assie

Rouva
 • Content count

  2090
 • Joined

 • Last visited

About assie

 • Rank
  Konkari

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

985 profile views
 1. ^Meillä on (tällä tietoa...) häät helmikuussa 2014 . Tosin meillä vieraslista paisui ja miehenkin suusta on nyt muutamaan kertaan kuulunut lause "kun kerranhan sitä vaan naimisiin mennään..." ja ollaankin kutsumassa 80-90 ihmistä alkuperäisten 60-70 sijaan . Todennäköisesti siis vaihdetaan juhlapaikkaa muutaman kilometrin päähän Jakokosken seurojentalolle, mutta siinä vaiheessa vaihtuu hyvin todennäköisesti myös hääpäivä. Seurojentaloa ei nimittäin käsittääkseni lämmitetä talvella ollenkaan ja mahdollisilla helmikuun pakkasilla voisi tulla aika viileää siellä... No, tämä koko asia on vielä vähän vaiheessa ja ratkeaa varmaan tässä muutaman viikon sisällä suuntaan tai toiseen.
 2. Me yritetään myös säästää aika monessa asiassa, paino sanalla yritetään . - hääkarkkeja ei tule (en ole minäkään koskaan oikein ymmärtänyt niiden funktiota..) - sormukset tulevat olemaan kummallakin hopeiset, itse en pidä keltakullasta ja kivat valkokultaiset ovat aiiiivan liian kalliita - alkoholit haetaan Tallinnasta - ei kukkakoristeluita, eikä edes hääkimppua - ei järjettömiä koristeluita, juhlapaikka näyttää itsessään jo niin kivalta - ei kakunkoristetta tai muutakaan hääsälää - meikin teen itse - sulhasen puku joko vuokrataan, tai sitten käyttää omaa vanhaa hyväkuntoista pukua - ei hääautoa, koska ei ole myöskään vihkimistä - hääyöksi mennään todennäköisesti kotiin - ei tehdä häämatkaa Alun perin oli tarkoitus myös säästää morsiamen puvussa (ajatuksena iltapukumainen mekko), mutta hups, ihastuinkin sitten "ihan oikeaan" hääpukuun ja se on todennäköisesti saatava.
 3. Vieraita olisi tulossa suunnilleen 80-90 ja uskon, että suunnilleen puolet käyttäisi kyytiä. Mietin kyllä linja-autovaihtoehtoakin, mutta toisaalta en myöskään haluaisi kaikkien vieraiden lähtevän samaan aikaan juhlista pois. Ja useampi kyyti taas sitten maksaa enemmän... Juhlapaikalle pitäisi myös sitten hankkia yhteiskyyti ja sitten kyytejä alkaa ollakin liikaa meidän budjetille. Ääh, onpas hankalaa. Yhdessä juhlapaikassa on yksi hyvä puoli, toisessa toinen, mutta yksikään ei ole ihan juuri täydellinen . Olisipa keskellä Joensuuta halpa, riittävän suuri juhlapaikka, jonne saa viedä omat juomat ja pitopalvelu olisi edullinen ja jossa saisi juhlia myöhään aamuyöhön asti! Pakko tehdä kompromisseja ja sitten ongelma on se, että joutuu miettimään tällaisia asioita...
 4. Meillä kanssa mietitään tätä tällä hetkellä, tai lähinnä kuljetuksia juhlapaikan ja majoitusten välillä. Meillä siis häät (jolleivät suunnitelmat muutu vielä kolmatta kertaa ) n. 50 kilometrin päässä Joensuusta, jossa asuu suurin osa häihin tulevista kavereista ja todennäköisesti myös suurin osa pitkänmatkalaisista tulee majoittumaan. Juhlapaikan lähellä ei käsittääkseni ole majoitusmahdollisuuksia. Pitkänmatkalaisista melkein kaikki ovat mun sukulaisia, joille tuollaisen matkan kulkeminen taksilla ei ole varmastikaan mikään iso juttu tai kustannuskysymys. Kavereista taas suurin osa on opiskelijoita, joille edestakainen taksimatka voi hyvinkin olla aika suuri lovi budjettiin. Toki kimppa- ja tilatakseilla pääsee varmasti halvemmalla... Miten teillä muilla, joilla juhlapaikka on ollut syrjässä, onko vierailla ollut hankaluuksia järjestellä kyytiasioita, vai pitäisikö luottaa siihen, että ne jotka tulevat, saavat kyllä kyytinsä hoidettua?
