Gadian

Rouva
 • Content count

  116
 • Joined

 • Last visited

About Gadian

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Nimenvaihdos on virallinen vasta kun valitusaika on ummessa. Jos uusi nimi näkyy väestärekisterissä ja maistraatista on tullut lappu, jossa lukee että nimi astuu voimaan sinä ja sinä päivämääränä, niin luulisi että voit alkaa hakemaan papereita. Onneksi olkoon!
 2. Toivottavasti vastaus vielä ehtii. Vähän hermoilin kimpun kestämistä, kun kuitenkin talvihäät oli kyseessä ja pakkasta oli 20 astetta. Kimppu kesti todella hyvin! Olin kyllä suunnattoman tyytyväinen tuohon kimppuun. Floristi muuten kertoi, että leikkohortensiaa ei ollut saatavilla, joten oli tilannut ruukkuhortensiaa, josta kimppu sitten koottiin. Edit: kimpun kukat on lueteltu tuossa kuvapostauksessa.
 3. Käsitin aikoinaan, että kokouksia on n. kerran kuussa, kesällä harvemmin, mutta en tiedä nyt enää tarkkoja päivämääriä. Me jätettiin hakemus elokuussa ja uusi nimi astui voimaan tammikuun alussa, muistaakseni kaks kokousta meni jonossa.
 4. Meillä ei ainakaan haitannut, että esteiden tutkinta oli miehen vanhalla nimellä.
 5. Oho, enpäs ookkaa tajunnu vastailla tähän ketjuun tuosta EP:n opistosta, sorry! Meidät vihittiin paikan päällä juhlasalissa, näyttämön edessä. Sisääntulo ja poistuminen tehtiin ruokasalin puolelta ja oli kyllä ainakin mun mielestä ihan toimiva ratkaisu.
 6. Minä huursin tuikkukipot Bilteman huurresprayllä. Oli aika karsee homma kun tuli helposti valujälkeä ja parvekkeella haisi kamalalta mutta hyvät tuli.
 7. November, meillä ainakin oli sormus ihan tuolla lailla solmittuna.
 8. Kesä11, tuossa ei ole mitään ongelmaa. Miehelläsi on oikeus äitinsä tyttönimeen ja sinulla on oikeus puolisosi nimeen. Helpoiten homma sujuu kun tuleva miehesi ottaa ennen häitä nimen käyttöön tekemällä maistraattiin nimenmuutosilmoituksen (tässä menee n. pari viikkoa, riippuen tietysti maistraatista ja kiireestä jne.) Tällöin miehesi vihitään tällä nimellä ja sinä saat sen automaattisesti käyttöösi hääpäivänä. Pappi täyttää esteidentutkintalappuun nimivalinnan ja hoitaa paperin eteenpäin. Teidän vaan tarvitsee hommata häiden jälkeen passit yms. uudella nimellä. Toinen vaihtoehto on, että häiden jälkeen ilmoitatte nimenmuutoksesta yhdessä maistraattiin jolloin molempien nimet tulee lappuun. Kesto on kuitenkin sen sama n. pari viikkoa joten näin ei kannata tehdä jos häämatka on pian häiden jälkeen.
 9. Mä tein taskullisen neliökorttipohjan juuri tuolla lailla, että laitoin A3-kokoisen kartongin vaakasuuntaan puoliksi ja taitoin 3:sta kohtaa siten, että muodostui kaksi pienempää osiota reunoille ja kaksi neliön muotoista osiota näiden väliin. Sitten toisesta reunasta pienen osion liimasin viereiseen osioon kiinni kaksipuolisella teipillä. Tällalailla tulee näppärästi sellaiset n.14,5x14,5cm neliökorttipohjat taskulla. Eli siis tällaiset: Ei tullut yhtään hukkapaloja.
