Jump to content
Naimisiin.info

Gadian

Rouva
  • Viestit

    116
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Gadian kaikki viestit

  1. Nimenvaihdos on virallinen vasta kun valitusaika on ummessa. Jos uusi nimi näkyy väestärekisterissä ja maistraatista on tullut lappu, jossa lukee että nimi astuu voimaan sinä ja sinä päivämääränä, niin luulisi että voit alkaa hakemaan papereita. Onneksi olkoon!
  2. Toivottavasti vastaus vielä ehtii. Vähän hermoilin kimpun kestämistä, kun kuitenkin talvihäät oli kyseessä ja pakkasta oli 20 astetta. Kimppu kesti todella hyvin! Olin kyllä suunnattoman tyytyväinen tuohon kimppuun. Floristi muuten kertoi, että leikkohortensiaa ei ollut saatavilla, joten oli tilannut ruukkuhortensiaa, josta kimppu sitten koottiin. Edit: kimpun kukat on lueteltu tuossa kuvapostauksessa.
  3. Käsitin aikoinaan, että kokouksia on n. kerran kuussa, kesällä harvemmin, mutta en tiedä nyt enää tarkkoja päivämääriä. Me jätettiin hakemus elokuussa ja uusi nimi astui voimaan tammikuun alussa, muistaakseni kaks kokousta meni jonossa.
  4. Meillä ei ainakaan haitannut, että esteiden tutkinta oli miehen vanhalla nimellä.
  5. Oho, enpäs ookkaa tajunnu vastailla tähän ketjuun tuosta EP:n opistosta, sorry! Meidät vihittiin paikan päällä juhlasalissa, näyttämön edessä. Sisääntulo ja poistuminen tehtiin ruokasalin puolelta ja oli kyllä ainakin mun mielestä ihan toimiva ratkaisu.
  6. Gadian

    Tuikkukippojen koristelu

    Minä huursin tuikkukipot Bilteman huurresprayllä. Oli aika karsee homma kun tuli helposti valujälkeä ja parvekkeella haisi kamalalta mutta hyvät tuli.
  7. Gadian

    sormustyyny

    November, meillä ainakin oli sormus ihan tuolla lailla solmittuna.
  8. Kesä11, tuossa ei ole mitään ongelmaa. Miehelläsi on oikeus äitinsä tyttönimeen ja sinulla on oikeus puolisosi nimeen. Helpoiten homma sujuu kun tuleva miehesi ottaa ennen häitä nimen käyttöön tekemällä maistraattiin nimenmuutosilmoituksen (tässä menee n. pari viikkoa, riippuen tietysti maistraatista ja kiireestä jne.) Tällöin miehesi vihitään tällä nimellä ja sinä saat sen automaattisesti käyttöösi hääpäivänä. Pappi täyttää esteidentutkintalappuun nimivalinnan ja hoitaa paperin eteenpäin. Teidän vaan tarvitsee hommata häiden jälkeen passit yms. uudella nimellä. Toinen vaihtoehto on, että häiden jälkeen ilmoitatte nimenmuutoksesta yhdessä maistraattiin jolloin molempien nimet tulee lappuun. Kesto on kuitenkin sen sama n. pari viikkoa joten näin ei kannata tehdä jos häämatka on pian häiden jälkeen.
  9. Gadian

