ja muiskautin kunnon suukon miehelle alttarilla.
  13. Me avattiin heti hääiltana. Avustajat vei lahjat autoomme ja saatiin ne innolla avata illalla.
  14. Seuraavana aamuna käytiin keräämässä tiekyltit pois, siirrettiin ja peitettiin huonekalut ikkunaremontin alta ja suunnattiin sitten kissojen kanssa anopin luokse, jossa vietettiin seuraava yö ja jätettiin kissat hoitoon häämatkan ajaksi.
  15. Pakko vielä Juurikkasaarta hehkuttaa. Meillä oli siis häät kyseisessä paikassa 1.8.09 ja kaikki oli suunniteltu juhlapaikan osalta täydellisesti. Perjantaina pääsimme kolmen jälkeen koristelemaan tilaa, jolloin pöydät oli jo katettu valmiiksi ja pitopöytä sekä lahjapöytä paikoillaan liinoitettuna. Tanssisalissa oli myös juhlapaikan toimesta pöydät ja oiket pöytäkukat laitettuna paikoilleen. Lauantaina kaikki toimi loistavasti: Pasi oli itse paikalla koko päivän varmistamassa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Pasi ohjeisti vieraita osittain paikan päällä ja esim. kahvin aikan tarjoili lisää kahvia vieraille suoraan pöytiin. Hän myös kierteli ruokailun aikana varmistamassa, että kaikilla on asiat hyvin jne. Vuokra tälle kesälle paikalla oli 700 pe-su eli hoitivat loppusiivouksenkin. Omat tavaramme saimme heti lauantai-iltana mukaan, sillä pöydät ehdittiin hyvin siivota tanssien aikana, jolloin vieraat olivat siirretty tanssilavan puolelle. Ensi kesäksihän paikalle on tulossa ilmeisesti mökkejä yöpymistä varten. Ja paikka tosiaan on järven rannalla. Mainittakoon, että valokuvat ulkona olivat todella upeita juhlapaikan suoman maiseman ansioita.
  16. Eikös sellaisia päällisiä voi vuokratakin jostain? Tai sitten kietoo jotain nauhaa tuolien jalkojen ja selkänojan ympärille? Mun mielestä ne tuolit on just sellaisenaan hyvät. Mutta kaikki ei tykkää kaikesta. Onhan ne hieman koulun penkkien näköiset, mutta mun mielestä ne sopii tilaan. Tila kun muutenkin muistuttuu ainakin mua ala-asteen juhlasalista. Nostalginen tunnelma siis. Maanantaina pääseekin taas sinne käymään, kun mennään sopimaan menuista yms. asioista kun häät reilun kk päästä.
  17. Suosituimmissa paikoissa (Juurikkasaari, Majakoski) saa olla ajoissa liikkeellä. Eli reilu vuosi sitten mekin kyseltiin paikkaa ja vain muutamia vapaita päiviä oli. Pienemmissä toki oli sitten enemmän vapaita aikoja. Eli kannattaa heti alkaa soittelemaan paikkoihin ja kysellä vapaita päiviä ennen kuin ovat jo varattu loppuun.
  18. Kakkuasiasta meille sanottiin niin, että kakun ei ole pakko olla mikään kermakakku. Kakku voi olla mitä tahansa, mutta se saattaa sitten maksaa extraa, koska kermakakku kuuluu tuohon hintaan. Mutta siis periaatteessa Juurikan kautta saa myös ihan millaisen kakun vain haluaa.
  19. Tänä vuonna menun hinnat menee seuraavasti: Halvin 32€/hlö, seuraava 36€/hlö ja kallein 41€/hlö. Jos haluaa iltapalan niin se maksaa 5-6,5€/hlö. Ja jokaisessa menussa alle 5 vuotiaat saa ilmaiseksi ja 6-12 vuotiaat 12,50€/hlö. Halvimpaan menuun sisältyy 3 salaattia, juustotarjotin, konjakkilohi + sinappitillikastike, rakuunaporkkanat, tomaatti-fetapaistos, JOKO uunilohi TAI porsaanulkofilettä, keitetyt perunat, leivät ja levitteet, alkoholittomat ruokajuomat sekä kermakakku/kahvi/tee Keskimmäiseen menuun kuuluu 4 salaattia, juustotarjotin, täytetyt savuliharullat, marinoitu kylmäsavulohi, savusilakka-karpaloterriini, kasvisgratiini, marinoitu naudan ulkofile + punaviinikastike, keitetyt perunat, leivät ja levitteet, alkoholittomat ruokajuomat kakku, kahvi/tee/mehu Kalliimpaa menuun taas kuuluu 4 salaattia, juustotarjotin, täytetyt graavilohirullat, kirjolohipatee + yrttinen kermaviilikastike, juurikan omat sillit, kasvisgratiini, aura-punajuuripaistos, täytetyt naudanlihakääryleet hedelmä- tai kasvisteäytteellä, kermakastike, keitetyt perunat, leivät ja levitteet, alkoholittomat juomat, hääkakku + kahvit. Tuollaiset menut siis tänä vuonna. Toivottovasti noista oli apua.
  20. Minä kävin kanssa tuolla Mestarin kukassa tänään ja palvelu oli loistavaa. Hinta-arvio töiden kanssa kallakimpulle (15-16 kallaa) satasen luokkaa ja viehe 10€/kpl. Suunnitteluaika varattiin heinäkuulle eli vähän vajaa kuukausi ennen häitä, jotta ehsitään sitten kukat tilata.
  21. Käytiin sunnuntaina ihan ohimennen kurkkamassa taas juhlapaikkaa (Juurikkasaari) ja on se vaan vieläkin niin ihana. Ainoa miinus tällä hetkellä on joku halvatun tietyö just sillä kapealla hiekkaisella tiellä. Kiva ajella parin viikon päästä sinne viini-iltaan, jos tie vielä samanlainen.
  22. Mun käsityksen mukaan se saunan lämmitys vaan maksaa erikseen, jos sitä haluaa käyttää. Näin minä sen ainakin ymmärsin. Meille Pasi sanoi, että yleensä alle 150 hengen ruokailu pidetään siinä juhlatalossa ja sitte tanssitaan toisessa rakennuksessa. Mutta miksei se onnistuisi niinkin, että kaikki samassa paikassa. Helpompaa heille toki ruokkia vieraat juhlatalossa, kun siellähän se itse keittiön sijaitsee.
  23. Enpä tiedä olenko jo joskus vastannut tähän, mutta vastaan nyt kuitenkin. Me otetaan ilmoittautumiset itse vastaan. Puhelinnumerot ja molempien sähköposti tulee kutsuun, sekä saa ilmoittaa tulostaan/pois jäännistään myös kasvotusten tai esim. facebookin kautta. Helpompaa näin, koska itse maksetaan ja itse sitten voidaan sanoa jyrkkä ei ylimääräisille pyrkyreille, joita ei ole kutsuttu.
  24. Meillä häät 1.8. ja kaikki alkaa olla valmista. Kukat pitää vielä käydä kysymässä, mutta muuten lähes kaikki jo valmiina.
  25. Meille tulee isot häät, koska molempien suku läheinen ja jumalattoman iso. Pelkästään mulla jo on 3 tätiä, 3 enoa ja 3 setää, joilla osalla aikuisia lapsia, joilla taas oma perhe. Ja miehen puolella on 4 setää ja 3 tätiä, joten serkkuja on. Tosin miehen puolelta muutama serkku jää kutsumatta, koska edes mies ei itse heitä ole nähnyt reiluun kymmeneen vuoteen.'
×
×
  • Create New...