Mariella.

Rouva
 • Content count

  132
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mariella.

 1. Meillekin sitten aiemmista suunnitelmista poiketen tuli kuvaamaan Ylivalotuksen Antti ja oikein tyytyväisiä olemme. Hän kuvasi meillä potretit miljöössä ja vihkitilaisuuden. Näimme kerran ennen hääpäivää ja kävimme läpi kuvauspaikat ja näytin hänelle inspiraatiokuvia, joista itse tykkään. Kuvaustilanne meni hyvin, ja hän muisti, että millaisia kuvia toivoimme. Kuvien saamisessa meni mielestäni kyllä aika kauan aikaa, mutta kuvat ovat upeita!
 2. Meillä on haaveissa ottaa ttd-kuvat nyt syksyllä. Itse ainakin haluaisin mennä ottamaan kuvia metsään, meren äärelle ja lopulta myös ihan sinne veteen asti. Itse olen suunnitellut tekeväni kampauksen ja meikin itse, mielestäni ne saakin olla paljon rennommat ja "tavallisemmat" kuin varsinaisissa hääkuvissa.
 3. Meillä oli virren lisäksi lauluesityksenä Juha Tapion Minä sinua rakastan, serkkuni lauloi ja kaverimme säesti kitaralla. Oli todella kaunis ja koskettava esitys ja pidän paljon kyseisen kappaleen sanoituksesta.
 4. Meidänkin kukat (hääkimppu, kaasojen kimput, heittokimppu ja vieheet) tulivat Pionista ja olivat aivan ihania! Suorastaan rakastin hääkimppuani, se oli aivan upea ja toiveitteni mukainen. Kestävyyskin oli kaikilla hyvä, tosin sulhasen viehe oli loppuillasta jo aika kärsinyt, mutta kyllähän se joutui koetuksella halailuissa jne.
 5. Meilläkin soitti häissä ketjussa jo aiemmin mainittu Pasi Kivimäki ja savotta-bändi ja sitä voin lämmöllä suositella! Olivat aivan mahtavia, soittivat monipuolista musiikkia ja vieraat viihtyivät tanssilattialla. Hintakaan ei ollut paha, ja tulivat Hämeenlinnaan asti esiintymään.
 6. Saatiin suudella jopa kahdesti, koska meillä oli kaksi pappia.
 7. Päivä suorastaan ylitti odotukset, oli niin täydellistä. Olin varautunut vastoinkäymisiin, mutta sellasia ei edes tullut! Ja sääkin oli mahtava, joten kaikki tosiaan sujui upeasti.
 8. Erittäin tyytyväinen, tosi usein sitä tulee ihailtua vähän "salaa".
 9. Kaasojen kanssa oltiin hotellissa, mutta huonosti nukuin. Jännitti niin paljon, että kunnon uni jäi varmaan vain ihan muutamaan tuntiin. Mutta ei hääpäivänä onneks väsyttänyt.
 10. Meillä oli kuulutukset pari viikkoa sitten (eli noin kuukautta ennen vihkimistä), ja käytiin kuuntelemassa.
 11. Meillä on vihkiminen ev. lut kirkossa (siis ihan luterilainen vihkiminen), ja ortodoksipappi tulee vihkimisen jälkeen tekemään sinne noin 10-15 minuutin siunauksen. Meillä siis sulhanen on ortodoksi.
 12. Olen miettinyt, että kävelisin yksin. Se on kuitenkin melkoisen jännää, joten sitten kyllä tekisimme niin, että sulhanen kävelisi noin puoleen väliin vastaan. Hän tahtoo odottaa minua alttarilla, joten siksi ei kävellä koko matkaa yhdessä. Olemme kyllä kutsuneet häihin isäni, mutta en todennäköisesti halua häntä saattamaan.
 13. Kutsuihin laitetaan meidän puhelinnumerot, eli ilmoittautumiset meille.
 14. Mun mielestä kutsuja ei voi edes liian aikaseen lähettää, kivahan se vaan on, että vieraatkin saavat häistä tietää hyvissä ajoin ja voivat varata viikonlopun sille. Varsinkin jos on kesähäät, koska monilla varmasti on kesäviikonlopuille menoja. Meillä on elokuun alussa häät ja varmaan huhtikuun alussa pistetään kutsut postiin. STD-kortteja ei lähetetty, mutta ymmärrän kyllä hyvin, miksi monet sellaiset haluavat lähettää.