    kutsukortin tasku

    Mä tein taskullisen neliökorttipohjan juuri tuolla lailla, että laitoin A3-kokoisen kartongin vaakasuuntaan puoliksi ja taitoin 3:sta kohtaa siten, että muodostui kaksi pienempää osiota reunoille ja kaksi neliön muotoista osiota näiden väliin. Sitten toisesta reunasta pienen osion liimasin viereiseen osioon kiinni kaksipuolisella teipillä. Tällalailla tulee näppärästi sellaiset n.14,5x14,5cm neliökorttipohjat taskulla. Eli siis tällaiset: Ei tullut yhtään hukkapaloja.
  10. Ei vitsi ku naurattaa toi Kaleyn miehen pissiserkku! Ei kyllä varmaan sais nauraa näille jutuille, mutta koska itse ei aina osaa nauraa niin eikö ole hyvä, että joku nauraa teidän puolesta? Itsellä on asiaan molemman puolen kokemus. Ihmetyttää kyllä, mutta sellaisiakin ihmisiä on, joiden mielestä on oikeasti hauskaa linkittää avioliittoaikeistaan ilmoittaneelle kaiken maailman ero-tilitys-biisejä facebookissa jne. Lähinnä sellaiset, joilla itsellä ei ole mitään kokemusta oikeasta parisuhteesta... Meillä kyllä onneksi pahimmat kommentit jäi kuulematta kun seurustelua oli takana avioituessa jo 8 vuotta. Ainut kommentti joka jäi vaivaamaan aikoinaan tuli mummultani kun soitin innoissani, että ollaan menossa naimisiin: "Ai tekö? Mutta mä oon odottanu että siskos menis naimisiin! Mitä te nyt naimisii, hommatkaa mieluummin vauva!" Olin hetken aikaa, että HÄ? Mutta tämä oli kai lähinnä vaan shokkireaktio kun ei ollut osannut odottaa tällaista uutista (vaikken kyllä käsitä miksei...) koska oli tosiaan vaan odottanut innoissaan koska isosisko virallistaa suhteensa (mummu tykkää niin kovaa siskon avomiehestä ku se on niin "komiasta suvusta") Mutta olen tosiaan ollut myös sillä puolella, että menin laittamaan jalan suuhun ja erehdyin sanomaan ääneen että pidin ystäväni kihlausta vuoden seurustelun jälkeen 17-vuotiaana hieman hätiköitynä. Huh mikä show vaikka ihan oikeasti olin vaan huolissani kaverin puolesta, uskokaa tai älkää, sillä mies oli todella mustasukkainen. Noh, se ystävyyssuhde kyllä sitten loppui siihen melko pian. Harmi...
  11. Gadian

