Mörri

Rouva
 • Content count

  1030
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mörri

 1. Mulla oli 1030 viestiä, kiitos paljon, jos ne voisi palauttaa!
 2. Me otettiin kuvat ennen vihkimistä ilman kukkia ja vihkimisen jälkeen kirkon pihalla otettiin lisää kuvia kukkien kanssa, kun sen jälkeen niillä ei ollut niin väliä, ainakaan mulle.
 3. Kyllä autolla voi olla kaksi omistajaa, toinen omistaja merkitään esimerkiksi rekisteriotteessa lisätietoihin. Vakuutukset ovat toki vain toisen nimissä mahdollisia. Mekin omistetaan miehen kanssa kaikki aina puoliksi. Myös autot.
 4. Hyvin onnistuu, kun vaan suunnittelee kunnolla, lämpimät kengät jalkaan, ei ne mekon alta näy. Kannattaa myös ottaa valkoinen lakana mukaan, sen päällä voi ottaa kuvia ja mekko ei kastu ja kuvista voi käsitellä mahdollisesti näkyvän lakanan pois, avustaja mukaan pitämään jotain lämmintä takkia tai viittaa, niin saatte lämmitellä takki päällä (ja hanskat kädessä) aina kuvien välissä. Ja miettikää paikat jo valmiiksi. Me saatiin ainakin aivan mahtavat kuvat, suosittelen ulkokuvia talvellakin
 5. Kutsuttiin 149 ja tuli 107 (muistaakseni). Osa poisjääneistä tiedettiin jo etukäteen, mutta haluttiin silti kutsua kaikki, ettei ainakaan siitä kukaan vetäisi herneitä nokkaansa. Osalla oli muita esteitä.
 6. Maksettiin kuvaajalle muistaakseni 500 euroa, kuvaaja oli paikalla aamusta myöhään iltaan ja ennen vihkimistä otettiin potretit. Hintaan kuului myös matkat hääpaikkakunnalle (yli 100 km suuntaansa) ja kuvat käsiteltyinä ym. Oli siis harrastelija, joka opiskeli valokuvausta ja oli töissä jossain muualla. Oltiin todella tyytyväisiä Ja tosiaan siis ihan muualla Suomessa, ei pääkaupunkiseudulla
 7. Ihan vinkiksi haluan sanoa, että Joensuun keskustassa sijaitsevassa Karjalantalossa jatkuu ravintolatoiminta remontin jälkeen (ja edellisen yrittäjän konkurssin jälkeen) keväällä. Tilat ovat suht isot ja tiloja siis remontoidaan parempaan kuosiin.
 8. Juu, meilläkin oli tilanne, jossa olimme molemmat jäseniä seurakunnassa X ja menimme naimisiin seurakunnassa Y eri paikkakunnalla ja pappi tuli paikkakunnalta Z. Soitin siis tuonne vihkiseurakuntaan X ja kysyin sieltä kirkkoherranvirastosta, että maksaako heillä erikseen jotain, jos eri seurakunnasta tulee vihittäväksi ja sieltä sanoivat, että ei maksa. Joissakin paikassa voi maksaa ja esimerkiksi sitten kuulemma voi maksaa, jos kumpikaan ei ole minkään seurakunnan jäseniä ym. Eli aina kannattaa kysyä, niin eipähän tarvitse sitä sitten miettiä! Ja varasin samalla vihkiajan ja harjoitusajan sieltä kirkosta ja ilmoitin meiltä tulevan oman papin tilaisuuteen. Samalla kerroin myös kanttorin tarpeesta, jotta osaavat tehdä sinne oikeat merkinnät ja työvuorot sen mukaan. Esteidentutkinta suoritettiin omassa seurakunnassa ja haettiin sieltä tarvittavat paperit ja vihkiraamattu. Ne annettiin sitten papille ja pappi hoiti vihkitodistuksen vihkimisen jälkeen viranomaisille. Eli ei ongelmia, kannattaa soittaa ja kysellä heidän käytäntöjään etukäteen, samalla saa tosiaan varattua sitten nuo ajat ja työntekijät sun muut.
