Jump to content
Naimisiin.info

Freckles

Morsian
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Freckles's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

 1. Moikka,

  Meillä on häät Kiialassa ensi kesänä ja olisi kiva kuulla kokemuksia miten häänne siellä menivät? Miten äänentoisto, catering yms. ? :)

 2. Kieloja et varmaankaan enää oikein mistään saa, mutta freesiaa kylläkin. Meillä tulee kaasoille freesiat hiuskukiksi, ja sama kukka myös vieheeksi. Minulle siitä sanottiin floristin puolelta, että kestää hyvin ja pysyy kyllä kauniina hääpäivän ajan. Kukka kiinnitetään jo floristilla hopeiseen simppeliin hiussolkeen.
 3. Kyllä meillä on alusta asti laskettu valokuvaaja mukaan cateringille ilmoitettuun henkilömäärään. En tiedä vielä missä hän istuu, mutta tätä aion kysyä kuvaajalta itseltään ja istuttaa hänet sitten oman toiveensa mukaan, joko johonkin pöytään vieraiden sekaan tai mahdollistaa ruokailun sivummalla. Meille ei tule bändiä, ja DJ aloittaa vasta kakun ja kahvittelun jälkeen, joten häntä en ole laskenut ruokailuun mukaan, mutta iltapalaan ehdottomasti. DJ saapuu paikalle vasta klo 19 jälkeen, mutta on sitten sinne 02 saakka, joten kyllä hänelle (ja toki valokuvaajalle myös) ihan ehdottomasti iltapalaa tarjoillaan.
 4. Liljoistahan vahvasti tuoksuva on vain nimenomaan se tuoksulilja - värililja, jota siis saa myös valkoisena, ei tuoksu miltään. Itse olen ymmärtänyt että enemmän tuota värililjaa käytetään, ellei morsian erityisesti pyydä tuoksuliljaa kimppuun / pöytäkukkia varten. Kannattaa vielä kukkakaupasta varmistaa, kumpaa liljaa sieltä on tulossa.. Tuoksulilja on hieman isompi, mutta itse pidin värililjasta enemmän myös ulkonäollisesti. Meille on tulossa valkoista liljaa pöytäkukkiin, itselläni oli myös alun perin haaveissa hortensia-asetelmat, mutta hortensia olikin Suomessa kalliimpi kuin kuvittelin.. Joten pöytiin tulee neliskanttiseen kirkkaaseen maljakkoon pohjalle mustia kiviä, liljan oksa ja vihreää neilikkaa, murattia veden alle, sekä peikonpähkinä-oksaa.
 5. Marjasin - meillä hiuskukka-asia ratkaistiin niin, että minä (morsian) ostan paljaat, hopeiset hiussoljet valmiiksi, joiden päälle hiuskukka sidotaan valmiiksi kiinni. Tähän päädyttiin koska suurin osa kaasoistani (ja heitä on aika monta..) eivät mene kampaajalle laittamaan hiuksiaan, ja hiustyylit ovat myös erilaiset - osalla hiukset auki ja kiharoilla, osalla kiinni, osalla puoliksi auki.. Kun hiuskukka on langoitettu valmiiksi hiussoljen päälle, se on helppo laitta mihin tahansa kampaukseen, ja myös helppo saada itse siististi ja tukevasti paikoilleen. Sitä on myös helppo korjailla tarvittaessa päivän mittaan. Kaasoille hiuksiin, sekä miesten viehekukaksi, on tulossa tämä freesia: Kaasoille tulee sen lisäksi käteen yksi Eustoman oksa, juurikin aikaisemmin mainitusta syystä: Käsille on hankala keksiä paikkaa/tekemistä muuten. Emme kuitenkaan ihan kimppuja tytöille halunneet, joten valitsimme tämän kukan, jota löytyy myös morsiuskimpusta, ja se sopii muotonsa ja värinsä puolesta freesian rinnalle hyvin.
 6. Meille tulee The Knotista tilattuja Hershey's kisses -karkkeja, kolme eri makua, ja sen lisäksi sellainen chocolate bar, joissa on kaikissa etiketissä hääparin nimet ja hääpäivä, sekä sellainen "bird on a branch" kuvio jota olemme käyttäneet monessa kohtaa, mm. kutsuissa ja kirjekuorissa. Karkit kääräistään todennäköisesti vaaleanvihreään harsoon ja silkkinauhalla kiinni.
 7. Meillä sulhanen on suunnaton Star Wars fani, ja hän puolileikitellen, puoliksi tosissaan on ehdotellut jos vaikka minkälaisia Star Wars -teemaisia somistuksia ym. häihimme. Suurimmaksi osaksi olen jättänyt Darth Vader -kypärät ja valomiekat kuitenkin häistä pois, mutta jotain kivaa halusin sulholle yllätykseksi hankkia.. Joten meidän kakkua koristaa tällainen, ja vielä kustomoituna niin että Han Sololle tulee parta kuten sulhasella on, ja Leialle pisamia kuten minulla on Puusydämen kylkeen kirjoitetaan "Sulhasennimi Solo" ja "Princess morsiamennimi"
 8. MEille tulossa nelikerroksinen juustokakku niin, että kaksi kerrosta on perinteistä juustokakkua passionhedelmäpäällisellä, ja kaksi kerrosta on sulkaa-mustaherukkajuustokakkua mustaherukkapäällisellä, ja kakun ohelle marjamelbaa. Juustokakku on oikeastaan ainoa kakku mistä sulhanen pitää, ja se tuntuu olevan aika yleisesti pidetty vaihtoehto - ja, sen lisäksi kuumilla kesähelteillä juustokakku on mahtava vaihtoehto, koska se ei juuri kuumuudesta kärsi tai lässähdä Kakun kohdalla heitin meidän häävärit nurkkaan ja menin enemmän maun mukana!