    Kutsukortteja

    Pupska, en ole tuossa kutsussa käyttänyt tarroja. Nuo lumihiutaleet tuossa lyhyellä sivulla on tehty leimaamalla (leimasin finnstamper) hopeisella kohojauheella (Askartelupuoti Pia, näitä löytää monesta paikasta) ja tuo kuoren sulkeva on itse tehty vahasinetti (sinettileimasin ja vaha Blue Sign Oy). Korttipohjat tein itse. Leikkasin A3-kartongin pitkittäin kahtia ja paperileikkurin avulla tein siihen kolmeen kohtaan taitokset. Hääinfon taskun tein liimaamalla läpän reunat kaksipuoleisella teipillä. Tuli näppärästi tuollainen n. 14,5 cm neliökorttipohja. Vastaavia korttipohjia saa käsittääkseni tilattua valmiina ainakin Now&Foreveriltä. Kannattaa muuten miettiä hetki ennenku päättää tehdä sinetit. Oli ihan kamala homma ja mun käyttämä sinettivaha oli liian haurasta, murtui tosi helposti ja osa vieraista oli saanut rikkinäisen sinetin. Kannattaa vähän ottaa selvää vahoista ennenkuin rupeaa tuohon puuhaan.
  12. ^Puvun mitat ja yksityiskohtien varmistus lähetetään Millylle vasta maksun krijautumisen jälkeen. Mun mielestä paypal-keskustelu on ihan asianmukaista täällä, kunhan ei täytä koko ketjua. Ja komppaan lumirinsessaa. Ei kannata uskoa netistä löytyvää informaatiota kyseenalaistamatta! Toi on ihan yleinen propagandakeino, että luodaan "kritiikkisivu" joka haukkuu kilpailijaa ja mainostaa omaa palvelua/tuotetta parempana tai edistää omaa aatetta, mahdollisuudet on rajattomat...
  13. Mun käsittääkseni tulppaaneja on aika heikosti saatavis loppukesästä ja jos saa niin ne on Hollannista ja kalliita. Tulppaani on mun lempikukka, joten oli pakko saada niitä hääkimppuunkin mukaan. Lisänä hortensiaa, jaloleinikkiä, oksaruusua ja freesiaa:
  14. Koska hortensialle ei ollut omaa ketjua niin pakko aloittaa, sillä hortensia on yksi lempikukkiani ja todella kaunis hääkimpussa. Tässä oma pääosin hortensiaa sisältävä kimppuni helmikuulta. Mukana myös jaloleinikkiä, tulppaania, oksaruusua ja freesiaa.
  15. Munkin kimpussa oli jonkun verran freesiaa, mutta voimakkaan hajun takia ei voinut laittaa kovin paljon, ettei sulho saa kohtausta.
  16. Mun kimppu helmikuulta. Hortensiaa, jaloleinikkiä, oksaruusua, tulppaania ja freesiaa.
  17. Tässä mun kimppu, jossa jaloleinikin lisäksi hortensiaa, freesiaa, ruusua ja tulppaania.
  18. Mun hääkimppu helmikuun häistä. Kimppu oli aika hyvin peiteltynä hallaharsolla siirtymisten aikana ja kesti tosi hyvin koko päivän. Aivan ihana, rakastin kimppuani valtavasti!
  19. Mun muistaakseni tilausvahvistus ja yksityiskohtien varmistus tuli Millyltä ihan pari päivää maksamisen jälkeen.
  20. Hmm. jossain on muuten joku lista noista Etelä-Pohjanmaan juhlataloista mutten kyllä kuolemaksenikaan muista missä se on. Se oli joku liiveri tms. paikka... Googlettamalla löysin tämmöisen: http://seurantalot.fi/talot/etela-pohjanmaan_nuorisoseura_ka
  21. Maikkoo, niin mäkin, tosin vaan abikurssilla. Silloin mieleen jäi kyllä vaan, että se päärakennus oli ihanan vanhanaikainen ja että oli hyvät ruuat. Sitten kun käytiin katsomassa sitä salia, niin yllätyin tosi kovasti kun en kanssa osannut mieltää sitä juhlapaikaksi. Sattumalta vaan käytiin äiteen kanssa katsomassa kun olin täältä lukenut, että joku morsian suositteli paikkaa ja olin ihan myyty! Ja niin siihen kysymykseen vastatakseni, on siellä määräaika, lopettaa piti 1.00 ja ovet meni lukkoon 1.30. Mun mielestä se oli ihan sopiva aika lopettaa kun suurin osa porukasta lähti jo ennen sitä ja loput suuntas sitte baariin jatkoille ja tämä morsiuspari hotelliin hääyön viettoon. Meillä oli myös vihkiminen siellä paikanpäällä ja onnistui tosi näppärästi näyttämön edessä. Kesällä kuulemma siinä lammen rannalla vihitään monta paria, osaan kyllä kuvitella, on sen verran nätti paikka!
