Gredelin

Rouva
 • Content count

  777
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gredelin

 1. Laitan tämän nyt tänne yleisiin aiheisiin, koska en parempaakaan keksinyt. Nykyään on yleistynyt morsiuspareilla lemmenlukkojen laittaminen symbolina rakkauden kestävyydestä. Mitä mieltä itse olet lemmenlukosta (aka munalukko sillan kaiteessa)? oletko puolesta vai vastaan? onko suunnitelmissa laittaa tai oletteko jo laittaneet? Mihin itse laittaisit lemmenlukon? Onko kenties paikkakunnallasi jo vakiintunut "lukkopaikka"? Kokemuksia, kertomuksia, mielipiteitä, kuvia..
 2. En nopealla silmäyksellä löytänyt topicia vielä tästä aiheesta (saa siirtää, jos on jo olemassa). Eli mitä mieltä olette sulhasen kakusta? Joissain Yhdysvaltojen osissahan on tapana, että sulhaselle tulee oma kakku, ns. Groom´s cake, jossa näkyy esimerkiksi harrastukset ja/tai työ. Itse en ole juurikaan innostunut noista "Amerikan tavoista", mutta tämä rupesi kiinnostamaan. Varsinaiseksi hääkakuksi ollaan ottamassa sellaista perus-hääkakkua ja rupesin tosissani miettimään, että mitä jos sulhaselle hankkisin pienemmän oman kakun yllätyksenä. Esim. tietokoneisiin liittyvä olisi hieno, kun niitä mies harrastelee..
 3. Me ei menty Las Vegasissa naimisiin, mutta omalla tavallamme "karkasimme". Alkuun suunnittelimme perinteisiä häitä elokuulle. Alkukeväästä kuitenkin huomasimme, että kumpikin halusi vain naimisiin ja aloittaa yhteisen elämän avioparina. Tuon Ahaa-elämyksen innoittamana varasimme kirkon ja papin ja menimme naimisiin kolmen todistajan läsnäollessa. Paikalla ei ollut minun ja miehen lisäksi muita kuin pappi, kanttori, äitini sekä sisko poikaystävineen, jotka olivat todistajia. Jälkeenpäin lähetimme tekstiviestin sukulaisille ja kavereille, että olemme menneet naimisiin. Reaktiot vaihtelivat. Jotkut jopa kehtasivat loukkaantua, kun heitä ei oltu kutsuttu mukaan. Sellaiset reaktiot kannattaa jättää omaan arvoonsa. Juhlia emme järjestäneet - emmekä aio järjestää - jälkikäteen. Mikään muu asia ei kaduta, kuin se että emme ottaneet kunnon valokuvia hääpäivänä Asia kuitenkin korjaantuu ensi vuonna, meidän 1. hääpäivänämme, jolloin aiomme ottaa kunnolliset kuvat. Naimisiin menemisen suhteen kehottaisin kuuntelemaan sydäntä ja seuraamaan omia haluja. Kyse on loppujen lopuksi teistä kahdesta ja päivästä, jolloin aloitatte elämän avioparina. Kyllä ne äiditkin lopulta heltyy
 4. ^ Löytyiskö sulta linkki johonki tuon myyjän tuotteeseen, että voisin käydä tsekkaamassa sillä myynnissä olevia pukuja? Edit: typo
 5. Palkkakuitti.
 6. Onko kellään kokemuksia hääpuvun tai asusteiden tilaamisesta ebaysta tai etsystä?
 7. Meillä majottuminen jätetään vieraiden itsensä vastuulle. Tosin koska ollaan hääyö+muutama lisäyö juhlapaikalla niin tarjotaan varmaankin meidän asunto miehen siskon ja tämän perheen käyttöön, koska tiedetään ettei heillä hirveitä summia ole laittaa majoittumiseen..
 8. ^ Kaunis Teetitkö customina vai valkkasitko niiden valikoimasta?
 9. Siis oliko toi nyt joku lavastettu juttu vai?
 10. ^ Olis ihan mielenkiintosta nähdä kuva "epäonnistuneesta" puvusta ja vaikka linkki pukuun, jonka tilasit.
 11. Villeroy & Bochin New Wave-astiasto on aika mielenkiintoinen muotoilultaan
 12. Näistä kommenteista vois vetää sellasen johtopäätöksen, että kutsut onnistuu, mutta valokuvalliset jouluun liittyvät tilaukset ei..
 13. Löysin kaksi unelmieni hääpukua - väärässä värissä! Mistä voisin löytää/onko joku bongannut jonkun näistä puvuista tai edes hitusen samantyylisen?
 14. Hauska runo Mulla tuli mieleen, että runon alle vois vaan kirjoittaa Terveisin herra ja rouva sukunimi (jos siis teille tulee sama sukunimi). Jos sukunimet ei muutu niin senhän vois ilmottaa sitten runomuodossa.
 15. Mä en tajuu..
 16. Hääpäivä on morsiusparin päivä ja jos he maksavat kaiken niin pitää olla kiitollinen siitä mitä saa. Jos vegaanipari kutsuisi sinut häihinsä, niin vaatisitko saada pihvin? Häihin mennään juhlimaan pariskuntaa ja heidän kanssaan, joten jos ei alkoholia ole tarjolla vasta kuin illalla niin suu suppuun ja koita kestää.