 9. Olin väsynyt ja hämmentynyt, koska oli lauantaiaamu ja olin juuri herännyt. Minulle siis esitettiin kysymys sängyssä peiton alla vielä puoliksi nukkuessani
 10. Mikäli vaan mahdollista suosittelen tekemään nämä paperit ammattilaisella ja testamentti on ehdottomasti hyvä olla olemassa avioehdon lisäksi (ovat kuitenkin kaksi TÄYSIN eri asiaa). Ja älkää missään nimessä käyttäkö todistajina lähisukulaisia ym. esteellisiä henkilöitä (tällaisia papereita on paljon). Olen lukenut ja nähnyt niin monta epämääräistä avioehtopaperia, että hirvittää mihin kaikkeen ihmiset luottaa sen 30 vuotta ja yllättyvät sitten "iloisesti", kun niitä papereita tarvitaan käytännössä. Ja suosittelen myös muuttamaan avioehtoa elämäntilanteen muuttuessa.
 11. Meillä häät olivat A-oikeuksilla varustetussa ravintolassa ja tarjosimme vieraille alkujuoman + boolia illalla. Ruoan kanssa oli normaalit ruokajuomat (vettä, kotikaljaa, mehua, maitoa..) ja ne olivat esillä koko illan, joten esim. vettä sai juoda kukin niin paljon kuin halusi. Vieraille ilmoitettiin ennen juhlia kutsussa ja nettisivuilla, että kyseessä on A-oikeudellinen ravintola, joten he tiesivät asiasta jo etukäteen ja selvitin mm. pankkikorttien sopivuudet ym. vieraille tiedoksi jo etukäteen. Kenelläkään ei tuntunut olevan ongelmaa asian suhteen, ihmiset ostivat viiniä ja muita juomia omaan piikkiin (ne ketkä halusivat) ja toiset selvisivät normi ruokajuomilla ja boolilla. Osalla oli mukana myös omat taskumatit ja onneksi kaikki hoitivat asiansa fiksusti. Itse olin ihan tyytyväinen ratkaisuun, vaikka aluksi se mietityttikin. Ravintolan kanssa selvästi sovin etukäteen siitä, mitä me haluamme ja mitkä kuuluvat meidän maksettaviksi, heidän kanssaan keskusteluyhteys pelasi hyvin koko juhlien ajan ja vierailla oli helpompaa, kun olimme informoineet heitä tilanteesta jo etukäteen. Näin kenelläkään ei ollut mitään epäselvää asian suhteen itse juhlassa ja kaikki saivat keskittyä vaan juhlimiseen. Meillä oli myös oma bändi paikalla ja ei siitä mitään ongelmaa ollut. Heille tarjosimme luonnollisesti ruoat ja vettä ym. oli saatavilla heillekin samalla tavalla kuin muillekin vieraille.
 12. Onko kokemuksia Joensuun pesuloista? Uskallanko viedä mihin vaan, vai onko joku erityisesti huonompi/parempi? Todella kiitollinen olisin kokemuksista. Pukua on tarkoitus käyttää iltapukuna (ei ole valkoinen) ja siksi en haluaisi pilata sitä heti. Kiitos kamalasti mahdollisille kommentoijille.
 13. Mun puku on teetetty ompelijalla, joten pesulappuja ei ole Taftia se on materiaaliltaan ja pitsikuvioita paljon, ja ne kuviot on ommeltu käsin. Laahus on myös monta metriä, joten siksi kyselen vähän tarkemmin näistä, ettei tule pilattua pukua. Ei tule nimittäin tuo kangasmäärä mahtumaan omaan kotikoneeseen millään.