 5. ^Muuten hyvä idea, mutta meillä on jo muutenkin aika lailla iltajuhlan tyyppiset juhlat tiedossa, vihkiminen on jo edellisenä päivänä ja juhlat alkavat seuraavana päivänä vasta siinä viiden paikkeilla. Lisäksi halutaan, että kaikki läheiset on läsnä koko juhlien ajan, joten ei oikein toimi tuo porrastus. Jos olisi vähän perinteisemmät häät kirkkovihkimisineen sun muineen, niin sitten harkitsisin kyllä ihan vakavissani . Voi toki olla, että päädytään vaan haravoimaan vieraslistaa läpi entistäkin tiheämmällä kammalla tai sitten kerrotaan ihan suoraan kutsutuille, että rajausta oli pakko tehdä ja päädyttiin kutsumaan kahdessa erässä. Nuo jälkimmäiset kutsuttavat ovat kuitenkin sellaista porukkaa, että varmasti ymmärtäisivät tilanteen .
 6. Häihin on tosiaan vielä vuosi aikaa, mutta löysin eilen sattumalta hyvin todennäköisen vaihtoehdon vihkisormukseksi, Kalevalakorun Anna . Hopeinenhan tuo on, mutta keltakultaista en tahdo ja hyvännäköiset valkokultaiset kipuavat taas sitten sinne budjetin yläpuolelle... Mulla on kaikki muutkin korut hopeisia, joten kaikesta varoittelusta huolimatta tahdon myös hopeisen vihkin. Kihlasormuksia meillä ei myöskään ole (eikä tule), joten vähän erikoisempikin vihki käy hyvin. Jonain vuosipäivänä tuon kaveriksi voi sitten hankkia vaikka ohuemman valkokultaisen timanttisormuksen, jos haluaa . Tuo mahtuu myös loistavasti budjettiin, hintaa on noin 100 euroa .
 7. Me ollaan myös mietitty samaa asiaa, meillä hääpaikalle mahtuu nimittäin parikymmentä ihmistä vähemmän kuin haluttaisiin kutsua ja paikan vaihtaminen ei ole useastakaan eri syystä kovin toivottavaa, jos edes mahdollista. Tiedetään, että varmasti osa näistä "a-listalaisista" ei tule, mutta kun ei myöskään haluta ylibuukata paikkaa, jos ne kaikki sitten jostain syystä kuitenkin päättävät paikalle tulla. Tehdään siis varmaankin kaksi eri listaa ja uskon, että kaikki ymmärtävät kyllä, jos edes koskaan saavat tietää. Meillä "b-listalle" jää myös paljon sellaisia, jotka ihan todella haluttaisiin mukaan, mutta kun ei vaan mahdu .
 8. ^Hei, kuinka paljon teille on tulossa häihin porukkaa? Meillä on nimittäin myös häät ensi vuonna samassa paikassa ja kiinnostaa kaikki muiden järjestelyihin liittyvä sattuneesta syystä .
 9. Missä kuussa häänne ovat? Helmikuussa 2014. Miksi valitsitte talvihäät? Yleensähän kesä on ennemmin häiden aikaa? Mä olen aina halunnut talvihäät, johtuu varmaan siitä, että olen helmikuussa syntynyt itsekin. Lisäksi toki se, että ei ole sitä hääsumaa, mikä kesällä monesti on ja talvi on niin tunnelmallinen aika juhlia. Pakkanen, lumi ja kirpeä ilma . Mies oli onneksi ihan samaa mieltä! Ihmetelläänkö päätöstänne? Oletteko joutuneet selittelemään, puolustelemaan? Vielä ei kovin moni tiedä (eikä tule tietämään ennen ensi syksyä), mutta ne harvat, jotka tietävät, eivät ole ihmetelleet yhtään. Talvihäät on niin meidännäköinen juttu, että moni ihmettelisi enemmänkin kesähäitä! Mitä erityisiä odotuksia ja toiveita teillä oli/on nimenomaan sen suhteen että häänne ovat talvella? Lunta, pakkasta, pimeyttä ja