 17. Muutama asia tuli mieleen tuosta aloittajan postauksesta.. ..Mitä jos hääpari ei halua, että heidän häissään juodaan yhtään alkoholia? ei edes sieltä taskumatista tai auton takaluukusta. Juotko silti? Jos hääpari ei itse käytä alkoholia niin mielestäni on kohtuutonta heidän päivänään vaatia alkoholia. Sama kuin jos vaatisi vegaanien häissä lihapataa. Jos epäilyksesi on, että häissä ei ehkä ole alkoholia niin miksi et soita ja kysy asiasta? Miksi se pitäisi kutsuun erikseen laittaa?
 18. Aikoinaan ollessani tuoretiskillä töissä kävivät jotku hakemassa meiltä jäitä. En tiedä olivatko ostaneet meiltä ne vai miten meni. Ne jäät oli kyllä sitten ehdottomasti tosiaan kylmänä pitämistä varten - ei nautittavaksi.
 19. Olisi kyllä mahtavaa nähdä kuvia! Ihan uusi tuttavuus tuo 1 lucky bride..Pitää heti mennä seikkailemaan sivuille
 20. Mä oon huomannu tässä asiassa pienoisia näkemyseroja; mulle kihlat merkitsee lupausta avioliitosta kun taas aika monelle mun tuttavapiirissä se merkitsee lupausta yhteisestä elämästä (ilman avioliittoa) ja/tai on merkkinä siitä, että ollaan yhdessä (tää tuntuu varsinkin teineillä olevan se syy kihlautumiselle). Olenpa jopa kuullut, että naimisiin ei ikinä haluta/aiota mennä, mutta kihloissa silti ollaan..Vähän niinku kihlat ois "köyhän miehen avioliitto".
 21. Ensimmäistä kertaa elämässäni kihloissa, samoin kuin mies. Naimisiin mennään ensi kesänä.
 22. Syyskuussa olisi edessä Lontoon reissu. Hakusessa olisi ei-mainstreem vaatteita ja tavaroita myyvät kaupat. Tyyleinä fiftarit/rokut/ym. erilaiset ja erikoiset kaupat. Tuleeko kenellekkään mieleen?
 23. Kaipailisin mielipiteitä ja neuvoja seuraavanlaiseen pulmaan. Meidän häiden juhlapaikassa on istumapaikat 50 ruokailijalle. Itse juhlapaikkaan mahtuu 100 ihmistä. Haluaisimme hoitaa häät niin, että kirkossa olisi paikalla 50 vierasta, jotka myös tulisivat juhlapaikalle syömään. Tarkoituksena olisi tarjota buffetista noudettava lämmin ruoka. Vihkimisen ja ruokailun jälkeen haluaisimme, että tuttavamme ja kaverimme tulisivat myös ottamaan osaa hääjuhlaan. Heidän tulonsa jälkeen olisi sitten kakun leikkaus, pientä makeaa syötävää ja alkoholitarjoilu (siiderit, oluet jne. jne. Ruualla on tarjoiltu viiniä jne.) sekä häätanssi ja jotain pientä ohjelmaa. Mitä mieltä olette tästä? onko tämä ihan kaikkien etikettien vastaista kutsua alkuun syömään osa vieraista ja sitten loppuun rennompaan meininkiin lisää porukkaa? Meillä on paljon kavereita, jotka haluaisimme mukaan juhliin, mutta joita emme voi pyytää syömään, koska a. juhlapaikkaan mahtuu syömään vain 50 ihmistä ja kun meidän perheemme ja läheisimmät ystävämme lasketaan yhteen niin tulee jo 45-50 ihmistä ja B. jos haluaisimme tarjota kaikille mahdollisille myös ruuan niin se tarkottaisi isomman juhlapaikan etsimistä ja meille liian suuren rahamäärän. Mietin myös, että miten kutsuun muotoilisi näille jälkeenpäin tuleville, että kirkkoon ei kannata tulla ja että tarjolla on vain pientä naposteltavaa ja kakkua.. Nyt saattaa myös herätä jollain kysymys, että miten emme voi tarjota ruokaa "ylimääräisille" mutta kakkua voimme ja olen sen pähkäillyt niin että kakkupalan voi syödä vaikka sohvilla tai nojatuoleissa istuen, mutta jotain pihviä on vaikea leikata lautasen keikkuessa polvilla Tulipas pitkä sepustus jos joku jaksoi loppuun asti lukea niin mielipiteet ja neuvot olisivat erittäin tervetulleita.
 24. ^ Minuakin kiinnostaisi kuulla kokemuksia lentokentän läheisyydessä olevista hotelleista..Ja kyseessä siis Helsinki-Vantaan lentokenttä..
 25. Olisitko sinä siis halunnut hänelle järjestää polttarit, mikäli niitä ei kukaan ole järjestämässä? Jos vastaus on ei niin keskity vain nauttimaan häistä Itse en esimerkiksi halua polttareita, joten kuten täällä on mainittu niin ehkä morsian ei niitä halua. Ja voihan siis olla myöskin niin että polttarit on vain muutamalle ystävälle, jolloin kutsu saattaa jäädä saamatta sellaisilta, jotka eivät kuulu "ydinporukkaan".