 15. Me viedään koirahoitolaan jo perjantai-iltana ja sunnuntaina haetaan pois. Itse en todellakaan niitä haluaisi jättää yksinään mihinkään koko päiväksi, ja koirahoitolaan viemällä jo edellispäivänä ei tarvitse kiireessä ja jännityksessä huolehtia niiden ulkoilutuksesta jne. Tämä koirahoitola on luotettava ja toisen koiran kasvattajan tutun pitämä, joten hyvillä mielin voi sinne jättää. Sellaisiakin koirahoitoloita muuten on, missä voidaan ottaa koira ihan kotihoitoon, nin sellainen voisi sopia vähän aroillekin koirille.
 16. Katariina_S, miljöö-ja kirkkokuvat maksaa muistaakseni 380 e. Huomenlahjakuvauksen tarkkaa hintaa en nyt muista, yli 100 e joka tapauksessa. Hinnaston kyllä näkee Mikaelan sivuiltakin sitten, kun julkasee sen.
 17. Kyllä kiinnostaa, ehdottomasti katson!
 18. Lainaan itseäni, koska tämä suunnitelma muuttui. Eli meillä onkin kuvaus jo ennen vihkimistä. Se alkoikin lopulta tuntua paremmalta ratkaisulta. En halua odotuttaa vieraita. Juhlapaikallakin toki otetaan sitten illan mittaan lisää potrettikuvia. Mutta viralliset hääkuvat otetaan miljöössä jo ennen kirkkoa.
 19. Me lähdetään heti häiden jälkeen 10 päiväksi Mauritiukselle. Haluamme lähteä kauas, kohteeseen mihin ei välttämättä muutoin tulis lähdettyä. Mauritiuksella pääsee löhöilemään ja rentoutumaan, mutta aktiviteettejakin riittää.
 20. Me ollaan nyt alettu pyytää häämatkatarjouksia ensi elokuulle eli kyselyt lähti Kaleva Travelille, Mr. Travelille ja Helin matkoille (kohteena Mauritius). Kahdesta ensimmäisestä ovat tarjoukset jo tulleet, eli matkan varaus onnistuisi jo nyt. Itse asiassa Kaleva Travelilla oli joissain lennoissa jo aika täyttäkin. Eli ajoissa kannattaa olla ja itsekin haluan matkan kyllä jo pian varata!
 21. Meille tulee todennäköisesti neljän tähden hotelli + all inclusive. Kyllä häämatkalla saa vähän luksusta olla. Hääyö vietetään myös hotellissa, mutta ihan perushuoneessa vaan.
 22. Meillä budjetti 9000-10 000 e ilman häämatkaa. Suurin menoerä selkeästi juhlapaikka ja sieltä ruuat+juomat. Bändiin uppoaa 1000 e, morsiamen sormukseen reilu 600 e ja hääpukuun on varattu noin 1000 e. Muita ei ollakaan vielä niin tarkkaan laskettu.
 23. Suurimman osan maksamme itse, mutta kyllä molempien vanhemmat avustavat (emme ole sitä vaatineet, haluavat itse). Ja meille se on ihan ok, jääpä rahaa enemmän häämatkaan. Budjetti on kuitenkin 9000-10000 e ilman häämatkaa.
 24. Juu, Kavaljeeri oli turhan kallis meille. Me sitten päädyttiin Aulangon Kievariin, eli siellä juhlitaan ensi kesänä häitämme. Jos joku on siellä tänä kesänä viettänyt häitään tai ollut vieraana, niin saa kertoa mielellään kokemuksia!
 25. Chi: Hmm, eniten meitä nyt mietityttää se, että varaammeko matkan jonkun toimiston kautta vai hoidammeko itse kaiken. Paljon halvemmaksihan se tulisi, jos itse varaisimme lennot ja hotellin. Mutta meneehän kaikki sitten varmasti putkeen.. Eikös sinne Sabah'iin sitten kans lennetä? Miten tuttu paikka sinulle tuo Sabah muuten on? Entä oliko siellä Kuala Lumpurissa joku norsujen turvakoti tai vastaava?