 14. Äitini tekee minut hulluksi. Veljeni sai vauvan vähän aikaa sitten. Olemme vauvasta olleet iloisia ja vanhempani ovat heittäytyneet isovanhemman rooliin suurella innolla. Itsekin olen vauvasta iloinen ja hän on kyllä mielenkiintoinen pakkaus. Olen myös iloinen vanhempieni puolesta, että saivat ensimmäisen lapsenlapsensa ja voivat sitä hössöttää, kun kerran se heille tuntuu olevan tärkeä asia. MUTTA. Luulin äitini olevan vähän "järkevämpi" tapaus minun suhteeni. Veljeni vauvan syntymisen jälkeen ja mieheni ja minun häiden jälkeen äitini kyselyt ovat lähteneet ihan käsistä. Nykyisin joudun varomaan sanomisiani, että äitini ei saisi väärää käsitystä. Esimerkiksi jos aloitan kertomaan jotain asiaa sanoilla "Haluatko kuulla yhden asian", äitini ilme muuttuu aurinkoiseksi ja näen silmistä miten vauva-uutista odotetaan. Joudun joka kerta lisäämään kommentin "ei siis liity mieheen ja minuun mitenkään" tai jotain vastaavaa ja pettymys äidilläni on suuri. En voi ymmärtää, mistä tuo innokkuus on nyt tullut ja miksi. Olen selvästi ilmoittanut, että emme aio hankkia lapsia vielä (jos niitä ylipäätään voin saada), minä haluan saada opiskeluni ensin päätökseen ja en ole vielä läheskään varma haluanko lapsia ylipäätään ja mies on sanonut keskustellessamme, että ei vielä lapsia halua. Mikäli lapsia joskus haluamme, on tarkoitus saada ensimmäinen lapsi ennen kuin täytän 30 vuotta jo ihan terveydellisistä syistä, mutta siihenkin on vuosia aikaa. JA siis jos ylipäätään haluamme tai voimme lapsia saada. Ja eikö lasten hankkiminen /saaminen pitäisi lähteä nimenomaan niistä tulevista vanhemmista, eihän herranen aika lapsia tehdä sen vuoksi, että isovanhemmat niitä lapsenlapsia haluavat. Välillä tekisi mieli sanoa suorat sanat äidilleni. Hänellä on jo nyt yksi lapsenlapsi, miksi hän ei voi hössöttää sen kanssa ihan rauhassa ja purkaa kaikki isoäiti-juttunsa nyt tähän vauvaan ja antaisi minun olla ihan rauhassa. AAAAAARRRGGH, menee ihan tosissaan hermot ja on todella surullinen olokin tästä. Miksi minun ja mieheni elämä ei kelpaa heille ihan tällaisena, jos me olemme onnellisia? Haluamme viettää muutaman vuoden ihan kahdestaan ja vaikka meillä omakotitalo ja farmariauto onkin, ei se tarkoita lapsia heti häiden jälkeen... En ymmärrä.
 15. Ehdottomasti ruokaa. Eihän nyt ketään tommosessa juhlassa nälässä pidetä! Istumaan meillä ainakin laitettiin vieraiden joukkoon sillä tavalla, että kuvaaja näki koko juhlatilan ja pystyi nopeasti liikkumaan ja reagoimaan tilanteisiin ja tulemaan kuvaamaan.
 16. ^Ok, kiitos tiedosta tuon sinettilakan suhteen. Jostain siis pitäisi vielä metsästää sitä "oikeanlaista" lakkaa.. Ja joo, itsekin olen vähän sitä mieltä ollut, että sulaakohan koko hökötys, mutta mies niin intona oli sitä väsäämässä, niin katsotaan nyt miten käy..
