Griselda

Naikkari
 • Content count

  3294
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Griselda

 1. Tarkoitin, että "lainauksen lainaus" ei toimi. Lainasin sun viestiä eikä lainaukseen tullut mukaan sun lainaamat viestit.
 2. En tiedä onko jo mainittu, mutta monilainaus ei toimi.
 3. @pampam Minäkin voisin pyytää ~2400 viestiäni takaisin. Edit. Kiitos!
 4. Meilläkin on suunnitteilla lapsille oma huone/nurkkaus/pöytä, jossa olisi heille tekemistä. Saattaa tulla myös lapsenvahti yhdestä vähän vanhemmasta lapsivieraasta, jos hän suostuu.
 5. Meidän kutsuihin tulee jotenkin näin: "huomioittehan, että kutsu on osoitettu vain kuoressa mainituille henkilöille". Tätä olen nähnyt aika monilla käytettävän.
 6. Meillä sama suunnitelma! Loppuillasta on siis tarkoitus jatkaa juhlia astetta rennommin muun muassa saunomisen ja muun hengailevan illanvieton merkeissä, joten kutsuun täytyy liittää tieto siitä, että vapaamuotoisempaan juhlaan voi varata toiset vaatteet mukaan jos ei halua virallisemman osuuden vaatteissa juhlia. Kutsuun tulevia sanamuotoja ei olla ehditty vielä lainkaan miettiä, mutta pääidea sentään on jo tiedossa
 7. Me ei lähetetty kortteja, sillä tieto häistä on kulkeutunut luultavasti jo jokaiselle sukulaiselle tai ainakin tulee kulkeutumaan talven aikana. Niille, joiden tiedetään matkustelevan paljon on ilmoitettu henkilökohtaisesti jo nyt vajaa vuosi ennen häitä. Siitä ei ole pelkoa, että joku järjestäisi häitä samaan aikaan, sillä tiettävästi kukaan seurustelevista sukulaisista tai ystävistä ei ole tällä hetkellä kihloissa. Unohdin sanoa, että ajatuksena save the date -kortit on hyvä idea erityisesti, jos vieraita on tulossa paljon ja jos tietää muidenkin lähipiirissä suunnittelevan häitä tai muita juhlia.
 8. Mä luotan siihen, ettei tällainen stressaaja voi sairastua juuri silloin kun stressitaso on korkeimmillaan, vuosisadan flunssa iskee vasta häitä seuraavana päivänä
 9. Mä vastaan tähän uudestaan, kun olen vasta nyt tehnyt lopullisen päätöksen Olin siis etukäteen tiukasti päättänyt, että mies ei tule näkemään pukua (tämä oli myös hänen oma toiveensa). Löysin puvun ja kappas, teki ihan hirrrrveesti mieli näyttää se miehelle! Mies tuntee minut riittävän hyvin ja tyytyi vaan sanomaan, ettei hän aio katsoa sitä. Nyt, kun puvun ostamisesta on kulunut melkein kuukausi, mä olen lähes varma siitä, että mies näkee puvun vasta hääpäivänä. EI olla vielä päätetty, otetaanko meistä hääkuvat ennen vai jälkeen vihkimisen, mutta ennen alttaria hän näkee minut joka tapauksessa, sillä kävelemme alttarille yhdessä. Mä jätin eilen puvun roikkumaan makuuhuoneeseen vaatekaapin kahvasta ja lähdin töihin, puku on siis valkoisessa pukupussista, josta ei näy läpi. Mies laittoi töihin viestin ja mun sydän meinasi pysähtyä: "täytyy varmaan siirtää tuo puku peilikaapin sisälle, kun ilta-aurinko saa sen pussin vaarallisen läpinäkyväksi..." Mies vakuutteli mulle, ettei se ollut nähnyt muuta kuin valkoisen värin.
 10. Mä löysin oman pukuni ensimmäisellä sovituskerralla, kun häihin oli aikaa noin vuosi. Sain sen puoleen hintaan, kun kaikki edellisvuoden mallistot oli poistomyynnissä. Toisaalta, jos olisin odottanut myöhempään syksyyn, vuoden 2014 mallistot olis tullut kauppoihin ja sielläkin olisi voinut olla joku helmi, paljon kalliimpi tietenkin.
 11. Lähetetään varmaan noin 4 kk etukäteen ellei jopa aikaisemminkin.
 12. Laiskuus on iskenyt, sillä ei olla vieläkään saatu väliaikaista ja suuntaa-antavaa kutsuvieraslistaa tehtyä valmiiksi! Siinä on 67 nimeä, osa karsitaan ja muutama nimi tulee lisää. Veikkaisin, että lopullinen kutsuttavien määrä on 70.
 13. Meillä oli kiikarissa kaksi keskenään täysin erilaista juhlapaikkaa, ja kun plussat ja miinukset lyötiin pöytään vertailtaviksi, sieltä nousi muutama ominaisuus, joiden perusteella päätös tehtiin. - Ruokapuoli. Toisessa paikassa ruoka ja juomat kuuluivat pakettiin ja toisessa kaikki piti järjestää itse. Päätimme järjestää itse, näin saamme valita mitä ruokaa vieraille tarjotaan ja tarjoilla alkoholia mielin määrin ja vähän halvemmalla kuin että vieraat ostaisivat ravintolahinnoilla. - Sijainti. Toinen oli tien varrella (itsekin olen joskus tiellä ajaessani tiiraillut juhlapaikan suuntaan kun olen huomannut että siellä juhlitaan häitä), metsää ympärillä. Toinen rauhaisalla paikalla järven rannalla. Viimeinen vei voiton. - Vuokra-aika. Toisessa vuokra-aika loppui joskus puolen yön jälkeen ja toisessa seuraavana päivänä klo 16. Tarkoitus olis juhlia koko yö, joten ei tarvinnut kauaa miettiä.