  22. ^joo ehkä ihan aavistuksen ot, sorry! Toi nimikkeiden määrä riippuu tullaajan tarkkuudesta. Jotkut virkailijat haluaa päästä helpommalla ja yhdistää monta samantyyppistä nimikettä yhden yleisemmän alle. Jos oikein pilkkua viilataan, niin tullinimikkeitä alkaa kertymään ja jos jokaisesta nimikkeestä tulee maksu niin tokihan niiden kannattaa ne viilata, niin mäkin tekisin. Mutta ihan tosi, että kyllähän niitä sattuu hyviä ja huonoja päiviä ja toimituksia varmasti joka firmalle. Itse vaan olen pitkävihaista sorttia. Ja jokainen asiakas on erilainen, ei kaikilla edes ole mahdollista/halua tullata itse (onhan se aikamoista säätöä ekalla kerralla). Mutta älkää nyt mun marinoista panikoiko, kyllä munkin puku tuli perille, hyvissä ajoin ja aavistusta vaille täydellisenä!
  23. Milly Bridal on kiinalainen firma, jonka ompelimo sijaitsee Kiinassa, joten kyllä ne tullit sieltä tilatessa pitää maksaa. Nettisivut voi olla rekisteröity britteihin tms., mutta se ei tarkoita mitään. PTSP, itse en oikein välitä DHL:stä. Olisin itse halunnut tullata pakettini ja kiukutti vähän kun paketti meni automaattisesti tullaukseen DHL:llä ja se maksoi ekstraa ja kesti kauemmin kuin mitä itse tullatessa. Ärsyttää myös suunnattomasti toi DHL:n uusi tullauspäätös, että jos lähetys sisältää enemmän kuin 5 eri tullinimikettä, niin niiden tullaus maksaa 5€/nimike eikä tullausta voi hoitaa itse. Loppui kyllä ainakin mm. helmien ja muiden korunosien kimppatilaukset DHL:n kautta koska tullinimikkeitä voi olla yhtäkkiä 100 yhdessä lähetyksessä. UPS toimitti paljon nopeammin, joten suosin varmaan vastaisuudessa sitä jos mahdollista, samaa mieltä oli yksi kaveri joka ajaa eri toimitusfirmoille. Nauroi ittensä ihan kipeeäksi kun sanoin että mun hääpuku on tulossa DHL:llä ja sanoi, että toivottavasti saatkin sen ennen häitä. Aika lohduttavaa. Sekin kiukutti kun DHL:n lähetin kanssa sovittiin toimitusaika ja mies odotti kotona pakettia ja lykkäsi töihin lähtöä parilla tunnilla. Pakettia ei kuulu ja miehen on pakko lähteä töihin. Sitten kun soitin DHL:ään niin sieltä eri ihminen NAUROI ettei sitä pakettia voida mitenkään toimittaa siihen sovittuun aikaan. Aijjaa! Miksi se lähetti sitten sopi sellaisen toimitusajan? No ei tietoa, eikä edes pahoiteltu mitenkään! Loppujen lopuksi paketti tuotiin mulle koululle, mutten edes jaksanu urputtaa kun olin niin intona että sain paketin vihdoin käsiin. Ei muuten tosiaan kannata käyttää sitä standard mail-vaihtoehtoa mitä mm. Light in the Box tarjoaa. Se on ihan perusposti, jolloin toimituksessa voi kestää jopa kuukausi.
  24. Tinuski, tullit ja ALVit maksetaan silloin kun tilaa Euroopan talousalueen ulkopuolelta, esim. Kiinasta, Australiasta tai Amerikasta. Jos tilaa esim. Briteistä, Ruotsista, Saksasta jne. niin ei tule tulleja tai ALVeja, ne ovat jo tuotteen hinnassa maksettu.
  25. Sukkanauhan ja linnunpöntön huutokauppa kuulosti ihan siedettävältä, mutta muut kolehdin keräykset jaiks... ei oikeasti!!! Todella tökeröä minun mielestäni enkä kyllä ole koskaan nähnyt tai kuullut tällaisesta suomalaisissa häissä. Komppaan muitakin, ettei naisvieraat rahamassia sinne pieneen käsilaukkuun tunge, korkeintaan pankkikortin. Sit jossei ole mukana deittiä, jolla olis lompakko niin onko vähä noloa! Hävetti jo ihan kamalasti ku oltiin Wienissä oopperassa, enkä osannu etukäteen varautua siihen, että vessassa on nainen, joka siistii paikkoja ja tyyliin pyyhkii istuimen jokaisen kävijän jälkeen ja hänelle tietysti piti jättää tippiä. Minulla ei siis iltalaukussa yhtään mitään ja oli tosi noloa lähteä tippaamatta, joten kävin pyytämässä mieheltä pari kolikkoa ja kävin vielä ne antamassa. Mutta silti hävettää..
×
×
  • Create New...