 17. Kysyisin jo aikaisemmin kysyttyä, eli tarkoitus on laittaa sinetti kutsuun, saahan sen sitten murrettua nätisti ilman että koko kutsukortti repeää? lisäys: mies teki itse suunnittelemansa sinettileimasimen muovista (nailon) ja koversi siihen suunnittelemansa kuvion. Ei ole vielä testattu, että toimiiko käytännössä
 18. No epätoivosi ymmärrän kyllä, itselläni 150 hengen häät siirtyivät toiselle paikkakunnalle nimenomaan tuon paikkaongelman vuoksi (talvella). Itselleni tulee mieleen Bomba Nurmeksessa, Ruunaalla on joku uusi tila, johon mahtuu enemmän ihmisiä ja siellä vois olla majoitusta joissan mökeissä lähellä? Tutun häät oli siellä viime kesänä, voin yrittää etsiä lisää tietoa, jos kiinnostuit? Lieksassa kotiseututaloon ei taida ihan noin paljon mahtua? Timitranmaja Lieksassa on kans enkä n. 80 hlölle. Herranniemi tosiaan teki mielestäni tyhmästi, kun eivät isompaa tehneet palaneen tilalle. Keskustassa on ravintola HurtanHolvi, en muista onko siellä anniskelua, on semmoinen ruokapaikka, mutta sinnekään ei varmaan 150 mahdu mitenkään. Nuorisoseurantaloja on myös jonkun verran, joten niitähän voi kysyä myös. Lieksan alueella 150 hlölle ei siis kauheesti vaihtoehtoja ole, jos ei sitten kehittele jotain teltta-systeemejä. Joensuusta mahdollisuuksia löytyy varsinkin kesälle enemmän (itse en löytänyt talveksi). Tsemppiä etsintään ja jos tarvitset Joensuusta, Kuopiosta ym. tietoja, niin multa koneelta löytyy valtava määrä juhlapaikkatietoja, joten kysyä saa (Jep, etsintä oli aika pitkä itsellänikin)
 19. Mitäpä haluat tietää? Kotoisin olen tuolta akselilta En siellä kyllä nykyään asu, mutta jotain voisin tietää
 20. Minä valitsen sinut Tänään, huomenna, jokainen päivä Sinä teet maailmasta paikan, jossa haluan elää Sinä teet minusta ihmisen, jonka kanssa voin elää Minä valitsen sinut Minä valitsen sinut Valitsen, koska niin tahdon Tahdon sinut, enkä ketään toista Luotan siihen, ettet katoa mihinkään Minä valitsen sinut Minä valitsen sinut Valitsen pimeät yöt, valkoiset aamut Valitsen katseesi, kosketuksesi, ihosi Valitsen meidät, perheen, yhteisen kodin Minä valitsen sinut Olen löytänyt tämän tekstin täältä jostain Naikkareista, mielestäni jonkun hääpäiväkirjan sivuilta ym. ja en tyhmyyksissäni ottanut samalla ylös, että mistä ja kuka on kirjoittaja Sattuisko siis joku tietämään? Yritin googlettaa, mutta en löytänyt..
 21. No ei kai niitä jauhoja sinne hiuksiin kannata survoa! Jauhot selkään ja kananmuna päähän. Se kananmuna tekee niille hiuksille oikeesti hyvää, jauhoista tulee vaan ihan kamala sotku. Eli jauhot tosiaan selkään, hiuksiin en niitä tosiaankaan suosittele.
 22. Itse olen ainakin tuollaisissa tilanteissa luottanut siihen "luottokampaajaan", jolta voi kysyä haluaisiko tehdä hommia sunnuntaina. En nyt muista tarkkaan, että onko joku auki automaattisesti sunnuntaisin, mutta kysymällä selviää.
 23. Hiihaa! Miekin olen soittanut kyseistä teosta monen moooooonta kertaa, eikä jostain syystä ole tullut itselle mieleenkään!! Siinäpä ajatusta
 24. Huilistina voin sanoa, että kyllä huilu kuuluu kirkkoakustiikassa yleensä hyvin. Ja kappaleessa kannattaa miettiä, että mistä itse pidätte ja kysyä esim. laulajan äänialaa. Nuotteja löytyy kyllä.