kynttilänvaloa. Kunhan vaan ei ole mikään -40 pakkanen, että autoilevat vieraat pääsevät ilman hinausautoa kotiin . Miten talvi näkyy häissänne? (esim. ruoassa, koristelussa, juhlapaikan valinnassa jne.) Koristeluun paljon kynttilöitä ja ulos jätkänkynttilöitä ja ulkotulia. Ruoassa varmaan niin, että saatetaan tarjoilla glögiä/muuta lämmintä juomaa alkumaljaksi ja ruoka ei ole varmaankaan sieltä kevyimmästä päästä. Todennäköisesti koristeluun käytetään myös tekokukkia, kun tuoreet kukat ja talvi eivät ole se paras mahdollinen yhdistelmä. Mikä on mielestänne parasta talvihäissä? No se, että ei ole ihan joka viikonloppu samanlaisia juhlia ja se, että kynttilät pääsevät talvella oikeuksiinsa paremmin kuin kesällä valoisassa. Minne lähditte/lähdette häämatkalle? Todennäköisesti ei minnekään . Todennäköisesti lähdetään häiden jälkeisenä päivänä laivalle viettämään "hääyö" ja sitten jonakin sopivana vuosipäivänä matkalle.
 10. Repesin ihan täysin noille gerbiileille, siinäpä oiskin näky, kun ois morsiustytöillä nätisti gerbiilit hiuksissa . Meillä taas yritin eilen kysellä mieheltä, että onko sen puolen sukulaiset miten innokkaita tanssimaan, että tiedän suunnitella soittolistoja sen mukaan. Vastaus oli, että "mistä minä tiedän" ja kun jatkoin, että varmaanhan on ollut yhteisiä juhlia sukulaisten kanssa tässä vuosien mittaan, niin siihen tuli vastaus "ai on vai?" No, lohduttaudun sillä, että tuo ei kyllä aina tajuaisi, vaikka sukulaiset tanssisivat suoraan silmien edessä, havaintokyky ei oo aina paras mahdollinen.
 11. Enpä ole minäkään koskaan tullut ajatelleeksi, että olisin "vanha" mennessäni naimisiin, ikää hääpäivänä tulee olemaan muutama viikko päälle 32, mies tuolloin 29. Mitään perinteisiä prinsessahäitä en ole koskaan halunnut, enkä myöskään kirkkohäitä, kun en kirkkoon kuulu (eikä kuulu mieskään). Meille tulossa siis maistraattivihkiminen ihan kahdestaan (plus muutama todistaja) ja juhla sitten seuraavana päivänä. Rennot, meidännäköiset häät ilman valokuvaajaa, bändiä ja leikkejä, vieraita n.70. Puku tulee todennäköisesti olemaan iltapukutyylinen, laskeutuva sifonkimekko, mutta väriä en ole vielä päättänyt. Pitkään olin sitä mieltä, että mullehan ei valkoista mekkoa tule, mutta nyt on alkanut mieli vähän muuttua... Voi olla valkoinen, harmaa, violetti tai musta, mutta ei huntua. Meillä on siis tarkoitus tarjota hyvää ruokaa ja riittävästi ( ) juotavaa, hyvää seuraa ja musiikkia tunnelmallisessa paikassa <3. Uskon, että vaikka olisin mennyt naimisiin 5 vuotta sitten, olisivat häät olleet aika lailla samanlaiset kuin mitä ollaan nyt suunniteltu.
 12. Vähän reilu vuosi ennen häitä . Hääpäivä päätettiin muutama viikko sitten ja siitä se suunnittelu sitten lähti. Ollaan tosin jo aiemminkin puhuttu aiheesta ja meillä on niin selvät suunnitelmat asioiden suhteen, että suunnittelu on aika helppoa. Stressiä en aio asiasta ottaa ja kunhan tärkeimmät asiat (juhlapaikka ja pitopalvelu) on hoidettu, lopuilla ei olekaan sitten niin kiire. Mä olen muutenkin sellainen, että kaikenlaisten asioiden suunnittelu ja pohtiminen on tosi kivaa ja tykkään siitä, joten ei häidenkään suunnittelu tunnu mitenkään ylivoimaisen haasteelliselta, pänvastoin.
 13. Meille tulee todennäköisesti mun äiti ja miehen veli avovaimonsa kanssa, ei muita.