 9. Meillä seuraavanlainen menu tulossa: Noutopöytä: - vihersalaatti - Kreikkalainen horiatiki-salaatti (feta-oliivi-punasipuli) - Kana-cesar salaatti - Pesto-ohukaiset - pinaatti-feta-filonyytit - metsäsienirulla - Kik-hernekevätkääryleet - Tuoresuolattua merilohta - Kala-hummeripyörykät - Savulammasta ja minttuhyytelöä - Kananmunaa anjovistapenadilla Leipävalikoima ja levitettä Pääruoka (pöytiintarjoilu) - Kokonaisena paistettua häränseläkettä, peruna-bataattigratiini, kermakastike ja lämmin kasviswokki - Kasvisvaihtoehto: Paistettua tofua, sienitäytteiset kevätkääryleet, kylmä tartar-kastike, bataatti-perunagratiini ja lämmin kasviswokki Kakku: Juustokakku, kaksi kerrosta perinteistä juustokakkua passionhedelmäpäällysteellä, kaksi kerrosta suklaa-mustaherukkajuustokakkua, marjamelbaa
 10. Jos on mahdollista tehdä hieman maakuntamatkailua, kokeilepa Henriikka-nimistä kukkakauppaa Orimattilassa.. Itse kävin juuri siellä tilaamassa hääkimpun, heittokimpun, vieheet ja hiuskukat, ja olin hintaan enemmän kuin tyytyväinen. Lopputuloksesta en vielä osaa toki sanoa, mutta aikaisemmin erinäisiin juhliin on tuolta kukkia haettu ja aina on oltu tyytyväisiä. Se on siinä Orimattilan ainoiden liikennevalojen vieressä Ihan vastapäätä sitä laajennettua S-markettia.
 11. Minä tilasin juuri pari päivää sitten morsiuskimpun, heittokimpun, hiuskukat ja vieheet, ja olen hintaan enemmän kuin tyytyväinen! Meillä on melko iso hääseurue, joten tilaukseen sisältyi.. - morsiuskimppu (freesiaa, vihreää neilikkaa, vihreää eustomaa, krysanteemia, afrikantähdikkiä, herttaköynnöstä ja riippakoivun oksaa) - heittokimppu - viehe x 6 (freesia) - hiuskukka x 8 (freesia) - morsiamen hiuskukka (krysanteemi) ja hinta 180 euroa. Olin varautunut melkein tuplasti tuohon hintaan! Meille ei tule juhlatilaan asetelmia, koska kartanon sali on itsessään todella kaunis eikä vaadi paljoa koristelua. Kukkia tulee kuitenkin pöytiin, mutta ostamme kukat leikkokukkina ja teemme itse kimput / asetelmat mataliin lasimaljakkoihin. Näin hinta tippuu huomattavasti asetelmiin verrattuna, mutta saamme kuitenkin kukilla kaunista kesän tuntua sisätiloihin.
 12. Meidän varaus vahvistettiin elokuussa 2010, häät heinäkuun 2011 lopussa - eli aika tasan vuosi ennen. Kaupunki on Porvoo, ja kun itse kävin tilaa katsomassa elokuussa (Kiialan Kartano), kartanon juhlasaliin oli jäljellä yksi vapaa heinäkuun lauantai, ja yksi lauantai elokuun lopulla. Eli kyllä se vuosi ennen pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin täytyy ainakin varata suosittuihin paikkoihin, jos heinä-elokuussa aikoo häitä tanssia!
 13. Me juhlimme häitä heinäkuun lopussa Porvoon Kiialan Kartanossa, kartanon juhlasalissa. Itse ihastuin paikkaan täysin. Puutarha on upea, tosin mitään vesistöä ei ihan kartanon nurkilta löydy. Muistaakseni tilasta pitäisi kyllä poistua klo 01.00 aikoihin. Samassa pihapiirissä, eri rakennuksessa, on myös kaksi muuta tilaa joiden kuvaus löytyy myös Kiialan Kartanon sivuilta, kannattaa ainakin vilkaista. Autolla Helsingistä ajomatka kestää ilman suurempia ruuhkia n. 40 minuuttia.
 14. Kiialan Kartano Porvoossa, tilavuokra 800 euroa. Itse koin hinnan ihan kohtuulliseksi kartanon tiloihin ja puutarhaan nähden. Catering, pöytäliinat ymym. maksavat erikseen. Perjantaina saadaan mennä koristelemaan, siivouksesta ei tarvitse huolehtia, ja mahdolliset koristeet tms. tavarat mitä tuodaan kartanolle voidaan hakea pois sunnuntaina. Vieraat jotka jäävät Porvooseen yöksi voivat myös jättää autonsa kartanon pihaan la-su väliseksi yöksi halutessaan. Juhlat saavat muistaakseni jatkua klo 01.00 asti, joka on meille ihan sopiva aika - perheelliset ovat siihen mennessä siirtyneet jo kotiin, ja pitkän kaavan mukaan juhlivat voivat helposti jatkaa yötä Porvoon baareissa / yökerhoissa
 15. Hei! Meille on varattu Kiialan Kartanon juhlasali häille heinäkuussa 2011. Onko täällä kellään kokemusta ko. tilasta, joko morsiamena tai vieraana? Olisi kiva kuulla kokemuksia! Kuulisin mielelläni myös kokemuksia Cafe Cabriolen pitopalvelusta.
×
×
 • Create New...