 10. Ei vitsi ku naurattaa toi Kaleyn miehen pissiserkku! Ei kyllä varmaan sais nauraa näille jutuille, mutta koska itse ei aina osaa nauraa niin eikö ole hyvä, että joku nauraa teidän puolesta? Itsellä on asiaan molemman puolen kokemus. Ihmetyttää kyllä, mutta sellaisiakin ihmisiä on, joiden mielestä on oikeasti hauskaa linkittää avioliittoaikeistaan ilmoittaneelle kaiken maailman ero-tilitys-biisejä facebookissa jne. Lähinnä sellaiset, joilla itsellä ei ole mitään kokemusta oikeasta parisuhteesta... Meillä kyllä onneksi pahimmat kommentit jäi kuulematta kun seurustelua oli takana avioituessa jo 8 vuotta. Ainut kommentti joka jäi vaivaamaan aikoinaan tuli mummultani kun soitin innoissani, että ollaan menossa naimisiin: "Ai tekö? Mutta mä oon odottanu että siskos menis naimisiin! Mitä te nyt naimisii, hommatkaa mieluummin vauva!" Olin hetken aikaa, että HÄ? Mutta tämä oli kai lähinnä vaan shokkireaktio kun ei ollut osannut odottaa tällaista uutista (vaikken kyllä käsitä miksei...) koska oli tosiaan vaan odottanut innoissaan koska isosisko virallistaa suhteensa (mummu tykkää niin kovaa siskon avomiehestä ku se on niin "komiasta suvusta") Mutta olen tosiaan ollut myös sillä puolella, että menin laittamaan jalan suuhun ja erehdyin sanomaan ääneen että pidin ystäväni kihlausta vuoden seurustelun jälkeen 17-vuotiaana hieman hätiköitynä. Huh mikä show vaikka ihan oikeasti olin vaan huolissani kaverin puolesta, uskokaa tai älkää, sillä mies oli todella mustasukkainen. Noh, se ystävyyssuhde kyllä sitten loppui siihen melko pian. Harmi...
 11. Pupska, en ole tuossa kutsussa käyttänyt tarroja. Nuo lumihiutaleet tuossa lyhyellä sivulla on tehty leimaamalla (leimasin finnstamper) hopeisella kohojauheella (Askartelupuoti Pia, näitä löytää monesta paikasta) ja tuo kuoren sulkeva on itse tehty vahasinetti (sinettileimasin ja vaha Blue Sign Oy). Korttipohjat tein itse. Leikkasin A3-kartongin pitkittäin kahtia ja paperileikkurin avulla tein siihen kolmeen kohtaan taitokset. Hääinfon taskun tein liimaamalla läpän reunat kaksipuoleisella teipillä. Tuli näppärästi tuollainen n. 14,5 cm neliökorttipohja. Vastaavia korttipohjia saa käsittääkseni tilattua valmiina ainakin Now&Foreveriltä. Kannattaa muuten miettiä hetki ennenku päättää tehdä sinetit. Oli ihan kamala homma ja mun käyttämä sinettivaha oli liian haurasta, murtui tosi helposti ja osa vieraista oli saanut rikkinäisen sinetin. Kannattaa vähän ottaa selvää vahoista ennenkuin rupeaa tuohon puuhaan.
 12. ^Puvun mitat ja yksityiskohtien varmistus lähetetään Millylle vasta maksun krijautumisen jälkeen. Mun mielestä paypal-keskustelu on ihan asianmukaista täällä, kunhan ei täytä koko ketjua. Ja komppaan lumirinsessaa. Ei kannata uskoa netistä löytyvää informaatiota kyseenalaistamatta! Toi on ihan yleinen propagandakeino, että luodaan "kritiikkisivu" joka haukkuu kilpailijaa ja mainostaa omaa palvelua/tuotetta parempana tai edistää omaa aatetta, mahdollisuudet on rajattomat...
 13. Mun käsittääkseni tulppaaneja on aika heikosti saatavis loppukesästä ja jos saa niin ne on Hollannista ja kalliita. Tulppaani on mun lempikukka, joten oli pakko saada niitä hääkimppuunkin mukaan. Lisänä hortensiaa, jaloleinikkiä, oksaruusua ja freesiaa:
 14. Koska hortensialle ei ollut omaa ketjua niin pakko aloittaa, sillä hortensia on yksi lempikukkiani ja todella kaunis hääkimpussa. Tässä oma pääosin hortensiaa sisältävä kimppuni helmikuulta. Mukana myös jaloleinikkiä, tulppaania, oksaruusua ja freesiaa.
 15. Munkin kimpussa oli jonkun verran freesiaa, mutta voimakkaan hajun takia ei voinut laittaa kovin paljon, ettei sulho saa kohtausta.