 14. Olen kyllä sellainen itkupilli, että parempi jättää puheiden pitämiset muille... Toisaalta tämä ajatus kiehtoo mua jotenkin. Pitäisin luultavasti spontaanin puheen.
 15. Kaunis!(Kuvan lainaaminen ei luurilla onnistu...)
 16. Mielestäni vain neljissä häissä olen ollut vieraana.
 17. Kirkko varattiin 14 kk ennen häitä ja juhlapaikka noin 13 kk ennen. Juhlapaikalta meille sanottiin, että "meidän viikonlopun" molemmilta puolilta oli viikonloput jo varattu, joten ei todellakaan oltu liian aikaisin liikkeellä.
 18. Mä käytän sormusta lähes koko ajan. Otan sen pois ainoastaan salilla, käsiä rasvatessa, hiuksia värjätessä ja jos pitää tunkea molemmat kädet esim. pullataikinaan.
 19. ^ itse taas venailin kuukauden tai pari viime keväänä. Kannattaa muistaa, että modet tekee tätä vapaaehtoistyönä ja oman ehtimisensä mukaan.
 20. On ollut ihanaa huomata, että mies selkeästi haluaa tehdä oman osansa häiden suunnitteluun liittyen enkä usko, että se on hänestä epämukavaa. Hän on ottanut päävastuun tarjousten pyytämisestä (asiassa kuin asiassa) ja yhteydenpidosta esim. juhlapaikkojen omistajiin. Hän on aikatauluttanut kirkon varaamisen ja juhlapaikkoihin tutustumiset meidän aikatauluihin sopiviksi, ilmoittanut vaan että "perjantaina klo 14 mennään varamaan kirkko, sä pääset varttia aikaisemmin töistä." Tähän mennessä mies on siis osallistunut järjestelyihin kiitettävästi, enkä usko että myöhemminkään tulee ongelmia ainakaan siinä, että häntä ei kiinnostaisi. Hänen täytyy vaan päästä tekemään niitä asioita mitkä häntä kiinnostaa (jos hän ei halua selailla häälehtiä mun kanssa se ei heti tarkoita sitä, ettei häntä kiinnosta pätkääkään koko häät) ja antaa riittävästi vastuuta, niin voilá
 21. sarellalla on ihanan erilainen yhdistelmä ja sininen väri aivan upea!
 22. Kirkko varattiin ensin, sillä paikkakunnalla on vain yksi kirkko ja haluttiin varmistaa, että se on vapaana juuri sinä päivänä kun haluamme häitämme juhlittavan sen jälkeen viestiä pariin juhlapaikkaan että onkos tämä päivä vapaana ja kyselemään tarjouksia.
 23. En aio ottaa, sillä olen valmiiksi jo tooodella herkkä ihminen ja alkoholi korostaa tätä ominaisuutta entisestään. Omissa häissä alttarilla valtoimenaan itkeminen ei ole varsinaisesti suurin unelmani
 24. ^ voi hitsi, olispa mullakin lähipiirissä meikkaus- ja kampaajataitoisia ihmisiä! Noissa kyllä säästää ihan hurjasti jos on tuttuja. Meidän suunnittelu ei ole vielä niin pitkällä, että osaisin listata kaikkia säästötapojamme, mutta joitakin on jo mietitty * Pyrin ostamaan oman mekkoni alennusmyynnistä tai jos sieltä ei löydy, asetan ainakin tarkan budjetin sille kauppaan marssiessani. Minulle ei todellakaan ole pääasia, että mekko on sen kesän mallistosta tai muodikas muutenkaan, tärkeintä on että itse viihdyn siinä ja se on minun tyyliäni * Samoin hääkenkien suhteen olen todella avoin; riittää, että ne ovat hyvät jalassa ja vaaleat, jos näkyvät mekon alta kävellessä * Askartelemme kutsut ja kaiken mahdollisen itse ja mä yritän etsiä materiaaleja mahdollisimman halvalla * Hääautoksi kelpaa appiukon mersu * Vaikka hääjuhlapaikka tulee olemaan melko kallis (siis jos saamme sen, mitä kovasti toivomme, selviää ensi viikolla), säästämme siinä, ettei sitä tarvitse koristella sillä se on erittäin tunnelmallinen ja koristellinen jo valmiiksi Muita en osaa tässä vaiheessa vielä sanoa, päivittelen sitten myöhemmin
 25. Mä olen miettinyt tätä, mutta en osaa vielä päättää. Siellä on yksi sellainen, jonka voisin kutsua, mutta häät pidetään ihan eri puolella Suomea kuin missä hän asuu (ja itsekin asun), joten luulen, että hän ei lähtisi matkustamaan mun häiden vuoksi. Tässä on sekin, että jos kutsuisin hänet, täytyisi kutsun olla avec juurikin pitkän matkan takia ja olemme yrittäneet mieheni kanssa hieman karsia vierasmäärää... Noh, täytyy vielä miettiä